Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

sylwek080893

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem jak bardzo chcecie by wasz skybox działał na 4 nowych mapkach Cape, Bay, Thunder i Dawn sam się z tym męczyłem i męczyłem aż w końcu doszłem co i jak. jest to edytowana binka z serwera Structa. dodany skybox. pomóżcie mi tak jak ja pomogłem wam. daje wam binkę z skyboxem. w tej bince trzeba naprawić 1 bug fixa, jakiego dokładnie? textury padają.

a zresztą pobierajcie zobaczcie skyboxa i zobaczcie jaki to bug mam nadzieje że już łatwo wam pójdzie z naprawieniem go łatwiej niż ja się męczyłem z dodaniem skyboxa.

Jak wejść do gry na tym binary? daje wam download tutaj:

http://www.speedyshare.com/2Rg2a/Skybox-metin2-binary-i-hackshield.rar

Scan:

https://www.virustotal.com/pl/file/efe64c89589006d2d07c4627fa297a735a2af33c49a2a09c4070dec239a998ef/analysis/1361063804/

mamy tutaj binke i hackshielda obie rzeczy wklejamy do głównego folderu metina ( nie do packa! ) tylko prosto do folderu zmieniamy ponga na takiego jakiego mamy w pliku game na serwerze ( obecny pong w bince to: IEShfiGbySWBjDzJ ) ( Tak pong jest trudny bo mój hehe )

jeśli będziecie mieli problem/ error z hackshieldem to uruchomcie metin2client.exe jako administrator. ja nie mam ale wiem chyba że tak czasami jest na windows 7 bo na 2 pcku tak mam i tam mam windowsa 7, jeśli nie będzie działać wam mimo że odpalacie jako administrator trzeba pobrać windows 7/ XP Dodatek Service Pack 1

SSy z gry:

asdasdfr.png

bays.png

thunderw.png

dawny.png

no tylko ten problem zostaje do naprawienia i skybox chodzi wszystkim pięknie.

Jeśli zalogujemy się w M1 po odpaleniu klienta to nie będzie żadnych problemów a jeśli zalogujemy się na mapce Cape, Bay, Thunder lub Dawn to wtedy textury zaczną się psuć i jak np tepne się do M1 z którejś z tych mapek to i textury w M1 zaczynają się walić.

Pozdrawiam.

FaZa z góry dziękuje za pomoc, mam nadzieje że wam też pomogłem

69sf.png

Opublikowano

siema, a za co ten plik odpowiada?

@Edit:

Tak mamy, spróbuje jeszcze na granny2.dll z metin2 beta Suctra bo tam skybox był a na plu niema go jeszcze więc to może być to.

Zaraz dam wam edit czy zadziała i jak zadziała to dam wam tutaj granny2.dll i możecie się cieszyć Skyboxem :)

Nie jestem taki że lubie z ludzi kase zdzierać więc macie za darmo. sam się nad tym męczyłem i pewnie wy też a więc macie nagrode za wasze męki hehe

69sf.png

Opublikowano

Niema za co lecz jeszcze pozostaje ten bug do naprawienia, @Refresh! skybox ogarnąłem to już nie pomożecie mi z tym bugiem? :(

@Edit składajmy fakty. a coś z tego będzie.

Tak się dzieje z texturami na wszystkich mapkach np jeśli wsiadamy zsiadamy z konia, np jeśli zsiądziemy z konia i popatrzymy w od dołu textury normalnie się pojawią a jeśli od góry znikną i się pojawią.

No a więc jakieś pomysły panie i panowie? trzeba to naprawić i się cieszyć skyboxem. :)

69sf.png

Opublikowano

I said in the descripion that it is buggy and i need help fixing....... there is something missing but not in binary, binary is 100% correct. we tried granny2.dll from metin2 beta but its not this.

69sf.png

Opublikowano

badałem root pod względem tego skyboxa i poza zaimplementowanym dragonsoul i paroma innymi skryptami i dostosowaniami nie znalazłem nic ciekawego. To musi siedzieć w binie. Może z tym skyboxem jest coś nie tak?

57199140501148694665.png

Opublikowano

up czytałeś ten tutorial? jak nie to poczytaj bo widzę że nie czytałeś.... ja tutaj proszę o pomoc w naprawieniu buga. a tutorial to zbugowany skybox rozumiesz już?

@Edit: up up

Ale nie mam zielonego pojęcia co :/

69sf.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...