Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Twisted Hate

Bezimienny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Co sądzicie o tym champie i czy według was jest on dobry czy nie za bardzo. Ja byłem i jestem do niego sceptycznie nastawiony ale moze mnie od tego odwiedziecie. Może dlatego ,że jest easy2play hard2master.

p.s daje rade pod ADC?

Opublikowano

Pod ap jest świetny na mida, nie idzie go spushować, nie ma problemów z maną jak grasz umiejętnie, nie jest bardzo "blue reliant", prawie idealny do split pushu, od 6 gangi na inne lane mogą przeważyć szalę zwycięstwa na twoją stronę :) Cóż jeżeli nie spróbujesz to się nie dowiesz, ale nie zrażaj się jak Ci nie pójdzie na początku, bo nie jest to łatwa postać, wręcz jedna z trudniejszych bym powiedział.

Pod adc raczej nie, brak escape, co prawda stun, ale nie insta, praktycznie brak przeliczników ad.

Gold Member

nvm

Opublikowano

jesli czujesz sie na silach oczywiscie ze mozesz grac nim ad tylko ze musisz miec supporta ktory wspomoze badz wyreczy cie dmg np sona, choc i tak ciezko nim cos ugrac

Opublikowano

nie rozumiem na czym polega fenomen TF'a. ma tylko 1 skill atakujący z średnim dmg'em (są postacie z mocniejszym i CELNIEJSZYM Q) pasywka do as i dmg'a od AP, nie daje super dużo, ult bez dmg'a tylko pozycjonowanie + widoczność + tp i czym tu się zachwycać? co jest w nim takiego super mocnego?

Opublikowano

nie rozumiem na czym polega fenomen TF'a. ma tylko 1 skill atakujący z średnim dmg'em (są postacie z mocniejszym i CELNIEJSZYM Q) pasywka do as i dmg'a od AP, nie daje super dużo, ult bez dmg'a tylko pozycjonowanie + widoczność + tp i czym tu się zachwycać? co jest w nim takiego super mocnego?

Stun z niskim cd, Q czyli poke ( ogromny range ) z niskim cd, swoim gankami z ulti wygrywa bota/topa, dobrze splitpushuje, jako taki burst.

Btw. Ma 3 spelle atakujące jeśli liczymy E.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Za mało grasz jeszcze, żeby to zrozumieć widocznie :) W tej grze nie liczy się tylko czysty dmg, są też inne ważne czynniki ;)

Gold Member

nvm

Opublikowano

TF - jedna z lepszych postaci sprawdzających się jako ADC ale także jako AP(mid).

Moim skromnym zdaniem jest to postać która ma niezły dmg aczkolwiek jest postacią dość papierową, bardzo łatwą do skontrowania przez połowę innych champów, rzadko wybierana na rankedy, jednym słowem dobra postać ale hard to be master :)

Opublikowano

twisted fate jest łatwą postacią i tego nic nie zmieni. Pod AP kosa jako adc ssie.

Opublikowano

Tf nie jest latwapostacia. Jak ja ogarniesz i latasz z topa na boota z ulti to gre wygrywasz i do tego nie tracisz turreta na midzie.

Opublikowano

TF to jeden z najlepszych postaci AP na mida ze względu na ganki, możliwość regeneracji many, hard dmg oraz mocnej umiejętności pushu.

Na IEMie widziałem co można zrobić TF'em i szczerze powiem, że zrobił masakrę, nawet przeciwko Azubu, a to już coś.

Opublikowano

Mój kolega, ktory zawsze twierdził, że TF ssie, po przegranej na TF'a na rankedzie i widoku ludzi pickujących go na zawodach chyba zmienił zdanie :P

Ogólnie TF jest fajny, stun co chwila, odnowienie many, AOE dmg i teleport, czyni to z niego bardzo mobilną postać, możemy się nagle pojawić w TF za przeciwnym AD carry zestunować go i zabić na 2 ciosy, daje to bardzo dużą przewagę.

Ja sam TFem grać nie umiem, ale nie raz przekonałem się jaką ma siłę :D

Opublikowano

TF - jedna z lepszych postaci sprawdzających się jako ADC ale także jako AP(mid).

Moim skromnym zdaniem jest to postać która ma niezły dmg aczkolwiek jest postacią dość papierową, bardzo łatwą do skontrowania przez połowę innych champów, rzadko wybierana na rankedy, jednym słowem dobra postać ale hard to be master :)

TF adc? Prosze Cie widać nie masz pojęcia o tej grze, widzę po postach w innych tematach...

@Topic

TF jest naprawde bardzo dobrym apc jego roamy po 6 lvl sa bardzo dobre, lecz jest strasznie trudna postacia.

Opublikowano

Na 1000 elo + z "q" nawet nie będziesz harassować przeciwnika, chyba że podejdziesz na odległość równą melee atakowi.

Pod adc NIE. Już lepiej wziąć Morganę/Annie/Kennena.

W early trochę pogankuje i to wszystko. W Teamfightach rzuci jakiego aoe slowa+q i tyle. Może niby oklepywać przed walką, ale każdy może na lajcie unikać tych kart.

Żadnego dasha, brak mobilności w czasie walki. Słaba postać.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Na 1000 elo + z "q" nawet nie będziesz harassować przeciwnika, chyba że podejdziesz na odległość równą melee atakowi.

Pod adc NIE. Już lepiej wziąć Morganę/Annie/Kennena.

W early trochę pogankuje i to wszystko. W Teamfightach rzuci jakiego aoe slowa+q i tyle. Może niby oklepywać przed walką, ale każdy może na lajcie unikać tych kart.

Żadnego dasha, brak mobilności w czasie walki. Słaba postać.

hahahaha sam jesteś słaby! Ta postać jest bardzo dobra do tfów! praktycznie co kilka sekund stun + dodatkowo Q które ma duże DMG! ciekawe jak łatwo ominąć to w czasie tfow skoro tam walczysz a nie czekasz na zbawienie, no ale ty pewnie taki poziom prezentujesz...

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

TF to jeden z najlepszych postaci AP na mida ze względu na ganki, możliwość regeneracji many, hard dmg oraz mocnej umiejętności pushu.

Na IEMie widziałem co można zrobić TF'em i szczerze powiem, że zrobił masakrę, nawet przeciwko Azubu, a to już coś.

Na iemie też to widziałem, nunu z 1/5 hp stoi sb a ten rzucił karte i go zajebał :D (wyglądało jak dzida nidki w teemo).Co do champa to nie jest najgorszy, ale i jest trudny, nie każdy umie nim grać, pod ad to kupa.

Opublikowano

fakt range z Q jest miażdżący! 1450 to jest prawie połowa zasięgu ulta lux! ponadto dmg nie maleje po przejściu przez cele, to jest dobre, ale szczerze myślę, że są o wiele lepsze picki. pacz np właśnie lux/ahri/xerath (ten ostatni też ma w kija zasięgu)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...