Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam Fachowca

Vakashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otoz szukam osoby ktora potrafila by mnie przeprowadzic przez droge do postawienie serwera metin2 na hostingowanym dedyku:>

wiec chodzi o znalezienie takiego dedyka ktory pociagnie 500 osob + oraz pomoze mi jak zrobic tam serwer po dolaczenie do tego forum is oraz rejow

ps. jestem gotowy wynajac serwer :> koszta w 100% pokryje sam chodzi tylko o pomoc osoby ktora w 100/% jest pewna ze potafila by to zrobic profesjonalnie i zeby serwer nie padl:< czekam na odpowiedz to nie zaden fake czy jak wy tam piszecie

sygna.jpg
Opublikowano

Otoz szukam osoby ktora potrafila by mnie przeprowadzic przez droge do postawienie serwera metin2 na hostingowanym dedyku:>

wiec chodzi o znalezienie takiego dedyka ktory pociagnie 500 osob + oraz pomoze mi jak zrobic tam serwer po dolaczenie do tego forum is oraz rejow

ps. jestem gotowy wynajac serwer :> koszta w 100% pokryje sam chodzi tylko o pomoc osoby ktora w 100/% jest pewna ze potafila by to zrobic profesjonalnie i zeby serwer nie padl:< czekam na odpowiedz to nie zaden fake czy jak wy tam piszecie

Napisz na Pw gg 3999684 jesli nie klamiesz postawimy dobrego prv ^^

^^ Kliknij tutaj w dól ^^

"Narodowiec, nie nazista. Prawdziwy Polak - nacjonalista! Czołem!"

CaM

Opublikowano

Jednak musze Cię ostrzec.

Przed postawieniem tego serwera musiał byś skontaktować się z GameForge, ponieważ gdy odrazu Cie namięrzą to masz za przeproszeniem przejebane.

Kupujesz Licencje + jakiś tam % zysków z ISu dla Nich (jakoś 10-15%).

Widać, że masz ambicje żeby postawić taki serwer.

Narazie nikt nie zamknię ale staraj się ogarnąć Spam.

perfection.png

Sig by Thtsn ;)

Opublikowano

moge pomoc , mam swoj serwer 2 miesiac , jak cos pisz na extrememt2 , nie podam linka bo kokosz mi zabronil ale jak wpiszesz w google extrememt2 to znajdziesz.

ubda1202.gif
Opublikowano

Jednak musze Cię ostrzec.

Przed postawieniem tego serwera musiał byś skontaktować się z GameForge, ponieważ gdy odrazu Cie namięrzą to masz za przeproszeniem przejebane.

Kupujesz Licencje + jakiś tam % zysków z ISu dla Nich (jakoś 10-15%).

Widać, że masz ambicje żeby postawić taki serwer.

Narazie nikt nie zamknię ale staraj się ogarnąć Spam.

dlaczego mam sie z gf kontaktowc serwer 100% za free zadnych platnych is-ow

jutro bede wiedzial 100% czy sponsor sie zgadza wiec chyba gf sie nie dojebie:>

i do spamerow nie pisac postow typu proponuje itd chodzi o dobra ekipe do postawienia serwera i forum jest tu na 1 miejscu dla sponsora!!

sygna.jpg
Opublikowano

Tak samo było z Doofmt2 (Teraz NewWorld2).

Serwer dopiero może funkcjonować pełnoprawnie jako NewWorld2.

Downi miał tak przejebane, że wszystkie zyski musiał oddać GF.

Teraz kupili licencje i mają spokój.

perfection.png

Sig by Thtsn ;)

Opublikowano

Tak samo było z Doofmt2 (Teraz NewWorld2).

Serwer dopiero może funkcjonować pełnoprawnie jako NewWorld2.

Downi miał tak przejebane, że wszystkie zyski musiał oddać GF.

Teraz kupili licencje i mają spokój.

tzn. oni brali kase??? is czy cos bo ja nic z tego ani grosza nigdy!!!!

jedynie za to sponsor bedzie mial reklamy na forum i nawet na stronach is do gry ktory bedzie 100% za free:)

sygna.jpg
Opublikowano

Vakashi i tak bez chociazby konsultacji ze mna ten serwer nie postoi nawet tygodnia na zew IP .Chodz o techniczna sprawe .

ubda1202.gif
Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=75431

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=69482

Tutaj jest trochę o tym

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

O ile dobrze pamiętam Gameforge4D to niemiecka firma...

Więc trzeba napisać po niemiecku...

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Ta, uważaj bo Ci odpiszą. Oni odpisują chyba tylko jak po Niemiecku im napiszesz ;]

CYTAT(Jercak @ Oct 16 2009, 04:41 PM) 

czyrzby czyrzby ale masz peha bo ja tó dzisiaj rzące więdz ban na ip czyli permo ban !

CYTAT(Jercak @ Oct 16 2009, 04:45 PM)
a za to rze byles nie gżeczny
a tak na serio twuj stary666
Opublikowano

Vakashi jeśli chcesz stworzyć dobrego serva proponuje Ci napisac do nevvhuman on wie o co chodzi . Postawil jeden z najlepszych servów.

Opublikowano

dobra starczy narazie nie spamic jutro bede wiedzial na 100% czy dostane kase

i nie spamic jtro wieczorem podam info!!!

sygna.jpg
Opublikowano

Z tego co znalazłem w OWU metina PL wynika że możesz stawić serwer do metka, ale nie możesz czerpać z niego żadnych korzyści majątkowych:

OWU, §5

Gameforge przyznaje użytkownikowi – w odniesieniu do swoich ofert (włącznie z grami), do korzystania z których konieczne jest uprzednie zainstalowanie oprogramowania – obowiązujące przez okres obowiązywania rejestracji w Gameforge niewyłączne (zwykłe) prawo do instalowania i użytkowania oprogramowania dla użytkownika. Zezwala się użytkownikowi na powielanie oprogramowania tylko w zakresie, który jest konieczny do zgodnego z umową użytkowania. Każda forma wykorzystywania oprogramowania dla celów komercyjnych jest zabroniona. Wprowadzanie zmian w oprogramowaniu dla użytkowników oraz przetwarzanie powierzonych kodów programowych na inne formy (dekompilacja) oraz pozostałe sposoby pozyskiwania różnych etapów oprogramowania (reverse-engineering) są zabronione, o ile nie zezwala na nie prawo.

A oto co mówi na ten temat polski prawo :

Art. 287§ 1. „Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub wyrządzenia innej osobie szkody, bez upoważnienia, wpływa na automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przesyłanie informacji lub zmienia, usuwa albo wprowadza nowy zapis na komputerowym nośniku informacji,

podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.”

§ 2. „W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.”

§ 3. „Jeżeli oszustwo popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.”

Czyli żeby postawić serwer, nawet bez IS, powinieneś poinformować o tym GF. Jeżeli tego nie zrobisz, możesz odpowiedzieć karnie za naruszenie OWU korzystania z oprogramowania, które jest własnością tejże firmy.

Nie jestem żadnym prawnikiem, nie studiuje prawa, ale to co jest napisane, jest moim własnym twierdzeniem co do stawiania prywatnego serwera w MT2.

Mam nadzieję że trochę rozwiałem wasze wątpliwości na temat legalności takiego serwera.

@down Ja brałem pod uwagę że mogą to być pliki MT2. Wiem że na forum są pliki Lonju, wtedy jest tylko 1 zmiana- kontakt z twórcami, i ich zgoda. Nie jestem pewien czy pliki Longju są na licencji shareware. Możesz napisać??

Koniec konta.

Bywalec
Opublikowano

@UP

W jednym się mylisz.

Jeśli postawisz swój prywatny serwer - nie mają Ci prawo nic zrobić(dlaczego? Bo te pliki, są do LongJu).

Ale jeśli zaczniesz grać na nim(używać klienta by Ymir) - wtedy już mają.

Mission possible...

Opublikowano

Dobra ludziska ekipe juz mam sponsor w najblizszym czasie odda mi panel do serwera oplacony na 12 miesiecy juz niebawem serwer ruszy pelna para .

Dziekuje osobom oferujacym swa pomoc a ktore nie zalapaly sie do ekipy .

Mod prosze o zamkniecie tematu:>

sygna.jpg
Opublikowano

@UP I am Perfection

GF nic do tego nie ma bo to nie ich pliki!!!!!!!!

my uzywamy Chinskich plikow od Ymir...

GF Tez ma pliki od Ymir ale wykupil ich tylko 1/6....

Wiec jesli jakis chinczyk wykupil pliki od Ymir i je udostepnil na stronie mcncc.com...

To mamy 100% praw zeby ich uzywac ... nie robimy nic nielegalnego...

GF moze nas tylko postraszyc bo oni traca graczy a za tym idzie ze traca kase...

Krutko powiem:

Pliki kture Uzywamy nie sa wlasnoscia GF tylko Ymir

Opublikowano

1: Gf nic nie zrobi bo oni kupili tylko licencje dla europy

2:te pliki nie sa niemieckie tylko chinskie wiec nie maja tutaj nic do gadania

3: Panina myslisz ze bez ciebie nie postoji serv dlugo heh moj stoji byl off bo zmienialem neta

4: jedyni to tylko ymir moze cos powiedziec do serva i tyle ^^

^^ Kliknij tutaj w dól ^^

"Narodowiec, nie nazista. Prawdziwy Polak - nacjonalista! Czołem!"

CaM

Opublikowano

Nie mam pewnosci w 100% ze ktos je wykupil Czytalem kiedys taki temat.

Ale jestem pewien w 100% ze GF do naszych priwow Ma nic do gadania nic nie moze nam zrobic Bo to nie ich pliki tylko Ymir

Nie martwie sie polskim bo mieszkam za granica i tutaj bede zdawal anglika a anglika umiem lepiej niz polski hehe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...