Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Twisted Hate

Bezimienny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tf to perma ban na wyzszych elo. Nadaje sie tylko jako ap na mid, ogromny poke a po 6lv gankowanie bota to 100% na double kill.

Na adc tez cos tam sie da ale trzeba grac zupelnie inaczej no i do najlepszych nie należy. Brak esc, niezbyt kuszace skille no i trzeba miec odpowiedniego supporta.

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

hahahaha sam jesteś słaby! Ta postać jest bardzo dobra do tfów! praktycznie co kilka sekund stun + dodatkowo Q które ma duże DMG! ciekawe jak łatwo ominąć to w czasie tfow skoro tam walczysz a nie czekasz na zbawienie, no ale ty pewnie taki poziom prezentujesz...

Jasne w czasie team fightów klikasz PPM na przeciwnika i czekasz na zbawienie. Bo po co unikać skillshotów, które na dodatek lecą strasznie powoli?

TF'em nie stunuje się w teamfightach, więcej zrobi aoe slow. Chyba że jeden z przeciwników jest znacznie mocniejszy od pozostałych. Co nie zmienia faktu, że aby podejść do ad carry na zasięg aa bez żadnego dasha jest niemożliwe.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Wedlug mnie tf jest lepszy pod ad. Nawet to E dodaje mu As, a po co as na apc, zeby szybciej miniony ubijac hehe. Mowicie, ze go duzo osob kontruje, a nie ma takiego czegos jak kontra. Jak umiesz dobrze grac to wygrasz topa karthusem przeciwko olafowi. Tf jest wedlug mnie lepszy poe ad. Tak to ludzie robili w 1szym sezonie.

Opublikowano

TF? Najgorszy AP w tej produkcji, jedyny sens to budowanie go pod ADC, bo z 2 sekundowym stunem daje rade. A na midzie zjada go chyba każdy.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Tylko AP na mida IMO. Dobry harras, strasznie łatwa farma, grając rozważnie można trzymać się na linii przez długi czas. Slow, stun, mana regen, odkrycie przeciwnika, tp. Bardzo dobry champion.

AD, tak? Chyba każdy ADC go zmiecie z linii, bo potencjał ma marny. Niby ma swoje E, ale pod AP zjada 1/3 hp samym W, do tego dochodzi potem Q i pasyw z Lich Bane'a.

7m9a.png

Opublikowano

Dobry harras

Padłem, jego Q NIE DA SIĘ nie uniknac, chyba, że stoi bezpośrednio przed tobą.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Padłem, jego Q NIE DA SIĘ nie uniknac, chyba, że stoi bezpośrednio przed tobą.

Widzę, że jesteś tak zajebisty, że nie potrzebujesz W do jakiejkolwiek akcji. Widać dlaczego NIE DA SIĘ NIE nie uniknąć...

7m9a.png

Opublikowano

Teraz ja się już mogę wypowiedzieć na jego temat. Kupiłem Tfa i zagrałem około 30-40 gier tą postacią. Co prawda na początku nie szło mi zbyt dobrze. Jednak po kilku grach zacząłem łapać o co w nim chodzi. Raszuje Rabadon, potem lich bane i nisze w tfach. Czerwona karta w tfach naprawdę miażdzy enemy, każdy dostaje po ~400 dmg i potem jeszcze AoE Q gdy są spowolnieni nie mają szans na unik (chyba ,że jakiś skok, blink etc.). Bardzo mi się podoba rzecz taka ,że gdy mamy lich bane (imho core item) to po użyciu W nie musimy robić AA tylko razem z kartą (czerw, nieb lub żółtą) leci pasywka Lich bane. Niestety lich bane troche traci gdy użwamy złotej karty, która stunuje na 2sec, więc jeśli chcemy zrobić combo W->Q to tracimy pasyw lich bane bo nie mamy tyle czasu żeby między W i Q czekać aż tyle. Harras jest nieziemski, jeszcze jak przeciwnik nie ma butów to ma przesrane ,złota karta i q i nie ma 1/2 hp. Niskie CoolDowny robią z Twisteda prawdziwego mistrza mida. Ganki na topie i bocie po 6 są boskie :) W tfach ult za adc ,złota karta i Q i GG :) Dobrą rzeczą jest również regen many z W ^^ Dobra to na tyle :D Twisted stał się moim mainem na mida jak narazie ;)

Opublikowano

Nie, nie daje rady pod ADC, chyba że na jakimś 400 elo.

Postać ta nadaje się na 100 elo.

Pozdrawiam i życzę sukcesów w grze.

Opublikowano

No ludzie, przecież na pierwszy rzut oka widac, że TF to gówno nad gówna, a tu jeszcze znajduję sie ludzie, którzy próbują szukac w nim jakis pozytywów... Na midzie rozpierdala GO KAŻDY MID CHAMP, chujowy harras, bardzo mały DMG w każdej fazie gry (no kurwa, uderzy stuna, Q i co? Gówno, nawet połowy życia ci nie zjedzie, gdy stun zejdzie rozpierdoli go każdy, pomijam fakt, że trzeba być debilem, by dać się nim trafić). Taka jest prawda, na normalach można się nim pobawić, ale na rankedach to trollpick, nic więcej.

i nisze w tfach.

Chyba swój team.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

@jeśli nie umiesz grać Twisted Fatem nawet Soraka na midzie będzie Cię posuwała... W teamfightach z Q + W dla każdego po ~900hp co kilka sek to dla Ciebie mało (oczywiście mówię o lategamie) ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...