Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reklamy W Grach Wideo?

Vanosh.

Co sądzisz  

40 użytkowników zagłosowało

1. 1. Pomys? z umieszczeniem reklam w grach wideo jest:

• Dobry.
      4
    • Z?y.
      33
    • Nie mam zdania.
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! ;)

Dziś przeglądałem sobie onet.pl i zauważyłem pewien ciekawy "temat" pt. "Już niedługo gry będą przerywane reklamami" bardzo mnie zaciekawił.

Dowiedziałem się z niego iż Microsoft "bada" możliwość wstawienia reklam do gier.

Tekst:

Xbox 360 jak telewizja(22-11-2009)Microsoft bada możliwość umieszczania reklam w grach wideo.Osoby uczestniczące kilka miesięcy temu w beta testach „1 vs. 100” mogły zauważyć przerwy na reklamy podczas gry. Nie były to jeszcze prawdziwe reklamy, a jedynie sprawdzenie jak ludzie zareagują na ten pomysł. Obecnie, jak donosi „New York Post”, gigant z Redmont chce wprowadzić reklamy na wzór telewizji.

„1 vs 100” to znany teleturniej, przeniesiony do Xbox Live Arcade. Microsoft sprzedaje w nim 15-20 sekundowe spoty reklamowe, podobne do tych znanych ze stacji telewizyjnych. W tym samym czasie firma Nielsen ma zbadać jak dużo osób je obejrzało, gdyż obecnie bardzo mało reklamodawców jest zainteresowanych reklamą w XBLA. Bez dokładnych danych nie wiedzą oni, jaki jest zasięg takiej akcji i nie chcą ryzykować pieniędzy.

Źródło :

http://gry.onet.pl/2081763,,Xbox_360_jak_telewizja,wiadomosc.html

Bardzo mnie ciekawi co sądzicie na ten temat. Czy ten pomysł jest dobry, czy też zły? :)

Pozdrawiam!

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Admin Cienia
Opublikowano

Punkt "Niemam zdania" absolutnie tu nie pasuje ponieważ "jak nie masz zdania, to się nie wypowiadaj". Moja odpowiedź to "chyba ich poje*ało".

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Moim zdaniem to jest nienormalne...

Za niedługo w ekranach będzie wbudowany maly dysk twardy, grasz grasz a tu jeb reklama i wszyscy szczęśliwi...

To już jest naprawde chore

16435562.jpg
Opublikowano

mnie wk*rwiają rekalmy w tv a co dopiero w grach video czyli odpowiedź zły !!!!!!!!

zzy9.jpg

29456.jpg

Silkroad= zeus GOKUxXPLxX:70lv Titan= Xx_FokuS_xX:55lv RuSRO=? Metin2= EwenementJP:78lv

• "Nigdy nie kłuć się z idiotą, nie warto, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu,
    a później pobije doświadczeniem"
  • "Gdyby po ziemi stąpały ideały... Gdyby czyn był godny chwały... Gdyby wielkie nominały
    każdą kieszeń oblężały..."

Opublikowano

Punkt "Nie mam zdania" może być,a osoba zaznaczająca go po prostu niech nie piszę. ;)

Widzę iż Wy jesteście tego samego zdania co Ja. :D

Opublikowano

jesli juz by mieli tak naprawde zrobic to napewno nie we wszystkich gierkach. nigdy ten numer im niezadziala bo mniej ludzi bedzie zacheconych do grania w tego typu gry (finalowy wyscig w nfs 10 metrow do mety jestes pierszy grales i czekales cale 2 dni nonstop a ty nagle reklama mcdonalda "nowe przepyszne cheaseburgery" koniec reklamy po 5 min i jestes ostatni.) :P

(Oczywiscie negatywnie)

Opublikowano

Już mi wystarczą reklamy na stronach internetowych...ja rozumiem, że każdy chce zarobić kasę, ale bez przesady ;/ już niedługo reklamy będą wbudowane w systemy operacyjne...

90% na "Zły" :D

03b33a167ce86b00.gif

Nick na Steam i w Black Ops: KaczorDonald

Opublikowano

Komercja sie szerzy co zrobic :)

Tylko zacisnac zeby ^_^

Osobiscie nie lubie komercji i dla mnie to bezsens, a raczej(zle sie wyrazilem) lapczywosc skurwieli ^_^

Jak tak zrobią to utrzyma się to max miesiąc :/ Nie chce włączyć assassina creeda 2 a tutaj reklama biedronki =.=

To czy zniknal jak sie pojawia bedzie zalezec tylko od tego czy reklamodawcy beda mieli korzysci z umieszczania reklam.

Biedronka ? Hhhhmmm :blink: Gier konkurencyjnych na pewno nie beda reklamowac :)

Opublikowano

Jak chce se pooglądać reklamy to włączam Polsat =.=...

Niech tylko spróbują to im takie jazdy zrobie...

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Mogli ewentualnie by zrobić w czas "Loading" jakąś reklamę. ;)

A osoby, które zaznaczyły iż ten pomysł jest dobry dlaczego się nie wypowiedzą? <_<

Opublikowano

tak to na pewno nie zrobią bo na czas loadingu ty pójdziesz się wylać ;p

zzy9.jpg

29456.jpg

Silkroad= zeus GOKUxXPLxX:70lv Titan= Xx_FokuS_xX:55lv RuSRO=? Metin2= EwenementJP:78lv

• "Nigdy nie kłuć się z idiotą, nie warto, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu,
    a później pobije doświadczeniem"
  • "Gdyby po ziemi stąpały ideały... Gdyby czyn był godny chwały... Gdyby wielkie nominały
    każdą kieszeń oblężały..."

Opublikowano

w czasie gry by reklamy wkurrrrrr ale tak jak mowi ziomq wczasie wczytywania to mi tam zwisa i powiewa...

@edit ale i tak moja ocena to zly pomysl

Opublikowano

Ciekawe co oni jeszcze wymyślą??

Wyobraźcie sobie że pykacie w cs'a a tu wam się reklama Durexa pokazuje i ded ;(

Choć nic nie pobije TVN :P raz byla reklama 58 minutowa :|

Ciekawe kto wogule taki szajs wymyślił ;D

Seiran95.jpg

Opublikowano

@Up

Kiedy to było ^ ^?

@Top

Jescze czego?

Ja tu sę gram w Gothica III i mi jakieś oriflane wyskakuje?

Jeszcze czego -.-?

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Gość Mounthains
Opublikowano

@Up

Kiedy to było ^ ^?

@Top

Jescze czego?

Ja tu sę gram w Gothica III i mi jakieś oriflane wyskakuje?

Jeszcze czego -.-?

już to sobie wyobrażam:

Gram w new gre:

ładowanie mapki --> reklama --> grasz Oo

porypało ich?

Opublikowano

je jjs jestem na tak bo gry stanieja o 3/4 i niektorzy beda za darmo rozdawac a ja przerobie gierke np jak jest offline to latwo usunac reklamy tylko gorzej bedzie z noline i jest pro xD

Pasjonat
Opublikowano

Przesada...

Nie dość ze niektóre reklamy w tv trwają 10 min i dłuzej to jeszcze zeby w grach...??

Absurd.Świat schodzi na psy :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...