Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ćwiczenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar wziąć się za siebie wreszcie i zacząć trochę ćwiczyć, nie jestem jakoś gruby czy coś, ale chciałbym wyćwiczyć sobie tzw. "kaloryfer". Jaki zestaw ćwiczeń polecacie? Nie mam dużo czasu, szkoła, lekcje, nauka i już wieczór :) Nawet na kompa nie ma czasu, jedynie wieczorem na komórce wbije na kilka chwil, jak teraz :) Myślałem też żeby ręce poćwiczyć, ale to już bym musiał się chyba w jakiś sprzęt zaopatrzyć. Jkby co to mam 14lat 165cm i jakieś 60kg. Nie lekceważcie mnie z tego powodu, często muszę kopać ogródek, wrzucać po 2 tony węgla do piwnicy itp. itd. również wiele więcej, bo tata ma chory kręgosłup i w weekendy mu się nudzi i muszę pomagać. Więc liczę na waszą pomoc.

Daj "Lubię to" to nic nie kosztuje

:)

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Cóż chyba spróbuje. Poręczy to żadnej nie mam ale są drzewa. Coś się najwyżej skombinuje. Jeśli ktoś jeszcze ma jakieś propozycje to niech pisze.

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

w Twoim przypadku polecam Ci tą stronę ćwicz od początku i poczytaj trochę ja już na 41-45 jestem ;)

http://www.100pompek.pl/

Zrozumcie jedną podstawową rzecz, przy ćwiczeniach z własnym obciążeniem ciała zwiększycie siłę, ale nie zbudujecie masy mięśniowej jak koleś ćwiczący na siłce.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Zrozumcie jedną podstawową rzecz, przy ćwiczeniach z własnym obciążeniem ciała zwiększycie siłę, ale nie zbudujecie masy mięśniowej jak koleś ćwiczący na siłce.

Czyli żeby zbudować mięśnie to potrzebuję jakieś rzeczy typu hantle, czy takie krzesełko do robienia brzuszków?

A teraz pytanie czy 100pompek.pl mogę połaczyć z miesniebrzucha.pl ?

Jak zbudować masę mięśniowa a zarazem zwiększyć swoja siłe?

Bo jeśli nie można tego i tego to ja wolę zwiększyć swoja siłe.

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Powinni chyba zrobić jakiś nowy dział pod tytułem "Jak być chudym - poradniki,porady "

@Co do tematu:

Biegaj codziennie, co 2 dzień, nie dużo wystarczy jakieś 15-20 min dobrym tempem.

Po 2 - w domu porób zwykłe przysiady, brzuszki - ja robię codziennie po 50 tego i tego i trzymam się dobrze, nie narzekam ;)

A6W nie polecam bo kręgosłup wysiada.

Opublikowano

Czyli żeby zbudować mięśnie to potrzebuję jakieś rzeczy typu hantle, czy takie krzesełko do robienia brzuszków?

A teraz pytanie czy 100pompek.pl mogę połaczyć z miesniebrzucha.pl ?

Jak zbudować masę mięśniowa a zarazem zwiększyć swoja siłe?

Bo jeśli nie można tego i tego to ja wolę zwiększyć swoja siłe.

Najlepszym wyborem byłaby siłownia. Wraz ze wzrostem masy mięśniowej wzrasta siła, to chyba logiczne. Jednak przy ćwiczeniach z własnym obciążeniem ciała mięśnie po pewnym czasie przyzwyczają się, progres będzie następował, jednak będzie wolniejszy. Różnica polega na tym, że masa twojego ciała znacząco nie wzrośnie, ale siła już tak. Bez siłki rób abs2 na brzuch, drążek na plecy i biceps.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

jak chcesz to możesz kupic atlas cwiczen :) możesz rownież sam zrobić sobie takie przedmioty np z jakiejs stali,drzewa itp :)

Opublikowano

Czyli za drążek mogę wziąć miotłę a zamiast hantli taki 5kg odważnik co kiedyś do starych wag były ?? :D

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Czyli za drążek mogę wziąć miotłę a zamiast hantli taki 5kg odważnik co kiedyś do starych wag były ?? :D

Drążek nie ma znaczenia, chodź im grubszy, tym lepiej działa na uścisk. Co do odważnika nie jestem za bardzo przekonany co do rozstawienia obciążenia.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Aha. No, mogę po prostu rozbierać trochę kasy i kupic sobie jakieś hantle. jakie polecacie komuś początkującemu mojej budowy??

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Powiem tak. Na basen bardzo chętnie ale mieszkam w małym mieście i nie ma w nim basenu. Gdyby był to zeszłe wakacje zamiast całymi dniami łowić ryby to bym na basenie siedział. Tak wiem lato a na basen. Jezioro tak czyste że się dziwię że tam ryby daje rade łowić.

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Jak chcesz to podeśle Ci swoje ćwiczenia na brzuch. Też niedawno uświadomili mi, że moja dziedziczna przepuklina wymaga takich zabiegów i dorzuciłem sobie taki podoczny plan do treningów.
Diete niestety musisz sobie dobrać sam.

f.png

Opublikowano

na brzuch ABS II znajdziesz cały poradniki na sfd . pl

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Aha czyli a6w . Już kiedyś na nią patrzyłem ale jakoś nie przyciągła mojej uwagi. Ale spróbuje ją zrobić.

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Witam. Mam zamiar wziąć się za siebie wreszcie i zacząć trochę ćwiczyć, nie jestem jakoś gruby czy coś, ale chciałbym wyćwiczyć sobie tzw. "kaloryfer". Jaki zestaw ćwiczeń polecacie? Nie mam dużo czasu, szkoła, lekcje, nauka i już wieczór :) Nawet na kompa nie ma czasu, jedynie wieczorem na komórce wbije na kilka chwil, jak teraz :) Myślałem też żeby ręce poćwiczyć, ale to już bym musiał się chyba w jakiś sprzęt zaopatrzyć. Jkby co to mam 14lat 165cm i jakieś 60kg. Nie lekceważcie mnie z tego powodu, często muszę kopać ogródek, wrzucać po 2 tony węgla do piwnicy itp. itd. również wiele więcej, bo tata ma chory kręgosłup i w weekendy mu się nudzi i muszę pomagać. Więc liczę na waszą pomoc.

dziwi mnie tylko to ze jak chodzisz do gimnazjum i nie masz na nic czasu.... sam brzuch nic ci nie daje., bo reszta lipa. a co do ćwiczen to pompki brzuszki podciaganie się ale fakt, bez sprzętu nienawojujesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...