Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Co sądzisz o serialu Świat Według Kiepskich?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie czyli : Co sądzisz o serialu Świat Według Kiepskich?

Moje zdanie na ten temat jest takie, że serial był jednym z najśmieszniejszych seriali komediowych w Polsce (Tak jak 13 Posterunek)

Niestety BYŁ .. dzisiejsze odcinki są strasznie słabe i oglądane jedynie z sentymentu do starych, dobrych aktorów.

Brakuje mi tego klimatu, kiedy Ferdek był takim mędrkiem, który ciągle wymyślał szalone i śmieszne pomysły na zarobek wedle zasady "Co zrobić aby zarobić - ale się nie narobić"

W dzisiejszych odcinkach to Ferdek jedynie zrzędzi i to mnie denerwuje.

W teraźniejszych odcinkach podoba mi się jednak gra aktorska serialowego Arnolda Boczka - nadal trzyma poziom i robi te swoje 'minki' i wali tekstami "w mordę jeża" :D

Przepraszam, że tak chaotycznie ale tak już mam;p

photo261314.png

Opublikowano

Nigdy mnie nie śmieszył. Humor prymitywny i na niskim poziomie a cała rola zniszczyła świetnego wg. mnie aktora Grabowskiego. Przez ten serial utrwalił mu się zły wizerunek i ludzie go nie biorą na poważnie, szkoda, bo chociażby występy teatralne z jego udziałem są zajebiste :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Te stare odcinki z Babką Kiepską , Waldusiem są zajebiste, ale te nowe to gówno.Mongolskie dialogi nic tam śmiesznego nie ma

Opublikowano

Według mnie stare odcinki były bardzo dobre i śmieszne ale nowe są do niczego.

Po pierwsze primo - Pazdzioch jest teraz nawiedzony

Po drugie primo - Boczek jest teraz przebiegły (a Pazdzioch powinien taki być)

Po trzecie primo - Ferdek to Ferdek ale faktycznie nie taki jak kiedyś.

Taka moja opinia.

Opublikowano

Tak jak Glinka.Kiedyś mnie to śmieszyło ale byłem młody i mój iloraz inteligencji był niższy niż średnia krajowa.Te nowe odcinki to kompletne dno stare były całkiem fajne

Segz

16ob.png

Opublikowano

Mi się podobały, ale właśnie stare odcinki Kiepskich. Taka rzeczywistość pokazana w krzywym zwierciadle. Te obecne są już naprawdę słabe, chyba nikt nie ma żadnego pomysłu na kontynuację serialu. ;)

Opublikowano

Mi się podobały, ale właśnie stare odcinki Kiepskich. Taka rzeczywistość pokazana w krzywym zwierciadle. Te obecne są już naprawdę słabe, chyba nikt nie ma żadnego pomysłu na kontynuację serialu. ;)

Bo ciągną to tylko po to by nachapać się hajsu, dlatego nowe odcinki są chujowe.

Trzeba wiedzieć kiedy skończyć

s2c77Oa.png

Opublikowano

tzn bardzo rzadko oglądam raz na miesiąc albo trzy miesiące i nie jest to takie złe. ktoś to lubi ktoś nie a moja opinia że jest to dobre na zabicie czasu, nic po za tym;]

Opublikowano

Teraz są slabe bo ty boczku sie opierdalasz a ten Ferdek pijak i menda nadal siedzi na dupie przed telewizorem ... do tego jeszcze jego syn - Waldus (debil) i jego zona Pupcia ... Ja ciagne ten serial ...

z02ptjhqm0p6.png

Opublikowano

Teraz są slabe bo ty boczku sie opierdalasz a ten Ferdek pijak i menda nadal siedzi na dupie przed telewizorem ... do tego jeszcze jego syn - Waldus (debil) i jego zona Pupcia ... Ja ciagne ten serial ...

Paździoch ty mendo won na bazar sprzedawać xD

Opublikowano

Kiedyś ten serial był znakomity! Do dziś oglądam powtórki pierwszych odcinków. Rekordy Guinessa anyone?! Jak Walduś walnął Guinessa? :D

Chciałbym, by poziom satyry w nowych odcinkach, wrócił do tego samego, co był na początku. Ale obawiam się że to już niemożliwe.

Opublikowano

Kiedyś oglądałem sobie co jakiś czas i było śmieszne, jak teraz czasem widzę to w telewizji to też śmieszy. Jak dla mnie nie ma wielkiej różnicy bo najlepsze są teksty :D Aczkolwiek nic nie przebije starego dobrego serialu ''Świat według Bundych'' - to po prostu epickie :D

Opublikowano

Ten serial powinien zostać zdjęty bo patenty na pomysły już się skończyły i teraz jest wodolejstwo.

Serial mnie kiedyś śmieszył ale nawet teraz te stare odc. nie są już śmieszne ;/

Co innego 13 Posterunek i tego serialu nie wolno porównywać do takiego klasyka, bo to nie te poziomy moim zdaniem.

Opublikowano

Ten serial jest do dupy tylko demoralizuje gimbusów i na przerwach gadają o tym gównie całe przerwy i mówią wieśniacko. ;f

Opublikowano

Te nowe odcinki to sa naprawde porazka . Gila i mogila jak po kiepsku . Stare do tej pory ogladam na yt i setki razy te same odcinki xD

BUM

Opublikowano

"Kiepskich" oglądam już bardzo długo, ale te nowe odcinki to już nie te same co np "pic na wode" ale inne z szalonymi wynalazkami Ferdasa, no ale jednak niektóre te nowe odcinki są całkiem spoko

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ktoś tutaj napisał, że humor prymitywny.. no, a jaki ma być? w tym serialu chodziło o przedstawienie typowego Kowalskiego, a może nie przypominają wam te postacie kogoś z waszego otoczenia? Mi Ferdek przypomina mojego ojca - też siedzi przed telewizorem, ogląda mecze i pije piwo ALE jednak ma pracę więc to nie 100% Ferdek :D. Ten serial wyśmiewa (to się nazywa chyba satyra) wady Polaków takie jest moje zdanie. Paździoch przypomina mi sąsiada - też menda, myśli tylko jak kogoś wykorzystać. :P

photo261314.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...