Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Garen

T0rnad0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś go Dariusem zowniłem, napierdalałem swój Harras z Q po 300 a potem pull i gilotyna, nara. Ale rzeczywiście, jak masz przeciwko sobie Garena na topie, to możesz grać tylko defensywnie.

2d82fcx.jpg
  • Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gram od dawna garenem i muszę przyznać że po prostu wielu z was nie gra nim i nie zna jego słabych punktów... Garena można zabić teemo, darius, cho i może pantheon. Jeśli dobrze się ogarnia jakąś postać to nie jest tak ciężko wygrać... A gdy pozwoli mu sie nafeedować to nic dziwnego że się przegrywa. Trzeba od samego początku go męczyć i nie dawać mu farmić i korzystać z pasywa

Opublikowano

Ja go kurwa soraką cisne taki jestem pro.

Więc garen. kontruje go wszystko co ma skille wczasie, teemo, darius, yorick. Grałem właśnie garenem. trynda mnie kontrował. włączał ulta i chuja mu robiłem a on mnie spokojnie dobijał. W late jak już trynda padł to robiłem garenem cuda na kiju, 4000 HP i 250 dmg z dupy.

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Jak dla mnie mozna sprobowac volibearem :) ja gdy gram na topie czesto trafiam garena za przeciwnika. Rzadko kiedy przegrywam a udaje mi sie wygrac nieraz chociaz zazwyczaj jest remis. Garen to dobry champ i zauwazylem juz to od dawna bo ma spory dmg jak i duza wytrzymalosc

u1lc.png
Opublikowano

Prawda jednak jest taka że jeśli trafisz na w chuj ogarniętego garena to nawet kontra nie pomoże,taki jest teraz silny :)

Opublikowano

Witam. Zauwazylem, ze duzo osob narzeka na garena. Ponizej przedstawie, jak sobie z nim radze oraz jak nim rozp***dalam.

Granie jako Garen: Runy na tanka, masteriesy wedlug wlasnego uznania, ale wiekszosc w lewe drzewko. Build: berserki, infinity edge, bloodthirster, 3x phantom dancer (mozna bt zastapic czwartym phantom dancerem, ale nie polecam). Wiekszosc osob zapewne zacznie sie smiac. Ja tez tak mialem. Pewnego razu w enemy byl taki Garen. Pomyslalem sobie: "ahahaha , on trolluje, zaraz to wygramy".Nie bylo nic bardziej mylnego. Mial duzo hp i wy**bany dmg. Po prostu nie do zabicia, lepszy niz te wszystkie tankowate buildy (z tymi zawsze sobie jakos radze, czymkolwiek gram).

Jak grac przeciwko Garenowi: Osobiscie lubie grac na niego Shaco. Kupujemy itemy pod AS, takie jak Wits End, natomiast naszym kluczowym itemem sa Madredy (sciagaja one 4% hp na hita). Grajac Shaco odpalamy ulta, w skutek czego "na hita" sciagamy mu okolo +15% hp. Niektorzy moga powiedziec, ze nie duzo, lecz jesli popatrzymy na nasz AS to taki Gareniarz schodzi w chwile... Oczywiscie to byl build na tankowatego Garena (wlasciwie czy Garen moze byc nie-tankowaty? ). Jesli gracie na Garena z powyzszym buildem (bt, phantomy itd... tak czy siak takich Garenow jest malo) to proponuje po kolei odpalac ignite i rzucac sie w pieciu lub spi**dalac gdzie popadnie. Oczywiscie pare stunow tez pomoze, ale je nie zawsze sie ma .

//POST SKOPIOWANY Z ZABLOKOWANEGO TEMATU

Ps. Droga do 2k ELO: soraka adc jungle na dominionie. :)

Opublikowano

bo garen to garen, wychodzi z krzaków nie ważne ile przeciwnik ma hpsa (może mieć 2 może mieć 2 miliony) robi combo i przeciwnik deada.

GAREN GONNA GAREN.

<>

Opublikowano

A tam gadacie..

Grałem kilkukrotnie przeciwko Garenowi i zawsze z nim linie wygrywałem, nie przypominam sobie, żebym przegrał.

Najlepszy na niego jest XIN, Jayce, albo Khazik =p. Na xinie sprawa jest prosta, max. Q, używasz pierwszy hit na minionie, a drugi i trzeci na Garenie, podrzucasz, przechodzisz ult, pare hitów i leży. Bynajmniej u mnie tak sprawa wygląda/wyglądała. Albo po prostu trafiałem na takich co nie umieli grać.

Chciałem jeszcze dodać, że chociaż z topa schodziłem z wynikiem 4/0 vs Garen, to i tak w late był nie do zabicia :D

złożył sobie warmoga, peleryne, tasak i siema... n/c

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Garen niszczy wszystkie dpsy typu wukong czy riven, nauczcie sie tego w końcu.

Ale atwo mona go rozwalić postaciami takimi jak jax, darek, teemo, singed albo elise. Ogl trzeba mieć jakiś magic damage albo dmg w czasie.

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Singed nie dopuści go do farmy a jeśli Garen spóbuje go zaatakować to Singed nic sobie z tego nie robi, włącza trutke, przeżuca i farmi dalej a dla Garena spada Hp.

Rumble podobnie jak singed nie dopuści go do farmy, jeśli Garen wbija w farmę ze spina to Rumble spam E+Q i Garenowi hp spada jak dzikie a jeśli spróbuje kontrować to odpalamy tarcze i uciekamy :)

Opublikowano

To nie garen jest op, tylko ty nie wiesz jak go pokonac. Jak sie nauczysz, to prawie wszystkimi champami wygrasz z garenem. Polecam odwiedzic strony z counterpickami.

W late game kazdy mobilny adc jedzie garena.

;)

Opublikowano
To nie garen jest op, tylko ty nie wiesz jak go pokonac. Jak sie nauczysz, to prawie wszystkimi champami wygrasz z garenem. Polecam odwiedzic strony z counterpickami.

W late game kazdy mobilny adc jedzie garena.

Oh rly?Na rankedach każdą jedną postać i ludzi którzy mieli prawie 200 elo więcej zjadałem jaxem z palcem w dupie wpadł mi garen i mnie dive pod turretem nie mając ani killi więcej ani farmy..
Opublikowano

GAREN JEST BROKEN VS. NID Z GAUNTLETEM.

Próbowana taktyka, na 6 garen ssie. Obydwoje pod HP + Gauntlet z dmg. A w late jest podobnie. Do tego jak taki op garen wjedzie Ci pod turreta, heal i po sprawie.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Oh rly?Na rankedach każdą jedną postać i ludzi którzy mieli prawie 200 elo więcej zjadałem jaxem z palcem w dupie wpadł mi garen i mnie dive pod turretem nie mając ani killi więcej ani farmy..

moze to byl pro 2k elo garen na smufie?

Prosze, nie mow mi ze garen jest op. Najpierw jest skill, a potem champ.

;)

Opublikowano

Jak bierzesz heala na topa to propsy.

Jak nie wiesz że Nid pod ad ma jednego z lepszych heali to propsuje elo.

Opublikowano

Malzahar, i nie ma garena na kombo jak ogarniesz, takiego sciagasz.

Edit :down@: pisze kim go zniszcz a nie skatrujesz na lini.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Malzahar, i nie ma garena na kombo jak ogarniesz, takiego sciagasz.

My to mówimy o rankedach, a nie normalach. Chyba że solo malzaharem robisz.

Opublikowano

Na garena to teemo, w late i tak go nic nie zniszczy. Moim zdaniem bardzo dobry pick na tanka, wbija, zbiera focusa, e, ucieka na q lub dobija. Bardz mobilny nigdy go nei dogonisz, nigdy przed nim nie uciekniesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...