Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Kolejny temat do użalania sie :(

Nyshix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro byłeś 10/1 a potem 10/8 to nie potrafisz grać. Graj duo z jakimś ogarniętym kolegą ty mid on jungle albo odwrotnie.

Bardzo Cię proszę, nie wypowiadaj się skoro nie chcesz pomóc, i Twoja wiedza jest na poziomie 5 lvl'a.

@Topic.

Nyshix, nie słuchaj tych "baranów" bo oni Ci nie pomogą. Rozumiem masz 8 zginięć, a osoba wyżej potrafi ocenić Twój poziom umiejętności po tym ile masz śmierci, a tak naprawdę nie da się ocenić kogoś umiejętności po zginięciach. Skąd wiesz ile tych zginięć wynikało z jego braku umiejętności Gry? Może 3 zginięcia to zabójstwa od wieży które nie dają golda przeciwnikowi? Moze kolejne 3 wynikają z błędów drużyny, i w sytuacjach kiedy drużyna mu nie chciała pomagać? No właśnie.

No i po pierwsze, jeżeli widzisz że rankedy Ci nie idą, to znak że musisz poćwiczyć. Najlepiej znajdź swoje miejsce, i linię którą preferujesz, polecam Ci nauczyć się grać w Jungli, bo grając na poziomie bardzo dobrym dżunglerem jesteś w stanie zmienić przebieg gry o 180%. Jeżeli już grasz na jakiejś z linii, to po przepchnięciu linii staraj się zgankować inną tak by pomagać drużynie w zdobywaniu zabójstw. No i jak poprzednicy mówili potrenuj na Creepach bo przez takie osoby jak Ty, potem osobą takim które naprawdę umieją grać psujesz rozgrywkę. Po każdej udanej akcji pochwal swoją drużynę, pisze "Good job team" jeżeli już zaczynają się spinać napisz żeby się nie spinali tylko grali, bo po przez sprzeczki w drużynie ciężko jest później się dogadać.

Btw. Najczęstszym błędem jest to, że prawdopodobnie zaznaczam prawdopodobnie za bardzo rzucasz się na zabójstwa, i zamiast pchać linię próbujesz zdobyć jak najwięcej killi. Zagraj mecz rankingowy i staraj się pchać linie w każdym możliwym momencie tak aby Twoje miniony były po stronie przeciwnika.

Sygnatura.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Według mnie aby wygrać rozgrywkę, to nie tylko jest dobra farma, zmiażdżenie przeciwnika na linii, ale także kupowanie wardów, nawet jeśli nie jesteś supportem. Także ważne jest, żebyś pomagał swoim kompanom wtedy gdy to jest możliwe. Np jesteś na bocie, i spushowałeś swojego przeciwnika, to idź na mida i pomóż.

Pragnę przypomnieć, że ta gra to ma być grą drużynową, a nie tylko "Ja jestem pro, a inni to śmiecie, których trzeba reportem ukarać, bo psuja tylko mi grę i humor ". Właśnie tutaj znów kolejny błąd u graczy, to, że ktoś popełnił błąd, nie znaczy, że masz od razu go wyzywać, czy straszyć, że go zreportujesz, tylko napisać, żeby uważał następnym razem, bo taki flame to nic nie da, a tylko pogarsza humor Tobie i innym. Kolejna rada jest taka żeby walczyć/bić się do końca (oczywiście nie chodzi mi o to, by iść 1vs5). Chodzi mi o to, by nigdy się nie poddawać klikać "yes" na surrenderr. Zawsze może się coś zdarzyć. Ja np miałem 56:39 dla przeciwnika, a gdy już chcieli ubijać wieże od nexusa, nagle wstaliśmy, ubiliśmy ich i wygraliśmy grę.

Podsumowanie, jeśli chcesz wyjść z elo hell to musisz :

• Grać drużynowo
  • Nie wyzywać/obrażać
  • Pomagać, gdy jest taka potrzeba
  • Mieć wyrozumiałość do innych
  • Starać dać się przykład innym
  • Uspokajać swoich kolegów na czacie, by się nie kłócili.
  • Nie greeduj

Opublikowano

Jestes typowym polakiem, poszczesci Ci sie na lini i uwazasz ze jestes bogiem to latasz solo. Ogolnie pomagaj bardziej teamowi, popracuj nad farmieniem oraz staraj sie motywowac team a nie go wyzywac i potem twierdzic ze sa slabi.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Jax Xin Kassa Ezreal Taric masz racje ... gorszych picków nie widziałem w życiu :(

A co byście mi polecali kupić? zastanawiam się nad Nidalką olafem lux i mordkiem

Moim zdaniem supporty i adc są nie potrzebni w teamie, taki ezio to główny cel wszystkich teamfightów, przy czym wcale nie zadaje dużego dmg (tylko sfeedowany jest czegoś wart). Supporty zaś nie mają dmg i mobilności. Jax i xin są mocni. gdybyś ich sfedował sami by wygrali.

Opublikowano

Nie uważam że jestem pro wiem że popełniam błędy staram sie nie greedować itd ale jak ci wpadnie ashe 0/20 na linie i jeszcze da killa twojemu line to co mam zrobic ?

ahri.png

Sygna by Nyshix

Opublikowano

Wtedy taka Ashe jest warta mniej niż minion. ;)

Taki feeder też może się przydać - wszyscy focusują takiego nopka żeby mieć killa a wtedy reszta teamu może coś zrobić.

Miałem kiedyś takiego Teemo na topie który skończył fazę lanowania może 0/9/1 poszedł w full tanka - każdy teamfight szedł full focus w niego i wygraliśmy =)

(Teemo i jego globalny taunt)

Jeżeli da się nopkowi przetłumaczyć coś to można go wykorzystać w dobrych celach.

Gorzej jeśli trafi się osoba "gibe money please or i report you" - wtedy niestety nic mu nie przetłumaczysz.

wikmk9.jpg

Opublikowano

jak ty nie masz takich podstaw jak nidalee czy olaf ( o lux to juz nie mowie ) to narazie nie graj rankedow, dobrze ci radze :)

Nie mam nidalee, nie moge grać ranków ? ;0

Do pana o nicku ZerV: chciałem wyraźić swoją opinię na temat 10/1 kassadinem autora tematu. Okłamał po prostu, nie wiem po co. Najlepszym sposobem na wyjście z "elo hell"(którego wcale nie ma, wymyśliła to jakaś banda low'ów, żeby mieć wytłumaczenie dlaczego są na elo 800)jest pomaganie innym, granie premade z ogarniętym kolegą. Co do tych 8 dedów to on grał KASSADINEM. Nie wiem jak udało mu się spaść z 10/1 do 10/8. Co do screena wyżej, to nienawidze wręcz dzieci REPORT MAJ TIM. Po tym widać, że zamiast się z nimi komunikować, autor tematu wyzywał ich podczas gry.

Opublikowano

Najlepszym sposobem jest granie w jungli.Widzisz że jakaś linia przegrywa to skupiasz się na niej i pomagasz ile wlezie oddając oczywiście kille :)

Opublikowano

Po pierwsze:

- Jesteś kogzem ale nie zwracasz uwagi na jedno. Nie dostosowywujesz picków do teamu. Nafeedowany lee sin to zły lee sin. Nim można wyżyć z samych asyst przy gangach. Podjebałeś kille teamowi i robiłeś gówno w late.

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

http://scr.hu/0u7s/5bmt5

Bardzo chujowy a staty mam grubo na plusie ...

Brak słów na ludzi takich jak ty, poważnie. 88 farmy w 35 minut na topie? Tyle farmy to się ma w 10 minucie jak słabo idzie.

Buildu to już w ogóle nie komentuję, 0 dmg build i chcesz carrować gry.

Naucz się farmić i dogadywać z teamem, bo założę się że ostro ich flame'owałeś i ten tekst "report all in this team" oh god.

Dobre staty to nie wszystko.

1 KILL =15 creepów - Zapamiętaj to na całe życie.

2 poprzednie konta zbanowane za multiacc, zakładam kolejne a nagle okazuje się że tamte zostały odbanowane a jedno z nich wyczyszczone z warnów. Planujecie na mnie kolejny zamach?

Opublikowano

http://scr.hu/0u7s/5bmt5

Bardzo chujowy a staty mam grubo na plusie ...

nie wiem jak mogłeś przegrać to grę, jednak udowodniłeś, że jesteś gównem i tylko ksujesz, adc mial feeda, mid mial feeda, ty miales feeda, nie wiem jak można przegrać taką gre, w przeciwnej każdy był slaby, odpusć sobie rankedy poćwicz troche i dopiero graj.

Opublikowano

Nawet z największym feedem da się przegrać grę, dowód:

24mxc8k.jpg

Około 5 fragów zdobyłem przez przypadek, ze słonecznej peleryny, próbowałem oddawać je dla Ezraela który przez całą grę był słaby (on 23k zadanego dmga a Vayne 71k, jest różnica)

Wniosek ? Nawet z największym feedem możesz przegrać grę przez jeden głupi błąd (u Ciebie np był to brak farmy)

Opublikowano

Dobra tak na serio, to jak chcesz wygrać: picknij Garena. Ta postać sama wygrywa, skoro nie idzie ci Kassadinem, pozostaje ci Garen. Inną opcją jest pickowanie Vayne a kolega premade pójdzie supportem.

Co do screena wyżej, przeciwnicy mieli Cho i Vayne. Jeśli ludzie ogarniają te postaci to trudno jest przeciwko nim wygrać.

Opublikowano

Nawet z największym feedem da się przegrać grę, dowód:

24mxc8k.jpg

Około 5 fragów zdobyłem przez przypadek, ze słonecznej peleryny, próbowałem oddawać je dla Ezraela który przez całą grę był słaby (on 23k zadanego dmga a Vayne 71k, jest różnica)

Wniosek ? Nawet z największym feedem możesz przegrać grę przez jeden głupi błąd (u Ciebie np był to brak farmy)

Mieliscie słabszy lategame, a godzinna gra tłumaczy porażkę

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

Wez spróbuj zagrac z kumplem duo , i idzcie razem na bota... O ile ogarniecie to wygracie swoja line , a potem to juz z gorki . Albo jak ci nie idzie na midzie , to sproboj na topie , jungli ? , Dobry jungler to polowa sukcesu wygranej ; D . Wiec sprobuj a nie gadaj . :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...