Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7 - programy.

vRs.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej forumowicze. Nie wiedziałem gdzie napisać ten temat, więc jeśli jest to zły dział to proszę o przeniesienie.

Mam problem ogólnie z systemem. Chodzi mi o to że gry lekko się przycinają, internet wolno chodzi, youtube się zacina w jakiś paranormalny sposób. Chodzi mi o to żeby ktoś mi mógł podać "zestaw" programów podstawowych które trzeba mięc pointsalowane wraz z linkami,takie jak Direct czy Java. Dam like i 5 do profilu jeśli ktoś naprawdę się postara, obiecuję. Zależy mi na odpowiedzi bo filmy w hd na youtube się nie odtwarzają ; / Zaznaczam że mam nowy system Windows 7 od tygodnia. Na XP nie miałem takich problemów zapewne dlatego bo miałem te wszystkie programiki poinstalowane.

@edit

Znalazłem rozwiązanie problemu! WYSTARCZY USUNĄĆ PAMIĘĆ PODRĘCZNĄ I CIASTECZKA >.< ! PROBLEM ROZWIĄZANY, JAK KTOŚ TEŻ TAK MA TO USUWA CIASTECZKA = PROBLEMU NIE MA.

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

NIe napisałeś ilu bitowy system , nie podałeś jaka grafika , może sterowników też nie masz tylko windowsowe .

Directx

Kodeki (tutaj chyba mogłeś znaleść co bądź)

Java

Flash Player

Microsoft .NET Framework (jak chcesz)

Nie oczekuje niczego :P dałem bo mi się nudzi . Zobacz czy coś w ogóle pomoże . A i napisz jakie parametry kompa , system itp .

Opublikowano

Windows 7, 32 bit

2,8 GHz

4 Gb ramu

GeForce 9500 Gt ddr3 512 mb

Jeszcze coś?

@edit

Właśnie je sciągam : ) napiszę jaki rezultat.

by Valky

Opublikowano

Zniknęły paranormalne zdarzenia, że nie dało się filmu zastopować, lub obraz się ruszał, ale w HD dalej się oglądać nie da. Zacina strasznie przy ustawianiu 720p i przy włączaniu full screena. Tylko na yt się tak dzieję ... na innych stronach normalnie chodzi.

@edit

Zniknęły tylko na parę sekund ... dalej obraz lata i nie da się zatrzymać. Nie wiem co mam zrobić ... : (

by Valky

Opublikowano

Skoro na XP nie było tego problemu, a na W7 jest to może wina leży po stronie systemu? Może zbyt mocno obciąża Ci komputer, chociaż masz i odpowiednią ilość ramu, grafikę okej...

Opublikowano

No i właśnie nie wiem o co może biegać. Może faktycznie ten system, ale niby Win7 lepsz od Win Xp. Nie wiem co mam zrobić. Youtube to pierwsza strona na którą wchodzę ; ) mogę ją porównać do facebook'a, jeśli chodzi o czas przybywania na stronie. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? zależy mi na rozwiązaniu tego problemu. : (

Dodam że ten problem pojawia się czasami. Raz na 4 godziny może uda mi się obejrzeć film w HD bez problemów. Może chodzi o jakąś wtyczke?

by Valky

Opublikowano

Lepszy, ale też bardziej obciąża komputer. Moim zdaniem albo masz coś pomieszane ze sterownikami, albo sam W7 tak wpłynął na działanie yt i innych programów.

Jakbyś wtyczki nie miał to w ogóle by nie działało. A jakiej przeglądarki używasz? Czy filmy odtwarzane w playerze też 'wariują'?

Opublikowano

Po pierwsze twoja karta nie obsługuje DirectX 11 tylko 10, a po drugie zainstaluj system 64 bitowy bo masz 4GB RAM.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

@Miyo, to nie Wina systemu. Moja siostra ma nieco lepszego lapka, też Win 7 i 4 GB ramu i działa poprawnie ;)

@ Ty miałeś kompa już z Win 7 czy instalowałeś na czysto nowy system na kompie, co go miałeś ? Mogłeś użyć programu ze strony Microsoftu do sprawdzania jakości komputera pod względem instalacji Windowsa 7.

Ja na swoim XP'ku mam tak, że w WMP mam muzykę normalnie odtwarzaną, a na YT w HD i normalnie zacina mi głos i muszę przesuwać obraz.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Walnij sobie format, po co mieszać w czymś jeżeli nie wie się w czym ?

Opublikowano

@Miyo, to nie Wina systemu. Moja siostra ma nieco lepszego lapka, też Win 7 i 4 GB ramu i działa poprawnie ;)

Tak, ale jeżeli ma system 32-bitowy, a ten czyta tylko 2GB RAM-u to być może przez to mu tak muli. Bo W7 potrzebuje tego RAM-u więcej niż XP.

@ Ty miałeś kompa już z Win 7 czy instalowałeś na czysto nowy system na kompie, co go miałeś ? Mogłeś użyć programu ze strony Microsoftu do sprawdzania jakości komputera pod względem instalacji Windowsa 7.

Zaznaczam że mam nowy system Windows 7 od tygodnia. Na XP nie miałem takich problemów zapewne dlatego bo miałem te wszystkie programiki poinstalowane.

Opublikowano

Tak, ale jeżeli ma system 32-bitowy, a ten czyta tylko 2GB RAM-u to być może przez to mu tak muli. Bo W7 potrzebuje tego RAM-u więcej niż XP.

Od kiedy 32-bitowy system czyta tylko 2GB ramu? XP w wersji 32-bitowej wyświetla 3GB, a tak naprawdę obsługuje 4GB...

Opublikowano

Od kiedy 32-bitowy system czyta tylko 2GB ramu? XP w wersji 32-bitowej wyświetla 3GB, a tak naprawdę obsługuje 4GB...

Dobrze, ale po odjęciu tego, co 'zjada' system? Może się mylę i nie jest to dokładnie 2GB, może być 3. Ale to nie zmienia faktu, że mało.

Opublikowano

Po pierwsze twoja karta nie obsługuje DirectX 11 tylko 10, a po drugie zainstaluj system 64 bitowy bo masz 4GB RAM.

Po pierwsze, jak moja karta nei może obsługiwać Dx11? :O jak wpisuje dxdiag to wyskakuje Direct 11 zainstalowany.

Po drugie mój procek nie utrzyma 64 bit, a system był instalowany tydzień temu.

Tak więc jedyne co mi pozostało to kupić nowy komputer z lepszym prockiem? już sam nie wiem.

Zdjęcie z Dxdiag

directg.jpg

by Valky

Opublikowano

Temat dotyczy pomocy , a kłocicie się o pierdoły . Na wersji 32 bitowej , można wpełni wykorzystać 4GB , jeśli posiada się procesor obsługujący 64 bity .

Uruchamiamy Wiersz poleceń w trybie administratora. Tam przechodzimy do katalogu »Windows\System32«. Teraz wpisujemy »BCDedit/set PAE forceenable« i wykonujemy polecenie, wciskając [Enter]. W ten sposób aktywujemy PAE (Physical Adress Extension).

Czyli instalacja tego wszystkiego nic nie dała . Napisz tutaj lub na pw .

Płyta główna - Model

Grafika - Firma & model

Procek - Firma & model

Reszta raczej zbędna . NIe wiem , kto wgrywał Ci windowsa , i czy w ogóle instalował świeżą kopię czy nie . Podaj to wszystko , jak wrócę do domu , to poszukam , prześlę linki , a Ty przez ten albo zrobisz czystkę wszystkich sterowników i programów do 0 . Albo jeśli masz możliwość zainstaluj Win7 x64 .

Opublikowano

Kopiuje całośc z Everest'a żeby nie było : P

Płyta główna - Gigabyte GA-8I915G-MF / 8I915GV-M(F) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

Grafika - GeForce 9500 GT 512 mb ddr3

Procek - Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133)

by Valky

Opublikowano

Hmmm .

Sterowniki do płyty głównej . Pobierz wszystkie . Tylko zanim zaczniesz instalować to usuń stare . Zobacz też w biosie ustawienia VGA czy jest tam Pci-e , a nie inne , jak potrafisz .

Myślałem , że masz jakiś procek x2 przynajmniej , i ddr2 albo cuś , a to jeszcze na starszych bebeszkach komp . Powiem Ci , że ten Celeron to mizeria ... nie wiem czy 7 go nie stresuje za bardzo i z tąd to wszystko .

Grafika ... Nie wiem dokładnie , ale to już sam znajdziesz wpisz poprostu firmę , która ją produkowała . NVidia , Gigabyte , Gainward , Asus itd . bo nie wiem .

W czesie odpalenia gry , która tnie , przełacz bez miniamizowania jej na menadżera zadani i zobacz na wydajność , jakie jest użycie wszystkiego . Bo jak jest w okolicach 100% to dupa blada . Procek można podkręcic , ale w tym przypadku to nic nie da . Celeron :)

Robiłem mały test w nocy :) poskładałem ze złomu kompa do instalki 7 . Procek Athlon Barton 3,2GHZ nawet go podkręciłem do niecałych 4 GHZ . 2GB ram DDR i Grafika HD Ati 3650 na AGP . W normalnej pracy jest Ok , chociaż czasem jak przeciągałem okna widać było przycięcia , reszta tak jak mówiłeś .

Opublikowano

Ty masz jakiegoś kompa z kosmosu. Twoja karta graficzna nie obsługuje DirectX'a 11, a mimo to jest on zainstalowany. Ten celeron to nie wiem skąd sie wziął. Najlepiej zrobić format innego wyjścia nie widzę. Ah i proponuję zainwestować w jakiegos AMD 4rdzeniowego za 300 zł. Karta nie najlepsza ale daje rade nie jest najgorsza.

Minus.png
Opublikowano

Hmmm .

Sterowniki do płyty głównej . Pobierz wszystkie . Tylko zanim zaczniesz instalować to usuń stare .

Mógłbyś mi podać link do pobrania sterownika płyty głównej? boje się że coś spieprze i będzie jeszcze gorzej. I napisać jeszcze jak usunąć stare? jestem w takich sprawach zielony trochę.

Ty masz jakiegoś kompa z kosmosu. Twoja karta graficzna nie obsługuje DirectX'a 11, a mimo to jest on zainstalowany. Ten celeron to nie wiem skąd sie wziął. Najlepiej zrobić format innego wyjścia nie widzę. Ah i proponuję zainwestować w jakiegos AMD 4rdzeniowego za 300 zł. Karta nie najlepsza ale daje rade nie jest najgorsza.

Zastnanawiam się nad kupnem nowego kompa,ale narazie chcę na tym pociągnąć : ) i sam nie wiem jak mi wykrywa Direct 11 skoro moja kartas nie obsługuje. Może zainstalować Direct 10 i to coś pomoże? może Direct 11 nie działa prawidłowo i wygląda to tak jakbym go w ogóle nie miał?

by Valky

Opublikowano

posiadanie DX11 a obsługa to co innego

ma DX11 ale maksymalnie obsługuje mu gry w trybie dx10 bo taki maksymalnie obsłuży grafika

dx11 ma w sobie obsługę każdego niższego DX czyli jakieś reinstalacje nic nie zmienią

czyli każda gra wymagająca TYLKO ( koniecznie ) DX11 nie ruszy na tej karcie

zakładka EKRAN w dxdiag , po prawej masz POZIOMY FUNKCJI i po kolei wymienione wersje directa które karta OBSŁUGUJE

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...