Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kostki pamięci RAM.

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Za parę miesięcy chce kupić sobie kostki pamięci RAM(aktualne się spaliły, trochę stare były).

Chciałbym sobie wybrać jakieś do 500 zł, jednak nie wiem, która będzie pasować do mojego słabego sprzętu. Jeżeli 500 zł to mało jak na dobre kostki to napiszcie(nie znam teraźniejszych cen).

A więc informacje:

Płyta główna: Winfast K8T890M2AA (Socket M2),

Karta graficzna(jeżeli potrzebna): ATI Radeon HD 5450,

Procesor: AMD Athlon 64 X2 4400+.

Jeżeli jakieś informacje są potrzebne to podam.

Z góry dzięki.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

500 zł za pamięć DDR2 o.O Przecież ten PC warty nie o wiele więcej :D

Do wyboru do koloru

http://allegro.pl/pamiec-ddr2-dimm-15834?buy=4&change_view=1

Opublikowano

radzę w miejsce 500 zl na ram, kupic nowa szybsza plyte glowna co ma szybsze magistrale + ram DDR 3 co w efekcie otrzymasz 3x lepszy efekt niz sam ram DDR2 DIMM...

Opublikowano

Twoja płyta obsługuje DDR2 pamięci i to do max. 2 GB. Słabiutko. Nie myślałeś o wymianie całej płyty głównej? Skoro możesz wydać 500 zł + to kup sobie za 200-300 zł płytę i lepsze ramy. Chociażby GIGABYTE 75M. Jest niedroga, dobra, ma 4 wejścia na RAMy DDR3. Do 64GB. :)

@up szybszy. ;<

Opublikowano

Twoja płyta obsługuje DDR2 pamięci i to do max. 2 GB. Słabiutko. Nie myślałeś o wymianie całej płyty głównej? Skoro możesz wydać 500 zł + to kup sobie za 200-300 zł płytę i lepsze ramy. Chociażby GIGABYTE 75M. Jest niedroga, dobra, ma 4 wejścia na RAMy DDR3. Do 64GB. :)

@up szybszy. ;<

Jeżeli wymieni płytę będzie też musiał wymienić procesor.Dodatkowy koszt.

Opublikowano

Jeżeli wymieni płytę będzie też musiał wymienić procesor.Też dodatkowy koszt.

No tak, ale ja wolałabym już dozbierać trochę kasy niż inwestować w te ramy DDR2 do tej płyty...

Opublikowano

1. Do kurwy nędzy mać masz dział komputery

1b. a w nim poradnik http://www.mpcforum.pl/topic/621838-poradnik-ram-wybor-itd/

2. Dobre będzie takie coś http://www.morele.net/pamiec-kingston-2-x-1024mb-hyperx-800mhz-ddr2-cl4-khx6400d2llk2-2gn-89296/ i faja

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

No tak, ale ja wolałabym już dozbierać trochę kasy niż inwestować w te ramy DDR2 do tej płyty...

Jeżeli używa PC do internetu etc wystarczy kupić 2GB ramu koszt ok 100 zł i PC będzie miał na chodzie :)

Opublikowano

PC używam także do gier MMO.

Jeżeli jest lepiej kupić płytę, procek i kostki to proszę o jakieś konkrety. Ogółem na procka się nie skarżę, dwa rdzenie i wszystko mi chodzi.

Oraz jak możecie to także ile by kosztowały te trzy części. Najlepiej jakieś dobre ale nie zbyt drogie jak na taką część.

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...