Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kaloryfer na brzuszku?A6W przybywa z pomocą!

Incola

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

93693690169214100276.png

Dziś pokażę Wam,jak można wzmocnić mięśnie brzucha i wyrzeźbić sześciopak na brzuchu :D Ten sposób znalazłem ze strony http://www.a6w.pl/ i użyję go jako źródła :D Sam skorzystałem z tego sposobu,więc postanowiłem go udostępnić w szersze rejony,takie jak MPC Forum.Opiszę krótko,także co ja dla siebie zmieniłem w każdym z podstawowych ćwiczeń:

25160394740829334759.png

Ćwiczenie 1:
Leżymy na płaskim podłożu, ręce wzdłuż tułowia.
Unosimy na zmianę jedną nogę, tak aby w kolanie i biodrze zachować kąt 90 stopni, jednocześnie unosząc barki ale tak aby nie odrywać tułowia od podłoża.
Wytrzymujemy w tej pozycji około 3 sekund, zachowując maksymalne napięcie mięśni.
Możemy objąć dłońmi kolana ale nie przytrzymujemy. (Ja osobiście zrezygnowałem z tego ćwiczenia,na rzecz ćwiczenia 4,ale polecam wykonywać go dla osób ze słabym mięśniem piwnym.Dodatkowo,także wytrzymywałem,na oko,1-2 sekundy,gdyż nie odczuwa się to w wysokim stopniu)

Ćwiczenie 2:
W tym ćwiczeniu unosimy jednocześnie obie nogi. Przytrzymujemy ok. 3 s.(Up w nawiasie)

Ćwiczenie 3:
Ćwiczenie wykonujemy tak jak pierwsze, z tym, że splatamy ręce na karku.(Te ćwiczenie,oraz,przedstawione niżej-ćwiczenie 4,polecam najbardziej.Przy nich bardzo mocno pracują mięśnie brzucha,a szczególnie środkowa partia)

Ćwiczenie 4:
Ćwiczenie wykonujemy analogicznie do drugiego, z tym, że splatamy ręce na karku.

Ćwiczenie 5:
W tym ćwiczeniu unosimy część barkową tułowia i utrzymując napięcie mięśni brzucha robimy "nożyce". Ręce splatamy na karku.(Potraktujmy te ćwiczenie i ćwiczenie 6 jako dodatkowe i dla ludzi o słabym mięśniu piwnym)

Ćwiczenie 6:
W tym ćwiczeniu unosimy jednocześnie część barkową tułowia i obie wyprostowane nogi.
Przytrzymujemy 3 s.(Jeśli już wykonujemy to ćwiczenie,to polecam 6 sekund przytrzymać)

63537087873350828131.png

Przedstawię Wam mój harmonogram ćwiczeń.Różni się od oryginalnego,ponieważ był chyba robiony przez 6 latka..(bez urazy dla autora ;) ) Można go modyfikować według własnych upodobań,ale musi być zachowana systematyczność!

Dzień
1-5
5-8
8-11
11-14
14-17
17-20
20-23
23-26
26-29
29-32
32-35
35-38
Powtórzenia
10
20
20
20
30
35
40
45
50
55
60
65
Serie
1
1
2
3
3
3
3
3
3
3
3

I tak dalej i dalej...

Nie przestraszcie się.Pierwsze oznaki rzeźby będą się pojawiać już po 2-3 tygodniach!

63537087873350828131.png

Pewnie się spytacie jaka dieta.Nie powiem Wam,gdyż nie chcę zrobić nikomu krzywdy!W tej sprawie musicie się zgłosić do dietetyka.Jedyne co mogę powiedzieć,to unikać fast-food ów,słodyczy itd. ,oraz prowadzić aktywniejszy

tryb życia :)

To na koniec!Mam nadzieję,że wyrzeźbicie sobie pięknie brzuch :D

Liczę na lajki :P

r03syq.png

Zapraszam Jinho.Moja postać:Woj Mental,Buszman lvl 70+.Historia na AlmantiaMT2:

Założenie konta-9.02.2013r 10:00 Ściągnięcie klienta-9.02.2013r. 11:00 Pierwszy wydropiony kostium-11.02.2013r. 13:36

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Od tego jest siłownia a nie ćwiczenia :D mięśnia same z siebie nie przybędą

fighting0070.gif

2151571077.png

Sygna nr 2 i 3:

f51f61ce7c7db.jpg

1358683560-U261555.png

Sygnatura by SoiThe

Pomagam w działach "Problemy z grami" "Komputery" "BFP4F" "Tworzenie stron www"

Opublikowano

<facepalm> jakie Ty chcesz robić ćwiczenia na siłowni? Przecież od mięśni brzucha jest a6w, ABS, ABS2, a nie siłownia...

Opublikowano

popieram up'a troche od tego siada kręgosłup.. Ale można znaleźć duzo ćwiczen na jego wzmocnienie.

Opublikowano

Co ty znów za głupoty pierdolisz -.- , robiłem A6W w poprzednie wakacje dotarłem do 16 dnia , na początku można się przyzwyczaić ,pierwsze 2-3 dni lajt żadnych boleści nic ,ale potem zaczyna we znaki dawać się kręgosłup po 10dniu kregosłup coraz bardziej i za każdym razem boli ,ale przyznam ,że efekty były ,krata była widoczna ,lecz radzę zamiast A6W to ABS ,gdyż nie cierpi na tym mocno kręgosłup i są jeszcze lepsze efekty.

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

napsiz cos o tym ze a6w nie robi sie po to zeby zrzucic kilogramy

u mnie efekty po a6w bylo widac po 2tyg ale potem juz mi sie nie chcialo bo jest to strasznie nudne a kregoslup byl ok

xxxxxxx

Opublikowano

Co ty znów za głupoty pierdolisz -.- , robiłem A6W w poprzednie wakacje dotarłem do 16 dnia , na początku można się przyzwyczaić ,pierwsze 2-3 dni lajt żadnych boleści nic ,ale potem zaczyna we znaki dawać się kręgosłup po 10dniu kregosłup coraz bardziej i za każdym razem boli ,ale przyznam ,że efekty były ,krata była widoczna ,lecz radzę zamiast A6W to ABS ,gdyż nie cierpi na tym mocno kręgosłup i są jeszcze lepsze efekty.

Nie wiem co Wy macie z tym kręgosłupem, może za dużo przed kompem xD

Ja tam chyba już ponad 30-40 dni robię, z max 1 dniem odpoczynku, na tydzień, jak mnie bolą mięśnie. A kręgosłup mnie w ogóle nie boli, efekty widoczne, nic tylko byćwytrwałym :>

Opublikowano

Niby jest to dobre, ale można po prostu kilka ćwiczeń wybrać i sobie je robić. Ja proponuję brzuszki z nogami w górze, przenoszenie nóg za siebie, brzuszki z jakimś ciężarem na klacie oraz leżenie jak do brzuszków i jednocześnie podnosimy tułów i nogi tak żeby spotkał się z kolanami a my będziemy na samym tyłku :>

Opublikowano

AW6... przecież ona nie da efektów. Efekty da dieta i coś bardziej skomplikowanego. Od szósteczki i zwykłych brzuszków może paść kręgosłup - nie wierzyłem w to i codziennie przez 2,5 roku robiłem po zajęciach po 250 brzuszków dla kondycji. Nadal mnie bolą stawy kiedy na dłużej się schylę.

Opublikowano

AW6... przecież ona nie da efektów. Efekty da dieta i coś bardziej skomplikowanego. Od szósteczki i zwykłych brzuszków może paść kręgosłup - nie wierzyłem w to i codziennie przez 2,5 roku robiłem po zajęciach po 250 brzuszków dla kondycji. Nadal mnie bolą stawy kiedy na dłużej się schylę.

po a6w nie ma efektów, widać nigdy nie robiłeś tego, a jak robiłeś to chyba omijaleś jakieś ćwiczenia, u mnie widać jakoś efekty, a staram się jeść jak najwięcej, oczywiście potraw z jak największą ilością białka. Mi tam dało duże efekty bo nie muszę napinać mięśni brzucha żeby było widać a robię to jakiś max miesiąc. Jeszcze raz napiszę, nie wiem co Wy macie z tymi plecami ;x pewnie jesteście mało wytrzymali.
Opublikowano

Te A6W i ABS czy jakieś tam inne sposoby to zwykłe utrapienie. Nie lepiej normalnie wyćwiczyć biegając i zwykłymi ćwiczeniami które nie powodują żadnych szkód?

btw. Skoro jest A6W i ABS to w tucie powinno być jeszcze A8.

a co to jest to A8? Bieganie dużo daje na mięśnie brzucha? Teraz i tak nie ma jak biegać, -10 C, śniego 40cm, powodzenia z bieganiem, jak zacząłem biegać to po 2 dniach byłem już chory i 2 tygodnie chorowałem, chociaż byłem dobrze ubrany.

A8 - aerobiczna ósemka. Nie musisz przebywać w miejscu w którym panuje zima a poza tym wolę biegać kilka lat i być zdrowy niż uszkodzony przez pół roku treningu.

Opublikowano

Te A6W i ABS czy jakieś tam inne sposoby to zwykłe utrapienie. Nie lepiej normalnie wyćwiczyć biegając i zwykłymi ćwiczeniami które nie powodują żadnych szkód?

btw. Skoro jest A6W i ABS to w tucie powinno być jeszcze A8.

a co to jest to A8? Bieganie dużo daje na mięśnie brzucha? Teraz i tak nie ma jak biegać, -10 C, śniego 40cm, powodzenia z bieganiem, jak zacząłem biegać to po 2 dniach byłem już chory i 2 tygodnie chorowałem, chociaż byłem dobrze ubrany.

Opublikowano

Dla mnie A6W jest naprawdę bardzo nudne, do 20 dnia już normalnie miałem kaloryfer, ale potem już nic więcej się nie działo więc przestałem. Moim zdaniem najlepszy jest drążek i właśnie na wiosnę zaczynam ćwiczenia. A co do bólu kręgosłupa, to pewnie zależy od dokładności wykonywania ćwiczeń bo ja osobiście nie miałem z tym problemu.

Opublikowano

A CO SIĘ ROBI NA SIŁOWNI? Szczerze nie polecam a6w ze względu na kręgosłup.

Badania wykazały,że A6W nie obciąża kręgosłupa,

Jeśli siedzisz przed komputerem siedzisz większość czasu,to się nie dziw,że nie daje efektu i bolą cię stawy....Jeśli wpiszesz w internecie i troszkę poczytasz,to się dowiesz,że A6W to jeden z najlepszych (nie wiem,czy nawet najlepszy) zestawów ćwiczeń na brzuch.250brzuszków...A6W posiada(na początku)120,nie mówiąc już co później.Jak robisz ciągle 250 i nie zwiększasz,to się nie dziw,że nie widać pierwszych oznaków sześciopaku

r03syq.png

Założenie konta-9.02.2013r 10:00 Ściągnięcie klienta-9.02.2013r. 11:00 Pierwszy wydropiony kostium-11.02.2013r. 13:36

Opublikowano

Po pierwsze doznałem tego na własnym zdrowiu po drugie ja napisałem o tym o wiele lepszy poradnik

http://www.mpcforum.pl/topic/711644-poradnik-cwiczenia-na-brzuch/

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Po pierwsze doznałem tego na własnym zdrowiu po drugie ja napisałem o tym o wiele lepszy poradnik

http://www.mpcforum.pl/topic/711644-poradnik-cwiczenia-na-brzuch/

Doznałeś to na własnym zdrowiu,a sam opisałeś ten sposób w swoim temacie...Zresztą pewnie nie wypróbowałeś żadnych z tych sposobów.Podałeś tabelkę ćwiczeń,które są po prostu źle zrobione.Nie podałeś też żadnych ulepszeń,które można znaleść w moim temacie ;).Nie chcę już wspominać o błędach estetycznych,jakie znajdują się w niemałych ilościach w twoim poradniku...

r03syq.png

Opublikowano

A6w przerwałem w 34 dniu bo kręgosłup nie mógł wytrzymać, nie mogłem wręcz spać. Myślałem, ze coś źle robiłem, bo efekt był nieznaczny, ale kumpel mówi, że po skończeniu serii też nie zauważył jakiś większych zmian.

Najlepsze jest bieganie ;_;

Opublikowano

A6w przerwałem w 34 dniu bo kręgosłup nie mógł wytrzymać, nie mogłem wręcz spać. Myślałem, ze coś źle robiłem, bo efekt był nieznaczny, ale kumpel mówi, że po skończeniu serii też nie zauważył jakiś większych zmian.

Najlepsze jest bieganie ;_;

Jest też ważne dokładność robienia ćwiczeń i miejsce ich robienia.Ja osobiście robię na macie zapaśniczej,albo na sofie mojego dziadka :D .Bieganie nie działa na mięśnie brzucha.Spalasz przy tym tkankę tłuszczową,ale nic poza tym.Wtedy można ujrzeć jakieś oznaki kaloryfera,ale MUSISZ dodatkowo ćwiczyć,a ten sposób jest najlepszy. Wielu osobom A6W pomógł.Efekty są u wielu wręcz idealne.U mnie też tak jest.Musisz się po prostu bardziej przyłożyć do tego.

r03syq.png

Opublikowano

Badania wykazały,że A6W nie obciąża kręgosłupa,

Jeśli siedzisz przed komputerem siedzisz większość czasu,to się nie dziw,że nie daje efektu i bolą cię stawy....Jeśli wpiszesz w internecie i troszkę poczytasz,to się dowiesz,że A6W to jeden z najlepszych (nie wiem,czy nawet najlepszy) zestawów ćwiczeń na brzuch.250brzuszków...A6W posiada(na początku)120,nie mówiąc już co później.Jak robisz ciągle 250 i nie zwiększasz,to się nie dziw,że nie widać pierwszych oznaków sześciopaku

Rozumiem że badania były wykonane przez "amerykańskich naukowców".

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

Rozumiem że badania były wykonane przez "amerykańskich naukowców".

A tego już niewiem :P Zresztą na moim przykładzie mogę się wypowiedzieć pozytywnie na temat A6W ;)

r03syq.png

Opublikowano

A nie lepiej pójść do jakiegoś ternera na siłowni i poproszenie o ułożenie planu ćwiczeń dostosowanego do swoich możliwości (oczywiście nie jest to za darmo)? Jakie przyłożyć, jak ludzie narzekają na kręgosłup?! Równie dobrze piłkarzowi ze złamaną nogą powiedzieć "Idź graj dalej, stać cię na więcej" -.-. Rozumiem, że jak ciebie nic nie boli, to wszyscy mają dalej się forsować, a na stare lata jeździć po chirurgach, bo się kręgosłup sypie? Widzę, że bardzo dużo czytasz. Szkoda, ze chyba w złym miejscy, bo każdy ci powie, że jeśli boli cię kręgosłup, to masz przerwać ćwiczenia i albo przejść się do lekarza sprawdzić, czy twój kręgosłup w ogóle nadaje się w obecnym stanie do ćwiczeń, albo najpierw zacząć od ćwiczeń na kręgosłup...

7m9a.png

Opublikowano

A nie lepiej pójść do jakiegoś ternera na siłowni i poproszenie o ułożenie planu ćwiczeń dostosowanego do swoich możliwości (oczywiście nie jest to za darmo)? Jakie przyłożyć, jak ludzie narzekają na kręgosłup?! Równie dobrze piłkarzowi ze złamaną nogą powiedzieć "Idź graj dalej, stać cię na więcej" -.-. Rozumiem, że jak ciebie nic nie boli, to wszyscy mają dalej się forsować, a na stare lata jeździć po chirurgach, bo się kręgosłup sypie? Widzę, że bardzo dużo czytasz. Szkoda, ze chyba w złym miejscy, bo każdy ci powie, że jeśli boli cię kręgosłup, to masz przerwać ćwiczenia i albo przejść się do lekarza sprawdzić, czy twój kręgosłup w ogóle nadaje się w obecnym stanie do ćwiczeń, albo najpierw zacząć od ćwiczeń na kręgosłup...

Takich ćwiczeń nie robi się na podłodze,w kuchni,tylko jak wyżej,w komentarzu,napisałem na np. macie zapaśniczej,albo sofie od dziadka :D Może też być A6W spierany przez cięzarki 1/2/5 kg

r03syq.png

Opublikowano

Takich ćwiczeń nie robi się na podłodze,w kuchni,tylko jak wyżej,w komentarzu,napisałem na np. macie zapaśniczej,albo sofie od dziadka :D Może też być A6W spierany przez cięzarki 1/2/5 kg

Dobra, ale nikt z skarżących się, nie napisał, że robił to na podłodze czy głazie znalezionym przy rzece.

7m9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...