Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak podobno ludzie wymyslili boga zeby w cos wiezyli ludzie ale sa dowody ze bog istnieje zapytalem kiedys ksiedza o to samo i powiedzial "nasze muzdzki sa za male zeby to pojac" nikt Ci nie broni nie wiezyc ja sam nie wiem czy wieze.. (moja babcia chyba wiezy za nas wszyskich) ale ile ludzi pisze ze bog im pomugl :D i takie tam

Zatem masz księdza Deiste (o ile się nie mylę)

Deizm mówi że niema potwierdzonych dowodów na istnienie Boga, ale nie wyklucza tego że Bóg może istnieć. Po prostu "jeszcze go nie poznaliśmy"

Co do tematu, to świat stworzył się sam z niczego (ale nie do końca tak jest)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Mózg człowieka jest zbyt ograniczony żeby zrozumieć zjawisko nieskończoności.

Wszechświat istnieje od zawsze, nie powstał z niczego, po prostu był.

Jakby się uprzeć to można powiedzieć że to Wszechświat jest Bogiem.

Opublikowano

Nie, nie ma dowodów że bóg istnieje... . Ksiądz choć co ci powie, żebyś tylko przylazł do kościoła i na tace rzucił, lub na msze dał... .

To spal obraz na którym jest wizerunek Boga, zobaczymy czy coś ci się stanie skoro nie istnieje to co ci zależy ?
Opublikowano

ja wierzę w boga ale nie jestem pewien czy on istnieje czy to tylko wymysł ludzi w coś trzeba w końcu wierzyć

Opublikowano

Nie rozumie takiego rozumowania, dlacego trzeba w coś wierzyć? Czy ludzie są aż tak słabi psychicznie, że bez tego nie dadzą rady?

Opublikowano

Wierzę w Boga. Nie mam nic do ateistów, buddystów itp.

Dyskusja nie ma najmniejszego sensu, nikt nigdy nie poda dowodów na istnienie Boga oraz na to, że nie istnieje.

Po śmierci się dowiecie, a może nawet i nie. Mi nie są potrzebne dowody, wierzę bo taka tradycja, a to się dla mnie liczy.

Oczywiście sam nie jestem pewien opowiadań o Jezusie, o tym, że Pismo Święte nie zostało stworzone przez jakiegoś człowieka.

Nie jestem pewien tego, w co wierzę, ale to już jest tylko i wyłącznie mój problem.

Do tych, co nie wierzą:

Ciekawe ile razy w życiu powiedzieliście "O Jezus!' ;)

@offtop

Piszecie tutaj jak politycy, może zróbcie program "MPC na żywo"? Też sobie znaleźliście temat do dyskusji. Zaraz jakiś ksiądz się wypowie.

A Arnold Boczek to troll i nic więcej.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie, nie ma dowodów że bóg istnieje... . Ksiądz choć co ci powie, żebyś tylko przylazł do kościoła i na tace rzucił, lub na msze dał... .

Wierzę w Boga, nie w kościół. Każdy dopuszcza do siebie co chce, wiem że gdy o coś poprosiłem i bardzo tego chciałem to mi się to udawało jak nigdy wcześniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...