Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nie moge sie zalogowac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zrobielm serwer na plikach kocioła, serwer odpalilem gralem chwile i wyłaczylem (chcialem uruchoimic bez włonczonej maszyny ale nei wyszło) wczłaczylem ponownie maszyne,porty i hamachi ale jak chce sie zalogowac wpisuje passy wciskam enter i pisze "Proces logowanai trwa"(czy cso w tym stylu) i tak jest przez dłuszy czas i nic dalej sie nie dzieje;/

Moze ktos wie co sie moglo stac? Jest mozeliwe ze w maszynie jakis bład zrobilem ;/ bo mi sie jakos dziewnie zrestartowała;/

czy jak postawie nowa maszyne to bedzie działac?

I prosze bez komentarzy ze to sa nie stabilne pliki i zebym zrobil na innych tylko prosił bym o pomoc w tym problemie:)

Opublikowano

Witam zrobielm serwer na plikach kocioła, serwer odpalilem gralem chwile i wyłaczylem (chcialem uruchoimic bez włonczonej maszyny ale nei wyszło) wczłaczylem ponownie maszyne,porty i hamachi ale jak chce sie zalogowac wpisuje passy wciskam enter i pisze "Proces logowanai trwa"(czy cso w tym stylu) i tak jest przez dłuszy czas i nic dalej sie nie dzieje;/

Moze ktos wie co sie moglo stac? Jest mozeliwe ze w maszynie jakis bład zrobilem ;/ bo mi sie jakos dziewnie zrestartowała;/

czy jak postawie nowa maszyne to bedzie działac?

I prosze bez komentarzy ze to sa nie stabilne pliki i zebym zrobil na innych tylko prosił bym o pomoc w tym problemie:)

Po prstu zobacz czy masz IP z końcówką 100 w root i w serwerifno. Jak tak to dobrze. To jeszcze wejdź w sysinstall i tam gdzie się konfiguruje:

IPv4 Gateway: Wpisujesz ip swoje z normalną końcówką z hamachi
Name Serwer: 4.2.2.3
IPv4 Addres: IP swoje z końcówką 100 z hamachi
Netmask: 255.0.0.0

I potem wpisujesz komedę

/etc/rc.d/netif restart

no i odpalasz serwer i powinno ci zalogwać

Liczę jak sie uda na Lubię to i 5 gwiazdek

Opublikowano

Po prstu zobacz czy masz IP z końcówką 100 w root i w serwerifno. Jak tak to dobrze. To jeszcze wejdź w sysinstall i tam gdzie się konfiguruje:

I potem wpisujesz komedę

/etc/rc.d/netif restart

no i odpalasz serwer i powinno ci zalogwać

Liczę jak sie uda na Lubię to i 5 gwiazdek

W rotach nie patrzylem bo na plikach sie jeszcze mało znam:P

ale co do konsoli to patrzylem nawet pary razy własielm w sysinstall i ustawialem ip :P to nie pomagało

A jak robilem maszyne kolega kazał mi wpisac w maszyne cos z poczatkiem ee/ ..... dalej nie pamietam i tam mialem oddac jedna linijke do MySQL , czy cso takiego:P do czego to jest ? ta dodatkowa linijka w maszynie co sie ja dodaje? bo moze to musze jeszcze raz wpisac

Zaraz patrze w roty iw inne pliki:) lika masz a jak two pomysł zadziała z plikai daje 5 :)

EDIT.

W serwerIMFO mam koncowke 100 ale jak otwieram roty to wyskakuja mi jakies znaki ktorych nie rozumiem:p i nie wiem czy jest dobrze

Opublikowano

Kolega Cos mi powiedział ze mam zły plik syserr ktory znajduje sie w cliencie a zawartosc jego jest taka:

0219 02:06:15354 :: granny_shared_vbs:
0219 02:06:15355 :: 0: 40
0219 02:06:15380 :: 1: 20
0219 02:06:15381 :: 2: 20
0219 02:06:15382 :: 3: 40
0219 02:06:15382 :: 4: 0
0219 02:06:15382 :: 5: 20
0219 02:06:15383 :: 6: 0
0219 02:06:15383 :: 7: 0
0219 02:06:15383 :: 8: 0

Czy ktos jest w stanie pomóc?

Opublikowano

Powiem ci tako. Postaram się ci to wytłumaczyć nawet żeby inni widzieli ci co mają problemy.

1. Gdy uruchamiasz Bazę VPS musisz pamiętać podstawowe komendy takie jak:

sysinstall - Konfiguracja Bazy
/etc/rc.d/netif restart - Resetwanie bazy
(Login: root chyba że jest inny Hasło: takie jak zostało podane) - Logowanie do VPS
/stop - Zatrzymanie serwera
/start - Wystartowanie serwera

Dobrze jesteśmy na przypomnienie komęt w VPS.

2. Włączamy bazę. I czekam aż nam się pojawi do zalogowania się.
Wpisujemy:

root
Hasło które zostało podane

3. Konfigurujemy bazę:

wpisujemy:

sysinstall i pojawia nam się okienko a w nim wchodzimy w:

Configure -> Networing -> Interfaces I mamy teraz de0 to naciskamy enter i dwa razy "No"

I tak jak wcześniej było podane robimy tak:

i pod koniec wpisujemy:

/etc/rc.d/netif restart

I tak za każdym razem gdy włączam serwer np:

root
hasło
/etc/rc.d/netif restart 

I na koniec zostaje włączyć serwer kometą

/start

Mam nadzieję że ci to pomoże z VPS'em
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A teraz może root zrobimy.

przenieś najlepiej root na pulpit. Będą 2x root czyli musisz koniecznie dwa przenieść. Jeżeli posiadasz fileArchiwers to nim wypakuj. Wchodzimy w folder wypakowany i szukamy pliku takiego jak serwerinfo w nim zmieniamy IP na swoje z

hamchi. Pamiętaj że dla siebie koniecznie musisz dać z końcówką 100. A dla graczy z normalną końcówką. i na koniec pakujesz i z powrotem spakowany plik wklejasz do Packa.

Mam nadzieję że pomoże. A jak masz problemy to proszę się skontaktować na PW podane u mnie na profilu. Powodzenia.

Opublikowano

z ta instrukcaj do robienia maszyny nie trzeba było sie wysilac, bo ja to wiem:) mam nawet filmik instruktazowy do stawiania tej maszyny:) ale masz lajka za wyrazisty wpis:D aa tu jest link jak postawic maszyne http://www.youtube.com/watch?v=d9QGZjv47IA

co do tych root-ow pobawie sie dzisiaj i zobacze moze to cos da:) i dam edit-a

A podałem zawartosc syserr-a wyzej, znajomy mi powiedział ze cos jest zle w nim ale do konca nie wie co:P moze ty bedziesz wiedział??

Edit

Gdzie mam znalesc ten program fileArchiwers ?? bo nawet na google nie moge znalesc:/

Opublikowano

Polecam ci kamer Moda jak coś. A jeżeli ci się nie uda po prostu wyślij mi roota na pw i IP hamachi. to zrobię ci. Bo sam mam serwer i dopracowuję go :).

Opublikowano

Lewy pasek okienka, rozwijasz extracted, szukasz root.xml i wciskasz pack archive (prawy górny róg pod czerwonym krzyżykiem, m2.exe) ;).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Dzieki za info co do tego programu:) juz sciagnełem go:) jeszcze frameworka 4.0 pobieram i popatrze w te root-y mysle ze sie uda:) czyli w tyc rootach maja byc moje ip z koncowka 100:"?? wszedzie?

Opublikowano

Jeżeli tylko dla ciebie mają być, to tak. Dla reszty z normalną.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Dobra czy teraz ktos mi powiem jak mam sie tym posługiwac?? :D jak mam wzucic plik do programu? i go rozpakowac?

jak cos robie prubuje cso dodac to mi wyskakuje bład;/ tam jak pod tematem tego programu widze ze nie tylko mi wyskakuje błąd porzy rozpakowywaniu tych root-ow, a w kocham tez za bardzo nie pisze jak mam temu zaradzic

Opublikowano

Jesli dobrze wyczytalem piszecie o FIleArchiver2 obsludze a wiec:

1.Wrzuc do Pack FileArchiver2,m2

2.Kliknij na Extraxt

#Extract-->extract archive-->root-->Pack-->Zapisz

Stworzy Ci folder root

Wejdz w niego odnajdz plik serverinfo.py ,otworz go notepadem++ lub notatnikiem i edytuj IP na swoje z koncowka .100

Pakowanie:

extracted-->root.xml-->Pack Archive

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Jaki dokładnie błąd?

Opublikowano

Juz zrobilem to z Sh4kul :D no i mi sie komputer zresetował pare razy i niemogelm tego zrobic:P to zrobil mi to Sh4kul :D i wysłał lecz puzniej sie dopiero dowiedział ze mam pliki na kocioła i nie pasuja:P

wieclipa z tego wyszął;/

wiec podmienilem pliki spowortem:P i teraz jak sie loguje to pisze bł;ad podczas logowania;/ ]

jka wruce czyli tak gdzies koło 19 bede robił nowa maszyne tylko ze na PC ktora polecił mi Sh4kul, bo tak to robilem na virtualbox.

Zrobie nowa maszyne i jesli nei bedfzie działac to nie wiem co zrobie;/

ps. do tych moich plikow weszlismy i było wszedzie dobrze ip:) wiec nie wiem czy to to;/

bo metak juz raz odpaliem i na nim gralem, puzniej jak maszyne wyłączałem i chialem odpalic bez maszyny to sie nie dało;/ wiec odpalilem maszyne jeszcze raz ale mi sie jakos zrestartowała dziwnie i puzniej juz serwer nie chciał sie połonczyc i jak passy wpislywałem i wciskalem enter to pisało proces logowania prosze czekac (czy cos w tym stylu)

Edit.

Moze ktos wie jak mam sie obsłuzyc ta Virtual PC?? boo filmik mam jak sie robic na virtual boxie a tego PCn ie ograniam:P

Opublikowano

Chcia.ł bym odswiezyc i cos dodac odrazu.

Wiec tak

Maszyny stare pousowałem clienta tez , zrobilem nowa czysta maszyne(Na virtual box) i ja odpalilme, konto na navicat zrobilem(GM tez dodałem), do clienta wgralem bin, lunhera i do packa rooty to wszystko zrobiel na nowo.

I jak włanczam lunhera wszystko łądnei sie włancza okienko z logowaniem sie włonczyło

-nie moge wpisac klawiatura passow, mam klawiature w oknie logowania to ta udało mi sie passy wpisac

-wciskam poł;oncz

-i pisze "zostaniesz połonczony z serwerem" czy cso takiego i tak jest cały czas;/

moze ktos wie dalczego??

i moze ktos wie dalczego nie mogłem klawiatura wpsiac passow?

I za kazdym razem jak wejde w maszyne komenda sysinstal i sprawdzam ip to nie ma mojego ip z kocnowka 100, i jest puste pole;/

Opublikowano

"Zostaniesz polaczony z serwerem" Czyli wina pongu innego masz ponga w game a innego w metin2.bin

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

mozliwe bo w pong nic nie zmienialem;p nop ale jakies jaj czy cos ? jak juz raz grałem na serwie i było git:p

to jak mam zmienic tego ponga??

Edit. Tylko ze pliki dostalem juz od kolegi takie tzn lunchera, rooty, bin pongu mi nie dawał. Co trzeba zrobic zeby był dobry pong??

Moze ktos ma ponga na plikach kocioła to by podesłał

edit. Mam taki program jak pongEditor lecz nei do konca działą bo nie chce mi czytac lunchera;/ ktos ma ? i by mogł mi podesłac lunchera odpowiadajacemu pongowi w game??

Edit. Luncher mam z http://www.mpcforum.pl/topic/711518-poradnikdl-launcher-by-kociol/ orginalny z kociola, pong jets taki sam ico mam dalej zrobicx?? bo dalej pisze ze ostane połonczonmy z serwerm

Opublikowano

jak wylaczysz priva komenada ./close.sh i logout to pozniej nie klikaj "save machine state..." (czy jakos tak) tylko send close signal (w virtualbox). U mnie to dziala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...