Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak temat z rodzaju problem z netem xD

Otóż mam taki problemik:

Mam Livebox'a 1mega na dwa kompy ale jak na jednym z nich coś ściągam np teraz torentem z prędkością 9kb/s to cały net mi się muli na dwóch kompach może wiecie czy da się coś z tym zrobić...

Z góry thx ;)

Opublikowano

Nie da się. Net idzie na dwa kompy. Jeśli jeden coś ściąga to potrzebuje więcej prędkości, a na tym traci też drugi. Tak to chyba jest. Ja mam 3 kompy i cały czas mam lagi więc nie martw się ^^

bez gif.

Opublikowano

No w liveboxie niestety nie da sie ustawić ze na jednym kompie masz np. 10kb a na drugim 30 ;/

BEZ BOTA TO NIE ROBOTA

Opublikowano

te 1 mega można by powiedzieć że jest na modem a nie na 1komputer, wiec jezeli na jednym sciagasz np 60kB/s to na drugim mozesz miec max ~68kB/s (1mbps = 128kB/s)

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Zrob sobie serwer i do niego pusc live boxa a od serva kable do 2 kompow i serwem se rozdzielisz neta np 60% == 40%

100 Postów [+]
200 Postów [+]
300 Postów [+]
400 Postów [+]
500 Postów [-]
600 Postów [-]
700 Postów [-]
800 Postów [-]
900 Postów [-]
1000
Postów [-]

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W ogóle livebox to shit jakich mało :(

Sam go mam u babci :)

Ciągle coś przerywa :|

Ale jeśli masz internet 1mb na 2 kompy to 1mb podzielić na 2 czyli 128/2 64

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

Miałem kiedyś podobny problem, ale na większej sieci z dzielonym łączem z neostrady. Wystarczyło, że jedna, lub dwie osoby włączyły Bitttorenta i cała reszta sieci leżała (co jakiś czas się rozłączała, albo dochodziły szczątkowe pakiety). Brałem dwa rozwiązania pod uwagę: kupić dobry router, który dzieli łącze po równo na każdego (wydatek rzędu 2000 pln), albo połamać ręce amatorom torrentów, którzy nie stosują się do próśb innych użyszkodników sieci. Tak jak Eryk sugerował, zamiast kupować gotowy router możesz zainstalować jakąś skromną dystrybucje Linuxa na starszym sprzęcie (może być samo pudło, bez peryferiów) i skonfigurować router na nim.