Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rosja szykuje manewry blisko Polski ? 90% Wojny 2013

Poslaniec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co na ten temat myślicie o ile pamiętacie manewry w 2009 jesień i od razu po manewrach atak na gruzje ?

\\

To fantazja i bredzenie wariata. Należy powiedzieć, że Polska jest członkiem NATO, a Rosja nie chce walczyć z NATO. Nie wydaje mi się, że ktokolwiek może wierzyć w tego typu plan - tak w programie "Studio Wschód" w TVP Info o rzekomych przygotowaniach Rosji i Białorusi do wojny z Polską powiedział rosyjski ekspert ds. wojskowości Wiktor Litowkin.

a835a33433fc70ab71e1bea077909f46,37,1,8-

To odpowiedź na artykuł byłego szefa MON Romualda Szeremietiewa, który w tygodniku "Uważam Rze" zasugerował taki scenariusz. Przypomnijmy, Szeremietiew pisząc o ćwiczeniach "Zachód 2013", które odbędą się jesienią na Białorusi, ostrzegł, że będą miały one charakter przygotowań do ewentualnej wojny z Polską.
W artykule podkreślił także, że podobne manewry miały już miejsce w 2009 roku, kiedy Rosjanie i Białorusini ćwiczyli odpieranie agresji z kierunku zachodniego. Zdaniem Szeremietiewa, jesienne akcje wojsk będą miały podobny charakter. Przypomniał również, że prezydent Białorusi wielokrotnie wspominał, że Polska zagraża Białorusi i chciałaby odzyskać swoje dawne ziemie, w tym Grodno i Brześć.
Do właśnie do tych informacji odniósł się dziś w rozmowie z TVP Info Wiktor Litowkin, rosyjski ekspert ds. wojskowości. Jak zaznaczył, żaden z planów ćwiczeń "Zachód 2013" nie został jeszcze ujawniony i dlatego nie można mówić o przygotowaniach do ewentualnej wojny z Polska. - To fantazja i bredzenie wariata - dodał.
- Należy powiedzieć, że Polska jest członkiem NATO, a Rosja nie chce walczyć z NATO. Nie wydaje mi się, że ktokolwiek może wierzyć w tego typu plan - ocenił w programie "Studio Wschód".
Litowkin zdecydowanie zaznaczył też, że rosyjscy przywódcy nie mają planów na ewentualną wojnę. Dodał jednak, że armia musi się szkolić i trenować. - Te ćwiczenia są organizowane, bo żadna armia nie może siedzieć w koszarach - wyjaśnił.
Litowkin odniósł się też do rzekomych konfliktów między NATO i Rosją. Jak wyjaśnił, nie istnieje żaden dokument, który mówiłby, że Pakt Północnoatlantycki jest wrogiem Rosji. - NATO jest sojuszem wojskowym, ma określone zadania wojskowe, ale to nie znaczy, że nasze działania są organizowane przeciwko nim.
Litowkin dodał również, że Rosja nie prowadzi żadnych ofensywnych działań poza swoimi granicami, a manewry, które odbywają się na Morzu Śródziemnym nie są kierowane przeciwko żadnemu z krajów świata. - Obywatele Polski i Europy nie powinni obawiać się działań Rosji. To tylko propaganda - zakończył.
Szeremietiew, który także gościł na antenie TVP Info wyjaśnił, że swoim artykułem chciał pokazać zagrożenie ze strony Rosji. - Ja wyobrażam sobie, jakby te manewry przekształciły się w operacje wojenne - powiedział.
Stwierdził też, że w Rosji NATO określane jest jako wróg, a z polskiego punktu widzenia jest to bardzo niepokojące. - NATO zabiega o dobre stosunki z Rosją. Robi wszystko, żeby nie zagrażać temu państwu - powiedział.

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Wojna to jest na codzien , nie widac ? Wojna z bronia i zabijaniem sie dawno skonczyla ale to nie znaczy ze jest lepiej .

wakow9.png
Opublikowano

Jeśli coś by się takiego stało to Rosja nie miała by szans przeciwko reszcie żołnierzy w całej strefie NATO. Bez pomocy Korei czy Chin, nie dadzą sobie rady, a na taki 'sojusz' się na pewno nie zapowiada. ;-) Poza tym Polska ma dobrze wyszkolonych żołnierzy, którzy walczą u boku Amerykanów i oceniani są na podobnym poziomie. Sorry, ale bomby atomowej to Rosja Nam nie wypuści.

Opublikowano

Hmm..w zasadzie zobaczymy ;) Jak by co to trzeba zawijać się z kraju :C

A z nato może być różnie ;) Nie w 100% pomogą tak samo jak w czasie wojny było że wtedy inne kraje wzlekały z pomocą dla nas...jak by nie było rosja jest ogromna, jak by wszystkich zebrała to wciągu kilkunastu tygodni by zjadła polske huh.

Opublikowano

Jeśli coś by się takiego stało to Rosja nie miała by szans przeciwko reszcie żołnierzy w całej strefie NATO. Bez pomocy Korei czy Chin, nie dadzą sobie rady, a na taki 'sojusz' się na pewno nie zapowiada. ;-) Poza tym Polska ma dobrze wyszkolonych żołnierzy, którzy walczą u boku Amerykanów i oceniani są na podobnym poziomie. Sorry, ale bomby atomowej to Rosja Nam nie wypuści.

Przed 2 wojną światową mieliśmy sojusz z Anglią,Francją i Rumunią, pomogło nam to coś? Teraz mamy NATO, możemy spać spokojnie hehehehehehehheh.

Opublikowano

Dupa z tego, jedna bomba i tyle.
Znając życie zostaniemy wydymani przez Nato tak jak podczas wojny...

Inne kraje gardzą Polską, bo Polska nie umie załatwiać interesów. Myśli ,że jak zostanie obojętna, albo odpuści jakąś inwestycję to zyska przychylność innych krajów.

W sumie będzie to będzie. Nie pierwsza i nie ostatnia ^^.

Opublikowano

Przed 2 wojną światową mieliśmy sojusz z Anglią,Francją i Rumunią, pomogło nam to coś? Teraz mamy NATO, możemy spać spokojnie hehehehehehehheh.

Zgadzam się, miałem to samo pisać.

Dupa z tego, jedna bomba i tyle.

Znając życie zostaniemy wydymani przez Nato tak jak podczas wojny...

Inne kraje gardzą Polską, bo Polska nie umie załatwiać interesów. Myśli ,że jak zostanie obojętna, albo odpuści jakąś inwestycję to zyska przychylność innych krajów.

W sumie będzie to będzie. Nie pierwsza i nie ostatnia ^^.

Inne kraje nie szanują Polski bo sami Polacy nie szanują swojej ojczyzny- polityka.

U nich nie ma czegoś takiego jak przestrzeganie międzynarodowych przepisów, to jest pewne że Rosjanie mają jakieś nielegalne bronie (bomby etc.). USA robi podobnie, tylko to jest jawne- wojny w Iraku, Afganistanie itd. Wojna to dobry interes- postęp militaryzacji, pozbywanie się starych modeli broni i testowanie nowych, do tego wiele innych "łupów".

Opublikowano

Rosja, Białorusi nie mogą przeciwstawić się Polsce, nasz kraj jest w NATO i mam sojuszników.

Co do up'ów@ Pamiętacie akcje w Afganistanie ,że niby Amerykanie znalezlic Bin Ladena i zabili? To jest totalna fikcja ,gdy Bin Laden nigdy nie istniał to poprostu byłą fikcja, został poprostu wymyślony ,aby żołnierzy z USA wysłać do Afganistanu

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Daronian dobrze powiedział może i Ruski są potężne ale trzeba pamiętam że z Nato szans nie mają żadnych.

Rakocy poczytaj o Nato teraz muszą pomóc tak jak Polska pomaga innym,

matheeo1337

my nie szanujemy ojczyzny jesteś tego taki pewien ? mało wiesz, w Angli murzyni mówią sobie że też nie szanują 10x wiecej zamachów kij wie czego zabójstw, każdy kraj uważa u siebie że nie szanują ludzie ojczyzny, głupie wypowiedzi to co starszy Ci powie to nie znaczy że to jest prawdą, bo to zawsze u starszych ludzi aaa Polska jest najgorsza Polska zapraszam do Białorusi, tam podejdzie Ci ktoś i na dziendobry wyzwie Cie od kur** i jeszcze przypier*****, więc jak nie wiesz to trzymaj dziób zamknięty.

Jak już Ci pomogłem to weź nacisnij tego like to mnie motywuje ;] 

Opublikowano

Inne kraje nie szanują Polski bo sami Polacy nie szanują swojej ojczyzny- polityka.

Pierdolisz głupoty chłopcze.

nich nie ma czegoś takiego jak przestrzeganie międzynarodowych

przepisów, to jest pewne że Rosjanie mają jakieś nielegalne bronie

(bomby etc.). USA robi podobnie, tylko to jest jawne- wojny w Iraku,

Afganistanie itd. Wojna to dobry interes- postęp militaryzacji,

pozbywanie się starych modeli broni i testowanie nowych, do tego wiele

innych "łupów".

Ja mam nielegalne oprogramowanie i chuj, robię najazd na Rosję.

Co rozumiesz przez słowo "nielegalne bronie"?

Może coś typu wynalazków Kovalskiego z "Pingwinów z Madagaskaru"? ;)

Rakocy poczytaj o Nato teraz muszą pomóc tak jak Polska pomaga innym,

Muszą, ale mogą zwlekać, pierdolić, że chcą pokojowo to rozwiązać z Rosją, że nie chcą wojny itp. i w ten sposób Polska po raz któryś już zostanie wyruchana :-)

Opublikowano

"Muszą, ale mogą zwlekać, pierdolić, że chcą pokojowo to rozwiązać z Rosją, że nie chcą wojny itp. i w ten sposób Polska po raz któryś już zostanie wyruchana :-)"

Możliwe ale myślę że pierwszym krajem jaki udzieliłby nam pomocy i mam nadzieje że w takim przypadku by tak było będą Stany Zjednoczone.

Nie ma szans Rosja napewno nie zaatakuje Francja Włochy też by pomogły kombinują ludzie żeby szukać jakieś nowości ;]

Opublikowano

RUSKIE NADCHODZA? HAHAHAH ALE BEDZIE ROZWAŁKA HUE HUE

Ide po mojego ak 47 Bo ruskich trzeba zniszczyc!.

To kto chce sie zemna przygotowywac na wybuch? Jak ruskie beda do nas zajezdzac to ja bum z Rpg a drugi ich bedzie ostrzelał jak beda uciekac! zapraszam nabor otwarty do 15 xD

1362073068-U722918.png

Dzieki daronian :P

▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Opublikowano

RUSKIE NADCHODZA? HAHAHAH ALE BEDZIE ROZWAŁKA HUE HUE

Ide po mojego ak 47 Bo ruskich trzeba zniszczyc!.

Haha zapomniałeś że to nie jest gra w Coda :D

A tak serio gdyby tak było to nie wiem czy serio by się tak każdy śmiał ale nie chce mi się w to wierzyć jak powiedziałem o tym Tatkowi to zaśmiał się tak jak 3xUP zdjęcie pokazał ;D

Opublikowano

Nie bójcie się Wielki Krul Jarek II pokona wszystkich ruskich sołdatów swoim Legendarnym Mieczem z Brzozy.

Opublikowano

Nie bójcie się Wielki Krul Jarek II pokona wszystkich ruskich sołdatów swoim Legendarnym Mieczem z Brzozy.

Taa i ubierze się w swoją zbroje z nowego papieru toaletowego zbudowanego z 3 warstw.!!!

Opublikowano

Jaki jarek?

Chyba FÓBÓ AKA JAREG II on rozwali wszystkich tym swoim syriuszem jak jeszcze aure zalaczy i stalke z dobrymi bonami zalozy to ruskie sie beda w krzakach chowac.

1362073068-U722918.png

▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Opublikowano

Czekajcie!!!! Armia mpcforum nadchodzi, wojna!!!
Musze znaleść mojego miniguna!

Jak by ktoś nie miał pancerza to

HESOYAM

xnu6ww.png

76561198039800791.pngAddFriend.png

Opublikowano

Hahah kod z Gta sa xD

O no wlasnie armia MPC

Ja juz wyjmuje mojego ak 47 tylko trzeba go odkurzyc bo jest zakurzony.

1362073068-U722918.png

▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Opublikowano

A najlepiej

aiwprton

Będziemy mieli amerykańskie czołgi :D

@temat

Nie wiem co o tym myśleć, bo teraz to już kurde nie wiadomo co prawda co nie, albo ludzie mówią coś dla kasy, albo media zamydlają nam oczy itp. Poza tym po chuj im wojna?

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Na przełomie września i października miała wybuchnąć trzecia wojna światowa, i co? Nie wybuchła.

Niech se robią te manewry, co nas one obchodzą? Tak samo co inne kraje obchodzi jakiś malutki kraj zwany Polską? Seems legit.

Opublikowano

No nareszcie! W tym smutnym jak pizda kraju coś sie zacznie dziać, jest!

harnasiek_sygna.png

Masz pytanie? Problem? Pisz PW!

Pomogłem? Polub ->

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...