Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[D.R.O] Dragon Road Online - Ogólnie jak stoimy :)

Exeti

Server Open -.-  

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kiedy otwieramy

• Dzisiaj 1-02-2013, z wiekszoscia naprawionymi bugami
    • Za kilka dni kiedy avki, pety zostana dodane.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

main-logo.png

Witam wszystkich tutaj zgromadzonych, ze względu na to, że był rollback na MPC, usunęło topic oraz konto, postanowiłem napisać nowy temat, abyście ciągle byli informowani, co się dzieje w projekcie. W tym temacie będzie opisane, co jest już zrobione, jakie są razie ogólne informacje dot. serwera. Zacznijmy od tego wątka: Ile osób jest w teamie i kto się czym zajmuje.

Team:

Aqua2to - Fundator, matka projektu, pomysłodawca, grafik

Exeti-R - Współwłaściciel, database coder, server engangement, billing management,team employment, grafik

Daxer92 - Support | Visual Editor.

Ewenement - Suport | Music Editor

Te puste miejsca oznaczają, że są jeszcze wolne 3 miejsca. Rekrutujemy na e-mailu ([email protected]), podania rozpatrza Exeti. Poszukujemy 1 GM'a oraz 2 Supporterów, jakie wymagania? Napewno nie myślcie sobie, że jeżeli tylko umiecie komendy GameMastera, to tylko na tym się dostaniecie :), wypadało by umieć coś więcej na przykład pracować w Gimpie/PS, są to jednak tylko przykłady. Co do sprawy rofdzio__ nie ma go już w teamie, został wywalony z wielu przyczyn, których publicznie nie będę ujawniał.

Wstępne informacje dot. serwera:

-----------------------------------

Raty

Solo EXP/SP = 15x

Party EXP/SP = 18x

Drop = do ustalenia

Gold = 4x

Sox Rate = do ustalenia

Alchemy Rate = 1

Fortress War

Registration Period: 8-18, każdy piątek

War: 20-21:30, każdy piątek (1h 30m)

CTF

Registration Period: do ustalenia

Start: do ustalenia (26mins)

Muzyka:

Constantinople:

http://www46.zippysh...96345/file.html

Samarkand:

Hotan lub Aleksandria:

http://www3.zippysha...97187/file.html

Downhang:

http://www26.zippysh...92045/file.html

Jangan:

http://www55.zippysh...98076/file.html

Efekty:

(do zaktualizowania)

Launcher:

58260227758430625054.png

Start Loadings:

(do zaaktualizowania)

32496303418233328105.png

Давай в карнавал, одиноко символов, начиная бращается вокруг чувства счастья, веселья и одиночества.

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sox rate do ustalenia - Moja propozycja to x1 dlaczego taka mała ? Ponieważ irytuje mnie serw gdzie każdy ma soxy i dlatego żeby ciężko było wydropić i fgw miało sens ;)

Drop min x5 i żeby było co sprzedawać bo gold rate jest małe. I żeby dość sporo elków leciało bo przy alchemi x1 to się zdecydowanie przyda.

I takie pytanie jest możliwość zrobienia skilli jak na SilkroadR chodzi mi o to że cold/light/fire jest liczone jako jedno drzewko ?

Jakie raty będzie miał job bo nie widzę ?

A i Exeti dodaj te zdjęcie do konkursu w silkroad ;) bo była cofka i nie ma -.-

1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

Nawet nie wiem jak pracuje to drzewko na SRO-R, więc na razie nie ma o czym mówić.

32496303418233328105.png

Давай в карнавал, одиноко символов, начиная бращается вокруг чувства счастья, веселья и одиночества.

Opublikowano

Powiem wam jedno ze jezeli nie wystartujecie szyciej niz ten server z epvper to bedziecie miec straszna biede o graczy. pierwsze ze maja juz temat na epvpers z dokladna data otwarcia servera all dopiete pewnie na ostatni guzik znajac osoby prowadzace zagraniczne servery. Masa osob weszla juz na temat i jest za serverem , a z tego co czytalem ostatni temat przed crashem forum to bawicie się kosmetycznymi rzeczami jak muzyka avatary napisy na bluzeczkach ^^ i innych rzeczach a przypominam ze minął już tydzien od moona a jeszcze w niedzielę wieczorem ktoś pisał , że potrzeba wam jeden max 2 dni . Nie to żebym hejtował server bo sam na niego czekam ale w takim tempie niestety to sami możecie sobie strzelić w stopę. Pozdro .

Każdy ma prawo do własnego zdania , nikt nie może mu tego zabronić, lecz nie każdy musi się z nim zgodzić .

Jeżeli ktoś ma problem z używaniem bota -  to zapraszam na swojego tsa ( ts-family.com.pl kanał 19 hasło genero )

Opublikowano

kbum, rozumiem twoje zdenerwowanie, w teamie tez mamy nie latwo, bo sa klotnie (np. Daxer kloci sie o byle co).

32496303418233328105.png

Opublikowano

kbum, rozumiem twoje zdenerwowanie, w teamie tez mamy nie latwo, bo sa klotnie (np. Daxer kloci sie o byle co).

kloci sie bo nie moze dogadac sie z Coffe... (Exeti - Coffe ) nowe konto -.- i mysli ze nikt sie nie domyslil boze..

Ps. pewnie zaraz usuniecie ta wiadomosc.. Niby dlaczego mamy kasować tą wiadomość Pawlak

edit@

Hmm nie wiem :) moze niektorzy wola ukryc prawde/zmienic konto/podac sie za kogos innego niz poprostu postarac sie to naprawic ...

Opublikowano

Jaki team taka praca. Dobrze by było czym szybciej by wystartował serwer to tym lepiej bo wtedy zaczynacie zbierać graczy a inspekcje żeby dodać nowe napisany na dragon flag czy jakiś inny efekt wizułalny można zrobić później. Ludzie z mpc zrozumieją jeżeli serw będzie otwarty później ale inni z epvp nie będą czekać ponieważ tam jest co chwile jakiś nowy serw i jest w czym wybierać. Nie zmarnujcie tego serwa jak moon bo chcę pograć sobie na dobrym serwie ;) Powodzenia i oby start okazał się jak najszybciej.

@kbum bywa ;d Jaka odpowiedź ? Już wiem :D

1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

To nie chodzi o zdenerwowanie bo akurat nawet na dobre mi wyszlo jak tydzien mialem przerwe od silka :D troche bardziej sie zanim zateskniło ,a juz ekipa czeka na server , no ale sorki przyszedl kolejny weekend piatek a o uruchomieniu serva ani widu ani słuchu :( i to jest smutne. Powyższy post napisałem tylko dla was jako przestrogę, bo będziecie mieć bardzo silną konkurencję no może po za tym ich koniem haha jak z bajki mojego dziecka ^^ o barbie - pace palm . Powracając do tematu , tak dla was to dobra rada aby server mógł startnąć lub dzisiaj jeszcze przed wieczorem albo nawet wieczorem jak poprzedni Moon około 20 ewentualnie w sobotę rano - bo jak pamiętam to wcześniej ktoś napisał , że będzie odpalony "najpóźniej" w niedzielę a to wam nie przyciągnie graczy niestety. Przemyślcie sobie wszystko bo rzeczy jak avatary, muzyka, intro czy różne rzeczy urozmaicające grę można dodawać stopniowo , oczywiście sprawdzająć wcześniej na drugi kompie czy po update wszystko działa jak należy , a wtym czasie ludziom oddać server aby mieli w końcu "jeden z najlepszych serverów" i to w dodatku Polski. Nie próbujcie przesadzać z milionami dodatków bo to też raczej na dobre nie wyjdzie bo silk ma zostać silkiem anie czymś alasilkiem :D

Pawlak trochę mnie ubiegłeś ^^

P.S. - Twoja odpowiedź na moją Pm-kę zabiła mnie dzisiaj :D

Każdy ma prawo do własnego zdania , nikt nie może mu tego zabronić, lecz nie każdy musi się z nim zgodzić .

Jeżeli ktoś ma problem z używaniem bota -  to zapraszam na swojego tsa ( ts-family.com.pl kanał 19 hasło genero )

Opublikowano

Dodany Vote.

32496303418233328105.png

Opublikowano

To nie chodzi o zdenerwowanie bo akurat nawet na dobre mi wyszlo jak tydzien mialem przerwe od silka :D troche bardziej sie zanim zateskniło ,a juz ekipa czeka na server , no ale sorki przyszedl kolejny weekend piatek a o uruchomieniu serva ani widu ani słuchu :( i to jest smutne. Powyższy post napisałem tylko dla was jako przestrogę, bo będziecie mieć bardzo silną konkurencję no może po za tym ich koniem haha jak z bajki mojego dziecka ^^ o barbie - pace palm . Powracając do tematu , tak dla was to dobra rada aby server mógł startnąć lub dzisiaj jeszcze przed wieczorem albo nawet wieczorem jak poprzedni Moon około 20 ewentualnie w sobotę rano - bo jak pamiętam to wcześniej ktoś napisał , że będzie odpalony "najpóźniej" w niedzielę a to wam nie przyciągnie graczy niestety. Przemyślcie sobie wszystko bo rzeczy jak avatary, muzyka, intro czy różne rzeczy urozmaicające grę można dodawać stopniowo , oczywiście sprawdzająć wcześniej na drugi kompie czy po update wszystko działa jak należy , a wtym czasie ludziom oddać server aby mieli w końcu "jeden z najlepszych serverów" i to w dodatku Polski. Nie próbujcie przesadzać z milionami dodatków bo to też raczej na dobre nie wyjdzie bo silk ma zostać silkiem anie czymś alasilkiem :D

Pawlak trochę mnie ubiegłeś ^^

Jestem za osobiscie tez bym wolal zeby wystartowal predzej a takie zmiany ktore sa teraz niepotrzebne dac potem niz na chama dawac niepotrzebne modyfikacje

Opublikowano

Up

dzieki za poparcie wiele to dla mnie znaczy :D

a tak naprawdę to dobra sprawa z ta ankietą ale chyba wynik jest oczywisty jak dla mnie 1sza opcja będzie miała przygniatającą przewagę :D

Opublikowano

Rekrutacja do teamu jest ciągle otwarta ;)

32496303418233328105.png

Opublikowano

A Exeti takie pytanko macie już jakiś pomysł na eventy ? I jak często one będą ? Trochę lipa że dziś zostanie dodany client bo mam neta na limit 10gb i zacznę pobierać dopiero o 1 w nocy więc będę w plecy z lvl ale będzie spam o taxi ;d

@A ile będzie trwała beta ? i każdy może brać udział ?

1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

Pawlak, beta będzie duża, że w kilka h wbijesz lvl. Potem reset kont i raty do normalności. Nie będzie czegoś takiego jak na moonie że itemki dla pl i 110 instant.

Co do eventów; Zobaczymy jakie.

32496303418233328105.png

Opublikowano

Unique event - porażka , H&S - ujdzie.. Słuchajcie tutaj eventy zbędne.. są CTF - coiny na immortal items itd.. jest FW - ważny bo 1 fort tylko jest. Ja myślę nie ma co gadać JUST OPEN :)) reszte bugów jakie się znajdzie usuwać co jakiś czas np co 2 dni albo coś takiego ( chyba ,że bug wymaga natychmiastowej reakcji). Rzeczy typu avatary , pety i inne rzeczy związane z IM lub wyglądem silka - można dodać w updatach . Tak to widzę :)

Opublikowano

Widać, że na pewno wygra vote, żeby dziś serwer ruszył. Czy na pewno jesteście gotowi na ten start, wszystko jest skończone 100%? Żeby nie wyszło jak ostatnio..

222e8ae1733713323837f5d.jpg
Opublikowano

Dokładnie.. napisałem też wyraźnie. Bugi są naprawione - te najważniejsze. Aqua napisze za pare minut posta z opisem sytuacji co jak , kiedy itd. A więc Just Wait !

Opublikowano

Hmm teraz to z abardzo juz nie rozumiem . Czyli nawet jeżeli dzisiaj server by ruszył to i tka to będzie beta? A jak rozumiem z powyższych postów to po becie nastąpi kasacja kont ? Czyli z tego wynika , że niby poco grać ? ^^ jak it akk all zostanie wywalone . Heh chyba raczej nie prziwdujecie obecnie jakiś większych bugów co by mogły wpłynąć na gre na servie , czy mi się wydaje tylko ? W końcu najwększe bugi zostały wykryte na moonie tydzień temu :D to teraz zaputowywuje się po co beta i ress pozniejszy kont ?

Opublikowano

Co do bety to kbum ma racje, beta zawsze jest zbedna na serverze. Poniewaz traci on na wartosci jak i odpycha ludzi gdy widza ze jest beta bo nie warto grac na dana chwile a do tego czasu znajda inny server i zapomna o tym.

Opublikowano

Hmm teraz to z abardzo juz nie rozumiem . Czyli nawet jeżeli dzisiaj server by ruszył to i tka to będzie beta? A jak rozumiem z powyższych postów to po becie nastąpi kasacja kont ? Czyli z tego wynika , że niby poco grać ? ^^ jak it akk all zostanie wywalone . Heh chyba raczej nie prziwdujecie obecnie jakiś większych bugów co by mogły wpłynąć na gre na servie , czy mi się wydaje tylko ? W końcu najwększe bugi zostały wykryte na moonie tydzień temu :D to teraz zaputowywuje się po co beta i ress pozniejszy kont ?

Wiesz co to jest BETA ? czy masz problem z rozumieniem Pojęć ? po to wlaśnie żebyś nie marudził jest BETA. By wykryć wszystkie bugi. A reset kont dlatego bo na becie jest większy exp. Nie rozumiem jak można takich prostych rzeczy nie kumać poważnie :)

Opublikowano

Nie zrozumiales go, skoro napisaliscie ze wiekszosc powaznych bledow jest usunietych to nie powinno byc wlasnie zadnej bety lub tez resetu kont. Bo jak dla mnie jakis bug ze skillem nie jest tak powazny by konta zostaly usuniete. Jak i na oficialnych ratach bedzie wszystko i tak lepiej przetesowane, bo jezeli raty beda wysokie to ludzie nie przetestuja wszystkiego dokladnie poniewaz beda lecieli z levelem jak glupi.

A nawet jesli znajdziecie jakikolwiek bug to mozna przeciez zrobic zapis danych codziennie rano.;p (gdy ktos odkryje jakis bug np. z dupowaniem golda xD)

Opublikowano

Powiem Tak.. Beta jest dzisiaj wieczorem. GM bedzie pracował od 24-6 rano wiec beda restarty bo będą dodawane resztki rzeczy które przewidywali dodać. OFICIAL będzie jutro rano prawdopodobnie 9.. A beta jest chwilowa w celu dokładnego sprawdzenia po to by oficial ruszył pełną parą.. Dotarło teraz ? Ludzie rozumu troche..

Opublikowano

^^ normalnie padłem , zabiłeś mnie swoim postem jak mało kto. Jak widzisz ostatnie zdanie zarówno w moim poście jak i kolejnym to byś widział oco mi chodzi. Po co kolejny weekend grać w betę i w sumie na nic jak już napisane zostało , że najgorsze bugi zostały już usunięte to pytam się poco marnować weekend. ?? Czy naprawdę nie rozumiesz ? ^^

A tak to już bardziej normalniej to brzmi ^^

Opublikowano

No to git. Wstępnie tak to wygląda.. Beta otwarcie godzina 20:00 .! godzina 24:00 - 6:00 ( prace koderów ) ,więc mogą wystąpić restarty etc. GODZINA 9:00 ( 2 lutego 2013) Open Oficiall.! Jest to póki co wstępna godzina otwarcia oficiala -jeśli się coś zmieni poinformują was tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...