Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]VIA HD Audio

rexio22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was. Mam ogromny problem z VIA HD Audio. Wczoraj przeszukalem pol internetu i nic nie znalazlem, moze wy mi pomozecie. Mam uklad dziekowy VIA HD Audio i problem lezy w tym ze kumpel skarzy mi sie ze slyszy dzwieki z gry/yt. Stereo mix wylaczony a opcji karty audio zbyt nie ogarniam. Cos tam kombinowalem ale nic dalej to samo :c

dodaje kilka ss:

3e855af83290772f1521770188906254.png3bd8716b201db812d24e5cea7706a3da.png

Prosze o w miare szybka pomoc :c

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

inni maja problemy z tym by mieć dokładnie tak jak ty

nie napisałeś jaki windows !

vista, w7 i w8 pozwala regulować dźwięk dla każdego urządzenia z osobna , a skype i cześć programów używa API systemu do odczytu dźwięków

XP jak sterowniki umożliwiają to regulacje w mikserze NAGRYWANIA , mix stereo włączone , mikrofon na full , reszta regulatorów na 0

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Mam windowsa 8

To chyba normalne że słyszy? I

Czytaj ze zrozumieniem i nie pisz glupot -.-

inni maja problemy z tym by mieć dokładnie tak jak ty

nie napisałeś jaki windows !

vista, w7 i w8 pozwala regulować dźwięk dla każdego urządzenia z osobna , a skype i cześć programów używa API systemu do odczytu dźwięków

XP jak sterowniki umożliwiają to regulacje w mikserze NAGRYWANIA , mix stereo włączone , mikrofon na full , reszta regulatorów na 0

Sorka. Mam winde 8. Moglbys powiedziec DOKLADNIE ktore opcje mam ustawic? jak cos moge dodac ss'y. Jest to bardzo irytujace :c

@EDIT

Czyli ze mam wlaczyc mix stereo dac mikro na full a reszte suwakow na 0?

Opublikowano

z w8 się nie siłuj , sam mam słuchawki, łacze hdmi i naprawdę muszę sie nagimnastykować w konfiguracjach by osiągnąć to co chce, wyłączając i włączając

np film i muzę spokojnie mogę słuchać na słuchawkach ale dźwięki systemu to już wali na głośniki :/ , co nie ustawie to samo po restarcie wraca do ustawień starych

najlepiej nie instalować softu do karty dźwiękowej, tylko same sterowniki i zostawić zarządzanie dla systemu

nie ma uniwersalne konfiguracji dla różnych kart dźwiękowych, musisz sam dojść przy twojej karcie dźwiękowej jak to ustawić

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

z w8 się nie siłuj , sam mam słuchawki, łacze hdmi i naprawdę muszę sie nagimnastykować w konfiguracjach by osiągnąć to co chce, wyłączając i włączając

np film i muzę spokojnie mogę słuchać na słuchawkach ale dźwięki systemu to już wali na głośniki :/ , co nie ustawie to samo po restarcie wraca do ustawień starych

najlepiej nie instalować softu do karty dźwiękowej, tylko same sterowniki i zostawić zarządzanie dla systemu

nie ma uniwersalne konfiguracji dla różnych kart dźwiękowych, musisz sam dojść przy twojej karcie dźwiękowej jak to ustawić

Ahh no coz dzieki za pomoc pogimanstykuje sie jeszcze moze uda mi sie cos zdzialac :c

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...