Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WRPSP] Problemy i Pytania związanie z WRPSP !

Wilczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 436
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzięki działa :).

Tylko na tym serwie jest zawsze tyle ludzi ? czyli 2... ?

Jak infinity war był off to dziennie było 70-80 osób, Wiesz kazdy woli isc na cos rozwiniętego niz na tak zacofany serwer.\

Poczekaj do 13 jakoś tak to bedzie więcej osób ^^ ok 15 ale jak team bedzie miał czas i nowego clienta wydadzac lub coś nowego to ludzie do nas wrócą.

320551442138510845087.png
Opublikowano

Mi działa wszystko pobrałem go dzisiaj i działa. Tylko problem jest w tym, że jest tylko 8/9 osób na serwerze :)

Po prostu mało ludzi gra, kiedyś pamiętam jak do 100 dobijało nawet ;p

co zrobic wyswietla mi sie taki komunikat po kliknieciu uruchom

http://zapisz.net/view.php?filename=526_bez_tytu_u.jpg

Włącz wrpsp jako administrator i w trybie zgodności.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Siema :) Ja mam problem z zalogowaniem sie na konto gdy wpisze passy i chce sie zalogowac cały czas mi wyskakuje błąd connection terminated from server i co mam teraz zrobic ?

Opublikowano

Zainstaluj netframework 3.5 i 4. Znajdziesz w google lub na stronie microsoftu.

Uruchom jako administrator.

Zresetuj modem/router.

Wylacz zapore systemowa, antywirusa itp.

Uruchom w trybie zgodnosci.

Jesli wyskakuje przy tym jakis blad to daj screena

Opublikowano

2.25 Połączenie z serwerem zostało zerwane?

KOMUNIKAT:

Connection terminated from server.

Ileż to razy zdarzyło nam się grać i zostać w nagrodę powitanymi takim komunikatem.

Na jego wystąpienie może mieć wpływ wiele czynników jednak w lwiej części przypadków będą to poprostu lagi.

Gdy przez pewien czas nie możemy się dostatecznie "mocno" połączyć z serwerem gry zostaniemy z niej po prostu wyrzuceni.

Z tego powodu jest to prawdziwa zmora początkujących "modem tapperów", bowiem w tappingu chodzi o celowe chwilowe zerwanie połączenia.

Jeśli potrwa to jednak odrobinę za długo to po prostu zostaniemy wylogowani.

Problem ten ma też okazję częściej występować na komputerach łączących się z internetem za pomocy rutera czy też innego sposobu łączności bezprzewodowej.

W takim wypadku musimy sprawdzić czy siła sygnału jest wystarczająca i czy nie gubimy pakietów.

Do tego celu z powodzeniem możemy wykorzystać program WirelessNetView bądź jakikolwiek inny wbudowany w system.

http://www.komputerswiat.pl/download/1749/pobierz,wirelessnetview-v1.35.aspx

Zaś jeśli chodzi o gubienie pakietów to pomocne może okazać się ustawienie optymalnej wartości MTU.

Więcej o tym możecie znaleźć w poniższym poradniku w punkcie 21:

http://www.mpcforum.pl/topic/210404-tut-lagi-w-wr-przyspiesz-komputer/

Jeśli by się okazało, że z naszym łączem dzieje się coś złego w tym wypadku najlepszym wyjściem będzie skontaktowanie się ze swoim dostawcą internetowym.

Po powiadomieniu go o zaistniałej sytuacji i szczegółowym opisie problemu powinien on podjąć jakieś kroki w celu sprawdzenia gdzie leży źródło problemu i ewentualnej naprawy.

UWAGA!!

Od pewnego czasu wystąpienie w/w objawów może być niezależne od nas i bardzo prawdopodobne, że wina może leżeć nie po naszej stronie, a K2 Network.

W ostatnim czasie mają oni spore problemy i kolejne patche wprowadzają więcej chaosu niż pożytku. Jeśli jesteś jednym z pechowców i wszystko inne jest ok, to

jedynym wyjściem będzie wysłanie tickieta do supportu z opisem problemu. Im więcej będzie głosów domagających się rozwiązania tego problemu tym szybciej możemy się spodziewać podjęcia stosownych kroków przez K2.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Witam mam taki problem, że ne widze wszystkich graczy i chodzi o porty ale nie wiem jakie pordty dodać i jak je dodać.

Z góry dziękuję za pomoc :D

Daje like za pomoc ;D

Mam Modem od TOYI

Opublikowano

no bo mam pobrany ten pierwszy plik 1gb i tego updater wszystko mam na dysku C ale coś mi nie dziła mam wyłączonego anty wirusa i windows vista i wszystko uruchamiam jako administrator ale mi nic nie wyskakuja ani się nie włącza co robić?

Opublikowano

no bo mam pobrany ten pierwszy plik 1gb i tego updater wszystko mam na dysku C ale coś mi nie dziła mam wyłączonego anty wirusa i windows vista i wszystko uruchamiam jako administrator ale mi nic nie wyskakuja ani się nie włącza co robić?

Imo wrzuć ten uptader do tego pliku 1 GB :D

A wiec tak nic nie pomaga a netframeworka 3.5 nie moge zainstalowac jest tylko 4.

Zainstaluj c++2008 lub 2010 i uruchom jako administrator.

NF 4.0 pobierze stąd:

http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=17851

Witam mam taki problem, że ne widze wszystkich graczy i chodzi o porty ale nie wiem jakie pordty dodać i jak je dodać.

Z góry dziękuję za pomoc :D

Daje like za pomoc ;D

Mam Modem od TOYI

Porty od WRPSP to są te:

TCP: 5340
TCP: 5330
UDP: 5350
UDP: 5351
imo musisz wszystkie odblokować, w centrum zarządzania routerem
1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

NF 4.0 pobierze stąd:

Porty od WRPSP to są te:

NF 4.0 pobierze stąd:

Porty od WRPSP to są te:

ja mam modem

nie router ale coś czytałem, że to można odblokować w panelu sterowania ale dalej nic nie wiem

gdy nie widze graczy to maja ping 999 albo 0

a chcał bym sobie normalnie pograc

@edit

Na noralnym wr widze wszystkich

Opublikowano

zrobiłem tak jak mówiłeś ale dalej mi nie działa proszę o dalszą pomoc :)

Usuń całego WRPSP, przeczyść komputer CCLeanerem i odkurzaczem, wyłacz antywirusa i pobierz jeszcze raz.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

wiadomo co sie dzieje z wrpsp?

Z psp nic sie nie stanie (tzn nie podzieli losu IW i monsrany) bo admini nie zarabiaja na serwerze oraz nie gra wiecej niz 100 osob. Gdzies nawet czytalem ze projekt jest tworzony w celach edukacyjnych - takie oswiadczenie adminow.

Opublikowano

Z psp nic sie nie stanie (tzn nie podzieli losu IW i monsrany) bo admini nie zarabiaja na serwerze oraz nie gra wiecej niz 100 osob. Gdzies nawet czytalem ze projekt jest tworzony w celach edukacyjnych - takie oswiadczenie adminow.

Na dodatek baza, serwer nie jest gotowcem skopiowany, lecz stworzonym przez adminów.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...