Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Post otrzymał ostrzeżenie

lopescio

Heyah  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jeste? za wprowadzeniem tego?

• Tak
      20
    • Nie
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinna być informacja gdzieś choćby małą czcionką, że post został już zgłoszony, tak jak pokazał Marcuśny..

Albo przynajmniej dodać gdzieś info że post był sprawdzony, żeby nie było miliardów raportów na już zgłoszony post.

challenger.png

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nikogo nie powinno obchodzić jaką kto dostał kare. Myśle, że po prostu powinna być informacje: użytkownik został zgłoszony

Bo czasami bywa, że jeden post zostaje 10 razy zgłaszany, a nawet więcej.

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Po wysłaniu raportu można byłoby dodawać jakąś ramkę, lub inne oznaczenie

Coś w tym stylu

gmhl.png

Dokładnie o tym samym pomyślałem, powinna być informacja że post został zgłoszony a post który jest ukarany warnem mógłby być zaznaczony na czerwono

Opublikowano

Powinna być informacja gdzieś choćby małą czcionką, że post został już zgłoszony, tak jak pokazał Marcuśny..

Albo przynajmniej dodać gdzieś info że post był sprawdzony, żeby nie było miliardów raportów na już zgłoszony post.

Ale samo info, że post jest zgłoszony to w zasadzie nic innego nie daje.

Powinno być info, że raport był i oznaczony, że warna dostał, tak jak to Klaskaj napisał.

Opublikowano

Złapałeś kryzys wieku średniego że ciekawi Cię za co i ile dostają ludzie ostrzeżenia?

Nie, ciekawi mnie czy lizodupy dostają warny gdy powinny ;)

Uważam to za dobry pomysł. Moderatorom też zapewne ułatwiłoby to życie, a my użytkownicy wiedzielibyśmy co zgłaszać, a co już zostało zgłoszone/ukarane.

Tak.

Widząc Twój nick tutaj spodziewałem się zupełnie czegoś innego o.O

Opublikowano

Uważam to za dobry pomysł. Moderatorom też zapewne ułatwiłoby to życie, a my użytkownicy wiedzielibyśmy co zgłaszać, a co już zostało zgłoszone/ukarane.

Tak.

Opublikowano

@OP A po co ci to wiedzieć? Wg. mnie jak widzisz tylko swoje warny, to tylko tam gdzie sam otrzymasz ostrzeżenie powineneś o tym wiedzieć. Ich warny, ich sprawa.

Wiedzieć po to, żeby nie raportować po kilkanaście razy tego samego posta ;) Jestem na tak :P

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Z tym pokazywaniem ile ktoś dostał % to nie przesadzajmy.

Lepiej będzie, gdy obok posta łamiącego regulamin będzie napisane "Post zgłoszony", "Zgłoszony" albo "Zgłoszenie wysłane". ;)

Opublikowano

Niektórzy moderatorzy dodają edit do posta. O ile od modów małych działów możnaby było tego wyamgać, tak od globali nie bardzo. Jestem na tak.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

@OP A po co ci to wiedzieć? Wg. mnie jak widzisz tylko swoje warny, to tylko tam gdzie sam otrzymasz ostrzeżenie powineneś o tym wiedzieć. Ich warny, ich sprawa.

Zgadzam się, po co wiedzieć userom, za co inny dostał ostrzeżenie? Seems legit.

Opublikowano

Cześć.

Co Wy na to, aby wprowadzić coś takiego, że gdy post dostanie warna to wyświetla się informacja dla każdego, że go dostał i ile % za niego?

Nie.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Z tym pokazywaniem ile ktoś dostał % to nie przesadzajmy.

Tylko tutaj jest problem, że modek może dać 0% i dalej mamy kolesiostwo.

Czy to nie dziwne, że moderatorzy są na nie?

Opublikowano

Pomyslales o tym, ze dany moderator moze dac te 5%, a potem je zdjac ?

Obok posta bedziesz mial "blabla 5%" i bedziesz sobie zyl ze swiadmoscia ze ktos ma te 5%, a tak naprawde nie bedzie ich mial

w statusie wpisze sorry za pomylke lub cos w tym stylu i bedzie spokoj

obalaj to

elo

s2c77Oa.png

Opublikowano

Pomyslales o tym, ze dany moderator moze dac te 5%, a potem je zdjac ?

Obok posta bedziesz mial "blabla 5%" i bedziesz sobie zyl ze swiadmoscia ze ktos ma te 5%, a tak naprawde nie bedzie ich mial

w statusie wpisze sorry za pomylke lub cos w tym stylu i bedzie spokoj

obalaj to

elo

Zdjęcie % to tak jak danie warna, tylko ujemnego i to też powinno być pokazywane, tylko problem w tym, że wiem jak np Usama ma % zdejmowane i Makin się nie zgodzi na pokazywanie zdejmowanych % ;)

Opublikowano

Jestem na nie dlaczego? Ponieważ jest to zbędne. Jeżeli wysyłasz raport prędzej czy później ktoś go zrobi i da ostrzeżenie.

Kogo oni wybierają na kidmoda...

Przeczytaj temat od początku i dowiedz się o co w nim chodzi i dopiero się wypowiadaj, okey?

Opublikowano

zdecydowanie jestem na tak. Kolesiostwo sięga zenitu. Jeszcze jak był TS MPC to mi się przypomniał taki fajny cytat, nie pamiętam kto dokładnie rozmawiał, ale wiem, że to była rozmowa pomiędzy userem a jakimś o wiele młodszym od niego modem bez mutacji. I padły takie cudowne słowa:

[Mod]: Wstawiam Ci warna, bo mnie obraziłeś

[user]: No i chuj, pogadam z <wycięte bo tu nick jakiegoś globala/admina> i mi tego warna zdejmie.

Powiedz kolesiostwu stanowcze

1358780427-U94665.jpg

57199140501148694665.png

Opublikowano

Kogo oni wybierają na kidmoda...

Przeczytaj temat od początku i dowiedz się o co w nim chodzi i dopiero się wypowiadaj, okey?

Złóż zażalenie do Antixa. Chyba wiem o co chodzi i napisałem, że to jest niepotrzebne...

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

Złóż zażalenie do Antixa. Chyba wiem o co chodzi i napisałem, że to jest niepotrzebne...

To wróć do szkoły, bo najwyraźniej masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Dla genialnych globów, wcale go nie obraziłem, oceniłem jego iloraz inteligencji na podstawie postów zawartych w tym temacie.

Opublikowano

Chyba raczej nie zrozumiałeś, chodzi o to, gdy przykładowo w każdym temacie publikacji co 5 minut jest odświeżany temat i ktoś go raportuje, po czym dostanie użytkownik ostrzeżenie, a potem znowu kolejna osoba wyśle raport na ten post i znowu się czynność powtarza - więcej roboty dla osób raportujących i moderatorów.

Opublikowano

Chyba raczej nie zrozumiałeś, chodzi o to, gdy przykładowo w każdym temacie publikacji co 5 minut jest odświeżany temat i ktoś go raportuje, po czym dostanie użytkownik ostrzeżenie, a potem znowu kolejna osoba wyśle raport na ten post i znowu się czynność powtarza - więcej roboty dla osób raportujących i moderatorów.

Ale on wgl jakiś z innego tematu chyba jest, a może jakiego gibona spalił i pisze tu o jakimś robieniu raportów i warnowaniu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...