Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Publiczny test aktualizacji 8.4

Fernox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie test już dostępny!!!! :)

Więcej info oraz jak pobrać itd.:

http://worldoftanks.eu/news/6082-public-test-update-84-pl/

Główne zmiany wprowadzane przez aktualizację 8.4:
Nowa gałąź brytyjskich niszczycieli czołgów.
Trzy czołgi lekkie dodane do niemieckiego drzewka technologicznego.
Niszczyciel czołgów premium, SU-100Y dodany do radzieckiego drzewka technologicznego.
Cztery mapy zostały poddane liftingowi graficznemu: Step, Wioska Rybacka, Ensk i Dębina.
Wprowadzony został nowy instruktaż.
Opublikowano

Szkoda miejsca mi na dysku ja sobie pobiore jak będą polskie czołgi jednak każdy wie ze bd publiczny test bo w patcherze i na stronie pisze ale jak ktos nie wchodzi to mzoe sie przydac.

sig2@TychusPL@eu@9@0@11111111111111@1111

Opublikowano

Szkoda miejsca mi na dysku ja sobie pobiore jak będą polskie czołgi jednak każdy wie ze bd publiczny test bo w patcherze i na stronie pisze ale jak ktos nie wchodzi to mzoe sie przydac.

Launcherze jak coś. Polskie drzewko będzie po drzewku japońskim i po włoskim, które nie wiadomo czy powstanie. Po za tym wcześniej wyjdzie jeszcze druga linia medów niemieckich, brytyjskie spg i arty X tieru.

76561198001815076.png
Opublikowano

Ja piernicze, ledwo 8.3 wyszło, a już leci 8.4 xD. Widać, że WG "zachęca" do kupowania golda, bo inaczej nijak nie da się tych update'ów dogonić. (jak i jeśli pojawi się polskie drzewko to w końcu uda im się mnie namówić na kupno ;d)

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Kuźwa... znowu 4.5 GB. Czy WG nie potrafi robić updateów takich jak wcześniej np gra ważyła 2.5 gb to dali nam tylko 500mb do pobrania.. teraz trzeba popierdywać 4.5 GB... a swoją drogą mam6 kont world of tanks XDD to mam darmówkę do testowania róznych pojazdów premium :D

W ogóle chyba sobię od nowa bd testować drzewko rosyjskie czyli: Od czołgów lekkich po SPG czyli zaczynając od V tieru kończąc na X tierze a potem następna frakcja :D Oczywiście testuję każde z dział w każdym czołgu To troche nudnę ale jeżeli ktoś ma chrapkę na potestowanie dział IS i KV-3 To fajna zabawa :p

Pobieram od 16:00 minęło 4h.46min i mam 3.9gb pobrane :D dzisiaj sobie pogramy jeżeli już macie testówkę

A mam takie pytanie czy by nie zrobić specjalny pokój treningowy mpc forum?

Ponieważ z chęcią byn potestował na koncie TheZkats oraz na zrobieniu pokoju

:D jak myślicie? Nazwa by była Polski Pokój!!! :D

Opublikowano

Mało osób gra na testach, ale może ktoś by się zebrał. Ja osobiście wchodzę tylko po to, żeby sprawdzić statystyki nowych czołgów i zagrać nimi kilka meczy, żeby sprawdzić, czy opłaca się w nie iść.

Opublikowano

40% szansy, że wprowadza włochy a japonczyków 90% wiec po japoncach mozemy sie spodziewac polskie tanki w 0.8.6 lub 0.8.7 :P albo razem z japoncami :P :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

sig2@TychusPL@eu@9@0@11111111111111@1111

Opublikowano

40% szansy, że wprowadza włochy a japonczyków 90% wiec po japoncach mozemy sie spodziewac polskie tanki w 0.8.6 lub 0.8.7 :P albo razem z japoncami :P :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

W 9.x imo. Tak jak wspomniałem wcześniej w 8.4 masz td UK, w 8.5 pewnie będą medy niemieckie. 8.6 prawdopodobnie arta X, potem masz drzewko japońskie czyli pewnie 8.7. Następnie drzewko włoskie, czyli 8.8. Po drodze mają dodać drugą linie HT francuzów. Pozostaje druga linia td niemieckich. Przewijała się jeszcze wzmianka o drugiej linii medów amerykańskich. Pozostaje jeszcze kwestia drugiej linii arty, czołgi pod linie ruską i amerykańską już by się znalazły.

Czyli jak widzisz jest sporo pomysłów.

76561198001815076.png
Opublikowano

W 9.x imo. Tak jak wspomniałem wcześniej w 8.4 masz td UK, w 8.5 pewnie będą medy niemieckie. 8.6 prawdopodobnie arta X, potem masz drzewko japońskie czyli pewnie 8.7. Następnie drzewko włoskie, czyli 8.8. Po drodze mają dodać drugą linie HT francuzów. Pozostaje druga linia td niemieckich. Przewijała się jeszcze wzmianka o drugiej linii medów amerykańskich. Pozostaje jeszcze kwestia drugiej linii arty, czołgi pod linie ruską i amerykańską już by się znalazły.

Czyli jak widzisz jest sporo pomysłów.

A arta i td chińskie, nie powstaną ?

Opublikowano

A arta i td chińskie, nie powstaną ?

Nie powstaną. Chińskie drzewko ma zostać takie jak jest, no chyba że koncepcja wg się zmieni.

Nowy TD X w akcji:

http://www.youtube.com/watch?v=OPAixrXvLFs

Jest tak cholernie OP, że na 100% go czeka nerf.

Info odnośnie niemieckiego LT

http://ftr-wot.blogspot.cz/2013/02/confirmed-german-top-lt-will-be-ru251.html

Tak, lepiej lighty robić bo będzie 7 albo 8 tier.

Nowe drzewko niemiecki. Znika przejście na Hummela.

http://2.bp.blogspot.com/-GKlhEFhQoLk/UR0Qfr5K3xI/AAAAAAAAAE4/hzr3vSgQMLA/s1600/shot_001.jpg

Patch notes

• Important! NVIDIA video card driver versions 310.70 & 310.90 may cause client crashes & FPS drop-downs. It is recommended to use driver version 306.97.
  • Added a branch of tank destroyers to the British tech tree: Universal Carrier QF 2 pounder, Alecto, Valentine AT, АТ 2, АТ 7, Gun Carrier Churchill, АТ 8, АТ 15, А39 Tortoise, FV215b(183).
  • Added three new German light tanks: Pz.I, Pz.I Ausf.С , Pz.II Ausf.G.
  • The following German light tanks have been moved to Tier IV, V and VI to match their rebalanced characteristics: Luchs, VK 1602, VK2801
  • New USSR premium tier VI tank destroyer available in the in-game shop: SU-100Y.
  • The following maps were reworked for improved graphics: Steppes, Fisherman's Bay, Ensk, Live Oaks.
  • Dragon Ridge and Serene Coast maps removed from random battle mode for re-working.
  • Game and visual fixes for the following maps: Cliff, Prokhorovka, Abbey.
  • "Assault" mode has been temporary disabled for the following maps: Malinovka and Westfield.
  • Fixed rounding on roads and crater textures for the Ruinberg map.
  • Battle tutorial for beginners has been added (tutorial mission has its own map).
  • Game supports NVIDIA SLI configurations.
  • Reduced slope of the lower nose plate of the Pz. V Panther by 55 degrees.
  • Reduced slope of the lower nose plate of the T-44 by 45 degrees.
  • Fixed minor bugs with the damage model of the following tanks: AT-15А, Matilda Black Prince, Matilda (USSR), Grille, AMX 13-75, AMX 13-90, AMX 12t, Churchill I, VK 4205B, M12, M41, Object 212, Caernarvon, M46 Patton, Maus, Е-100.
  • Improved the protection offered by the joint between lower and higher nose plates on Caernarvon, Conqueror and FV215b tanks.
  • Fixed bugs in visual models: IS-3, Churchill LL, М41, Т69, KV-3, TOG-2, SU-14, S-51, Hetzer.
  • Fixed mixed up left and right tracks in the damage model of the WZ131 tank.
  • Fixed camo costs for Chinese T-34-2.
  • Fixed appearance of the final drive cover for Т-34 and vehicles built on its hull.
  • Removed the restriction of the “external view” button for vehicles with incomplete crew.
  • Added the possibility to choose addressing system in battle chat: with or without auto save of the addressee.
  • Tanks with auto loader system will reload the whole cassette/drum instead of one shell when the “Intuition” skill is triggered.
  • Fixed the loss of performance on some configurations while using server reticle in sniper mode.
  • The FPS rate in hangar is forcibly limited to 60 FPS.
  • Reworked and optimised tank engine exhaust effect.
  • Returned the option to train crew members for tanks missing in the hangar. A separate warning window has been added for this purpose.
  • Added a windowed full-screen option (maximize button in the right top corner).
  • Fixed barrel scoring and turret turning after a hit.
  • Fixed after-shot rattle in the left speaker for some configurations.
  • Fixed the ammo order during a turret or gun change.
  • Fixed barrel scoring in some cases when targeting a close obstacle.
  • Fixed some bugs in the visual models of surrounding objects and building damage.
  • Fixed client crash when pressing "Update Device" in the settings menu.
  • Fixed wrong output for FPS values, ping and lag indication for the Logitech G19 keyboard.
  • Added new pictures to the login screen.
  • Complemented description of commemorative medals.
  • Fixed a bug which mixed up the command order "Affirmative!" and "Negative!" for tank destroyers in some situations.
  • Added additional effects for destroying big tanks.
  • Added the ability to remove heavy weight equipment and modules and replace them with lower weight ones when the chassis is overloaded.
  • Fixed some bugs in the display and update rate of dynamic shadows.
  • Added display of the drowning timer and module repair indicator in the post mortem observation mode.
  • Fixed a rare client crash after fast quitting and then connecting to the game.
  • "Damage upon detecting" in the after-battle statistics renamed to "Damage upon your detecting".
  • Fixed audio interruptions during the voice chat test.
  • Implemented restoration of voice chat functionality after disconnection.
  • When the client is minimised, the icon now blinks five seconds before the battle starts rather that at the start.
  • Fixed glitch with "Sniper" achievement when damaging allied tank with HE shell.
  • Fixed inconsistent amount of credits received for selling a vehicle being displayed in both vehicle selling window and following system notifications.
  • Fixed complaints in the post-battle statistics for players not involved in the platoon.
  • Fixed camera in-tank-entry when you are close to some objects.
  • Fixed failure "10 calibers rule" for internal ricochet
  • Fixed some bugs in achieving Kolobanov's medal for cases when the members of both teams quit to the hangar before the end of a battle.
  • Fixed the display of a sold tank showing as not researched in the tech tree.
  • Fixed a rare client crash when going to the tank research window.
  • Added information on "potentially received damage" to the post-battle statistics. This considered all the potential damage that a tank could receive from ricocheted or non-penetrated shells (including side skirt armour).
  • Fixed damage from falling received by absent turret for TDs and SPGs.
  • Fixed display of team damage and team kill for the post-battle statistics window when allied tank was destroyed by fire after your hit.
  • Fixed descriptions of the "Sniper" and "Steel Wall" achievements.

76561198001815076.png
Opublikowano

Jaaaaasne brytyjczycy dostali TDka z działem kalibru 183mm. Chyba oni już się przygotowują do World of Battleships, bo działa wiele się nie różnią...

Opublikowano

Jaaaaasne brytyjczycy dostali TDka z działem kalibru 183mm. Chyba oni już się przygotowują do World of Battleships, bo działa wiele się nie różnią...

To działo to jest jakiś żart. Przy dobrych wiatrach może czołgi poniżej X tieru na pocisk zgarnąć. Na tym filmiku co wkleiłem wyżej na strzała poleciał HT UK Xt na hita :D

Minus jest taki że reload~~30s.

76561198001815076.png
Opublikowano

Pierwszy mój strzał to był hit w IS-4 za 1700 obrażeń, bo załadowałem tą amunicję premium "jak dla artylerii". Ja narzekałem na JpzE100, a ten to na dodatek ma wieżyczkę...

Opublikowano

Pierwszy mój strzał to był hit w IS-4 za 1700 obrażeń, bo załadowałem tą amunicję premium "jak dla artylerii". Ja narzekałem na JpzE100, a ten to na dodatek ma wieżyczkę...

Dostanie nerfa tak jak E100. Na teście Jpz był op, teraz jest co najwyzej sredni.

76561198001815076.png
Opublikowano

Tak po 5 grach jednak stwierdzam, że nie jest aż taki OP, bo to działo jest niecelne i te losowe strzały za 0 czynią go czasem bezbronnym.

Opublikowano

Tak po 5 grach jednak stwierdzam, że nie jest aż taki OP, bo to działo jest niecelne i te losowe strzały za 0 czynią go czasem bezbronnym.

dojebales teraz.. jak on moze za 0 strzelic.. nawet jak pancerza nie przebije ze zlotej amo to i tak zada obrazenia bo jak bys nie zauwazyl to pocisk he a nie pp ;]
Opublikowano

dojebales teraz.. jak on moze za 0 strzelic.. nawet jak pancerza nie przebije ze zlotej amo to i tak zada obrazenia bo jak bys nie zauwazyl to pocisk he a nie pp ;]

Złote ammo jest jak HE, zawsze coś zada. Minus jest taki że może strzelić za 2k albo i za 200.

76561198001815076.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...