Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę odpalić metina2 hs problem

czaja1695

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Nie mogę odpalić Metina , wczoraj pobrałem metina, zaktualizowałem i nie działą. Klikam rozpocznij grę i wywala error: HS_UPDATE_ERROR.

Czytałem kilka tematów, zastosowałem to co proponowali ludzie, ale bez pozytywnego skutku.

Może macie jakieś pomysły co mogę zrobić?

Opublikowano

Najpierw powiedz co próbowałeś?

Używasz cheatów,kamermoda? Jeżeli tak wyczyść rejestry (Wise Skan Registry) i usuń Kamera i inne programy wspomagające grę.

Później zainstaluj od nowa clienta i ciesz się grą.

Lub spróbuj obejściem starym z dawnych lat :

1.Nowy -> Dokument Textowy

2.wpisujemy w treści ,,metin2client.bin" lub ,,metin2.bin''

3.Zapisz jako ---> metin2client.bat lub metin2.bat lub start.bat i kodowanie to na ANSI czy jakoś tak.

4.Powinien utworzyć się plik wsadkowy. i po aktualizacji patcherem możesz uruchamiać tym.

Może pomoże.

Opublikowano

Usuń folder hshield z plików klienta i odpal na nowo patchera. Gdy się zaktualizuje wyłącz patchera oraz zmień nazwę metin2client.bin na metin2client.exe i przez to włączaj. ;-)

Opublikowano

Usuwałem hs i pobierałem od nowa, jakieś tam w połączeniach lokalnych adresy wpisywałem , ale nic nie dało. Kamera mam zainstalowanego, ale nawet bez niego nie śmiga;/ . Chce zainstalować sobie metin2mod_sf

Usuń folder hshield z plików klienta i odpal na nowo patchera. Gdy się zaktualizuje wyłącz patchera oraz zmień nazwę metin2client.bin na metin2client.exe i przez to włączaj. ;-)

zaraz zastosuje :)

daronian, dalej to samo :(

Hajda, Twój sposób też nie zadziałał, pokazuje sie na chwilke czarne okno i od razu znika, a gra sie nie włącza.

Robiłem reinstal, nie pomogło ;/

Opublikowano

Zainstaluj NETFlamework i SP1/3, wyłącz Anty Wirusa i uruchom ze zgodnością (jeżeli jest możliwośc przeinstaluj na inny dysk).

Jeżeli masz jakiś problem i będę ci w stanie pomóc zapraszam na PW.   B) 

Opublikowano

Zainstaluj NETFlamework i SP1/3, wyłącz Anty Wirusa i uruchom ze zgodnością (jeżeli jest możliwośc przeinstaluj na inny dysk).

anty wirusa wyłączałem , myslałem że zrobiłęm to jakoś nie prawidłowo to może zrobiłem, więc wgl go usunałęm :PP. Mam win7 SP1 zainstalowane. A teraz pytanie, jak sprawdzić jakiego mam NetFreamworka? Wiem że 3.5 instalowałem.. ale nie wiem czy mam 2.0 i tam jeszcze jakieś były... 4.0 chyba..

+ A może ktoś po prostu wrzuci mi folder hshielda, zaktualizowany?:P

Sorry, że tak sobie ułatwiam, ale jak mam szukać takiego folderu w necie, a on ma być nowy (załóżmy dodany 2011r..)

Mam łącze które pobiera 15kb/s A nie chce spędzić całej wieczności pobierając cały czas jakieś złe wersje tego hs'a :/

Opublikowano

Folder HS'a od innego gracza prawdopodobnie nie pomoże, bo jest on ustawiony, aby wysłał logi właśnie z tego komputera, więc będzie i tak musiał zaktualizować swoje ustawienia. Miałem wczoraj ten sam problem i przeszedł z czasem po godzinie, może dwóch. Jeśli nic z w/w rzeczy nie pomoże, a problem sam się nie rozwiąże to proponuję, abyś wgrał do klienta KamerModa, który zadziała na 100%. Najnowsza wersja z 24 stycznia jest tutaj:

http://metin2mod.tk/metin2pl.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...