Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Kolejny temat do użalania sie :(

Nyshix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed chwila przegrałem 3 rankedy pod rząd kassadinem ..... oczywiście wygrałem lane

miałem 10/1 kassadinem na midzie totalny outfarm katariny miałem 93 creepy ona miała 17 .....

W kilach było 50 do 23 i przegraliśmy ... jak to możliwe ? co mam robić zęby wyjść z tego elo hella ... bo to ze wszystko zabijam na hita i mam op postacie nic nie zmienia ....

ahri.png

Sygna by Nyshix

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przestań zniżać się do poziomu dziecka, właśnie odnalazłem Twój profil:

e6g4e2.jpg

Gdzie te 10/1? 156 farmy w 40 minucie, 120 farmy w 40 minucie oraz 76 farmy w 30 minucie.

Kompletny feed, a ta katarina, którą zoutfarmiłeś miała statystyki 12/5 i wcale nie mniej farmy niż ty (-20).

Najpierw naucz się grać, potem narzekaj, bo jest na co, na ludzi takich jak ty.

Opublikowano

idz sie wyplacz mamusi tutaj tego nie potrzebujemy!

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

@2up nie obchodzi mnie co myślisz jak masz nabijać posty to wywalaj z tego tematu ... Pytam sie tylko co robić zeby wygrać chce jakiś porad ...

ahri.png

Sygna by Nyshix

Opublikowano

ahri.png

Sygna by Nyshix

Opublikowano

Chcesz porady? Zabrzmi brutalnie, ale musisz nuaczyć się grać... bierzesz postać, która wymaga dużo golda, nie ma prostej mechaniki, a nie potrafisz nawet porządnie farmić. Skoro Kassadin jest dla Ciebie zbyt trudną postacią, to może jakaś Anivia, Morgana, Lux, Cassio?

Patrząc na twoje gry, to grasz a`la kamikaze. Graj bezpieczniej mniej giń, ogranij pozycjonowanie. To tak na początek, potem dorzuć roaming, wardowanie. I coś tam lepiej powinno wychodzić.

Opublikowano

Według mnie wróć na boty bo z taką farmą na midzie nie masz po co grać bo o te 10-15 łatwiej niż o killa. Jak się nauczysz farmić to zacznij grać normale aby nauczyć się gram drużynowo

bo wygranie linii nie gwarantuje wygranej a potem jak się tego nauczyć wróć znów na rankedy bo przez taką grę możesz komuś elo zepsuć.

do6qfp.jpg

Opublikowano

Ehh... kill za killem, nadrobili i tyle. Ty pierwszy raz w lola grasz? Takie rzeczy to jest norma. Na początku prowadzisz a w pewnej chwili nawet nie zauważasz, że przeciwnicy nadrabiają straty. Za mało się staracie i tracicie tą przewagę.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Miałeś hujowe picki w teamie.

Jax Xin Kassa Ezreal Taric masz racje ... gorszych picków nie widziałem w życiu :(

A co byście mi polecali kupić? zastanawiam się nad Nidalką olafem lux i mordkiem

ahri.png

Sygna by Nyshix

Opublikowano

jak ty nie masz takich podstaw jak nidalee czy olaf ( o lux to juz nie mowie ) to narazie nie graj rankedow, dobrze ci radze :)

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

Jak zobaczyłem tytuł to od razu wiedziałem, że chodzi o "noob teamy" na rankedach xD

Po pierwsze pushowanie, po drugie postacią taką jak kassadin - roaming, po trzecie farma, po czwarte dobra komunikacja z drużyną ! Brawo, właśnie wyszedłeś z elohella.

Opublikowano

"Kup Olafa kup Lux kup dupę kup Shena kup marynę"

Graj czym umiesz i czym lubisz. Na niskim elo nie istnieje coś takiego jak kontra itp. tylko to jak bardzo umiesz korzystać z danego championa. Umiejętność counter picku przydaje się na 1500+ elo. Wcześniej liczy się tylko i wyłącznie skill Twój i twoich kamratów z drużyny.

Zawsze chodźcie razem - graj ostrożnie: nie rzucaj się na wroga jeśli nie wiesz co się za nim kryje. Dragony: to gold dla drużyny (CAŁEJ) warto mieć ich kontrolę i zbierać ich jak najwięcej. Mając 10/1 Kassadinem powinieneś ruszać dupsko z mida i niszczyć inne linie (wrogi ADC traciłby przy Twoim ganku co najmniej sporo farmy a być może i życie) - dzięki temu wszyscy się feedują a nie tylko Ty. Mie musisz nawet mieć tych 10 killi - wystarczy naładowana fala i szósty poziom. Jeseteś na midzie - masz wszędzie blisko więc musisz gankować: rób presję - spraw by wrogi team flamował (omg kassa so fed he took all my health in one combo report mid 4 feed).

Prawdopodobnie poczułeś się OP tym Kassadinem i wchodziłeś w głupie akcje 3 vs 5 lub 1 vs 5.

Oczywiście jak zawsze kupuj wardy - jeśli support tego nie robi - a ty masz feeda- to kup chociaż 2 lub 3 i postaw dragon/baron/krzaki wejścia na wrogiego reda. To da Ci potężną kontrolę pamy mając tylko 3 wardy.

Więcej będę mógł napisać jak obejrzę replaye ale ja już wiem jak to się przegrywa wygraną grę.

wikmk9.jpg

Opublikowano
Dziel sie fragami, co z tego ze bedziesz nafeedowany jak focus i tak cie zniszczy a wtedy zabraknie dmg w teamie.

nie polecam sluchac sie tej taktyki, to tak jak zaplacic malpom, kosmitom, tredowatym albo uzytkownikowi czujesienad 50zl za stosunek analny w ktorym jestes glowna ofiara

Opublikowano

nie polecam sluchac sie tej taktyki, to tak jak zaplacic malpom, kosmitom, tredowatym albo uzytkownikowi czujesienad 50zl za stosunek analny w ktorym jestes glowna ofiara

Jeżeli jest faktycznie dobry to odrobi tego golda w kilka sekund na farmie, a przy tym wzmocni zespół. A jak nie umie odrobić... cóż wszyscy wiemy jaki będzie wynik.

Opublikowano

elohell to gra 1 vs 9 jedynie ty mozesz wygrac, tak jest mniej wiecej do 1700 elo, ludzie nie maja mozgu nie przewiduja co sie moze stac grzesza swoja gra

Opublikowano

"Elo hell" to jest właśnie takie podejście jak Ty prezentujesz. Niedocenianie innych i stawianie tylko na wlasne siły. Cała zabawa polega na przekuwaniu słabości w siłę. Grając 1 vs 9 nie da się na dłuższą metę wygrywać.

Opublikowano

Najbardziej denerwuje mnie to ze taki np: Gimperr ma 7 wygranych 6 przegranych czyli 1 wygraną więcej i ma 1500 elo a ja jak mialem 7 wygranych wiecej niz przegranych to ledwo miałem 1100 elo ...

ahri.png

Sygna by Nyshix

Opublikowano

Najbardziej denerwuje mnie to ze taki np: Gimperr ma 7 wygranych 6 przegranych czyli 1 wygraną więcej i ma 1500 elo a ja jak mialem 7 wygranych wiecej niz przegranych to ledwo miałem 1100 elo ...

Bo on w tamtym sezonie miał ponad 1500+ i na początek już takie elo dostał, więc 1 gre ma na + dodatkowo a ty pewnie miałeś około 1000+ (nie wiem do końca) i dlatego narazie jesteś na 1100\

@edit Czy 160 farmy w 20 minucie to jest dość dobrze ? chodzi mi jako ADC :)

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...