Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie Jest Lepsza Grafika?

Vanosh.

Grafika  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gdzie jest lepsza?

• PC
      21
    • PS3/XBOX360
      26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gry na konsolkach śmigają płynnie i się nie zacinają bo to maszyna tylko do gier - gry as optymalizowane tak by śmigały jak ta lala - 50% zasobów procka pochłania windows itp - krzyczycie że konsolki są lepsze to porównajcie sobie procesory graficznie i ich możliwości a dopiero zacznijcie dyskusję - to co widzisz na ekranie konsolek to gra zoptymalizowana pod konkretną maszynę - gry PC muszą działać na różnych sprzętach ( procki, grafiki, muzyka, pamięć i wiele innych czynników) w dużej mierze za zacinki odpowiedzialny jest dysk i pamięć - ja nie narzekam - mam mocną grafę, dysk ssd i wszystko zap.... jak trzeba

takie porównanie nie ma sensu - odpalcie winde na konsolce a potem na niej gierkę ....

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Opublikowano

zjebane cos dales te pytanie wiadomo ze komp bo na niego można robic nowe gry z coraz lepsza grafika bo sa nowe karty graficzne prcki itp a na ps3 czy xbox360 tak nie ma ale tak na marginesie ps3 ma lepsza grafe od xbox360 te nowe gry na ps3 nie wykorzystuja full grafiki z ps

Opublikowano

@UP

niektóry gry z konsol tną sie na kompach P>S konsola zawsze będzie miała lepszą grafe od kompa bo jest specjalnie do gier robiona

zzy9.jpg

29456.jpg

Silkroad= zeus GOKUxXPLxX:70lv Titan= Xx_FokuS_xX:55lv RuSRO=? Metin2= EwenementJP:78lv

• "Nigdy nie kłuć się z idiotą, nie warto, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu,
    a później pobije doświadczeniem"
  • "Gdyby po ziemi stąpały ideały... Gdyby czyn był godny chwały... Gdyby wielkie nominały
    każdą kieszeń oblężały..."

Opublikowano

Teoretycznie PC, najnowsze konsole nie obsługują DX10. W praktyce jednak różnie to wygląda.

Po za tym grafika nie jest najważniejsza a zdecydowanie większy fun płynie z grania na konsoli.

sigmpc.png

angry.jpg

Opublikowano

Konsola, ale to zależy od telewizora ;]

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

@UP

niektóry gry z konsol tną sie na kompach P>S konsola zawsze będzie miała lepszą grafe od kompa bo jest specjalnie do gier robiona

Czyli za 2 lata tez bedzie miala lepsza grafe?, poczytaj to co pisali wyzej i zmienisz zdanie :D juz pare osob pisalo ze gry na konsole sa okrajane graficznie a na PC nic nie jest okrajane i to jest glowny powod do tego ze na PC jest lepsza grafa o ile mamy dobry sprzet

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/CryEngine_3_kontra_CryEngine_2_-_porownanie_filmowe-20191.html

opatrz na cienie, szczegoly, chyba nie musze dalej komentowac.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Oczywiście nie chodziło mi oto, że jak PS3 kosztuje 1 tys zł to komputer do, którego porównujecie ma taką samą cene...

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Mi się wydaje, że konsola jak wyjdzie to jest bardzo dobra pod względem grafiki, ale po niedługim czasie komputer jest o wiele lepszy.

http://www.youtube.com/watch?v=8-MhHkO9KsI&feature=fvw

http://www.youtube.com/watch?v=EKCIWGv5yFw

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

ja tam mowie ze na konsoli jest lepsza bo konsola jest stworzona do gier, do tego telewizor w hd i juz masz lepsza grafe

a do pc już hd podłączyć nie można?

usunięto reklame

Opublikowano

Na konsoli zawsze będzie lepsza grafika. Konsole są stworzone do gier, w odróżnieniu pecetów które są stworzone do wszystkiego m.in do gier również.

Porównaj sobie grafikę z Mirror's Edge na PC i na XBOXIE 360. Przykładem lepszego rozwinięcia konsol w porównaniu do pecetów jest XBOX 360, który do niedawna jako jedyny (w poróznaniu do zwykłych pecetów) miał trzyrdzeniowy procesor. Wtedy jeszcze nie było Core 2 Quad Intela i Phenoma od AMD. Układy graficzne zastosowane w konsolach nie powalają swoim zaawansowaniem w porównaniu do możliwości dzisiejszych układów graficznych wyprodukowanych przez nVidię

Specyfikacja PS3: http://pl.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3

Specyfikacja XBOX 360: http://pl.wikipedia.org/wiki/Xbox_360

Ale konsole posiadają szybkie szyny danych, dzięki którym mają błyskawiczną wymianę danych z procesorem. Konsole jak wiadomo mają lekki system operacyjny, którego procesy nie obciążają w znacznym stopniu procesora, oraz ich pamięci (Windows 7 który aktualnie chodzi na moim laptopie z 1 Gb ramu, pożera mi połowę zasobów pamięci fizycznej).

Opublikowano

Jasne, że na PC.

Jeśli ma się dobry sprzęt to też nic Ci się nie tnie, a jak wyjdą nowości to możesz np. dokupic tylko kartę graficznę lepszą.

A konsole musisz od razu kupować nową...

A teraz najważniejsze:

Jeśli konsola ma takie i takie parametry to producenci gier muszą się do nich stosować i pod nie robić gry żeby SIĘ NIE CIĘŁY!

A na kompie jak masz słaby sprzęt to kupujesz te słabsze lub starsze gry a najnowsze są pod najnowsze sprzęty i jeśli się takowy ma to się na pewno się nie tnie a grafika jest dużo dużo lepsza niż na konsolach.

Opublikowano

Jasne, że na PC.

Jeśli ma się dobry sprzęt to też nic Ci się nie tnie, a jak wyjdą nowości to możesz np. dokupic tylko kartę graficznę lepszą.

A konsole musisz od razu kupować nową...

A teraz najważniejsze:

Jeśli konsola ma takie i takie parametry to producenci gier muszą się do nich stosować i pod nie robić gry żeby SIĘ NIE CIĘŁY!

A na kompie jak masz słaby sprzęt to kupujesz te słabsze lub starsze gry a najnowsze są pod najnowsze sprzęty i jeśli się takowy ma to się na pewno się nie tnie a grafika jest dużo dużo lepsza niż na konsolach.

Ale ty głupoty pieprzysz, właśnie na miejscu konsola powinno być wpisane Pecet. Wszystko wyssane z palca. Przejdź się na forum gamedev.net, gamedev.pl poczytaj sobie. Programiści gier na konsole jakoś specjalnie się nie męczą z optymalizowaniem kodu, bo platforma na którą tworzą gry jest na tym wydajna, że gry nie powinny się ciąć, no chyba że z GTA IV wylecisz sobie helikopterem cholernie wysoko, to zaczyna już lekko ciąć (na Pececie w tym momencie już byś miał klatkowanie).

A jeśli chodzi o wszystkie gry które widzisz, że wyszły najpierw na konsolę, a później na Peceta to nie są gry pisane od zera. Te gry zostały portowane z konsoli na PC, co oczywiście automatycznie podwyższa ich wymagania, bo konsole są w stanie więcej wyciągnąć przy słabszej konfiguracji sprzętowej.

Konsola nie musi utrzymywać krowiastego Windowsa, który jest środowiskiem w którym uruchamiany jest (bo jeśli wiecie, lub nie gra jest programem).

Opublikowano

Nie chodzi mi o ścinki tylko o grafike... ( o wygląd elementów np. drzew, drogi, itp.) -,-

Prosze po raz drugi o zamknięcie tematu. <_< 

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

@UP

dlaczego niezamkniesz sam tematu masz exmoda

zzy9.jpg

29456.jpg

Silkroad= zeus GOKUxXPLxX:70lv Titan= Xx_FokuS_xX:55lv RuSRO=? Metin2= EwenementJP:78lv

• "Nigdy nie kłuć się z idiotą, nie warto, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu,
    a później pobije doświadczeniem"
  • "Gdyby po ziemi stąpały ideały... Gdyby czyn był godny chwały... Gdyby wielkie nominały
    każdą kieszeń oblężały..."

Opublikowano

Zaciekawił mnie temacik :D i chciał bym się wypowiedzieć.Jak widzę dużo ludzi mówiło coś w stylu "Konsola i Telewizor HD, w ogóle się nie tnie" itd..Przecież PC można również sobie podłączyć do telewizorka i ustawić niezłą ostrość, gammę kolorów itd.. Co do zacinania się gier...kupcie sobie taki naprawdę dobry komputer i nie widzę problemów :D

gg1212503410113.jpg

Gierki, w które aktualnie gram to:

-Left 4 Dead

-Left 4 Dead 2

-Fallout 3

-Battlefield Bad Company 2

-Gta IV

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...