Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 2008 Patch !

MrOrches

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm.. Nie wiem czy mi działa jak należy ^^ Dokładniej, na serwer mogę się zalogować, ale czy są wprowadzone jakieś zmiany ? Głównie chodzi mi o lvl obok nicku i złotą monetkę.. Wiem że musi być taki patch bo już jeden typek na tym forum sprzedawał postać na ZZYT2 i na screenach wyraźnie było widać: Misje po PL, złota monetka, lvl obok nicku...

Ma ktoś taką kombinację ? Bo na tym patchu nie ma nic w tym stylu :<

Pozdrawiam a co do autora masz + i 5 :P

• Odpowiedzi 124
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@OFFTOPIC

Dziękuje za dobre oceny

@TOPIC

Patch działa Ci dobrze. Ten koleś musiał dawać fałszywe screeny lub screeny z Metin2 PL ;).

Pyt.: Czy jest w tym patchu lvl-el obok nicku ?

Odp.: Lvl-el obok nicku zależy tylko i wyłącznie od SERWERA.

Pyt.: Jest złota monetka ?

Odp.: Wydaje mi się, że jest to rzecz zależna od pliku, z którego odpala się metka lub jakiś plików locale (wszystkie podejrzane pliki znajdują się w patchu :P).

Pyt.: Są misje po polsku ?

Odp.: To zależy od serwera! W dziale o tworzeniu prywatnych serwerów jest napisane jak spolszczyć te misje, ale trzeba być właścicielem owego priva.

Jak jakieś nie jasności odnośnie tych pytań pisać na PW, żeby nie było spamu. ;)

Moje patche:

Moje tutoriale:

Opublikowano

Kurde zrobilem tak jak tu jest napisane i przy uruchamianiu jakiegos metina pisze tak "FATAL ERROR! File not exist: Pack/Indeks co jest?co zle zrobilem?

Opublikowano

Hmm usunąłeś plik index chyba ;/ Spróbuj to wkleić do folderu pack w metku:

Download:

http://www.speedyshare.com/files/20401745/Index

Skan:

http://www.virustotal.com/pl/reanalisis.html?bfa689c17c586fc04cb09baea6a0cbe274597a43f9e17b118cce163d18a17a18-1263765179

Jak nie zadziała to pisz ! Spróbuje pomóc. ;)

Moje patche:

Moje tutoriale:

Opublikowano

A więc tak:

1. Skopiuj plik Index. (klikaj tam gdzie na obrazku zaznaczone :D)

38129452.png

2. Otwórz folder gdzie masz zainstalowanego Metin2 2009 (lub 2010 też powinno chodzić) i odszukaj folder pack!

43581960.png

3. Wklei do folderu pack plik Index.

71154374.png

Jak nie wiesz jak otworzyć ten pasek z kopiowaniem i wklejaniem to otwiera się go prawym przyciskiem myszy :lol: . Najpierw najedz na ten plik Index i wciśnij PPM (skrót od Prawy Przycisk Myszy) i klikaj kopiuj, a jak już znajdziesz i wejdziesz do folderu pack kliknij na białym polu PPM i wciśnij wklej ;) Nie bierz do siebie tego jak to umiesz :P. Po prostu nie chce mi się pisać 10 razy o tym samym (spam :D). Jak to nie tego wina to... o 21:00 na GG jeśli możesz ^^. Ja wcześniej nie dam rady. :P

Ps.: Zwykle na kompie jestem od 16:00 do 23:00, a weekendy od 11:00 do 1:00 xP. Ale teraz mam mnóstwo sprawdzianów i nie dam rady na bieżąco odpisywać ;/.

Moje patche:

Moje tutoriale:

Opublikowano

"Błąd podczas łączenia się z serwerem" zrobiłem tak jak w instrukcji i nie dziala czemu?? Czy przy kopiowaniu tych plikow należy wziąć "zastąp" czy "pomiń"??

Opublikowano

Zastąp ! :P

A jak masz "Błąd podczas łączenia się z serwerem" to serwer OFF lub nie ma GA (jeśli hamachi) lub złe spolszczenie. ;) To na 99,(9)% nie jest winą tego patcha. ;)

@Edit

Mam pytanie do tych, którzy próbowali patcha na Metin2 2010!

Działa wam ? :D

Moje patche:

Moje tutoriale:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W każdym temacie z reklamą prywatnego serwera jest to "spolszczenie". Pozwala ono na zalogowanie się na IP prywatnego serwera a nie do Polskiego Globala. Jak nie możesz znaleźć spolszczenia to zapraszam na temat:

http://www.mpcforum.pl/topic/79405-tutupload-spolszczenie-co-i-jak/

@Edit

Nie chce nabijać postów ale do pana niżej...

No nie powiedziałbym... Miałem ten program i nie jest on do kopiowanie na kompie rzeczy tylko z kompa na serwer. ;)

Łatwiej jednak tradycyjnym "Kopiuj, wklej". Czytelne, łatwe, szybkie i zawsze działa. ;)

Osobiście sprzątam kompa i zostaje mi przeglądarka www, 2 gry, GIMP, Deamon Tools (niezbędne) i odtwarzać video. ^^ Lepiej sobie nie zaśmiecać kompa skoro Windows posiada taką błahą funkcję jak "Kopiuj, wklej".

Moje patche:

Moje tutoriale:

Opublikowano

W każdym temacie z reklamą prywatnego serwera jest to "spolszczenie". Pozwala ono na zalogowanie się na IP prywatnego serwera a nie do Polskiego Globala. Jak nie możesz znaleźć spolszczenia to zapraszam na temat:

http://www.mpcforum.pl/topic/79405-tutupload-spolszczenie-co-i-jak/

ja mam problem tez robilem wszystko jak w instrukcji lecz na serwerze 123wulin.com wyskakuje błąd podczas połaczenia z serwerem plz odpisz na GG 10930362

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam metina z 2010 r. spatchowanego robię tak jak w instrukcji ...

Patcha tego wklejam do folderu pack w meku 2010 rok ....

Daje tak na wszystkie ....

Wklejam spolszczenie do metka 2010 rok ...

Wchodzę w nie ...

Pojawia się ekranik czarny , słychać nagle odgłos 'error" xD I się spol. nawet nie wlonczylo i nagle się wylancza ??

O co chodzi ?? Proszę o pomoc ....

Opublikowano

e czyli jak to zrobię to będe mógł grać w metka 2010 normalnego pla i w tym samym móc na privach z spolszczeniem osobnym?

1377531174-U173186.png
Opublikowano
e czyli jak to zrobię to będe mógł grać w metka 2010 normalnego pla i w tym samym móc na privach z spolszczeniem osobnym?

Nie! Podmieniasz pliki na starsze aby móc grać na privach. Na Metin2 PL nie zagrasz, bo przy uruchamianiu patchuje ci się metek. No chyba, że da się grać w ten sposób na "obejściach" ale na tym się nie znam ^-^.

@rzepa996

Mam pytanie. Robisz to z nowym patchem czy starym? Bo wypuściłem 2 wersje. :P Zaraz sprawdzę jeszcze raz tą nową. ;)

A i jak podmieniasz pliki... to podmień tylko te co są w folderze "pack". Jak nie masz Windowsa to MOŻE (ale nie musi) ci usunąć stary folder pack i zastąpić go nowym z 2 plikami. x] Uaktualnię instrukcję, żeby nie było niejasności :D.

@Edit

Sprawdziłem i o dziwo nie działa o.O Wczoraj wszystko śmigało a dzisiaj ekhem... dobra jeszcze raz wrzucę linka do patcha. Teraz więcej plików ;/.

Moje patche:

Moje tutoriale:

Opublikowano

dobra ... teraz juz normlanie mi wyskakuje okineko logowania ;d

Tylko ze mam pytanie xD

Czemu nie moge połaczyc sie z serverem ?? Ciagle jest zostaniesz połączony ....

Opublikowano

A z jakim serwerem chcesz się połączyć? :D

Jak pisze ci "Zostaniesz połączony z serwerem..." to poczekaj a jak błąd to niestety serwerek OFF lub nie masz z nim łączności lub złe spol/IP itp itd. :P Powtarzam to nie wina patcha. xD Sprawdź czy inny serwer ci chodzi. Np. FyLongju S2 ;)

@Edit

Ja mam czarne okienko, bo korzystałem z nowego patcha w fazie beta :D. A ty pewnie starego 5MB ściągnąłeś :P i coś źle "zaskoczyło" xDD.

Moje patche:

Moje tutoriale:

Opublikowano

Siema !

Jestem nowy a mianowicie mam pytanie czy to tak ma byc że jak odpalam byle jakie spolszczenie priva to mam 7 polskich serwow JAK KTOS WIE JAK TO ZROBIC TO GG 13724294 ;] POZDRO

Opublikowano

Tak. Tak ma być :P. Włazisz na byle który i jesteś na privie, do którego spolszczenie ściągałeś. ;)

Ps.: Jak jest błąd połączenia lub inne związane z podłączeniem do serwera to... To nie jest wina patcha. Poczytaj posty wyżej to dowiesz się czego to wina może być xD (pisze posta na zapas :P)

Moje patche:

Moje tutoriale:

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...