Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Lineage2] Lineage2 - Tworzenie Serwera Prywatnego

Evangeder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, to mój pierwszy tutek :D

Serwer można postawić od kroniki c3 do Gracji Final (Epilogue już za niedługo) (prelude - c2 to l2off - nielegalne pliki).

L2J JEST W PEŁNI LEGALNE!

No to jedziem...

Potrzebujemy

Pliki serwerowe:

http://l2jserver.com/nightly/

Na ukazanej stronie będziemy mieli pliki do Gracji Final lecz gdy klikniemy na folder Old ukażą nam się pliki do starszych kronik/thronów.

Programy:

Java:

http://javadl.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=20287

MySQL:

http://dev.mysql.com/downloads/mysql/5.0.html#downloads

Navicat:

http://www.navicat.com/download/navicat8_mysql_en.exe

Instalacja Javy

1. W pierwszym okienku klikamy Accept.

2. Teraz klikamy na Next, jeśli nie chcemy instalować dodatku do naszej przeglądarki to odznaczamy Google Toolbar for Internet Explorer i wtedy klikamy Next.

3. Instalacja może trochę potrwać więc możemy sobie iść zrobić kawę/herbatę :).

4. Po instalacji klikamy Finish i java została pomyślnie zainstalowana.

Instalacja MySQL

1. Klikamy Next.

2. Wybieramy opcję instalacji Topical i klikamy Next.

3. Klikamy na Install, mamy zainstalowany MySQL, będzie się on znajdował w: C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.0.

4. Po zainstalowaniu otworzy nam się okienko z zaznaczoną opcją Configure the MySQL Server now, nic nie zmieniamy tylko klikamy na Finish.

5. Po ukazaniu pierwszego okna klikamy na Next.

6. Wybieramy opcję Detailed Configuration i klikamy Next.

7. Wybieramy Server Machine i znowu Next.

8. Teraz zostawiamy tak jak jest czyli ma być zaznaczone Multifunctional Database i znowu klikamy Next dw2_5 .

9. Teraz również zostawiamy tak jak jest i klikamy Next.

10. W tym momencie wybieramy liczbę połączeń, jeżeli wystarczy nam 20 połączeń to zostawiamy zaznaczoną opcję Decision Support (DSS)/OLAP natomiast jeśli chcemy zmienić tę liczbę zaznaczamy opcję Manual Setting i w okienku wpisujemy swoją własna liczbę, gdy już to zrobimy klikamy Next.

11. Klikamy Next.

12. Teraz odznaczamy opcję Modify Security Settings.

13. Wystarczy kliknąć Execute i MySQL zostanie pomyślnie zainstalowany.

Instalacja Navicata

1. Zaraz po uruchomieniu klikamy Next.

2. Zaznaczamy I accept the agreement i znowu klikamy Next.

3. Teraz wybieramy miejsce gdzie ma się zainstalować navicat, polecam nic nie zmieniać i klikamy na Next.

4. W tym miejscy nic nie przestawiamy, klikamy Next...

5. W tym miejscy polecam zostawić zaznaczoną opcję Create a desktop icon(tworzy ikonę na pulpicie) i znowu klikamy Next.

6. I instalujemy navicata, klikamy na Install.

7. Kończymy instalację, klikamy na Finish.

8. Po zainstalowaniu navicata uruchamiamy go, klikamy na Connection i uzupełniamy ramkę.

9. Klikamy na nasze połączenie(localhost) tak aby zrobiło się zielone, klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy opcję New Database.

10. Po wyżej wymienionej czynności pojawi się ramka którą uzupełniamy. Po wpisaniu klikamy OK.

11. Możemy zamknąć navicata.

Instalacja bazy

1. Wypakowujemy nasze pliki serwerowe(ja mam na hellbounda i będę opierał poradnik na nich, lecz na innych kronikach wygląda to tak samo). Tworzymy folder o dowolnej nazwie, ja mam Serwer, do tego foldery wypakowujemy najpierw archiwum o nazwie L2J_Server-unstable, później do tego samego folderu wypakowujemy archiwum L2J_DataPack-unstable. Całość powinna wyglądać tak:

2. Wchodzimy do folderu Serwer\tools i uruchamiamy database_installer.bat, podajemy ścieżkę do MySQL.

3. Po podaniu ścieżki klikamy Enter, pojawią się dane, które uzupełniamy (jak jest "default: ." to nic nie wpisujemy tylko enter :)). Gdy wszystko wypełnimy klikamy dowolny klawisz.

4. Teraz tylko wybieramy tryb instalacji, klikamy na f i Enter.

Czekamy aż wszytko się zainstaluje...

Gdy instalacja sie skończy klikamy y i Enter, później wybieramy dowolny klawisz.

Po tym pojawi nam się informacja czy chcemy instalować Weeding Mod, a my chcemy i klikamy na y później na Enter, po zainstalowaniu wybieramy dwukrotnie dowolny klawisz. Cieszymy się zainstalowana bazą^^.

Konfiguracja plików

1. Wchodzimy do folderu Serwer\login\config i edytujemy plik loginserver, uzupełniamy dane.

LAN IP - możemy go uzyskać w następujący sposób:

Start---->uruchom----->Cmd-----> ipconfig

WAN IP - wchodzimy na tę stronę

http://www.whatismyip.com

i podajemy to IP.

To samo robimy z plikiem server w katalogu Serwer\gameserver\config.

Rejestracja serwera

1. Wchodzimy do katalogu Serwer\login i uruchamiamy plik RegisterGameServer.bat.

2. Teraz wybieramy numer serwera, ja wybieram 1 i klikamy na Enter i po tym wybieramy dowolny klawisz.

3. W Serwer\login utworzył nam się plik hexid(server 1) którego kopiujemy do folderu Serwer\gameserver\config i zmieniamy jego nazwę na hexid.

Uruchamianie serwera

1. Wchodzimy do folderu Serwer\login i włączamy startLoginServer.bat i czekamy aż się załaduje.

2. Wchodzimy do folderu Serwer\gameserver i włączamy startGameServer, czekamy aż się załaduje.

Konfiguracja pliku host!

1. Wchodzimy do folderu C:\WINDOWS\system32\drivers\etc, otwieramy plik hosts notatnikiem.

2. Jeżeli chcemy grać u siebie musimy na końcu dopisać takie linijki :

127.0.0.1 localhost

127.0.0.1 l2authd.lineage2.com

127.0.0.1 L2testauthd.lineage2.com

Jeżeli chcemy aby ktoś z nami grał musimy podać mu takie linijki:

127.0.0.1 localhost

*<Twoje IP> l2authd.lineage2.com

*<Twoje IP> L2testauthd.lineage2.com

* W miejscu Twoje IP musi być podane IP ze strony

Gratuluje, jesteś szczęśliwym posiadaczem serwera do gry Lineage 2...

Aha dopisz na koniec hosta te linijke bo blad Ci wyskoczy po wlaczeniu klienta...

216.107.250.194 nprotect.lineage2.com

Poradnik by Evangeder - Zabrania się rozpowszechniania bez wiedzy i zgody autora!

Proszę o plusiki i/lub piąteczki :D

Zapro na mój profil :D

sygnaturaw.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czesc Evangeder Moglbys Mi Z Czyms Pomoc??

Mam Klienta Epilogue pliki Serwerowe Tez

I Jak Sie Zaloguje I Wejde Na Postac To Pisze "A Hacking Tool Has Been Discovered."

Moze Wiesz Jak Rozwiazac Ten Problem

Dodam Ze Zadnych Hackow Na Kompie Nie Mam I l2.exe otwieram Przez Plik .bat

Znajduje Sie w Głownym Folderze Gry A Zawiera Taka Linijke:

start system/l2.exe -ip:127.0.0.1 -port:2106

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Datapack ~ 11MB

Pliki serwera ~ 12MB

Wypadałoby zaktualizować tutek, bo pojawiły się już pliki do Epilogue.

Uwaga, zamiast Navicata można użyć phpmyadmina. IMO jest o wiele prostszy ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli chcemy aby ktoś z nami grał musimy podać mu takie linijki:

127.0.0.1 localhost

*<Twoje IP> l2authd.lineage2.com

*<Twoje IP> L2testauthd.lineage2.com

* W miejscu Twoje IP musi być podane IP ze strony

Gratuluje, jesteś szczęśliwym posiadaczem serwera do gry Lineage 2...

Aha dopisz na koniec hosta te linijke bo blad Ci wyskoczy po wlaczeniu klienta...

216.107.250.194 nprotect.lineage2.com/quote] ok jak to już zrobie to jak mam wejsc do gry ??

Daj Mi minusa -

Opublikowano

xSypher61x posiadasz gre na linuxie tak? jesli tak to problemem jest gameguard najlepiej usunac z systemu a jesli masz swoj serwer i masz taka wartosc to linijka game guard enforce jest w loginie badz gameserver i bycmoze w ustawieniach serwera wszedzie musi byc false by go nie uruchamial.

chaotic.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siema. Mam problem z rejestrowaniem serwera . Jak klikam ten RegisterGameServer.bat to mam :

27124011.jpg

.

Dodałem na końcu w bacie linijke stop żebym widział co tam pisze.

1683786366.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Problem serwera mysql, przeinstaluj mysql, sprawdź w loginserver.properities i gameserver.properities czy masz hasło wpisane jeśli jest to skasuj bądź napisz swoje jak będzie problem z odnalezieniem to pomogę.

Jeśli się problem powtórzy to znaczy ze coś nie tak masz z java ja zalecam zainstalować jre jdk sdk jvm.

chaotic.jpg
Opublikowano

- poradnik nie zrozumiały wszystko oddzielnie a powinno być punkt pod punktem a nie np tu download 10 linijek niżej włączenie serwa a niżej dopiero konfiguracja ;/

Witaj u Jinx! :)

Opublikowano

System Win Serwer lub Linux Debian (Ale lepiej Linux bo Win Serwer jest drogi), 12 GB RAM DDR3, Procesor 4 rdzeniowy, Brak limitów transferów, HDD: 2x 1 TB - RAID 1 oraz szybki internet i macie dobry serwer no i nie można mieć z serwera korzyści pieniężnych ewentualnie nie obowiązkowe datki na utrzymanie serwera wtedy jest w pełni legalny. Powodzenia ;)

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podczas uruchamiania Game Servera wywala mi "Damn! Registraction Failed : Reason : Wrong hexid" Jednoczesnie w tym samym czasie w okienku login servera wyskakuje mi : "GameServer <127.0.0.1>: connection lost: socket closed"

takie napisy wyskakują mi co około jedną - dwie sekundy obudwu oknach. Kombinowałem na wszelkie sposoby z hexid, kopiowałem plik i zmieniałem nazwy na hexid.properties, twozyłem nowe i kasowałem stare servery ale jakoś nic nie pomaga. moge sie zalogować ale serwery które stworze są padnięte. wie ktos jaka moze być przyczyna?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Interlude do Interlude, Gracia do graci chyba norma, ale szczerze mówiąc proponował bym L2jTeon do Interlude o dużo lepsze pliki moim zdaniem

nieregulaminowa sygnatura

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

No fajnie, serwer odpalony, ale jakim plikiem odpalić klienta? bo normalny plik aktualizuje grę do najnowszej wersji a nie o to chodzi przecież...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
No fajnie, serwer odpalony, ale jakim plikiem odpalić klienta? bo normalny plik aktualizuje grę do najnowszej wersji a nie o to chodzi przecież...

eeee... system/l2.exe

• 5 tygodni później...
Opublikowano

No dobra a ja mam takie pytanie. Ktore pliki najlepiej pobrać??? I ile server wogóle waży? Proszę o odpowiedź.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...