Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komp ile kont na dt?

olopex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

w poniedziałek kupuje nowy komputer z takimi podzespołami i mam pytanie jak myślicie w ile kont moge isc na kowala na dt???

PROCESOR: Core i3 3220 3.3 GHz LGA 1155 BOX

PŁYTA GŁÓWNA: GIGABYTE GA-H61MA-D2V Intel H61 LGA 1155

PAMIEC: GOODRAM DDR3 8192MB PC1333 CL9

KARTA GRAFICZNA: GIGABYTE GeForce GT 630 2048MB DDR3/128bit DVI/HDMI PCI-E

te dane mam z kartki co dostalem w sklepie wiec dlatego to jest tak napisane zabardzo sie na tym wszystkim nie znam

Opublikowano

Na tym komputerze dasz rade około 3 kont.Ile dajesz za ten komputer?

Bo jakiś dobry to on nie jest :/ Napisz ile, i może Ci ktoś pomoże złożyć lepszy za podobną cenę, lub znajdziemy lepszy.

Opublikowano

Wogule nie mozna powiedziec zeby byl dobry..moze poza 8 gb ramu ktore w tym przypadku i tak sa zbedne z uwagi na procek i grafike^^ I na za wiele kont nie masz co liczyc max 4 ale i to watpliwe. Procek i3 w tych czasach to juz chyba nie dla kogos kto mysli o komputerze do grania.A tym bardziej przyszlosciowo gdzie jak wiadomo gry maja coraz wieksze wymagania.

Sygna Poszla na spacer. wiosne mamy ;)

Opublikowano

Z 4 metki pójdą, zależy jeszcze od internetu.

Tak samo jak inni, nie radzę kupować tego komputera.

Co Ci po 8gb ram skoro procesor nie pozwoli nawet na zużycie 3? :P

ktoś i coś

Nowicjusz
Opublikowano

zalezy od internetu, po co mu mowicie, ze bedzie dzialac mu np. 5kont jesli ma neta np 512mb?

podaj neta to ci podamy dokladniej

Ja na moim

procek intela 2x2,1
ram 4gb
net 10mb
grafa(hahaha) jakies zintegrowane gowno
wlasnie teraz jade na 5kontach i 0 lagow
Opublikowano

Bez przesady, 3 konta to ja mogę postawić na Windowsie XP z 3 GB Ramu. Polecam do tego zestawu procesor intel i5, bo i3 nie da Ci aż takich efektów i jest bardziej sprecyzowany do ogólnej pracy na komputerze, a nie do gier. Jeśli jednak nie masz pieniędzy na lepsze podzespoły to na tym sprzęcie uciągniesz 5-6 kont bez lagów (oczywiście będą lagi na danym oknie, jeżeli przez dłuższy czas będzie zminimalizowane, ale tak jest nawet na intel i7).

Opublikowano

net 20mb widze ze tu są jacys znawcy albo "pseudo znawcy" co w tym procku jest nie tak? za kompa daje 1,5k oczywiscie w tym zestawie tez dysk 1tb zasilacz itp.

@edit

i troche nie rozumiem dlaczego piszecie tylko 5 kont gdzie teraz na moim kompie z ery kamienia łupanego co ma grafe 512 która sie grzeje do blisko 100stopni 2gb ramu procku 3.0 na dt udawało sie isc do kowala na 2kontach (3 to juz tak na hardcora)

Opublikowano

piszecie że pójdzie MAX 2/3 konta jak na moim kompie co mam w tej chwili tzn 2gb ramu procek 3.06 grafa 512 w tyle chodze.?? czy tu są sami pseudoznawcy czy te 2/3 konta = 0lagów mozna grac na 3kontach na raz? bo chodzi mi bardziej o takie cos ze jednym kontem bije a reszta stoi pod sciana albo wogole nie bije i w ile kont tak smigne

Opublikowano

piszecie że pójdzie MAX 2/3 konta jak na moim kompie co mam w tej chwili tzn 2gb ramu procek 3.06 grafa 512 w tyle chodze.?? czy tu są sami pseudoznawcy czy te 2/3 konta = 0lagów mozna grac na 3kontach na raz? bo chodzi mi bardziej o takie cos ze jednym kontem bije a reszta stoi pod sciana albo wogole nie bije i w ile kont tak smigne

Tak jak wcześniej ci pisali z 4 (czy konto bije czy nie, lagi będą).

Jeżeli masz jakiś problem i będę ci w stanie pomóc zapraszam na PW.   B) 

Opublikowano

Jak wejdą 3 konta bd git. Procek ujdzie, ram też... płyta idk, podaj jeszcze jaki zasilacz dostajesz do tej "maszyny".. karta SYF ! Jednym słowem, nie kupuje tego badziewia :)

Najtańsze tusze do HP z wysyłką 24h

Opublikowano

ehehe co wy mu gadacie?

Ja na starym kompie proc amd x2, grafie 9500 i necie 10mb uciągam 5 metków bez lagów.

Ty powinieneś z 8 wziąć.

Ta karta to chyba jakaś chińska nie? Bo nie słyszałem o takiej nigdzie.

Minus.png
Opublikowano

Jeżeli poustawiasz na małą rozdzielczość i powyłączasz gówna co zżerają ram to może 4-5 da rade uciągnąć.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

śmieszni jesteście wszyscy miałem słabszego kompa jak ten którego chce kupić i

chodziłem na DT 5 kontami + postacią którą robiłem DT czyli 6 i ani razu mnie nie zlagowało

spokojnie 6+ dasz rade

//nieregulaminowa sygnatura - gif

//BR3ND

Opublikowano

bardzo ciekawe również mam komputer jak ty 512mb grafika 2gb ramu itd. Staroć a uciągne 4-5 konto + serwer minecraft bez lagów :) (Nie piszcie że nie możliwe bo to robie nie mam zamiaru wam tego udowadniać nie wierzysz . to pech :) )Zależy też od optymalizacji bo jak będziesz leciał na jakiś gównach to tyle samo ci sie uda

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

zasilacz

Chieftec zasilacz GPA-500S8 80+ 500W

a karta nie wydaje mi sie ze jakas chinska tylko zwykly geforce gt 630

Opublikowano

Oj tam, ale wy się znacie..

Ja na takim swoim złomku moge włączyć 40-50kont.

Procek podkręcony, jak widać.

1360420707-U179206.png

Karta

1360420720-U179206.png

Karta podkręcona na max

Na DT możesz śmialo chodzić z 5-7 kontami bez lagów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...