Skocz do zawartości

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'Problem'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • MMO
    • Metin2
    • Minecraft
    • League of Legends
    • Tibia
    • MU Online
    • Gry Blizzard Entertainment
    • Via WWW
    • Inne Gry MMO
  • FPS
    • Counter-Strike
    • Apex Legends
    • Fortnite
    • Seria GTA
    • Inne Gry FPP
  • Gry Mobilne
    • Gry Mobilne
  • Single Player
    • Single Player
  • Elektronika
    • Elektronika - Oprogramowanie
    • Elektronika - Sprzęt
    • Elektronika - Urządzenia przenośne
    • Elektronika - Konsole
  • Niezbędnik Programisty
    • Piaskownica
    • Tworzenie aplikacji internetowych
    • Programowanie - języki i technologie
    • Niezbędnik Programisty - Pozostałe
  • Giełda MPCforum
    • Giełda MPCforum
  • Forum Ogólne
    • Newsy z życia forum
    • Projekty MPCforum
    • Niezbędnik Forumowicza
    • Pogaduszki
    • TeamSpeak
    • Discord
    • Platformy gier
    • FanART
    • Aplikacje na KidModeratorów działów
    • Sugestie dotyczące forum
    • Filmy Użytkowników MPCforum
  • Inne
    • Zbanowani
    • Kosz
  • Kryptowaluty Tematy
  • Test1 Test
  • Fani Asy Akiry ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czy Asa Akira przyjedzie kiedyś do polski?
  • Klub opinii! Tematy
  • Największy Klub Hakierski Tematy
  • Metinczycy Zapraszać Metinowów
  • Miłośnicy Miklósia Horthego Zdjęcia
  • mpc joint club fajne piosenki do ćpania
  • SB Mafija Tematy
  • Gta Maniacs Tematy
  • White Site of Dream Gry
  • Bestie Disa Tematy
  • SubNautica Team Mody
  • SubNautica Team Tematy
  • SubNautica Team Ciekawostki
  • SubNautica Team Poradniki

Blogi

Brak wyników do wyświetlenia.

Brak wyników do wyświetlenia.


Grupa


Telegram


Discord


GG


Skype


Strona WWW


Lokalizacja

Znaleziono 209 wyników

  1. Siema, postanowiłem wrócić do GTA San Andreas i zainstalowałem mody graficzne,GTA V, hud skyboxy, {predkościomierz, no i Cheats Menu v3 oraz FirstPerson- mody CLEO} na mojego "Tostera" dobra super, uruchamiam GTA >>Nowa Gra. Po wejściu do świata gry wszystko się zaczęło: zanikające tekstury, wyszukałem w necie Stream Memory Fix który zmienia pamięć ram przypisaną do gta bo podobno gta sa wykorzystuje maksymalnie 128mb ramu i przez to zanikają dobra załadowałem tam 1024 Wchodze do gry wczytuję sejva z pierwszej misji BIG SMOKE a tam _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ https://zapodaj.net/6ce834103288b.png.html Menu Start https://zapodaj.net/95d79bfb73104.png.html Wczytaj Grę https://zapodaj.net/85372cba70d2a.png.html Sejv https://zapodaj.net/2275020fc3694.png.html Error https://zapodaj.net/04aabb95d20e1.png.html Pliki Folderu Gry ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Ma ktoś jakiś pomysł ?
  2. Czesc, przychodze z problemem iz gracz na moim serwerze po zginieciu dostaje bana na 5 sekund. Nie wiem czym to jest spowodowane posiadam plugin FunnyGuilds moze to przez to ale nie moge w configu nic o tym znalezc. Wspomne iz w konsoli wyskakuje takie cos: [23:31:31 INFO]: CONSOLE issued server command: /tempban daarkyo 5s ��cZDEDALES! [23:31:31 INFO]: daarkyo lost connection: Zostales tymczasowo zbanowany na serwerze przez 4 sekund. [23:31:31 INFO]: ��6Player ��cConsole��6 temporarily banned ��cdaarkyo��6 for ��c4 sekund��6: ��c��cZDEDALES!��6. Serwer na hostinu titanaxe spigot 1.8.8!
  3. Otóż tak. Już od kilku miesięcy mam taki problem: Pobieram Optifine/Forge/Labymod zgodnie z instrukcjami poradników na YouTube i nie tylko, wszystko robię dobrze, z resztą nieraz wczesniej to robiłem z powodzeniem. Ale przechodząc dalej, instaluję Optifine/Forge/Labymod i niby wszystko ok. Jest napisane "Succesfully Instaled" czy jakoś tam, ale wersji minecraft z Optifine, Forge czy też Labymod nie ma nigdzie w luncherze, w opcjach uruchamiania, w folderze versions również. Co ciekawe jeżeli spróbóje zainstalować jeszce raz i wejdę w zmianę folderu w jakim ma się pojawić zainstalowany plik (docelowego), kliknę ".minecraft", a następnie w "versions" to"Optifine 1.13.2" jednak tam jest. Podsumowując: W wersjach minecrafta nie ma tej nowo zainstalowanej wersji, a przy wybieraniu punktu docelowego instalacji tego pliku jednak tam jest. Moim zdaniem nie ma to wogóle sensu, nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, może ktoś z was miał taki problem? Pomożecie? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.
  4. Witam mam problem ze spell casterem, nie wiem dlaczego mi to nie działa, jest identycznie jak z poradnika. Anty-idle i jedzenie fooda śmiga. Link do tematu: https://www.mpcforum.pl/topic/108326-nomadau3-czyli-piszemy-trainera/ Kod: #include <ButtonConstants.au3> #include <EditConstants.au3> #include <GUIConstantsEx.au3> #include <WindowsConstants.au3> #include <nomad.au3> #include <Timers.au3> #Region ### START Koda GUI section ### Form=C:\Users\Valar\Desktop\bot\Form1.kxf $Form1 = GUICreate("bot do tibi", 192, 368, 192, 124) $Button1 = GUICtrlCreateButton("spell caster", 8, 16, 75, 25, $WS_GROUP) $Input1 = GUICtrlCreateInput("czar", 0, 64, 121, 21) $Input2 = GUICtrlCreateInput("mana", 0, 104, 121, 21) $Button2 = GUICtrlCreateButton("anty-idle", 8, 136, 75, 25, $WS_GROUP) $Input3 = GUICtrlCreateInput("czas", 0, 176, 121, 21) $Button3 = GUICtrlCreateButton("jedzenie fooda", 8, 208, 75, 25, $WS_GROUP) $Input4 = GUICtrlCreateInput("guzik", 0, 256, 121, 21) $Input5 = GUICtrlCreateInput("czas", 0, 296, 121, 21) GUISetState(@SW_SHOW) #EndRegion ### END Koda GUI section ### While 1 $nMsg = GUIGetMsg() Switch $nMsg Case $GUI_EVENT_CLOSE Exit case $Button1 global $pid = ProcessExists("Kasteria.exe") $memaaa = _MemoryOpen($pid) _Timer_SetTimer($form1,500,"spell") case $Button2 $ff = GUICtrlRead($input3) $ff *= 1000 _Timer_SetTimer($form1,$ff,"afk") case $Button3 $ks = GUICtrlRead($Input4) $ksks = GUICtrlRead($Input5) $ksks *= 1000 _Timer_SetTimer($form1,$ksks,"food") EndSwitch WEnd func food($1,$2,$3,$4) ControlSend("Kasteria","","",$ks) EndFunc func afk($1,$2,$3,$4) ControlSend("Kasteria","","","{ctrldown}{down}{ctrlup}") ControlSend("Kasteria","","","{ctrldown}{up}{ctrlup}") ControlSend("Kasteria","","","{ctrldown}{left}{ctrlup}") ControlSend("Kasteria","","","{ctrldown}{right}{ctrlup}") EndFunc Func spell() $kk = guictrlread($input2) $mem = _MemoryRead(0x00635EF0,$memaaa) if $mem >= $kk then controlsend("Kasteria","","",guictrlread($input1)) controlsend("Kasteria","","","{enter}") EndIf EndFunc
  5. Siema, problem wygląda następująco; nie mogę wejść do GTA Online, przy czym tryb fabularny działa bardzo sprawnie. W menu gry klikam "online" i ładuje się wszystko gitarka, lecz po jakiejś chwili gra się wyłącza do znanego większości społeczności crashu "GTA 5 niespodziewanie przestało działać, tryb awaryjny, ponów, bla bla" Myślę, że gra crashuje się gdy ładowanie się skończyło i przenosi mnie do online. Rzecz jasna próbowalem otwierać w trybie awaryjnym, ale to nic nie daje. Jak wcześniej napisałem - tryb fabularny działa znakomicie, tylko z online jest jakiś problem. Nie posiadam żadnych modów, ponieważ gra jest świeżo po reinstallu, bo siedziała na dysku od jakiegoś roku i już nie pamiętalem co tam wsadzałem. Jakieś teorie? Z góry dzięki za pomoc i za zajrzenie, chciałbym sobie popykać trochę w online i zobaczyć co się pozmieniało :)
  6. Mam problem z konfiguracją pluginu bungeetablistplus, a chodzi oto że nie pokazują mi się główki graczy przy ich nickach?
  7. Posiadam Skrypt autohotkey wlasciciel zewolił mi na przerobienie go ale on jest zakodowany jak go zedytować?
  8. To tak narysuje. Servery: Chyba tak .┄ : ├━━━━ MegaDrop (AuthMe, AuthMeBridge) 3 ├━━━━ Hub (AuthMe, AuthMeBridge) 2 BungeeCord ━━━━━┤ (BungeeAuthMeBridge) └━ Lobby (AuthMe, AuthMeBridge) 1 (...) - pluginy Wbijam na BungeeCord (IP) i a) Logowanie Jestem na Lobby [1] /l hasło Przechodzę do Hub [2] Sesja logowania (nie trzeba się logować) Przechodzę do MegaDrop [3] Sesja logowania (nie trzeba się logować) b) Rejestracja Jestem na Lobby [1] /reg hasło hasło Przechodzę do Hub [2] /reg hasło hasło Przechodzę do MegaDrop [3] /reg hasło hasło Problem: Można zrobić tak aby rejestrować się na Lobby [1] i nie musieć się rejestrować wchodząc na inny Server np. Hub [2]
  9. Hejka. Mam pewien problem z minecraft premium. Chciałam zagrać na minecraft non-premium z koleżanką, później chciałam się zalogować...weszłam na konto...a tam wieli napis ''ZAGRAJ W WERSJE DEMO'' czy coś takiego, nie wiem co się stało. Próbowałam to naprawić, ale na marne . Bardzo prosiłabym o pomoc, bo już nie wiem co robić. Liczę na jak najszybszą odpowiedź.
  10. Witam, główny monitor ciagle mam podłączony pod wejście karty graficznej (gtx 1070ti). Chcialem podłączyć TV, który wisi obok, zeby reszta widziała jak gram. W karcie graficznej jak i płycie głównej mam po jednym porcie hdmi i niestety mam tylko kable hdmi. Gdy podłączam TV pod płytę główna, komputer go nie widzi. Myśle, ze nie można jeden na kartę a drugi na płytę, lecz może macie jakies pomysły. Z góry dziękuje :)
  11. Witam Na początku chciałem powiedzieć, że jeśli w złej kategorii forum umieściłem swój problem, to proszę moderatora o przeniesienie go w odpowiednie miejsce, gdyż ja takowego nie znalazłem tutaj. A więc moim problemem są "lagi" podczas streamu na YouTube. W załącznikach/obrazkach podaję Wam screeny z ustawieniami OBS-a jak i specyfikacją mojego komputera oraz łącza internetowego. Szczerze nie mam pojęcia jaki bitrate wpisać w OBS (bo pewnie głównie o to chodzi) i przez to podczas transmisji na żywo występują ściny, lekkie ale są i do tego mega opóźnienie, a chciałbym by go praktycznie wgl nie było, a wiem że kompa i neta mam w miarę ok do takich rzeczy. Chciałem jeszcze dopytać jak prawidłowo skonfigurować taką opcję, żeby nie było opóźnienia w odbiorze mikrofonu, czyli że rozmawiam do mikrofonu i gęba rusza mi się zgodnie z czasem rzeczywistym, czy jak to nazwać :P Szanowni koledzy, czy dacie radę mi coś na ten temat podpowiedzieć, bo chciałbym po malutku zacząć streamować dla znajomych, czy tam ogólnie i nie mam bladego pojęcia a google zbytnio mi nie pomaga w tej kwestii.
  12. Witam mam pewien moim zdaniem wielki już wam to przedstawiam Jestem osobą 3 chce dołączyć na serwer o który chodzi gracz dołączył jest na spawn po czym wywala serwer i trzeba go zresetować (po zresetowaniu gracz może dołączyć i już nie wywala) na hostingu nie wiem o co chodzi ale tak się nie da grać proszę o pomoc i dziękuje za wszystkie odpowiedzi
  13. Witam, mam pewien problem mianowicie w zakładce Effect Control Bar w programie world edytor nie wyświetlają mi się żadne opcję, ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić ? Scren: https://zapodaj.net/f4a8d02902e70.png.html sysser: 0323 16:28:00859 :: CANNOT_FIND_PACK_FILE [locale/ymir/mob_proto]
  14. Witam kupiłem ostatnio Saints Row: The third i gdy zmieniam żeby uruchamiało się w języku Polskim to uruchamia mi się w Niemieckim Proszę o pomoc
  15. Witam, Ostatnio musiałem zmienić jedną rzecz w moim panelu sterowania Nvidia. Wchodząc w panel sterowania/Panel sterowania Nvidia napotkałem na błąd, Wyświetla mi się alert z takim czymś ,,Program NVIDIA Control Panel Application, 7.4.740.0 przestał działać." Nie wiem o co chodzi, jeszcze niedawno wszystko było w porządku. Ktoś wie w czym problem? Karta graficzna (dość stara): NVIDIA GeForce GT 240M
  16. Witam . Chcialem wejsc na MpcGenerator bo na mojej prezentacji serwera widze jakiś error. pisze przyklad.png Co mam robic?
  17. Witam Mam problem posiadam mikrofon blue yeti tylko, że w cs go mnie tak cicho słychać że aż nie słychać, gdy wejdę w ten test steamowy przez listę znajomych i odpalę wszystko jest bez zarzutów, lecz gdy odpalam mma no nie mogę się komunikować z drużyną. Ts skype discord wszystko jest dobrze lecz tylko ten cs go. Komendę na głośność mikrofonu mam na jeden. Reinstalowałem, resetowałem ustawienia, nic nie pomaga. Mikrofonu samego z siebie nie chcę robić głośniej bo to wpłynie na inne aplikację, co i tak mało skutkuje. Proszę o pomoc nwm co mam robić :(
  18. Siemka mam taki o to problem ze stroną m2boba jakby wgl. jej nie widział mój komputer a na telefonie czy czymś to normalnie działa.
  19. Cześć wszystkim! Po baaardzo długim czasie postanowiłem powrócić do starego, dobrego metina na jednym z prywatnych serwerów, jednak ku mojemu zdziwieniu napotkałem się z kilkoma niedogodnościami, których wcześniej nie doświadczałem na moim starym komputerze parę lat wstecz. Największy problem pojawia się przy ekranie ładowania, który trwa czasem nawet po kilka minut, gdzie w między czasie klient się zawiesza i wyskakuje 'Brak odpowiedzi' na górnym pasku (gram w oknie), jednak po czasie wszystko wraca do normy i jestem w stanie się zalogować, czy też zmienić lokację. Również wejście do miasta, które nawet nie jest jakoś mocno zaludnione powoduje tragiczne ścięcia i tzw. "pokaz slajdów" przez pewien czas. Takie ścięcia również łapię zupełnie losowo przy różnych dungeonach typu DT, zawsze na piętrze z reaperem. Nie jestem pewny czym może być to spowodowane, gdyż na dużo gorszym sprzęcie parę lat wcześniej nie miałem żadnych w/w problemów. Próbowałem różnych rozwiązań, również tych najtrywialniejszych takich jak reinstall, uruchamianie przez administratora, robienie wyjątku dla klienta w Data Execution Prevention, instalacja na innym dysku SSD, uruchamianie w oknie/full screenie, zmiana częstotliwości odświeżania, czy też zmiania TLN w configu z GPU na CPU, aktualizacja sterowników karty graficznej. Nie mam pojęcia co mógłbym jeszcze zrobić. Dodam jeszcze, że dzieje się tak nie tylko dla tego konkretnego serwera, ale również dla innych, więc jest to problem związany ogólnie z Metinem, niekoniecznie z danym serwerem. Może ktoś z Was miał podobny problem i udało mu się go rozwiązań. Byłbym wdzięczny za każdą pomoc. Oto specyfikacja mojego sprzętu: Windows 10 Pro x64, AMD Ryzen 5 2600, Nvidia GTX 1060, 6GB, 16GB Ram Aorus M B450
  20. jest jakiś jeszcze silnik na 1.7.10 bo testowałem Cauldrona ale on nie ma najnowszej wersji forga a Kcauldron , Thermos wywala serwer gdy bije mnie za dużo npc (a mój serwer jest oparty na labiryntach z wieloma npc z customnpc) i jest jeszcze jakiś silnik który by tak nie wywalał ? albo czy ktoś wie jak to naprawić aby nie wywalało ?
  21. Witam bardzo serdecznie Tak jak mowa w tytule, chciałbym zapytać czysto teoretycznie, jak zastosować technologię blockchain w grach ? Co by to mogło usprawnić ? Czy w ogóle ma ona jakieś zastosowania w branży gier ? Pytam gdyż sam jeszcze jestem zielony w tych sprawach
  22. Witam. Zainstalowałem sobie dzisiaj MFBOTa, po dokładnym zrobieniu ustawień pod siebie wyłączyłem wszystkie aplikacje oraz komputer. Po ponownym włączeniu tak jak ustawiłem, bot włączył się wraz z windowsem. Chciałem włączyć znowu ustawienia, żeby coś zmienić, więc klikam na ikonkę MFBOTa i niestety nic się nie dzieje. Bot ciągle chodzi, lecz nie potrafię go włączyć, żeby cokolwiek zmienić. Wiem, że można zmieniać to przez pewien plik tekstowy, ale ja chcę przez aplikacje. Ktoś byłby w stanie pomóc? Jestem przechuj kozakiem i czytając milion wersów tekstu trafiłem na zamykanie okna podczas logowania. Zmieniłem wartość na =0 i wszystko wróciło do normy. Można zamknąć lub usunąć temat, czego niestety nie umiem zrobić xd
  23. Cześć W związku z awarią mojego starego PC, wczoraj złożyłem nowy, od zera i i bez wykorzystywania starych podzespołów, wszystko już działa, łącznie z systemem (przesiadka na w10) itd ale bardzo chciałbym odzyskać część danych z poprzedniego kompa. Wypiąłem dysk HDD (sata 2 chyba) i podłączyłem do nowego PC, oczywiście nie jestem w stanie odczytać z niego danych bo jest na nim postawiony system (jedyny dysk w poprzednim komputerze). Po zmianie bootowania na ten dysk, windows wstaje, uruchamiają się aplikacje z autostartem itp ale nie jestem w stanie nic zrobić bo nie działa klawiatura ani myszka. Domyślam się, że to dlatego, że sterowniki się nie zgadzają, poprzedni komputer był na intelu i miał 4-5lat a nowy jest na AMD. Instalacja sterowników w Windowsie nie jest możliwa bo nie mam jak rozpocząć instalacji bez klawiatury albo myszki. W UEFI wszystko działa jak trzeba. Pytanie moje to czy jest jakiś sposób na odzyskanie danych z tego dysku nie mając do dyspozycji innego komputera? Próbowałem użyć przejściówki SATA-USB ale 3,5' nie chce ruszyć (nawet go w bootowaniu nie wykrywa) czego się spodziewałem... Płyta główna w nowym PC to AsRock B450 Gaming 4k Peryferia podłączam przez USB (do płyty głównej i do portów w obudowie próbowałem)
  24. Witam, Piszę ten post ponieważ mamy problem z serwerem jeśli chodzi o pokazywanie jego statusu dostępności w spisie serwerów w mc. Tak jak np na zamieszczonym obrazku poniżej. Podczas gdy inne serwery praktycznie natychmiastowo pokazują sie jako dostępne, mój serwer nadal się wczytuje. Czasami gracze muszą jeszcze raz odświeżyć listę aby pokazało im ze serwer jest dostępny. Serwer ma wykupioną domene i podczas łączenia sie poprzez ip jak i przez samą domenę cały czas występuje ten problem. Dodam tylko ze nie jest to problem pochodzący od hostingowni gdyż ostatnią ją zmienialismy i problem nadal występuje. Proszę o wszelkie rady które pomogą nam się z tym uporać. Z góry dziękuję za odpowiedź!
  25. Uwaga mam problem ! Kiedy włączam Paladins (przez steam pobrane ) wyskakuje od razu tylko jeden błąd "Wystąpił błąd podczas aktualizacji Paladins ( pliki z zawartością są zablokowane )" Nic nie mogę zrobić , reinstallowałem ale nie pomogło , próbowałem prawie wszystkiego , Bardzo Proszę o pomoc . Z góry Dzięki !

×
Okienko zamknie się za 5 sekund...