Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] SYSTEM LIG.WTF?

ziombel95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.Ktoś mi może powiedzieć o ch** chodzi z tym beznadziejnym systemem gry? dzis wygrałem 2 gry z rzędu po czym za jedną grę -45 minut dostałem 9 pkt. za kolejną która trwała sporo krócej dostałem 11 pkt = 20 pkt za dwa winy z rzędu.Potem zagralem trzecia gre gank plankiem 14:4:16. PRZEJE***** PRZEZ RETARDÓW JAK ZWYKLE I MÓJ PROBLEM ZACZYNA SIĘ TUTAJ BO ODEJMUJE MI 20 PKT ZA PRZEGRANĄ.Dodaje max 10-13 pkt a odejmuje zawsze minimum 20.Więc o co tu chodzi? 2 dni temu miałem podobną sytuację bo grałem caly dzien 4x win z rzedu potem miałem i 2 lose z rzędu.Z 42 PKT ZOSTAŁY MI 2 PKT . JEST TO Silver 5 liga.To jest normalne w ogóle? moim zdaniem to sie kupy nie trzyma.Ktoś coś wie o co kaman?

Opublikowano

Tak to jest normalne, moim zdaniem też trochę to nie sprawiedliwe że za wina jest kilka punktów, a za przegraną +20.
no cóż takie zmiany, może mają czymś pomóc.

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

Podziękuj riotowi za ten syf.. Nic nie poradzisz z lola robi się gówno zauważyłeś napewno reklamy na yt, stronach internetowych itp. zeby zagrac w lola Bo lol traci graczy i nie wiedza z jakiego powodu.. A powód jest jasny - zjebane aktualizacje

sig2@TychusPL@eu@9@0@11111111111111@1111

Opublikowano

Mi sie wydaje, ze to poprostu zalezy od czasu gry. Gdy grasz 20 min i wygrasz dostajesz 10 pktow, gdy wygrasz gre w 40 min to zdobywasz 20 pktow, gdy przegrasz gre w 20 min to odejmuje 20 pktow, gdy przegrasz w 40 min odejmuje 10 pktow. Przynajmniej tak to zrozumialem.

Opublikowano

Gowno to robienie z lola sportu ,kur wa ja gram dla zabawy a nie zeby kazdy flamil mnie za kazdy 1farmy miej od wroga omg ,ja lubie nawet przegrac o ile fajnie mi sie gralo a team sie nie sral bo czemu ja eve na ad ,albo ww na ap ,kurwa mac.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Podziękuj riotowi za ten syf.. Nic nie poradzisz z lola robi się gówno zauważyłeś napewno reklamy na yt, stronach internetowych itp. zeby zagrac w lola Bo lol traci graczy i nie wiedza z jakiego powodu.. A powód jest jasny - zjebane aktualizacje

Gracze odchodzą... taaa jasne.

Jeśli wygrasz ze słabszymi od siebie dostajesz mniej punktów. Jeśli wygrasz z lepszymi od siebie dostajesz więcej punktów. Jeśli przegrasz ze słabszymi od siebie tracisz dużo punktów. Jeśli przegrasz z lepszymi od siebie tracisz mniej punktów.

Niema żadnej filozofii.

Nie przegrywacie i nie jesteście nisko przez teamy, tylko przez to że jesteście SŁABI.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Emode ,pewnie jestes wysoko w lidze bo masz fuksa z teamem , i o ten fart opiera sie caly lol,pomijajac to kiedy to przegrywasz przez siebie. Wszyscy tak podniecaja sie tymi "pro graczami" z turniejow ,a prawda taka ze nie jeden z nas bylby lepszy od nich...

@down ,a gdzie ja pisze ze ja bylbym lepszy omg...

Gramy w LOL'a

Runy :

Opublikowano

@UP

Na pewno ty bys byl lepszy.

Po prostu dobierz sobie paru championów ktorymi czujesz sie najpewniej i najczesciej wygrywasz linie. Nigdy nie wyzywaj swojej druzyny po ich bledzie tylko wytlumacz co zrobili zle.

W moim przypadku tymi championami są Vayne i Garen. Garenem carryuje sie 95% gier po prostu. Wystarczy szybki brutalizer potem jakies tankowate itemy i jestes niesmiertelny + bijesz tons of dmg.

Opublikowano

2x@up

Dobrze gada, polac mu..

Topic

najbardziej mnie zdziwilo ze majac 1470elo przydzielilo mnie do srebro III i zabralo ramke za gold elo

wniosek - ten system jest zjebany

Opublikowano

Jego problem nie polega na retardach, tylko na dużej stracie LP i małych zyskach.

Masz niski wskaźnik MMR (o ile się nie mylę MatchMakingRecord: czyli stare [nie]dobre ELO - tak tak ono wciąż jest, tylko że ukryte).

Przez to, że Twoje MMR jest niskie (nie ma sposobu by to sprawdzić) tracisz dużo i mało zyskujesz. Być może miałeś wcześniej jakiś lose strike. Jedyny sposób aby to naprawić, to po prostu męczenie się i granie aby w końcu Twoje MMR się podwyższyło. Po pewnym czasie to(wachania LP) się wyrównają. Póki co musisz się męczyć. Plus jest taki, że nie spadniesz to Brązu więc możesz grać i przegrywać ile chcesz, i tak będziesz w Silver (oczywiście nie radzę Ci przegrywać, jeżeli chcesz się wybić).

wikmk9.jpg

Opublikowano

odpowiedź pana up chyba najbardziej konkretne..mój problem właśnie polega na tym że nie ważne ile gra by trwała to trace po 20-23 pkt a zyskuje max 9pkt czy 11 pkt..nie wazne ile gra trwała..pisałem powyzej..grałem 45 minut i pkt zyskałem 9.to jest pojebane..wolałem tamten system elo bo był normalny..wolałem katować całymi dniami tylko po to żeby być o tą setke elo wyżej..TUTAJ NIE MOGĘ WYJSC Z JAKIEJS ZALOSNEJ LIGII. I do osob które mowia ze nie ma elo hell : TŁUMACZYŁEM ZE ZAGRALEM GANK PLANKIEM. MIAŁEM 14:4:16. WIĘC JAK JA MAM LEPIEJ JESZCZE GRAĆ SKORO ZERŻNĄŁEM ZEDA JAK ŚCIERE I POMAGAŁEM NA INNYCH LINIACH.nie przeze mnie przegraliśmy po 1 bo dwoje się i troje żeby wygrać a gram z retardami.

CO DO SYTUACJI WIĘKSZOŚCI FARCIARZY PRZEDSTAWIE JĄ WAM :

Zapewne nie 1 zdarzyło wam się wygrać grę pomimo że nie zasłużyliście..mieliście np 3-9 i byliscie najgorsi z teamu..zdarzyło wam się bo każdemu sie to zdarzyło bo team był ogarnięty. I TAKI SŁABY GRACZ NIECH TRAFI PRZYPADKIEM NA TAKICH GIER 3-4.GDZIE SĄ 3 OSOBY MAX OGARNIĘTE I CARRUJĄ CAŁĄ GRĘ.Potem ta osoba zalozmy jest na wyzszym elo - aktualnie - lidze niż ja ale w koncu zalozmy ja dobijam albo ta osoba spada - I JA GRAM Z TA OSOBA. POZIOM JEST NIEPOROWNYWALNIE WYZSZY MOJ NIZ TEJ OSOBY BO TA OSOBA POWINNA BYC NA SAMYM KONCU TEGO ŁANCUCHA.OSOBA KTORA CALE ZYCIE BYLA PRZEZ KOGOS CARROWANA.WEDŁUG MNIE POWINNI TO USTAWIAC JAKOS POD WZGLEDEM INDYWIDUALNYM BO JEST LIPA A JA SIE WKURWIAM.4 WIN Z RZĘDU TRAFIAM NA NOOBA KTÓRY BYŁ CARROWANY PRZEZ JAKĄŚ OGARNIĘTĄ OSOBĘ I CO SIĘ DZIEJE ? JA NA TYM TRACE.

Opublikowano

@4up: opelit: Pisząc że Emode jest w wyższej lidze tylko dzięki fartowi, sugerujesz że ty jesteś w Bronze II przez to że masz zawsze słaby team. Prawda jest inna. Nie masz ŻADNĄ postacią na rankedzie pozytywnych statów, a twoja historia gier jest wręcz żałosna. Prawdą więc jest to że przegrywasz tylko i wyłącznie przez to że to Ty jesteś słaby, a nie twój team, i to twój team przez Ciebie siedzi w Bronze II a nie ty przez nich. Piszesz że wszyscy się zachwycają grą ludzi na turniejach. Może zachwycanie to przesada ale większość z nas mogłaby się uczyć od nich. Przez "farta" w końcu nie wbili wszyscy z nich 2k elo+.

Opublikowano

DO TEGO DODAM SYTUACJĘ Z ŻYCIA WZIĘTĄ ŻEBY NIE BYŁO ŻE TO CO MOWIE JEST BEZPODSTAWNE. Mam kumpla który ma platynę.To że gra z osobami z golda - 3 LIGII -SPRAWDZANE BYŁO - to pominę.Wchodzimy do gry a tam się koleś pyta : Co brać pierwsze dla np lee sina - NIE PAMIĘTAM DOKŁADNIE CZYM ON GRAŁ ALE PAMIĘTAM ŻE JAKIMŚ JUNGLEREM. BO 1 RAZ GRAŁ LEE.I czy taki leb powinien miec platyne? ja mysle że za chuja nie. kumpel napierdzielał całą noc po to żeby wbić platynę-wbił - a tam trafia na noobow.A to co się dzieje na czacie to również się nie rózni niczym od graczy z bronzu. - MID/TOP/ NO SUPPORT/I FIRST SAYED/ BLE BLE BLE. Owszem zdarzają się normalne gry i ludzie ALE WIEKSZOSC TO JEBANE LAMUSY. A co do topowych składów.Większosc z nas gra lepiej od poszczegolnych osob..TYLKO ŻE W TEAMACH LICZY SIĘ ZGRANIE.TRZEBA GRAC ZE SOBA DO BOLU AZ SIE TO WYPRACUJE.WYGRYWA TEN KTORY WIECEJ ZE SOBA SPEDZIL CZASU JESLI CHODZI O DRUZYNY. To jest moje zdanie i zdania nie zmienie bo gram w lola od początku i nie zmyślam tylko przytaczam konkretne sytuacje jakie napotkalem podczas grania.

Opublikowano

@ArhiX dobrze gada. Jak pograsz kilkanaście gier i będziesz miał mniej więcej takie elo w jakie lidze się znajdujesz to będzie odejmować normalnie.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Dlatego ArhiX'owi dziękuję za odpowiedź jest to chyba jedyna NAJLOGICZNIEJSZA odpowiedź.Myślałem o tej tezie ale myślałem też o innych mniej bądź bardziej logiczniejszych. Tylko jaki sens ma ta liga..Dzięki niej bd lepiej grał ? -NIE. Gorzej ? -NIE. Za to tylko bardziej się wkurwiam.Bynajmniej ja tak mam.Tak się wkurwiam że to kosmos.

Opublikowano

Niestety ale tak sobie RIOT wymyślił i nic na to nie poradzimy:

Dodatkowo wybiera nam przeciwników szukając po tym pseudo-ELO (MMR), dlatego nawet będąc w ZŁOTO I

możemy trafić na osoby z Bronze IV (bo akurat się tak wydarzyło, że macie podobne MMR). Warto też zauważyć, że jest dużo vłędów wyświetleń i czasem źle pokazuje LP. Mi np. wciąż pokauje 98 LP pomimo iż mam 75.

Jedyny sposób to grindowanie i grindowanie. Teraz nie tyle wygrane są nagradzane, co samo granie. Jeśli będziesz grał wystarczająco długo to zaczniesz się wybijać (niestety powoli - ale zawsze nie? (nie?)).

Dodatkowo te ligi to nie jest taki strasznie zły pomysł - co ugrasz to już praktycznie Twoje, nie da się już spaść ze złota na brąz (a komuś się to wogóle przydarzyło?)

To zjawisko na platynowych dywizjach świetnie opisał Stonewall008, określając je jako EGO HELL. Miejsce, gdzie ludziki machają sobie przed twarzą pałami, każdy jest Pr0, każdy jest dobry (jasne) nikt nie chce supa tylko swoją pozycję. Ja dzięki Bogu jeszcze na to nie trafiłem więc takie wydarzenia są mi zupełnie obce, ale ktow wie co będzie jak już gdzieś dojdę.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Nie ogarniam . Ja jakoś nie mam z tym nowym systemem żadnych problemów , dodatkowo większość została rozwiazanych !

Mniej osób chodzących na afk , mniej trolli , mniej retardow . KAŻDY trzyma jakiś poziom .

Co do zdobywanych pkt. Tez nie mam większych problemów dostaje ok.15 za wina i ok. 20 za lose ( czasami nawet tylko -10pkt. ). Jest ok. Dzięki temu trzeba sie troszkę pomeczyc . :)

A gdy bedzie troll , który dostał od każdego zreportowany ( a ty przez niego przegraliś) to gra Ci nie obejmuje pkt. Ligowych (przynajmniej ja miałem takie 2 rankingowe gry)

Opublikowano

Przestancie sie wydzierac ludzie to nie jest targowisko.

Nowy system jest lepszy, dlaczego?

Bo nawet gdy masz zly dzien nie spadniesz 300elo tak jak to było kiedyś.

Teraz trzeba udowodnić ze nalezy ci sie lepsza liga. Zaden noob teraz nie wyjdzie sam z bronzu do zlota no chyba ze by ktos przez okolo 30gier non stop carrowal.

Jak chcecie sie wybic to znajdzcie pozycje na ktorej gracie najlepiej i na niej grajcie. A nie gosc idzie pierwszy raz w zyciu akali na mida myslac ze jest pro.

Nowy system jest trudniejszy.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Ale pierdoli*ie jakie szczęście... LoL to czysta matematyka, nie ma czegoś takiego jak mieć tam farta. Nawet z retardem da sie wygrać ale trzeba wpierw na to zasłużyć i wnieść coś do drużyny niż blame za każdy enemy kill.

Wasze problemy z punktami też nie są przypadkowe, nikt nie mówił, że zaczniecie wasze "rankedowe życia" na nowo, bo gdyby tak było to nie było by przydzialania do Lig tylko wszyscy wystartowaliby od zera.

Wg. mnie ten system jest lepszy od ELO, dlaczego? Po prostu przez takich idiotów jak wy jest ciężej się wspinać, więc jeśli już trafisz na swój poziom to będziesz miał pewność, że z byle syfiastym gimbusem z przerośniętym ego nie będziesz miał styczności, bo tacy tam nie dotrą. Ofc z wyjątkami, ale nie w takiej skali, i rzadziej znajdzie się ktoś, który na prawdę zasłuży na kilka epitetów.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Taka mala rada dla wiekszosci nerwusow. Z druzyna trzeba sie dogadac. Musisz od samego poczatku utrzymywac dobry kontakt z tymi ludzmi. Bo jak ktos pisze caly czas idiots idiots i sie potem dziwi ze nikomu soe nie chce grac i przegrywa.

Powiem wam ze za taka liczbe ludzi ktorych uspokoilem to powinienem zostac psychologiem :P

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

raval , moze i mam ~270-500 i co? Mam tez 700 asyst to raczej wiele wiecej niz gracz na adc bo gram glownie jako support (poppy ,orianna ,karma ,morgana, iinoe)i nie raz na mecz mam 30 asyst... Pozdro

Gramy w LOL'a

Runy :

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...