Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nowy system dobierania przeciwników ( gówno ) .

BiznesMurzyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to powiedział Gucio H2P - Z Elohell się wyrasta. Wiadomo, że czasami się przegrywa, bo po prostu przeciwnicy są lepiej zgrani czy lepiej ogarniają. Nie oznacza to jednak, że Twój team to idioci i tylko przez nich spadasz. Jak miałeś 1500 elo to na 1100 powinieneś kończyć ze statami dużo na plusie. Gościu z 1600 elo z którym gram duo spadł przez trolli na 1300 i sam tutaj carruje gry. Jak jesteś dobry to jesteś dobry, jak jesteś słaby to jesteś słaby - proste. W tym sezonie dobry support to 80% wina na botlane. Nie mówiąc już o junglerze, którym idzie wycarrować inne linie. Jak chcesz się znów wybić to pickuj jungle albo roamerów, dzięki którym pomożesz na innych liniach.

o8bh2s.jpg
  • Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmm, sama gry supportem nie wygram, wybacz.

Wardy stawiam, nawet czasem mam lepsze staty od adc, więc wtf? ADC nie idzie to zwala winę na supporta, który dobrze gra <skromność...>.

LOL to gra zespołowa, nie samodzielna... Co z tego, że np. mid ogarnie, a reszta nie? Przeciwnicy nafeedowani jak cholera to co zrobisz? <Gram przeważnie supportem, rzadziej midem>, więc wybacz, ale samemu ciężko jest wygrać rozgrywkę, gdy przeciwny team jest baaaaardzo nafeedowany :)

Wiem, że obrażanie w drużynie jest straszne, zrobisz źle coś od razu bluzgi... Przez co, aż nie chcę się grać, psuje się klimat/atmosfera, i rypie się gra <_<

No, ale wybacz, siedzę cicho, nie flejmie, jedynie pod nosem sobie pomarudzę, ale nic poza tym. Jednak, jak już napisałam: SUPPORTEM nie wygrasz gry <mam na myśli Soną - bo nią przeważnie gram na rankedach>, bez współpracy z teamem.

Gram na midzie, z przeciwnej drużyny często ganguje, a u mnie? ZERO! No wybacz, tak się nie da grać :P

@topic: najlepiej znajdź kogoś, i graj duo :)

Tyle że dobry support keruje na soloq, eot.

Również polecam znaleść kogoś do duo jeśli sam nie jesteś w stanie nic zrobić.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Jakim niby sposobem wycarrujesz grę supportem? Uzasadnij to. Załóżmy,że jesteś w sytuacji gdzie twój ADC nie potrafi nawet last hitować.

Opublikowano

Pierdolicie tam ja tez spadłem z 1400 na 1150 mam to szczerze juz w dupie najwyżej spadnę jeszcze niżej (800 moje marzenie ) szkoda na to nerwów a za to jaka radość w człowieku jak po 10 przegranych wygrasz 1 :-D ;x

Opublikowano

Jak to Athene mądrze powiedział, że najlepszym sposobem na nie denerwowanie się na rankedach jako coś nam lub komuś nie wyjdzei jest oddczekanie 10-15 minut po przegranej grze i wyciąganie wniosków ze swoich błędów, można npp obejrzeć sobię powtórke zapisac co sie zle zrobilo i tego wiecej nie robic.

Opublikowano

Sranie się o elo, bo przecież wszyscy powinniście mieć większe.

Niema bata przegrać 22 gry pod rząd przez team. Może pora zastanowić się nad sobą?

Zagrałeś 200 gier rankingowych lub więcej? - Gratulacje! Wskaźnik elo pokazuje właśnie Twój poziom!

Nie zagrałeś 200 gier rankingowych? - To idź i zagraj, a na razie nie masz o co się srać.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

@up mądrze gada polać mu ;) w s 2 zagrałem 300 rankedow i mialem elo 1400 i sie kurwa z tym pogodziłem, że to jest mój poziom i powiedziałem sobie, że w s3 będę dążył do wyższego elo i popracuje nad sobą.

Opublikowano

Jakim niby sposobem wycarrujesz grę supportem? Uzasadnij to. Załóżmy,że jesteś w sytuacji gdzie twój ADC nie potrafi nawet last hitować.

Grę? CC nawet jak masz warzywo na lini to inni będą w stanie wykończyć zestunowanych przeciwników. Druga sprawa, to to że support bez problemu odcina na low levelach adc od farmy - jedyne co to trzeba go mądrze wybierać i wiedzieć jak nim grać. Sona, Lulu, mądrze zagrana Soraka mają genialny poke, Blitz, Tresh straszą swoimi grabami tak, że przeciwnik boi się podejść. Tarick, Soraka, zapewniają ogromny sustain na linii itd.

Ogarnięty support zapewnia swojemu teamowi 1-2s dodatkowego czasu w TF.

Opublikowano

h2pgucio przegrał 13 rankedów pod rząd przez team

nie ma możliwości przegrania przez team''

po 20 %

Opublikowano

Mnie równiez irytuje to dobieranie przeciwników. Na rankedach jak i normalach. Debile nic nie ogarniaja. Insta picki od razu pickaja sobie po 3 adc. Jak tak można grać ? Przegrałem 4 rankedy pod rząd ze statami ~15/5. To jest nie do zniesienia, że z takimi debilami się gra.

Nie wiem czy ten nowy system coś zmieni ale poczekamy i zobaczymy.

Pozdro

Opublikowano

Polecam nauczyć się grać, najlepszy sposób wyjścia na wyższe elo.

Opublikowano

Polecam nauczyć się grać, najlepszy sposób wyjścia na wyższe elo.

To logiczne, ale po co, skoro można grac jak idiota, a potem tworzyc gówniane tematy na forum, w którym loserzy będa sobie wchodzili w dupe i pisali, jakie to noob teamy mieli?

A do tych wszystkich, którzy mieli takie super-zajebiste staty, ale przegrali przez nieogarów - może link do profilu na lolkingu, cwaniaki?

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Kolejny profesjonalista, który zawsze jest pro , tylko jego team nigdy nie ogarnia. Hmm? Czyżby kolejna płaczka

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Nic nie wprowadzili idioto .

Są wgrane tylko znaczki Elo ( Inny wygląd ) a tego rankingu przy dobieraniu graczy po elo jeszcze nie ma bo s3 nie ma.

IDIOTS EVERYWHERE

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

Opublikowano

Strzelam, że te 1550 elo to był tylko przypadek bo trafił ci się ktoś kto wycarrował ci mecz i tyle a teraz puacz. Z tym nowym systemem jest tak samo jak było z updatem na pre sezon 3 wszyscy gówno gówno jungle będzie mógł robić tylko WW cieszcie się, że riot coś robi

.

Opublikowano

Też mi sie zdarza (ale nie tak często) ja mam teraz 122 win ranked u mnie w tamie ostatnio nawet typ który grał 1 raz rankeda (albo żadnego nie wygrał , bo jak namierzyłem na niego to miał 0 win , był ostatni w pickach) albo trafią sie tacy 10 win , a enemy po 300 ...

Ale to nie jest żadna gruba rozkmina

gość !W ENEMY!50 winów robi premade z typem 200 winów

Ty masz 100 winów

Takim sposobem u Ciebie TEŻ MUSI się trafić typ co ma ~50 winów żeby miał poziom jak ten typ 50 win z premade...

Opublikowano

Moze tez zalezy od win ratio .

Raz mając jeszcze 1740 elo dostalem team ~1580 elo a wrogowie mieli po ~1700 :D . Ledwo wygralismy ale tylko dzieki temu, ze postanowilismy po przegranym Tfie , że zaprzestaniemy flame'u.

Na chacie były tylko ważne informacje i jaki focus .

Oczywiscie grałem supportem

Opublikowano

Miałem tam sobie 1550 elo do momentu wprowadzenia tego systemu .

Od tego momentu przegrałem 22 mecze i jeden wygrałem. Wszyskie przez surrender/20 min inhibitor.

Wszystkie mecze kończyłem 2x/x/3x i >200 minionów w 30 minucie.Najciekawsze jest to że przeciwicy mają

taką sama ilośc wygranych jak ja .

chyba mam to samo..

wczoraj 4 mecze przegrane dzisiaj kolejne 4

gracze 300-900normali elo 1400-1700

do tej pory mialem co 6 mecz przegrany

w jeden dzień chyba nie da rady tak wylecieć ze skilla ?!

jedyny plus, że gram najczęściej normale/customy

chyba musze zrobić sobie dłuższą przerwę..

a jak ktoś mówi 'naucz się grać' to gratuluje..

ostatni team to co mialem to anivia blokowała mnie ścianą, więc?

a na koniec meczu pisze mi ze jestem noobem a sama ma 5lvli mniej i 0/5/0..

Hejo

Opublikowano

Dla mnie ten nowy system dobierania przeciwników jest lepszy. Zagrałem powyżej 7 meczy i wszystkie wygrałem. Mój team jak i team przeciwników był ogarnięty każdy umiał focusować etc. nie to co kiedyś było :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...