Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie Jest Lepsza Grafika?

Vanosh.

Grafika  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gdzie jest lepsza?

• PC
      21
    • PS3/XBOX360
      26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. ;)

Otóż jest sprawa. Mój kochany kuzynek nie chce mi uwierzyć, że na PC-ecie jest lepsza grafika niż na PS3/XBOX 360.

Tak więc proszę abyście mu to uświadomili. Kuzyn ma tutaj acc.

Pozdrawiam, *ZiomQ*. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

nom mi sie też wydaje że na konsoli

zzy9.jpg

29456.jpg

Silkroad= zeus GOKUxXPLxX:70lv Titan= Xx_FokuS_xX:55lv RuSRO=? Metin2= EwenementJP:78lv

• "Nigdy nie kłuć się z idiotą, nie warto, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu,
    a później pobije doświadczeniem"
  • "Gdyby po ziemi stąpały ideały... Gdyby czyn był godny chwały... Gdyby wielkie nominały
    każdą kieszeń oblężały..."

Opublikowano

Troche bezsensowny temat bo to oczywiste że na konsolach poczytaj sobie na Google co ma konsola a czego PC nie ogarnie ;)

2006-2010

Opublikowano

Proszę nie pierdolić "wydaje mi się, że na ..." chce pewne odp.

Opublikowano

Piec, bo na konsoli masz na pewno jakieś ograniczenia.

Tu sie grubo mylisz, właśnie jest na odwrót, to PC jest strasznie ograniczony w porównaniu do konsoli i jeśli chcesz dowodu to polecam google ;]

2006-2010

Opublikowano

I co taki piec będzie słabszy pod względem grafiki?

http://www.allegro.pl/item839297627_core_i7_6gb_ddr3_gtx_295_1tb_blu_ray_750w.html

Opublikowano

I co taki piec będzie słabszy pod względem grafiki?

http://www.allegro.pl/item839297627_core_i7_6gb_ddr3_gtx_295_1tb_blu_ray_750w.html

owszem, będzie słabszy

Opublikowano

konsola zawsze będzie lepsza do gier btw nie pamiętam jaka gra była robiona na konsole i przerobiona na pc cięła się w niektórych momentach bodajże gta4 ale pewny nie jestem

zzy9.jpg

29456.jpg

Silkroad= zeus GOKUxXPLxX:70lv Titan= Xx_FokuS_xX:55lv RuSRO=? Metin2= EwenementJP:78lv

• "Nigdy nie kłuć się z idiotą, nie warto, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu,
  • "Gdyby po ziemi stąpały ideały... Gdyby czyn był godny chwały... Gdyby wielkie nominały

Opublikowano

Konsola ma lepsza grafike, bo przeciez jest tylko stworzona do gier... no ale moze w przyszlosci sie to zmieni^^

Opublikowano

@UP

no bo jeszcze niema takiej gry która by się cielą na PS3 przynajmniej ja nie znam

zzy9.jpg

29456.jpg

Opublikowano

ziomku xD ja ci powiem że na konsoli jest lepsza nie znam gry która by się cieła sam mam xbox360 i zadna gra mi sie nie zacina a na pc to owszem

*SYGNATURA KTÓRA BĘDZIE ODPOWIADAĆ MAJKELOWI*

Opublikowano

Ja mam xboxa 360 i telewizor w HD i jakoś super pro elo melo grafiki nie widze... -.-

Proszę zamknąć.

Opublikowano

Na PC jest lepsza o ile mamy KONKRETNY sprzet (tak aby gra smigala na MAX), i wspolczesne komputery (te z polki 3500zl+) przescignely juz konsole.

Piszecie ze ps3 ma jeszcze niewykorzystany potencjal, i sie mylicie, na konsole nie wyjda juz "lepsze graficznie" gry poniewaz te wykorzystuja mozliwosci konsoli w 95 - 100%, czytalem o tym. Dam przyklad, Cry engine 3 na konsole(z crysisa) znaczie gorzej wyglada niz Cry engine 2 na PC, poza tym ps3\xbox maja slabsze parametry niz dzisiejszy sredniej polki komputer, z tym ze PS 3 nie musi "Dzwigac" windowsa i roznych innych programow itp. a gry na konsole sa specialnie optymalizowane tak aby ladnie na nim chodzila (sa to malo zauwazalne szczegoly, aczkolwiek sa), teraz sie zapytacie to dlaczego nie "optymalizuja i nie okrajaja" gier na PC, ja mysle ze to jest sprawa czysto zarobkowa, tak aby ludzie kupowali co raz to nowszy sprzet:P

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

na konsoli masz zawsze full grafe.. nie zacina się itd..

masz padny , mozesz mieć neta , grasz w boks na specjalnych padach itd..

a komp? co chwile musisz dawac nowe karty itd.. bezsensu przeciez PSX3 juz jest gra 4 generacji co xbox360 ale versja crystal..

Opublikowano

Nigdy nie miałem XBOXA ale zobacznie z innej strony

Zacznę od PC kupić zajebistą Plazme z HD i jeszcze w ustawieniach w komputerze ostawić ostrość

a raczej w xboxie nie ma takich ustawień.

Nie wiem ale jakość obrazu zależy od karty graficznej i ilości kolorów.

no siema

Opublikowano

lol... ale ten komp do ktorego dales link to maszynka ;ppp

A co do tematu to napewno konsola. chociaz ja i tak wole na pc pocinac.

sygna1o.jpg

Opublikowano

Nigdy nie miałem XBOXA ale zobacznie z innej strony

Zacznę od PC kupić zajebistą Plazme z HD i jeszcze w ustawieniach w komputerze ostawić ostrość

a raczej w xboxie nie ma takich ustawień.

Nie wiem ale jakość obrazu zależy od karty graficznej i ilości kolorów.

wow.. ciemny jesteś .. wyszly moze kable HD..

i co z tego ze kupie do kompa plazme średnia cena dobrego kompa: 4-5 tysięcy + dobry monitor + sprzęd itd wynosi około 7-9 tysięcy..

xbox + psx3 hm razem 4tysiace xbox creative 800zł kabel 100zł tyle tak samo psx 1200 cena 100zł spadła i spadnie bo święta i co się bardziej kali?

+ sprzed + hmm max 500zł..

Opublikowano

@UP

ale tu nie chodzi o ceny tylko grafikę jeśli brać pod uwagę ceny to niema porównania xbox za 1 tys i pc za 1 tys

zzy9.jpg

29456.jpg

Opublikowano

Oczywiście, że na PC będzie lepsza grafika (zależy oczywiście też na jakim) ale ogólnie jest to tak, że xBox/PS mają te 256MB(chyba) pamięci grficznej i dany chip graficzny i tego się producenci gier muszą trzymać (odpowiednio ucinając pewne detale) poto, żeby nie było ścięc/zwiech czy jeszcze czegoś tam. Natomiast na PC pisza tak aby było jak najładniej, nie przejmując się zabardzo aby zmieścić się w danych parametrach. Dziś 512MB pamięci grafinczej to podstawa, więc moga sobie spokojnie wszystko pododawać.

@edit

A i zapomniałbym dodać. Nie piszcie KURWA takich bzdur, że na PC się gry tną, a na XBOXIe nie, bo przecież aż się płakać po przeczytaniu tego chce...Jak myślicie skąd się to bierze? A stąd, że gra na XBOXA/PS3 jest specjalnie na niego zoptymalizowana...kupcie sobie taki komputer na jakim stworzyli daną grę i wtedy się wypowiadajcie...Gracie w jakieś badziewie na LOW detalach i płaczecie, że się wam tnie... <_<

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...