Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

składanie komputera

kaaramba12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a płaci się przy odbiorze czy np przelewem ?

Płatność za pobraniem - 10zł

Przesyłka Kurierska - 20zł (napisz na GG, dam Ci kod na darmową)

Płatność przy odbiorze - 0zł

Jeśli płacisz przelewem, to wysyłają Ci całkowicie za darmo, bez opłaty za pobranie przy odbiorze paczki.

;]

Opublikowano

Płatność za pobraniem - 10zł

Przesyłka Kurierska - 20zł (napisz na GG, dam Ci kod na darmową)

Płatność przy odbiorze - 0zł

Jeśli płacisz przelewem, to wysyłają Ci całkowicie za darmo, bez opłaty za pobranie przy odbiorze paczki.

;]

a skąd masz taki kod ?

p.s. przepraszam za nieobecność , ale mam problemy z internetem

Opublikowano

Składanie komputera nie jest trudne, powinieneś dać rade.

Sam kiedyś miałem zerową wiedzę i dałem rade złożyć z lekką pomocą internetu

1. Płyta główna to część do której podłączą się wszystkie pozostałe. Zależy od płyty głównej czy podłączysz taką kartę graficzną, procesor, ram, dysk twardy itp.

Jak będziesz wybierał płyte główną to musi mieć obowiązkowo wejście na ram DDR3, wejście na kartę graficzną pod PCI-e (pci express), dysk pod sATA(serial ata) a procesor to już musisz wybrać sobie sam kogo chcesz. Jak intela to podstawka LGA 1150, 1155 lub 1156 jak AMD to podstawka AM3) Obudowy nie kupuj jakieś lipnej, musi mieć dobre chłodzenie, odpowiednią pojemność w środku i wystrarczającą ilość slotów.

A potem takie jak masz wejście w płycie głównej to pod takie wejścia kupujesz sprzęt, wszystkie co podałem wyżej są obecnie najnowsze na rynku.

2. Ja łącznie mam tylko 2GB i potrafi pocisnąć nowe gry, ale tak dla swobody i maksymalnej wydajności 6 - 8 GB, zależy do czego wykorzystujesz komputer.

4. Wystarczy ci.

PS. w przyszłym roku ma wyjść DDR4 :)

Opublikowano

Składanie komputera nie jest trudne, powinieneś dać rade.

Sam kiedyś miałem zerową wiedzę i dałem rade złożyć z lekką pomocą internetu

1. Płyta główna to część do której podłączą się wszystkie pozostałe. Zależy od płyty głównej czy podłączysz taką kartę graficzną, procesor, ram, dysk twardy itp.

Jak będziesz wybierał płyte główną to musi mieć obowiązkowo wejście na ram DDR3, wejście na kartę graficzną pod PCI-e (pci express), dysk pod sATA(serial ata) a procesor to już musisz wybrać sobie sam kogo chcesz. Jak intela to podstawka LGA 1150, 1155 lub 1156 jak AMD to podstawka AM3) Obudowy nie kupuj jakieś lipnej, musi mieć dobre chłodzenie, odpowiednią pojemność w środku i wystrarczającą ilość slotów.

A potem takie jak masz wejście w płycie głównej to pod takie wejścia kupujesz sprzęt, wszystkie co podałem wyżej są obecnie najnowsze na rynku.

2. Ja łącznie mam tylko 2GB i potrafi pocisnąć nowe gry, ale tak dla swobody i maksymalnej wydajności 6 - 8 GB, zależy do czego wykorzystujesz komputer.

4. Wystarczy ci.

PS. w przyszłym roku ma wyjść DDR4 :)

wiesz ja tak naprawdę to największy problem będę miał zapewne z ramem , bo zasadniczo to trzeba wkładać chyba do np. 1 i 3 wejścia ( że do nie parzystych , albo parzystych ) to chyba mają znaczenie kolory czy do 1 i 3 , czy do 2 i 4 , ale co jeśli kupię 3 w takim samym kolorze ? to co wtedy mam zrobić , gdzie to wsadzić ? z tym chyba tylko będzie problem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...