Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info]Co myślicie o poprawianiu balansu gry Bf ?

Tigerxy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Adrias123

Nerfili tyle razy już jakieś bronie np. USAS'y i wszyskim zostały znerfione. Zresztą jak będą te nerfy to się zdziwisz że broń nie strzela tak samo, jest słabsza jak mi nie wierzysz. Jaki sens był by nerfów tylko tym co tych broni nie mają. One mają zachować balans a nie odradzać kupna broni.

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oni co najwyżej nie mogą zabrać zakupionego przedmiotu,ale mogą robić z nimi różne edycje osiągnięć i tutaj nie ma się nic dogadania.

I nie ważne kiedy była zakupiona broń.

Opublikowano

Najgorsze jest to, że oni mogą WSZYSTKO, co do gola i m24 bez dodatków da się nie ściągnąć na heda kolesia co ma 110hp, podkreślam BEZ dodatków i na krótki dystans.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Gregorio Jak mają nie odradzać kupna broni? Mi się wydaje że jak znerfią L96 tak że będzie miało np. dłuższe bolt action z mniejszym zasięgiem i dmg to mi się wydaje że to będzie odradzenie kupna tej broni bo wszyscy chyba przerzucili by się na M95 czy M82.

A te nerfy nie mają o naiwnośćio ludzka zachowania balansu tylko taki pewien plan. Dajmy przykład -

Gracz pod nazwą LOL wysyła 3sms za sumę 21zł, kupuje za to pakiet z L96. EA następnie widzi iż robi to coraz więcej graczy ale o zgrozo nic innego nie chcą kupować ! Dlatego stwierdzają że trza znerfić L96 i wtedy gracze typu LOL będą musieli wysłać następny sms na inną broń np. M95 gdyż L96 zostanie tak zmasakrowane że stane się widoczne na serwerach tak często jak M82 (czyli prawie wgl)

Czyż nie jest to kapitalnie pomyślane? W dodatku można wprowadzić niedługo po tym ale tak po odpowiednim czasie czyli mniej więcej jak wszyscy gracze tacy jak LOL kupili inne bronie buffy jakiejś bidnej pukawki która po tymże buffie staje się znowu OP. biedni gracze typu LOL stale z niej obrywając i dedając ślą następnego sms na nowy karabin i interes się kręci, z balansowaniem to nie ma nic do rzeczy gdyż podczas robienia broni chyba programiści pijani nie byli że nie wiedzieli że nowa broń będzie OP.

Co do Adrias to NIE, nie będzie tak jak myślisz gdyż KAŻDE będą znerfione, łącznie z tymi co się kupiło przez to co podałem wyżej.

Przykład? Bronie +3 czyli dawne Elite które z łaskawości dostały chyba +2 dmg i z 3 naboje do magu xD

LOL

Budowniczy
Opublikowano

W tej grze nie było i nie będzie balansu grałem może do 20 levela i śmiech mnie brał jak zabijał mnie jakiś łepek dlatego tylko że sobie doładował konto. Mówmy otwarcie w grach f2p np. TF 2 BFP4F czy Black Light Retribution żądzi pieniądz nie ma dobrych darmowych gier już wole układać te p|3dolone klocki w p|3dolonym majnkrafcie.

Opublikowano

Mi się wydaje, że powinni zrobić tak jak kiedyś np M95+3 to tak teraz w ramach rekompensaty...

A co do twojego genialnego planu to nwm czy bi się chcieli pozbawić najlepszego źródła dochodu.

Nie lepiej by było jakby wydali jakąś lepszą broń?

Teraz będą mieli hejta na maxa i gdzieś z 1/3 graczy im spieprzy...

Opublikowano
Lepiej jak wyda te 50zł za broń, niż na aimie będzie biegał do 27lvl, co ci to przeszkadza? Stać kogoś, niech kupuje omg...
Co ci przeszkadza aim? Idz na serwer gdzie nie ma cheaterow, proste. Najbardziej mnie denerwuja dwie bronie: noz (powinien brac 70-80hp) oraz pistol deagle (za mocny).
Opublikowano

@UP

Gdyby z noża nie można było szybko zabić na bliskiej odległości, gdzie nie ma praktycznie innej opcji niż użycie noża, tylko trzeba by ciachać po 2 razy każdego to byłoby to moim zdaniem bez sensu, ale każdy może mieć swoje zdanie :)

Deagle na szczęście moc ma zbalansowaną przez ilość ammo i to, że przeładowujesz po wyjęciu.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Co ci przeszkadza aim? Idz na serwer gdzie nie ma cheaterow, proste. Najbardziej mnie denerwuja dwie bronie: noz (powinien brac 70-80hp) oraz pistol deagle (za mocny).

pfff nóż za 80hp? jaja se robisz? czy coś wypieś?.... śmieszne ..... ide na campowisko sniperów i niby że co podchodze i 2 razy z noża i dopiero pada?o.0

pfff deage za mocny? to ty jesteś za saby jak tak piszesz bo nie umiesz se poradzić z tą bronią .... nie jest za mocna moim zdaniem( da tych którzy ją mają też to potwierdzą)

jak oni się zabiorą za nerfienie to se gowe dam uciąć że spieprzą cay baans gry ....

YAY

Opublikowano

Jak ktoś płacze, że deagle jest za mocny, to oznacza tylko to, że jest taką pipką, że dał się zajść, bo wątpię, że ktoś z 50m z pistoletu strzela...

Opublikowano
Jak ktoś płacze, że deagle jest za mocny, to oznacza tylko to, że jest taką pipką, że dał się zajść, bo wątpię, że ktoś z 50m z pistoletu strzela...
Nie placze tylko stwierdzam fakty kutafonie... kocham kosic na sharqi, basra i karkand moim deagle. Jak ma sie cela to na sredni dystans na dwa hity sciaga typa
Opublikowano

Nie placze tylko stwierdzam fakty kutafonie... kocham kosic na sharqi, basra i karkand moim deagle. Jak ma sie cela to na sredni dystans na dwa hity sciaga typa

Deagle ma jedną dużą wadę która czyni ten pistolet słabszym mianowicie animacja wyciągania, jest długa i chyba żaden pistolet nie ma tak długich animacji. Jeżeli przez ten czas wyciągania pistoletu ktoś nas nie zabije to można nieźle z nim pokosić jak celuje się w head'y. Mimo tego ta broń ma być drugorzędna czyli jak skończy nam się ammo w pierwszej to wyciągamy Deagla, tylko przez tą animacje łatwo jest zginąć bo jesteśmy bezczynni przez 0.8 sekundy. I tak ją używam ze względu na dźwięk i przeładowanie :P

Opublikowano

Deagle ma jedną dużą wadę która czyni ten pistolet słabszym mianowicie animacja wyciągania, jest długa i chyba żaden pistolet nie ma tak długich animacji. Jeżeli przez ten czas wyciągania pistoletu ktoś nas nie zabije to można nieźle z nim pokosić jak celuje się w head'y. Mimo tego ta broń ma być drugorzędna czyli jak skończy nam się ammo w pierwszej to wyciągamy Deagla, tylko przez tą animacje łatwo jest zginąć bo jesteśmy bezczynni przez 0.8 sekundy. I tak ją używam ze względu na dźwięk i przeładowanie :P

TAK

dokadnie! pisto ma być jako zapasowa broń a nie 2sek czekać na animacje czy jak to się tam zwie....

@UP

osobiście jestem dość zdzwiony bo r93 na pt byo dawno...... więc tye czekać? może stwierdzii że to będzie za dobre?

przy wprowadzeniu tej broni baans by pad cakiem ..... iż 96r dedaem AEK i inne bronie na uzie jeszcze pamiętam .... więc dobrze że nie ma tej broni :)

YAY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...