Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana hasła Administratora komputera Windows 7!

Loczuch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no masę tego po necie tylko nie każdy potrafi użyć google

od lat robie to trochę inaczej w bardzo podobny sposób ( skrypty na linuxie, podmieniające hasła do kont, czyste i skuteczne ; wejdziesz do każdego windowsa ze swoim hasłem nie zmieniając ani usuwając żadnych haseł ) , tej metody nie używam prawie wcale na ok połowie kompów nie działa jak pisałem z powodu blokady albo założonego hasła

@up nigdy dwa tylko jedno Administrator , a dwa z PRAWAMI administratora. konto a prawa na koncie to co innego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To jak.....? Ujdzie, czy nie ujdzie mój pierwszy poradnik? :) <--- Dostanę odpowiedź? Ciekaw jestem Twojego zdania

@topic

Jeszcze go trochę pozmieniam. Pododaje trochę komend itd.

@up

Ech.. no przecież napisałem.. :P 2 konta z UPRAWNIENIAMI / PRAWAMI Administratora.

@edit

Dobra, idę spać, czekam na odpowiedź! :)

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

Pieeerdole co za dzieci siedzą w tym dziale idź się uczyć dzieciaku a nie piszesz tutoriale które w niczym nie pomogą ;) i jeszcze zapewne splagiacone z jakiegoś forum nuubków co pojęcia nie mają o pc :D

jeśli się uruchamia cmd z adminem to jasne ze trzeba wpisać hasło -.-

Opublikowano

@up

To przeczytaj sposób drugi, a dopiero potem pisz ;)

W drugim sposobie pokazuje jak możesz uruchomić cmd jako admin nie podając hasła :)

Masz napisaych 6 postów. W każdym z nich krytykujesz poradnik innego uzytownika. Gratuluje Ci :)

6 postów i się zna! :)

Nie, ten poradnik, jest zrobiony w stu procentach przeze mnie, nie jest to żaden plagiat.

@topic

Postaram się jeszcze zamieścić parę zdjęć, i kilka innych sposobów :)

Opublikowano

@up

To przeczytaj sposób drugi, a dopiero potem pisz ;)

W drugim sposobie pokazuje jak możesz uruchomić cmd jako admin nie podając hasła :)

Masz napisaych 6 postów. W każdym z nich krytykujesz poradnik innego uzytownika. Gratuluje Ci :)

6 postów i się zna! :)

Nie, ten poradnik, jest zrobiony w stu procentach przeze mnie, nie jest to żaden plagiat.

@topic

Postaram się jeszcze zamieścić parę zdjęć, i kilka innych sposobów :)

Nie chodzi o posty a o wiedzę dzieciaczku mowie że na chuj jest 1 opcja jak i tak nie działa ?

popacz na swojego chujowego tuta dopiero potem krytykuj ;)

Opublikowano

Sposób 1 zadziała, gdy jesteśmy na koncie z rozszerzonymi uprawnieniami, co bardzo rzadko się zdarza, lecz mimo to, chciałem pokazać i ten sposób :)

Nie martw się, dodam jeszcze więcej sposobów :)

@up

Nie ważne są ustalone prawa grupy Użytkownik :) Gdy wykonasz wszystko według sposobu drugiego, to okno cmd.exe automatycznie otworzy Ci się JAKO ADMINISTRATOR, bez podawania hasła itd. :)

Więc, będziesz mógł bez jakichkolwiek problemów zmienić hasło, bądź też dodać swoje konto do grupy Administratorzy :)

Opublikowano

ty nadal nie zrozumiałeś , otwiera się na DOMYŚLNYM KONCIE Administrator bo nie masz do tego hasła dla tego konta

JestePecete wyraźnie ci napisał że nigdy nie zalogujesz się do konsoli jeśli jest HASŁO na konto Administrator które ma prawo administratora, musisz znac hasło !

istnieje tylko jeden wyjątek, komputer pracujący w domenie Active Directory i właśnie dla tego typu kont jest ten tutorial stworzony do resetowania/zmiany hasła administratora na koncie Administrator albo jakimkolwiek innym po zalogowaniu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

No tak, przecież to już mówiłem ..

I nawet gdybym miał to hasło na to konto, to moge:

1. Dodać swoje konto do grupy Administratorzy, a jak nie zadziała to:

2. Wyłączyć konto Administratora :) przez:

net user administrator /active:no

I wtedy jeszcze raz spróbować dodać swoje konto do grupy Administratorzy ;)

Już się takich szczegółów nie czepiaj :P

Do dodania swojego konta do grupy Administratorzy nie potrzebuje podawać żadnego hasła :)

Opublikowano

Jezu tobie tłumaczyć 300 razy i i tak nie zrozumiesz -.-

Nic z kontem bez hasła nie zrobisz zrozum to wreszcie chyba ze masz nie oryginalny system to wtedy są szanse ...

Opublikowano

nie załapałeś jednak podstaw administracji kontami, by to zrobić wcześniej MUSISZ mieć prawa administratora dla konta na którym jesteś

nigdy nie zrobisz tego z konta bez tego prawa ! tym bardziej z konta Administrator które jest głównym administratorem na którym jest hasło. każdy bez wyjątku ma domyślnie to konto u siebie w systemie BEZ HASŁA

@UP akurat to jest ważne

i posiadając tweakowany, poprawiany czy crackowany system możemy nie mieć tego konta wcale, wyłączony całkowity dostęp do niego i możliwość zmiany nawet hasła na nim

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

by to zrobić wcześniej MUSISZ mieć prawa administratora dla konta na którym jesteś

Gówno prawda :)

Jak moge mieć prawa administratora, jak nawet nie zalogowałem się do żadnego konta? Ojj, chyba będę musiał nakręcić co i jak, bo chyba nie ogarniacie widze :P

PRZED logowaniem się na JAKIEKOLWIEK konto, klikacie w ikonę Ułatwiania Dostępu! Dzięki temu macie wiersz poleceń otwarty jako ADMINISTRATOR :)

Opublikowano

jak nie zalogowałeś, jesteś wtedy na koncie Administrator

architektura systemu nie pozwala na używanie programów bez bycia na jakimkolwiek koncie, a ty nadal mylisz pojęcia konto administratora Administrator z prawami administratora dla konta

wpisz net user w konsoli to ci pokaże konta

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

A wypróbowałeś sposób 2? Zrobiłeś wszystko pokolei? :)

Zrób to, a dopiero potem napisz co jest nie tak!

"Wpisz net user w konsoli to ci pokaże konta"

Haha, na prawde? :) Ależ Ty spostrzegawczy!

Cóż chciałbys udowodnić? Moja metoda działa.

Opublikowano

nie działa jak jest hasło dla konta Administrator , a ty nadal nie pojmujesz że u siebie nie masz założonego hasła dla konta administratora Administrator

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nawet gdybym miał, to by zadziałało :)

A poza tym, gdyby występowały błędy, to to konto był wyłączył, przez podaną wyżej komendę!

Opublikowano

Nawet gdybym miał, to by zadziałało :)

A poza tym, gdyby występowały błędy, to to konto był wyłączył, przez podaną wyżej komendę!

to ze wyłączysz konto ci praktycznie nic nie da więc po co to robić ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...