Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno złota na allegro

FeHnE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam do was pytanko w sprawie kupna złota na allegro.pl. Przed chwilką patrzyłem że na jednej aukcji ktoś sprzedał 2500golda już 120 osobom /300 no i mówię a zobaczę jakie on ma tam komentarze to prawie 3/4 są takie same, czy to dziwne ?

Warto kupować złoto na allegro ? Bo jak na stronie WG 1500golda kosztuje 31zł ( coś takiego ) to na allegro 2500golda kosztuje 35zł. Dużo osób mówi że dostaje bany itp no ale jakby tak było to by ludzie zgłaszali uwagi do sprzedawcy na allegro i allegro powinno coś z tym zrobić nie ? A jak codziennie patrzę to ciągle ktoś to kupuje.

Opublikowano

Witam,mam do was pytanko w sprawie kupna złota na allegro.pl. Przed chwilką patrzyłem że na jednej aukcji ktoś sprzedał 2500golda już 120 osobom /300 no i mówię a zobaczę jakie on ma tam komentarze to prawie 3/4 są takie same, czy to dziwne ?

Warto kupować złoto na allegro ? Bo jak na stronie WG 1500golda kosztuje 31zł ( coś takiego ) to na allegro 2500golda kosztuje 35zł. Dużo osób mówi że dostaje bany itp no ale jakby tak było to by ludzie zgłaszali uwagi do sprzedawcy na allegro i allegro powinno coś z tym zrobić nie ? A jak codziennie patrzę to ciągle ktoś to kupuje.

Kupując na allegro jesteś skazany na łaskę sprzedającego :D

To zależy czy on doładowywuje je uczciwie czy nie.

Możesz spróbować bo nie zawsze kończy się to banem :)

Opublikowano

@Up
A czy on pisał coś o DaoPay?

@Topic

Ja bym nie ryzykował za dużo przekrętów na allegro robią.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Co do kupna na allegro golda to jak to wygląda z DOTPAY ? Trzeba mieć jakieś gdzieś konto ?

PS. Xanter Ty mi już opowiadałeś swoją dramatyczną opowieść :P ( PiuGeht )

Opublikowano

Kupują to w formie prezentu przez kradzione karty płatnicze, a później gdy karty zostają zablokowane prezent zostaje wycofany.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Czekam na wypowiedz tych osób które to kupiły a nie tych co ktoś im powiedział.

Kupowałem i bana nie dostałem.

Jak już pisałem zależy od uczciwości sprzedawcy....

Opublikowano

Co do kupna na allegro golda to jak to wygląda z DOTPAY ? Trzeba mieć jakieś gdzieś konto ?

PS. Xanter Ty mi już opowiadałeś swoją dramatyczną opowieść :P ( PiuGeht )

Nie kojarze abym ci mówił. Nawias mi nic nie mówi.

76561198001815076.png
Opublikowano

No wiesz niby Allegro ma być legalne itp. itd., ale wiesz zawsze szansa bana jest, mała lecz jest. Ja wolę jednak się nie bać o konto i kupić na stronie gry lub w jakimś centrum handlowym ;)

Poza tym nigdy nie wiadomo czy ten prezent nie jest z podrobionej karty kredytowej (oczywiście o Allegro mi chodzi).

Ave!

Opublikowano

Kto wytłumaczy mi na czym polega to DOTPAY ?

Dostajesz kod i numer telefonu pod który zdzwonisz. Podajesz kod i odczekujesz ileś tam czasu. Za minutę pobiera ~~7zł. Leci muzyka a ty na stronie widzisz pasek postępu ile już zapłaciłeś. Rozmowa się automatycznie kończy a ty dostajesz złoto. Jeśli zostanie przerwana wcześniej to można ją wznowić, odwaniając i podając ten sam kod.

76561198001815076.png
Opublikowano

to jak np kupuje złoto za 35zł to jeszcze + do tego moje 7zł ???

Jeśli kupujesz za 35 zł to koszt rozmowy wynosi 35zł.

76561198001815076.png
Opublikowano

Tak poza tym to teraz większość sprzedających zasila złoto za pomocą Daopay.

Więc to ,że zostaniesz zbanowany lub oszukany to bardzo mało prawdopodobna rzecz.

Opublikowano

Za kupno złota na allegro blokada konta. Zeby sie odblokowac bedziesz musial zaplacic WOT za tyle zlota ile kupiles po normalnej cenie.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Za kupno złota na allegro blokada konta. Zeby sie odblokowac bedziesz musial zaplacic WOT za tyle zlota ile kupiles po normalnej cenie.

Blokada jest za to ,że CI co sprzedają to używają kradzionych kart itd. A nie za samo kupno...

Opublikowano

Czyli że ja np biorę na aukcji jakiejść na allegro np kupuje za 35zł. Idę do sklepu po doładowanie 35zł i dzwonie pod ten kod co mi tam wysla ?

Opublikowano

Czyli że ja np biorę na aukcji jakiejść na allegro np kupuje za 35zł. Idę do sklepu po doładowanie 35zł i dzwonie pod ten kod co mi tam wysla ?

Lepiej kupić 2500 złota za 43 złotych.

Wchodzisz na stronę Wota. Dajesz kup złoto > inne formy płatności > daopay. Wyświetla ci numer i kod. Zdzwonisz, automat w słuchawce mówi abyś podał kod: podajesz kod i na ekranie monitora widzisz pasek postępu. Jeśli dojdzie do końca, rozłącza cię automatycznie a po chwili na koncie masz złoto. Na mejla przychodzi potwierdzenia transakcji.

Jeśli połączenie zostało zerwane to oddzwaniasz pod ten sam numer i podajesz ten sam kod.

76561198001815076.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...