Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] pytanie:)

Marcuśny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Właśnie pobieram nostale, dawno, dawno temu grałem jak serwery PL wystartowały po kilku latach chce wrócić i tu pytania do was

-Jaka postać najlepsza na gre od ZERA

-Jakie Itemki które można zdobyć na małych lv sa najbardziej wartościowe

-Jakie skille trenować i jak,gdzie

-jak ulepszać itemki o ile sie da

ogólnie jak zacząć grę taki poradnik dla nowego

2sprawa to jak sie ma nostale do limitowanego internetu? duzo żre zwykła gra? tutaj najlepiej o odpowiedz osoby z limitowanym:)

Wynagrodzę +++

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Cześć,

Właśnie pobieram nostale, dawno, dawno temu grałem jak serwery PL wystartowały po kilku latach chce wrócić i tu pytania do was

Wynagrodzę +++

1. No każda postać jest najlepsza...Ale według WIĘKSZOŚCI użytkowników to wojownik.

2. Właściwie, to żadne. Może ziarna mocy(czy jakoś tak to było), ponieważ one umożliwiają respawn. Jeżeli chodzi o te, które powinieneś posiadać, to tutaj jest tutorial: Klik!

3. Zależy kim będziesz grał. Trenuje się je(zdobywa) u Trenera Calvina za punkty PP i pieniądze. Wystarczy, że klikniesz na skill i poczekasz parę sekund. Można je potem ulepszać, no ale nie ma nic za darmo.

4. U Teomana Topp'a i u Teodora Tippa możesz ulepszać. Potrzebujesz danego materiału, aby ulepszyć.

Poradniki:

Pozdrawiam i zachęcam do tej nudnej gry,

KlauS.

@down

"Wiesz ile ja godzin spędziłem przy tej grze?" - :)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

1. Zależy ja przed banem grałem łucznikiem i powiem szczerze grało mi się nim zaje......... [ więc polecam ci łucznika ]

a co do Poszukiwacza Przygód jak będziesz robił misje to dostaniesz tam rzecz +1 Dobry albo Wysokiej Jakości

2.Można ulepszać rzeczy [u Teomana Topp'a ] a nawet hazardować [ u Teodora Tipp'a ] [Czyli np Dobry,Wiekowy,Legendarny]

3.Na poszukiwacza będziesz dostawać skille a na Wojownika,Maga,Łucznika już nie trzeba sobie kupować.

4.Polecam nabijać profesję a później wbijać poziom .

Pozdrawiam i zachęcam do tej nudnej gry,

KlauS.

Sam jesteś nudny.. wiesz ile ja godzin spędziłem przy tej grze? całymi dniami i nocami skillowałem chodziłem na [ bb - błyskawiczna bitwa ] i nawet mnie ta gra nie znudziła... ale to twój wybór..

Dasz Diamenta ;P

Opublikowano

4.Polecam nabijać profesję a później wbijać poziom .

W jaki sposób nabija się profesje?

Jeszcze jedno na początku gra się poszukiwaczem, jak później "zmienić" sie w wybrana postać przykładowo maga czy do tego jest coś potrzebne?

No i ponawiam pytanie

jak sie ma nostale do limitowanego internetu? duzo żre zwykła gra? tutaj najlepiej o odpowiedz osoby z limitowanym:)

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Jeszcze jedno na początku gra się poszukiwaczem, jak później "zmienić" sie w wybrana postać przykładowo maga czy do tego jest coś potrzebne?

No i ponawiam pytanie

jak sie ma nostale do limitowanego internetu? duzo żre zwykła gra? tutaj najlepiej o odpowiedz osoby z limitowanym:)

Profesje nabija się tak, jak poziom - grając.

Zmiana - idziesz do NPC, gdy posiadasz 15 poziom postaci i 20 poziom profesji(minimalne wymagania) i tyle.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

1.To, jaką postać wybierzesz zależy od twojego stylu gry. Na razie wybierz dowolną postać, a jeśli ci nie przypadnie do gustu, zrób nową i wybierz inną. Na początku grałem magiem i byłem średnio zadowolony ;/ Potem zrobiłem łucznika i czułem swoje korzenie Następnie woja zrobiłem i był dla mnie średni. Pokombinuj trochę z postaciami, a znajdziesz swoją własną

2.TuT

3.U Calvina ulepszasz dmg i zasięg skilli a drugi NPC to Doggo jest na zachodnim kremie i on ci ulepsza dmg i wygląd skilli.

4.Idziesz do Teoman Topp btw.musisz posiadać odpowiednie rzeczy.

Segz

16ob.png

Opublikowano

No i ponawiam pytanie

Idziesz do MimiMentor naciskasz tam wybranie zawodu i wybierasz sobie

Dasz Diamenta ;P

Opublikowano

Cześć,

2sprawa to jak sie ma nostale do limitowanego internetu? duzo żre zwykła gra? tutaj najlepiej o odpowiedz osoby z limitowanym:)

Wynagrodzę +++

1. Każda postać jest na coś najlepsza, a na coś zła (inaczej wady i zalety), ale na POCZĄTEK klasa jaka jest najlepsza to Wojownik. Poniżej podam statystyki każdych z klas postaci.

Wojownik: dużo hp i średnio mp, słaby atak na początku, duża obrona

Łucznik: średnio hp i mało mp, średni atak, średnia obrona

Mag: dużo hp i średnio mp, duży atak, mała obrona

2. Wartościowych na małym lvlu to aż tak tyle nie ma, ale napewno ziarna mocy (bardzo potrzebny item np. do cp) kamienie gillion (ulepszanie eq) cellon (do bizuteri) itd....

3. Skille trenować to najpierw powiedz jaką klasą będziesz grał, jak wojem to jest mój przykład:

hitrange.jpgearthwave2.jpgdblatt2.jpgcountslash.jpgswordenergy2.jpgblowwield.jpg

4. Musisz posiadać kamień gillion i uszlachetniacz kamień duszy dostępny u malcolma za 500gold, a wtedy używasz tego uszlachetniacza posiadając gillion i dostajesz proszek cella, a czasami kamienie które te wszystkie rzeczy służą do ulepszania. Itemy możesz ulepszyć u Teomana Topp a hazardować (nadać unikalność) to Teodor Topp

sygnaturk_xsnqsxw.jpg

Starasz się starasz i tak nic z tego nie wyjdzie

Opublikowano

1. Postać zależy od twojego stylu gry.

2. Niby grałeś, aa nie wiesz- Ziarna Mocy

3. U Trenera Calvina za PP(punkty profesji)

4. Się da za pomocą Kamienia Duszy,Kasy i innych

Ja czasem gram przez internet z komórki przez podczerwień i mi działa bez lagów (nawet na bb) A wynik na SpeedTest.net wyniósł zaledwie 5kb/s

Tysiące lat wojen, ani jednego dnia pokoju,

pytam czy to skończy się.

Zegarek BB

Opublikowano

1. Każda postać jest na coś najlepsza, a na coś zła (inaczej wady i zalety), ale na POCZĄTEK klasa jaka jest najlepsza to Wojownik. Poniżej podam statystyki każdych z klas postaci.

Wojownik: dużo hp i średnio mp, słaby atak na początku, duża obrona

Łucznik: średnio hp i mało mp, średni atak, średnia obrona

Mag: dużo hp i średnio mp, duży atak, mała obrona

2. Wartościowych na małym lvlu to aż tak tyle nie ma, ale napewno ziarna mocy (bardzo potrzebny item np. do cp) kamienie gillion (ulepszanie eq) cellon (do bizuteri) itd....

3. Skille trenować to najpierw powiedz jaką klasą będziesz grał, jak wojem to jest mój przykład:

hitrange.jpgearthwave2.jpgdblatt2.jpgcountslash.jpgswordenergy2.jpgblowwield.jpg

4. Musisz posiadać kamień gillion i uszlachetniacz kamień duszy dostępny u malcolma za 500gold, a wtedy używasz tego uszlachetniacza posiadając gillion i dostajesz proszek cella, a czasami kamienie które te wszystkie rzeczy służą do ulepszania. Itemy możesz ulepszyć u Teomana Topp a hazardować (nadać unikalność) to Teodor Topp

Wybrałem wojownika to takie skille mam brać? gdzie zarobić na nie mam 20lv, oraz jak zdobyć PP

2. Niby grałeś, aa nie wiesz- Ziarna Mocy

Tak grałem ale jak pisałem kilka lat temu jak ta gra pojawila sie na rynku grałem troche wbilem 48lv i przestałem grać

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Wybrałem wojownika to takie skille mam brać? gdzie zarobić na nie mam 20lv, oraz jak zdobyć PP

Tak grałem ale jak pisałem kilka lat temu jak ta gra pojawila sie na rynku grałem troche wbilem 48lv i przestałem grać

Tak, bierz takie, te są raczej mojego wyboru które są według mnie najlepsze, ale możesz też wybrać swój własny "build" :).

PP zdobywasz za pomocą wbijania profesji.

Co do zarobku to na mniejszym lvl BB, ale polecam wbić wyższy to wtedy jest możliwość większego zdobycia kasy, jest też sposób na robienie FM w Mini-Landzie.

PS. Możesz też dropić itemy na mobach i sellać np. ziarna mocy (nawet 100k wyciągniesz), a za uzbieraną kasę kupujesz pare piór anioła taniej i robisz resell czyli, że sprzedajesz drożej.

sygnaturk_xsnqsxw.jpg

Opublikowano

Tak, bierz takie, te są raczej mojego wyboru które są według mnie najlepsze, ale możesz też wybrać swój własny "build" :).

Co do zarobku to na mniejszym lvl BB, ale polecam wbić wyższy to wtedy jest możliwość większego zdobycia kasy, jest też sposób na robienie FM w Mini-Landzie.

PS. Możesz też dropić itemy na mobach i sellać np. ziarna mocy (nawet 100k wyciągniesz), a za uzbieraną kasę kupujesz pare piór anioła taniej i robisz resell czyli, że sprzedajesz drożej.

Tylko niech uważa z wynikiem bo go mogą zbanować :D ja przekroczyłem (chyba) 45k i bana dostałem ;D

Dasz Diamenta ;P

Opublikowano

Tak, tak ale co to jest BB,FM? xD

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

BB - Błyskawiczna Bitwa

FM - Full Moon (pl. Pełny Księżyć) za pomocą robienia gier w Mini-Landzie do nagrody poziomu 5, dostajesz takie coś. Jest to materiał do ulepszania kart specjalisty (SP).

sygnaturk_xsnqsxw.jpg

Opublikowano

BB- błyskawiczna bitwa specjalna mapa na której wszystcy muszą działać razem aby pokonać o wiele większą liczbę przeciwników. Po rundzie każdy solo zbiera kase i inne itemki :D

FM to nie wiem za bardzo, ale chyba chodzi o minigry

Jak grasz na Serwerze 1 to podexpię (w grupie ja będę nabijał lvl a ty patrzył...)

Coś jeszcze?

Tysiące lat wojen, ani jednego dnia pokoju,

pytam czy to skończy się.

Zegarek BB

Opublikowano

BB- błyskawiczna bitwa specjalna mapa na której wszystcy muszą działać razem aby pokonać o wiele większą liczbę przeciwników. Po rundzie każdy solo zbiera kase i inne itemki :D

FM to nie wiem za bardzo, ale chyba chodzi o minigry

Jak grasz na Serwerze 1 to podexpię (w grupie ja będę nabijał lvl a ty patrzył...)

Coś jeszcze?

Gram na s3

A jak iść w te umiejętności co jest ikonka "hantli" itp?

@Oraz możecie napisac gdzie znajde piechurów żeby wydropic zielone odlamki do misji?

wiem że sa w czaso, ale czy istnieje jakas mapa z nimi?

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

@up

Piechury są chyba w 2 świątyni feron ale wątpię żeby się dropiły od nich zielone odłamki.

Chodzi mi o piechury typu Zmęczony Kamienny Piechur.

Segz

16ob.png

Opublikowano

aktualnie mam 33lv i myśle o zrobieniu na 36lv sp wojownika

możecie mi napisac jakie zadania trzeba na to wykonać?

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Te trzy cp są proste. Jedynym utrudnieniem jest czas którego jest zleksza mało więc najlepiej ustawić Nostale w oknie i z boku mieć mapke do cp. Kup sobie mieczyk z brązu na 34 lvl około u4/5 +4/5 to będzie Ci starczył do 45 lvl do Elvina. Na Elvina radze wydać nawet te 2kk bo jest on całkiem dobry. A zbrojka to może być ta na 32 lvl. Też jest całkiem dobra, sam nią robiłem cp :)

Opublikowano

To pomyśle na 36lv:)

A jak zdobyć "ducha" który na głową się pojawia? widziałem pełno ludzi z nim

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...