Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info]Co myślicie o poprawianiu balansu gry Bf ?

Tigerxy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

battlefield-play4free.jpg

Witam

Jak zapewne niektórzy wiedzą ruszyła ankieta o poprawieniu elementów gry m.in chodzi tu o balans broni i innych rzeczy.

Z jednej strony jestem za bo niektóre bronie naprawdę trzeba poprawić,ale co prawda nie gram bronią mg36 ale ta broń nie jest OP dlatego mnie dziwi ilość osób którzy zagłosowali na tą broń.Tak samo dla mnie nie ma sensu ruszać shotgunów,bo przecież by zabić na hita z tej broni to trzeba z bliskiej odległości inaczej nie zabijemy na hita,więc nie wiem jak można shotguny uważać za OP... Poza tym co jak co,ale ciekawo co tak naprawdę z tego zrobią,a co jeszcze bardziej spierdolą ^^

Także zapraszam do wzięcia udziału w ankietach:

Ankieta broni Szturmowca:

http://battlefield.play4free.com/en/forum/showthread.php?tid=109027

Ankieta broni Medyka:

http://battlefield.play4free.com/en/forum/showthread.php?tid=109030

Ankieta broni Mechanika:

http://battlefield.play4free.com/en/forum/showthread.php?tid=109031

Ankieta broni Snipera:

http://battlefield.play4free.com/en/forum/showthread.php?tid=109033

Ankieta broni krótkich:

http://battlefield.play4free.com/en/forum/showthread.php?tid=109035

Ankieta broni Shotgun:

http://battlefield.play4free.com/en/forum/showthread.php?tid=109036

Ankieta pojazdów itp.

http://battlefield.play4free.com/en/forum/showthread.php?tid=109403

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wg mnie powinni usunac:

Odblokowanie broni za lvl, mosyfikacje broni, dodac spowrotem stroj ru i us i interfejs sprzed roku, bronie od 20 lvla wzwysz.

Co dodac:

Spowrotem dzialajace boosty (zabawa jak sie granatem/mortarem rozpierdzielalo wszystko) i nieznikajace miny ppac po smierci.

Ale to tylko marzenia :-(

Kiedys ta gra miala balans.

Opublikowano

Wg mnie powinni usunac:

Odblokowanie broni za lvl, mosyfikacje broni, dodac spowrotem stroj ru i us i interfejs sprzed roku, bronie od 20 lvla wzwysz.

Co dodac:

Spowrotem dzialajace boosty (zabawa jak sie granatem/mortarem rozpierdzielalo wszystko) i nieznikajace miny ppac po smierci.

Ale to tylko marzenia :-(

Kiedys ta gra miala balans.

Odblokowanie broni za lvl to napewno nie w tej wersji bf ;p wtedy by oni nie zarabiali,a w końcu to wersja play4free jakbyś chciał odblokowanie takie to wtedy pewnie trzeba byłoby bulić za sam start gry by w ogóle zagrać...

Interface sprzed roku jak i grafa jest o dużo gorsza jaka była kiedyś ta wersja która jest teraz jest dobra jakby co to się nie obrażę jak poprawią na lepszą.

W każdym bądź razie mają i tak poprawić na inną animacje wystrzału amunnicji w tym kompresja dźwięków na rzecz płynności (testy w tym etapie są już publiczne)

Nieznikające miny/claymory jakbyś tak chciał z jednej strony dla ciebie było by to i dobre lecz dla innych nie i bezsens niech każdy z mechaników/sniperów niech by wyrzucił max miny/claymory i tak po kolei każdy user po czym by dedneli i następne by klepali wtedy wszystko byłoby znominowane wtedy balans gry byłby zjebany wystarczy pomyśleć :P

@Kosion

Ja bym tam nie ruszał też sniperki l96 nie wiem gdzie ludzie mają oczy oO prędzej ruszyłbym sniperke m95 bo ona to jest z lekko przegięta,a nie l96.

Znając życie i Ea spierdolą i pogorszą l96 x_X

Ps.Przypominam by zobaczyć ankietę trzeba być wpierw zalogowany i wtedy dopiero będzie możliwość zobaczenia ankiety jak i zagłosowania... .

Opublikowano

Moim zdaniem bronie są zbalansowane. Do mg36 mają coś tylko nooby. I nie mówię to jako medyk, a jako mechanik. Nigdy nawet nie grałem mg36. Niby w statach mam najwięcej śmierci własnie z tej broni, ale mi to nie przeszkadza. Znacznie bardziej nie lubię shotgunów ( na sharqi to mordęga). Ale m95 mogliby trochę przykrócić. To chyba jedyna zbyt dobra broń. Co do nieznikających min, o ile miny ppanc nie zawsze rozwalają to claymory, szczególnie na drabinie, byłyby przesadą.

Jesli jesteśmy już przy temacie zmian, to może trochę offtopnę. Nie uważacie że przydałyby się nowe umiejki dot. obsługi broni? Np. skracanie czasu przeładowania 1lv= -0,3s 2lv= -0,5s i redukca odrzutu? Oczywiście z umiarem, żeby się nie okazało, że shotguny nie będą miały odrzutu :)

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Opublikowano

@up

Ja nic nie mowilem o claymorach, tylko min ppac, kiedys tak bylo ze nie znikaly po smierci.

Co do twojego pomyslu z nowymi umiejetnosciami wydaje mi sie to bez sensu, wg mnie modyfikacje broni wystarcza.

Co do shotgunow to juz je zbalansowali wystarczajaco. Nie widzialem nikogo kto z shotgunem nie mialby lepsze staty niz 2.0 k/d.

Opublikowano

Wszystko tylko nie moje kochane L96, za długo na nie czekałem, żeby je teraz sknocili. M95 nie jest wcale takie OP, celność jest zbalansowana przez czas przeładowania i ilość ammo.

@Down

Niestety, na razie L96 prowadzi w ankiecie :( :( :( Ja dałem SKS, bo zasięg jest jak dla mnie nieco zawyżony, recoli też mógłby być większy moim zdaniem.

@2xDown

Gdzie on pisze, że na heda? Chodzi mu o to, jak masz np. 60 HP (mniej więcej) to strzałem w korpus z L96 może Cię przeciwnik nie zdjąć, a z M95 już tak.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dlatego też można byłoby im podrzucić pomysł co do m95 obniżyć dmg i dać więcej ammunicji,bo ta broń to jest przesada u mnie to ona jest jako top1 w moich dedach.Jak od jednego snipera unikniesz to cie drugi załatwi z tej samej broni i jest to broń dla mnie OP l96 jest większa szansa,że nie ściągnie cie na hita zaś z m95 jedynie kurwica dla przeciwnika.Co do shotgunów żadna z tych broni nie jest op ze średniego dystansu nie zabijesz liczysz tylko na bezpośredni bliski kontakt i uwielbiam ludzi jak grają shotgunami mi to nie przeszkadza.Druga kwestia jestem medykiem co prawda,ale już nie gram bronią mg36,ale i nie zaprzeczam,że grałem mg36 i nie jest to broń op poprostu jest dużo osób z tą bronią i dlatego inni narzekają i mają swoje widzimiśki.I dmg mg36 wcale nie jest takie powalające jakby wziąć pod lupe inne bronie medyka.L96 jestem za tym by zostawili jak jest teraz nie wiem czemu na nią narzekać :P

Opublikowano

Widzę że EA zaczyna robić ludzi w konia. Zamiast wziąść się za coś sensownego bo prócz 2 mapek z rush chyba od myanmaru nic nie dodają prócz jakiś dupianych pakiecików to zaczyna się nerfienie żeby nooby nie płakusiały bo jeszcze zrażą kogoś do gry i ktoś esa nie wyśle.

Jak ktoś wydał kasę na przykładowo l85 l96 g53 czy mg36 to EA mu zapier*oli broń, przecież może se kupić inną broń, jak fajnie, nowa kaska wpadnie !

To jest wielki debilizm ta akcja nerfienia dla noobów i tyle

LOL

Opublikowano

Dla mnie przegięty jest Heli, te dwie rakiety ppanc. to po prostu piekło. Mogliby też ulepszyć w odrzutowcach to, żeby rakiety nie były samo-naprawadzające tylko leciały prosto i miały taki range i dmg jak te u heli ppanc. :D

Opublikowano

Odwalcie się od m95 i l96.

Ludzie, to że ktoś ma skila i was ściąga na hita to to nie jest wina broni...

Jeśli padasz na hita to znaczy tyle, że dostałeś heda, a tak samo możesz zebrać np z m24 i też padniesz...

Co do SKS, jeśli chcecie mu zabrać zasięg, albo dodać większy odrzut, to bez urazy, macie od tego m110, albo SUVa czy embera...

Jakby zabrali zasięg, to by musieli go dodać do m95, albo m82 (która też jakaś specjalna nie jest...) bo niby jak mamy coś ubić z odległości większej, niż 400m jak nam podebią SKS?

Wgl większość ludzi płacze na serwach, że masz lepszą broń i w związku z tym jesteś nolifem.

Do cholery jasnej to, że wydajesz kasę na grę PAY 2 WIN nie znaczy, że jesteś nolifem, jak się nie podoba to wypieprzać na bf2, czy 3.

L96, SKS, M95 wszystkie są dobre, a kto ma narzekać zawsze znajdzie sobie powód.

Jak zdupią te bronie, to niech oddadzą potem kasę tym, którzy kupili coś co było dobre, ale to zdupili.

To tyle ogłoszeń parafialnych z mojej strony.

@Down

A gdzieś JEST NAPISANE, że mogą zmieniać?

Skoro już wykupiłem prawa do korzystania z TEJ broni, to wykupiłem prawa do TEJ broni a nie innej.

Wgl najbardziej mnie wnerwia, że się wypowiadają te osoby, co nie powinny.

Albo jakieś zawistne dzieci, co nie stać ich na DARMOWEGO sponsorpaya,

to muszą zakapować, że broń jest za dobra, bo za często z niej padają, a tak na prawdę nigdy w życiu nie mieli z nią styczności.

Kolejna sprawa to to, że np w działach dla snipera wypowiadają się mechanicy i szturmy, co też ich boli, że padają na 1 hita,

Bo jak to tak można? Przecież normalnie trzeba dostać minimum 10 strzałów w głowę w normalnym życiu, żeby paść...

Wgl co macie do m95? M82 ma większe DMG i jeszcze nie widziałem, żeby ktoś o to płakał.

Apel do wszystkich, ogarnijcie się ludzie, jak nie chcecie sami grać, to dajcie innym.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Za niedlugo ta gra bedzie miejscem spotkan jak znerfia bronie :D

Nie wiem jak wy to robicie ze najwiecej dedow macie od snipera... ja mam 24 lvl i jakas sniperka w dedach jest daleeeeko w tyle. Na 5 rund moze 2/3 razy mnie sniper sciagnie.

Opublikowano

Moim zdaniem bronie są zbalansowane. Do mg36 mają coś tylko nooby. I nie mówię to jako medyk, a jako mechanik. Nigdy nawet nie grałem mg36. Niby w statach mam najwięcej śmierci własnie z tej broni, ale mi to nie przeszkadza. Znacznie bardziej nie lubię shotgunów ( na sharqi to mordęga). Ale m95 mogliby trochę przykrócić. To chyba jedyna zbyt dobra broń. Co do nieznikających min, o ile miny ppanc nie zawsze rozwalają to claymory, szczególnie na drabinie, byłyby przesadą.

Jesli jesteśmy już przy temacie zmian, to może trochę offtopnę. Nie uważacie że przydałyby się nowe umiejki dot. obsługi broni? Np. skracanie czasu przeładowania 1lv= -0,3s 2lv= -0,5s i redukca odrzutu? Oczywiście z umiarem, żeby się nie okazało, że shotguny nie będą miały odrzutu :)

Z tym skracaniem czasu przeładowania bardzo dobry pomysł, szczególnie w broniach dla szturmowca, oraz m95 i m82A3.

Za niedlugo ta gra bedzie miejscem spotkan jak znerfia bronie :D

Nie wiem jak wy to robicie ze najwiecej dedow macie od snipera... ja mam 24 lvl i jakas sniperka w dedach jest daleeeeko w tyle. Na 5 rund moze 2/3 razy mnie sniper sciagnie.

A u mnie też na 1 miejscu m95 jeśli chodzi o dedy xD 508 razy mnie to zabiło hehe.

Opublikowano

Niestety,ale zagłosować na 2 bronie się nie da bo bym też zagłosował na m82a3 razem m95 i tak jak powiadałem kosztem dmg poprawienie większa ilością amunicji i w przypadku tej m82 przyspieszenie jej przeładowania itp,ale nią i tak mało kto gra,a ludzie i tak się czepili l96 i tak wiem można zabić ze sniperki jakiekolwiek na hita tylko tu chodzi o to jak ktoś ma ułatwienie tego strzału...

I przy moim kd 3.12 na chwile obecną w moich dedach prowadzi m95 na 615dedów czy to normalne ? jak inni płaczą na inne bronie otóż to nie i oczywiste to,że musi mieć każda klasa do wypowiedzenia ,bo wtedy jest doświadczenie o co tutaj chodzi i jak to ma się to w twojej praktyce.Ja np.jak głosowałem na mechanika to zagłosowałem na none.żeby tam nic nie poprawiali bo jest spoko ja mam szanse i mechanik ma szanse proste tu chodzi o balans,żeby twoje postrzeżenie miały jakieś szanse z inną klasą.Ktoś tutaj pisał o sks,że też wystarczy na hita i ktoś leży otóż wielu w moich przypadkach jak biegłem do innego punku ktoś zakamuflowany z sks mnie nawalał ze 110 hp zostało mi gdzieś około 20hp gdzie jeszcze byłem w stanie szybko się postrzec i uwalić tą osobę i o to tu właśnie chodzi,żeby mieć jakieś % szans na zabicie.I w tym mam umiejętność,że jak namierza mnie już sniper to słyszę jego oddech i nie stoje jak kołek więc ruszam się bo bokach skaczę dlatego,też sniper ma utrudnione zadanie,żeby mnie nie ubił właśnie mnie na heada.Może i przypierdalam się za te m95,ale jest coś nie halo,albo coś oni spierdolili przy balansie teamu albo i coś innego,bo jak jeszcze nie było aktualizacji do karkand rush to takich jajec nie było.

I musi to coś mieć na rzeczy,że kiedyś było inaczej w przypadku sniperów oni coś sknocili,dlatego,że oni mają jakiś plan na wprowadzenie,by do ubiorów mieć dodatki sami pokazywali na ss,że do ubioru będzie można wsadzić jakieś um. i dzięki temu będzie można otrzymywać mniejsze obrażenia i nie tylko i już wtedy zaczęła się dyskusja,że sniper będzie pokrzywdzony bo nie zabije na hita.

W każdym bądź razie nie jestem tam jakimś płaczkiem tylko po prostu wyjaśniłem jak jest i jak było wcześniej teraz jest inaczej .

clothing_inserts.png

Opublikowano

Z broni trza by poprawić STG77AUG żeby tak nie znosiło, ja mam to opanowane ale dla początkujących to jest problem.

Opublikowano

Tigerxy jak byś czytał ten temat dalej (z tym zdjęciem) to byś wiedział że tego nie wprowadzą ponieważ to nie zbalansowałoby tą grę do takiego stopnia że była by nie grywalna. Ktoś tam pisał że jednak tego nie wprowadzą.

Opublikowano

Z broni trza by poprawić STG77AUG żeby tak nie znosiło, ja mam to opanowane ale dla początkujących to jest problem.

Jak dobierzesz odpowiednie dodatki to nie znosi w ogole.
Opublikowano

Jak kupiłbym pakiet m4a1 z dodatkami a potem np aek na własność to mogę tych dodatków w nim używać nie?

Opublikowano

Jak kupiłbym pakiet m4a1 z dodatkami a potem np aek na własność to mogę tych dodatków w nim używać nie?

Tak.

edit: o co chodzi z ta m95? czemu wszyscy mowia ze jest op?

Opublikowano

Tigerxy jak byś czytał ten temat dalej (z tym zdjęciem) to byś wiedział że tego nie wprowadzą ponieważ to nie zbalansowałoby tą grę do takiego stopnia że była by nie grywalna. Ktoś tam pisał że jednak tego nie wprowadzą.

Oczywiście,że czytałem i pod koniec i jest odpowiedź od developera

"This feature was postponed because we didn't feel we could make it good enough given the timeframe we had for it. So this is officially postponed indefinitely. Therefore I'm unsticking this thread. But who knows, the feature may be resurrected in the future."

Co nie znaczy,że jest zakończony projekt na zawsze.A jak wiadome Ea jest paziorne na $$$ poza tym kto by nie był :D

Co do broni słabych tak jak tu został wymieniony STG77AUG to nie ma co liczyć na poprawienie oni mają tylko za zadanie jak już to obniżyć/pogorszyć broń,a nie podwyższać na lepszą wygodę :P

Dobra zostawmy narazie to m95 na chwilę obecną i odpowiedzcie dlaczego waszym zdaniem mg36 jest op tak samo jak famas i l85a2

Opublikowano

Dla mnie mg36 nie jest OP i l85 jest o wiele lepsze od mg36, owszem 36 jest dobrą bronią ale gdzie mu do QBB czy m27 iar.

To jest kolejny przejaw BUUU ktoś mnie duedł admin znerfij jego bron plisss a że mg36 jest niezwykłe popularne to dzieciarnia płacze bo jest tym dedana.

Taka jest niestety prawda :(

LOL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...