Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tworzenie PRIV serwera metin 2

damano15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was koledzy jestem nowym uzytkownikiem MPCForum i mam takie pytanie .

Gram na róznych srwerach (PRIV) MT2 i tez chciałbym założyć Prywatny serwer MT2

I mam taki problem bo oglądałem wele poradników jednak tam była instrukcja jak załozyc,

serwer Priv MT2 z chamachi A ja bym chciał załozyc taki płatny wiecie miec własną strone i byc

Gm na tym serwie i go opłacac Czy mógłby mi ktos pomuc i pokazac jak taki serwer płatny stworzyc ile

by kosztował i wszystkie wskazówki dotyczące tego srwa :D /????? Licze na szybką ODPOWIEDZ :D

DZIEKI ;)

Opublikowano

Tworzenie własnego serwera metin2 nie jest takie łatwe. Nie jest to praca na 10 min :) Niektóre projekty zajmują nawet ponad pół roku. Możesz także użyć gotowych plików, ale wątpię, czy ktoś będzie chciał grać na gotowcu. Najlepiej zacznij od hamachi, sprawdź jak ci idzie, naucz się czegoś. Potem możesz zebrać ekipę i pomyśleć o sponsorze, kupić maszynę i stworzyć dedyka.
Myślę, że choć trochę pomogłem :)

expeliarmus_zps84c9ccee.png

Zbieram Like :)

Opublikowano

Tworzenie własnego serwera metin2 nie jest takie łatwe. Nie jest to praca na 10 min :) Niektóre projekty zajmują nawet ponad pół roku. Możesz także użyć gotowych plików, ale wątpię, czy ktoś będzie chciał grać na gotowcu. Najlepiej zacznij od hamachi, sprawdź jak ci idzie, naucz się czegoś. Potem możesz zebrać ekipę i pomyśleć o sponsorze, kupić maszynę i stworzyć dedyka.

Myślę, że choć trochę pomogłem :)

No stary pomogłes mi :D

Ale nie wiem czy ty mówisz o priv czo o PL ;P ????

Jeszcze jedno.

Jakby ktos mógł mi pomó c i dac mi wszystkie składniki potrerzbne do stworzenia Priv serwa chamchi Wiecie o co chodzi ;)

Bo jak na tych wszyskich filmikach dają to oni dają takie które juz są niedostępne albo wygasły :P

Opublikowano

No stary pomogłes mi :D

Ale nie wiem czy ty mówisz o priv czo o PL ;P ????

Jeszcze jedno.

Jakby ktos mógł mi pomó c i dac mi wszystkie składniki potrerzbne do stworzenia Priv serwa chamchi Wiecie o co chodzi ;)

Bo jak na tych wszyskich filmikach dają to oni dają takie które juz są niedostępne albo wygasły :P

Mówimy cały czas o prywatnych serwerach :)

Coo do plików na hamachi, to niestety nie mam jak pomóc :)

expeliarmus_zps84c9ccee.png

Zbieram Like :)

Opublikowano

Mówimy cały czas o prywatnych serwerach :)

Coo do plików na hamachi, to niestety nie mam jak pomóc :)

No trudno bede musiał poszukac :D

Opublikowano

Najlepiej to poszukać jakiegoś silnika , przerobić go bo nikt nie będzie chciał grać Ci na gotowcu, następnie wstawić go pod dedyka, ale najpierw pod hamachi.

Jednak , żeby wystawić dedyka musisz się liczyć z wydaniem ok 1000 zł nawet ponad, żeby go postawić. Bo zabezpieczenia trochę kosztują, w tym jeszcze stronę, silnik itp.

A tutaj masz dział z silnikami, poszukaj jakiegoś dla siebie :)

http://www.mpcforum.pl/forum/413-pliki-serwerowe/

+Liczę na lajki :D

Opublikowano

Postawienie takiego dobrego dedyku to koszt około 500zł miesięcznie za samo utrzymanie + jednorazowo ok 120zł za instalacje serwera o ile się nie mylę . Ale polecam serwer www.exone.pl - czy jakoś tak VPS od 19 zł pod testa w sam raz .

Opublikowano

Postawienie takiego dobrego dedyku to koszt około 500zł miesięcznie za samo utrzymanie + jednorazowo ok 120zł za instalacje serwera o ile się nie mylę . Ale polecam serwer www.exone.pl - czy jakoś tak VPS od 19 zł pod testa w sam raz .

Nie sluchaj tych popaprancow. Zalozenie serwera nie kosztuje duzo, pisz a ci pomoge. Nie polecam ci exone, jesli juz mial bym ci polecic VPS to bedzie to ultimahost,choc zdecydowanie konkurencyjny jest w tym momencie dedyk z kimsufi. Jesli chcesz to moge ci postawic serwer w 1h. Wykup sobie tylko maszyne. Na poczatek ci polecam maszyne za 44 zl, do obrobki plikow a pozniej zdecydujesz na co chcesz przepiac.

Lecz jesli nie masz pojecia o edycji plikow to daj sobie spokoj, lub postaw sobie Hamaka.

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...