Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W tym kraju nie ma pracy dla ludzi z moim wyksztalceniem :D

watus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to z drugiej strony. Tylko debil się obnosi wykształceniem na takim rynku. Studia pozwalają nam być lepszymi od samouków ale trzeba się przyzwyczaić, że płacy lepszej niż oni nie dostaniemy. Jeśli się zejdzie do ich poziomu (wymagań) to tam można z nimi skutecznie walczyć :)

A cóż masz po studiach? Namiastkę tego co naprawdę chcesz robić i masę innych niepotrzebnych pierdół które Ci wpajają na innych przedmiotach. Jeśli chcesz być w czymś dobry to ucz się na własną rękę. Zamiast iść na studia zainwestuj np, w Symfonię C++ i ucz się tylko chociaż co na studiach byś przesiedział, w kilka miesięcy osiągniesz perfekcjonizm jeśli się przyłożysz i pracę znajdziesz w mig, widziałem oferty niemieckie, żadnych papierków tylko znajomość C++ i javy i 8000 na start.

Opublikowano

A cóż masz po studiach? Namiastkę tego co naprawdę chcesz robić i masę innych niepotrzebnych pierdół które Ci wpajają na innych przedmiotach. Jeśli chcesz być w czymś dobry to ucz się na własną rękę. Zamiast iść na studia zainwestuj np, w Symfonię C++ i ucz się tylko chociaż co na studiach byś przesiedział, w kilka miesięcy osiągniesz perfekcjonizm jeśli się przyłożysz i pracę znajdziesz w mig, widziałem oferty niemieckie, żadnych papierków tylko znajomość C++ i javy i 8000 na start.

Byłeś na takich studiach, że wydajesz ekspertyzy? Więc nie gadaj bo jeszcze kogoś przekonasz...

Człowiek po studiach sam też się doskonali, według prostego rachunku po prostu jest lepszy od samouka. Też bym mógł już teraz uczyć w gimnazjum fizyki ale nie mam papierka - same thing...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Witam, jestem po technikum informatycznym, zdałem egzamin zawodowy i maturę jednak nie mogę znaleźć pracy w zawodzie.

Pracy szukałem w sklepach komputerowych, na poczcie, w banku, w salonie fotograficznym, w gazecie, jednak albo nie mają miejsca pracy, albo poszukują osobę z kilkuletnim doświadczeniem.

Doradźcie mi co mam dalej robić. Iść na studia na jakiś kierunek informatyczny, założyć własną działalność czy szukać innej pracy (nie w moim zawodzie)?

"życie w Polsce to nie jest bajka"

Mało kto w dzisiejszych czasach ma okazję pracować w swoim zawodzie.

Opublikowano

teraz bardziej się liczy doświadczenie, wykształcenie idzie trochę na bok, także ja bym proponował na jakies praktyki czy na staż :D

Brawo, przekazałeś to, co sam bym napisał. Studia to tylko poszerzenie wiedzy, a w tych czasach kursy / samo szkolenie się są na wagę złota.

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Opublikowano

Witam, jestem po technikum informatycznym, zdałem egzamin zawodowy i maturę jednak nie mogę znaleźć pracy w zawodzie.

Pracy szukałem w sklepach komputerowych, na poczcie, w banku, w salonie fotograficznym, w gazecie, jednak albo nie mają miejsca pracy, albo poszukują osobę z kilkuletnim doświadczeniem.

Doradźcie mi co mam dalej robić. Iść na studia na jakiś kierunek informatyczny, założyć własną działalność czy szukać innej pracy (nie w moim zawodzie)?

Podsumowując: skończyłeś jeden z najbardziej obleganych kierunków, w dodatku na technikum i na tym kończysz.

Jeśli tak- leć do Anglii kible na lotniskach czyścić bo nie ma dla Ciebie nadziei.

Jeśli nie- leć do Anglii kible na lotniskach czyścić bo nie ma dla Ciebie nadziei.

Kolejny, który myślał, że po technikum Blizzard i spółka będą się bić o niego.

Trolling is a art.

Opublikowano

Mam dla Ciebie rozwiązanie ;)
Jedź do Holandi, u nas masz pracę jak dobrze poszukasz i w zawodzie i z przyzwoitą stawką :D

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...