Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze pomysły odnośnie gry podobnej do darkorbit

seka1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiecie rozpoczęły się prace nad nowym projektem. Brakuje mi pomysłów na niektóre elementy. W tym temacie zajmijmy się właśnie tym. Mam nadzieje, ze ktoś mi pomoże :P.

1.Tytuł

Jaki mógłby być tytuł tej gry? Najlepiej angielski. (Tytuł nie związany z darkorbit)

2.Drony

Stare drony jak wiecie w darkorbit nie wykonują żadnych interakcji prócz obrotów. Chciałbym je zastąpić. Macie pomysły jak? Myślałem o zastąpienie dronów takim jakby petem lub wyrzuceniem ich w ogóle. Jednak jedna z osób w temacie poprzednim wspomniała, że są one niezbędne więc chyba czymś muszę je zastąpić.

3.Skrzynki bonusowe

Czy skrzynki niespodzianki(bonusowe) powinny być? Nie bardzo wiem czemu miały by one służyć. Jakby odbierają urok zarabiania, gdy zamiast tego można pozbierać skrzynki.

Możecie też składać inne pomysły, ale to są tematy które powinnem niedługo rozstrzygnąć, a wydaje mi się że możecie mi pomóc. Skrzynki już zrobiłem, i nie wiem jak je zmodyfikować/usunąć, aby było dobrze. Tytułu żadnego nie mam, dronami też jeszcze się nie bawiłem.

Jak skończę podstawy silnika dam do testów i przy okazji będziecie wtedy mogli składać propozycje grafik i dokładniej będziecie mogli określić co byście chcieli zmienić.

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co do skrzynek myślę, żeby zrobić tylko na pierwszej mapie każdej firmy i możliwość zbierania do któregoś lvl'a. Dobrze też by było jakby nie były bardziej opłacalne niż alieny ;]

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

1. Oj nie wiem dużo jest opcji jak np. Planet Wars cokolwiek ;d

2. Oj drony muszą być tak samo jak statki z DO a nie jakieś niedorobione wymyślone kapsuły ;D

3. Myślę że mogą być lecz trzeba zrobić zabezpieczenia i to takie dobre przeciw botom ;)

Ogólnie mogę Ci załatwić zdjęcia statków z każdej strony jak i drony (obroty). Co do samej gry może być wymyślona galaktyka mapy itp.. Ale statki jak i drony muszą być podobne do Darka przynajmniej golca vege i lenka zrobić takiego samego ;)

PS: Taką grę można zrobić z samych renderów ;) mam ich zapas od yamato ze starego klienta po dzisiejszego Aegisa. ;) Kierunek PW

PS2: Gra ogólnie mogła by mieć tylko takie same statki, drony i mapy z DO reszta jak i alieny mogła by być wymyślona ;)

Opublikowano

Ok, nie wiedziałem że ktoś na serio bd chciał mi pomóc, dałem po lajku.

1. Nie chciał bym zrobić suchego tytułu, więc proszę o waszym zdaniem najlepszy pomysł.

2. Ten pomysł z kapsułami też mi się nie podoba, może prędzej coś w kierunku peta, albo jak mówiłem usunąć je,

3.Pomysł z lvl do skrzynek świetny, tylko jest jeszcze problem jak ktoś chciał by sobie ogłupić zabawę i na 1lv pozbierał i dopiero wbijał lvl? Albo zrobie żeby skrzynki pojawiały się bardzo rzadko np: jedna skrzynka pojawia się co 30sek w losowym miejscu na mapie i może się pojawić tylko jedna na mapie, zbierzesz ją odnowa musisz odczekać 30sek i ją znależć. Albo jak mówiłem usunąć.

Co do statków nie będą takie same, ponieważ to po 1. prawa autorskie, po 2 po prostu nie chce tego robić.

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

Wiesz nie sądze, że ktoś będzie zbierał skrzynki same skoro byłyby mniej opłacalne niż alieny ;]

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Opublikowano

Myślę że najlepszym rozwiązaniem na skrzynki było by wrzucić limit boxów na dzień.

Co do statków i dronów jest jedna gra chyba Black Galaxy typ zrobił wszystko sam tylko wrzucił golca i irki i gra była rewelacja więc jak by się "pożyczyło" tylko statki i drony od naszego BP xD to nic by się nie stało bo napewno nie tylko ja ale kazdy chciał by polatać statkiem z DO który zawsze marzył nie mówie o sobie bo mam dobre konto tam i nic mi nie brakuje ale nie tędy droga. Tylko w temacie pisze "gra podobna do Darkorbit" czyli coś trzeba pożyczyć ;)

Jak już mówiłem w sprawie (Epickich) renderów kierunek PW :)

Opublikowano

Myślę że najlepszym rozwiązaniem na skrzynki było by wrzucić limit boxów na dzień.

Co do statków i dronów jest jedna gra chyba Black Galaxy typ zrobił wszystko sam tylko wrzucił golca i irki i gra była rewelacja więc jak by się "pożyczyło" tylko statki i drony od naszego BP xD to nic by się nie stało bo napewno nie tylko ja ale kazdy chciał by polatać statkiem z DO który zawsze marzył nie mówie o sobie bo mam dobre konto tam i nic mi nie brakuje ale nie tędy droga. Tylko w temacie pisze "gra podobna do Darkorbit" czyli coś trzeba pożyczyć ;)

Jak już mówiłem w sprawie (Epickich) renderów kierunek PW :)

(Epickich) renderów?sNiesty podobna znaczyła że zaporzycze raczej posdstawowe zasady. Latasz statkiem wbijasz lvl, zaznacza klikając i klikasz atak. Amonicje wzmacniają o ileśtam dmg. Ogólnie planuje zrobić engine taki przykładowy a wy mi wtedy bd podpowiadać. Niestety nie chce nic zrrzynać żywcem z darkobit. Naprawdę wiem o co ci chodzi (też tak kiedyś miałem), ale od tego jest już pełno remixów itp.

Limit paczek na dzień to bardziej ochrona antybotowa a to ma być offline, czyli chyba osunę je w ogóle. Zrobie chyba system że za bossy będą szanse że wydropi jakiś unikalny item, lub unikalne itemy bd można zdobyć we wrotach(tu szansa bd większa) przy czym niewiem czy w ten sposób nieprzedobrze jak w przypadku skrzyń pirackich. Bo trochę głupio jeżeli będziemy latać cały czas na bossy żeby coś wydropić. Wrota tak samo. Przydałby się coś z unikalnymi itemami ale niewiem jak to rozwiązać.

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

ale ja robię offline, zresztą jeszcze jedna niezaszkodzi najwyżej nikt w nia nie zagra oprócz mnie :P

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

1.Dobra, paczki w kodzie gry zostały, ale je wyłączyłem. Dronów na razie nie ma.

2.Tytuł może niech będzie Space War?

3.Sprawa z postępem prac wygląda tak, że na razie zajmuje się usuwaniem bugów. Jak skończę to muszę jeszcze dodać wiele rzeczy. Ale jestem dobrej myśli. Staram się pracować przy tym jak najwięcej, wczoraj po 4h godzinach kminienia i pisania wczoraj już nie wiedziałem jak się nazywam :D Jeżeli prace będą szły z aktualną prędkością to uda mi się wyrobić tak mniej więcej koło lutego-marca. Bo nie mogę przewidzieć ile mi zejdzie z takimi pierdółkami jak zapis gry, ustawienia etc. Efekty specjalne itp. raczej dodam już po tym jak gra ujży światło dzienne. Tak więc jak mówiłem, oby tak dalej:)

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

I kolejne darkorbit remix. Ile jeszcze będzie tego powstawać? Poza tym to jest dział Darkorbit a nie "gry podobne do darkorbit".

reklama

Opublikowano

I kolejne darkorbit remix. Ile jeszcze będzie tego powstawać? Poza tym to jest dział Darkorbit a nie "gry podobne do darkorbit".

Nie do końca remix ale ok, w czym ci przeszkadza, niechcesz niegrasz i tyle ;)

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

Jeżeli komuś się nudzi mógłby mi zrobić grafikę(oczywiście znajdzie się w autorach gry) rang.

26 rang rozmiar 15x15(najlepiej png, ale najwyżej sobie przekonwertuje). Możecie dać 26 obrazków, albo w jednym długim(tak jak w załączniku). Daje w załączniku jak to wygląda dotychczas. Tu poznacie już moją twórczość graficzną :P Jak lookniecie na te obrazki to dowiecie się czemu sam potrzebuje grafikówXD

@EDIT: Tylko nie zrzynajcie z darkorbit, ani z innych stron. Jeżeli dajecie grafikę musicie być jej autorem!

post-561463-0-37546400-1358599502.png

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

Po chuj robić grę podobną do darkorbit która nie ma nic wspólnego z darkorbit? Do tego offline są nuuudnee..

Opublikowano

Sam jesteś nudny ! Ja z niecierpliwością czekam na tą grę :D

50 100 150 200 250 300 350 400 450 500

Opublikowano

Wiesz dla tego że np: ja od 3 lat już sram darkorbit. Chodzi o to samo zrobione inaczej. Na ogół to takie urozmaicenie jest, A o to czy jest sens się nie mart, to mój czas ;)

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja chętnie bym zagrał w tą grę co tworzysz :D

Moim pomysłem na drony są pomniejszone PET-y dlatego że fajnie wyglądają szczególnie na max levelu.

Np. 8 niebieskich PET-ów + 1 srebrny PET (zastąpi apisa) i jeden złoty PET (zastąpi zeusa).

Najlepiej żeby statki wyglądały podobnie do dresów specjalnych takich jak w darkorbit czyli np. Sentinel bo on ma właśnie najlepszy wygląd :D

Jeśli chodzi o ammo bo też nad tym trzeba popracować to mogą być różne kolorki np. żółty fioletowy nie tak jak w darkorbit.

To są moje pomysły myślę że przydałyby się.

Opublikowano

Skoro od dłuższego czasu nie ma wieści od autora zamykam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Niedługo wersja Alpha(myślę, że może nawet jutro), niestety planowany grafik nie mógł pracować i nie prawdopodobnie nie będzie mógł i na razie jest grafika kwadratowa. Jeżeli ktoś mógłby zrobić ciekawe grafiki prosiłbym o kontakt :) Zamknięte testy trwają już od 2 miesięcy.

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

Niedługo wersja Alpha(myślę, że może nawet jutro), niestety planowany grafik nie mógł pracować i nie prawdopodobnie nie będzie mógł i na razie jest grafika kwadratowa. Jeżeli ktoś mógłby zrobić ciekawe grafiki prosiłbym o kontakt :) Zamknięte testy trwają już od 2 miesięcy.

Można zostać testerem jeśli tak to prosze o formularz .

Planujecie zrobić to raz i porządnie czy tak jak miszczu , dawać po kawałku wiadomości ? i zrobic temat to spamu z 2k postami ?

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Można zostać testerem jeśli tak to prosze o formularz .

Planujecie zrobić to raz i porządnie czy tak jak miszczu , dawać po kawałku wiadomości ? i zrobic temat to spamu z 2k postami ?

Testy alpha będą otwarte i dam link do wersji testowej tu. Co do 2 linijki: grę cały czas robię i co wersję coś robię/zmieniam, więc postów też trochę będzie.

Potwierdzam, testy alpha otwieram dla wszystkich jutro.

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

Grafiki wyszukane mają być czy coś, ala minecraft czyli sam zarys ;]?

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Opublikowano

Volkin, dnia 09 Lip 2013 - 01:56, napisał:

Grafiki wyszukane mają być czy coś, ala minecraft czyli sam zarys ;]?

Nie wiem co masz na myśli, aby jakoś wyglądały(najlepiej daj jakąś próbkę swoich możliwości), mógłbym zrobić sam, ale nie mam czasu, muszę programować, pisać na forach etc. Szczęście, że VRUbel mi trochę pomaga z tym ostatnim i z szukaniem grafika, bo bym się nie obrobił. ZARAZ BĘDZIE EDIT Z INFORMACJAMI O ALPHIE!

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...