Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Thresh - Co o nim sądzicie?

Loth Sugan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

q to taki blitzcrank upośledzony, ale pasyw idealny dla supporta. wyciąga mnóstwo ap tylko z tego że adc sobie farmi

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Pewnie dobrze się bedzie sprawdzal na suppie chociaż oglądałem, że koleś nim na solo grał, do jungli może się też nada - krótko mówiąc dobry będzie.

btw. był juz chyba taki temat.

Opublikowano

AP tank.

Pewnie będą chodzić na topa tak jak Elise, gralem nim na becie i robi rozpierdol jako AP tank.

Dodatkowo to zbieranie dusz, w late jebaniec jest tons of damage i tank jakich mało.

Opublikowano

Jego passive jest wyśmienity, daje mu darmowy armor i AP. Z tego co widziałem to ludzie go pod AD robią, można wtedy wyciągnąć 1000 z Q. Ulti slow o bodajże 99% i zadające dmg.. Znajdzie się w mojej kolekcji postaci.

@Down :

Pasywnie: Zadaje (0,5 AD) magicznych obrażeń na każde uderzenie które odnawia się, kiedy nie atakujesz. Ta wartość jest równa wszystkim zebranym duszom + do 80/110/140/170/200% attack damage, bazująca na czasie, jaki minął od ostatniego ataku.

Aktywnie: Łapie przeciwnika, przyciągając go do siebie lub doskakując do niego.

Wyrzuca swoją kosę, zadając pierwszemu celowi 80/110/140/170/200 (+0,5 AP) magic damage po czym przyciąga go do siebie przez 1,5 sekundy.

Opublikowano

@Up

Ciekawe, że idąc na nim pod ad wyciągamy dmg z q jak przweliczniki ma ap :)

@Topic

Ogołem będzie dobry wszędzie, wszechstronny champ.

Opublikowano

Ale 7k ip bedzie kosztował, mimio to zbieram na niego, juz 6,6 k siedzi :) Mam nadzieję, że nie bede zalowal tych ip.

Opublikowano

@up mozna poczekac tydzien i dopiero kupic :] za normalna cene

@top

mysle ze bedzie sie sprawdzal dobrze jako support/jungler :] skille ma poyebane... ^^

Opublikowano

Jak dla mnie to nie będzie OP, wystarczy stun na morde i dobre combo i leży. Takim Fizem spokojnie go pociśniemy, rybka i pada. Ale z tego, co widziałem na pbe, ma być na solo topa, junglę, mida, a nawet suppa. To przerzucanie ma troszkę za słabe, ale przyciągnięcie miażdży system. Do tego ulti, na pierwszy rzut oka słabe ale tak na prawdę może przesądzić o losach TF'a. Tresh rzuca ulti, przeciwnicy w nie wchodzą i po sprawie. W połączeniu z Jarkiem (Jarvanem) były OP.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

@up

na każdego chempa stun na mordę to zgon.

,,a nawet suppa"

to jest postać w domyśle na supporta

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Jego pasyw z Q jest broken w late, jeśli poszliśmy nim pod AD. Trzeba wspomnieć, że jest to jedyny nieskończenie skalujący się efekt on-hit (no dobra nie licząc Veigara z Malady). Dodatkowo jest to postać ranged więc zadziała tu efekt Huraganu.

Wracając do mocy Q - jeśli nie autoatakujemy przez 10s możemy zadać dodatkowe obrażenia magiczne równe 200% swojego AD i ilości skompletowanych duszków. Inaczej co każde auto wyciągniemy dodatkowy dmg równy co najmniej liczbie dusz.

Załóżmy że mamy 300 AD. Nasz pierwszy Hit zada 300 + 600 + ilość duszków obrażeń. Przy 100 robi się zabawnie. więc 1000 hybrydowych obrażeń na "dzień dobry" Jakieś pytania?

Jeśli dodamy do tego np. IE:

Przy 300 AD mamy jeszcze szansę na crita za 250% AD więc wtedy 750 + 600 + ilość duszków. (załóżmy że 100) co daje nam 1450 Hybrydowych obrażeń w pierwszym ciosie jaki zadamy w walce, jeśli nam się poszczęści z critem.

W grze na PBE trwającej około 50 min. zebrałem 250 dusz - poszedłem niemal full AD oprócz Bulwarku i byłem praktycznie nie do zabicia. Wyczuwam tutaj lekkiego nerfa względem tego co na PBE a tego co ujrzymy na LIVE.

A co do ceny w RP będzie za 975 a w IP za 7800 przez 1 tydzień a potem 6300

Tutaj znalazłem takie coś: co prawda gra na botach i dziwny build - ale mimo wszystko 1 hit.

http://www.youtube.com/watch?v=PczoUqwmmCA

Normalnie musiałby pewnie użyć ulti i zaatakować drugi raz =)

wikmk9.jpg

Opublikowano

Witam znalazlem na tym filmiku ikonki skilli innych champów u tresha Q- Amumu bandaż R- Diana reszty nie znam

Opublikowano

Witam znalazlem na tym filmiku ikonki skilli innych champów u tresha Q- Amumu bandaż R- Diana reszty nie znam

Jeszcze mu nie zrobili własnych ikon, więc dali takie, ameryki nie odkryłeś, bo jest to od początku wpuszczenia thresha na PBE

Opublikowano

W sumie, już 3 dni od wypuszczenia jego oficjalnych skilli itd. Może być jutro, albo ew. środa/czwartek.

Co do champa, jakoś go nie widzę, jedynie fajny jest escape z tą jego latarnią.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...