Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gra PODOBNA do darkorbit

seka1

Gra podobna do Darkorbit  

27 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak oceniasz pomys? tego typu projektu?

• Gra?bym
      19
    • Wole klony gdzie wszytko jest zer?ni?te
      5
    • W ogóle nie interesuj? mnie projekty zwi?zane z t? tematyk?
      3
  2. 2. Czy móg?by? pomóc w grafice?

• Tak
      9
    • Nie
      18
  3. 3. Czy pomóg? by? w testach/wymy?laniu pewnych jej elemetów?

• Tak, w testach
      7
    • Tak, w wymy?laniu pewnych jej elemetów
      4
    • Tak, w obu
      9
    • Nie
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mówiąc krótko wiem dobrze ile jest klonów DO, moim zdaniem choć są niedopracowane to i tak nie warto się w to pchać - ci co zaczeli niech dokończą. Jednak chciałbym zrobić OFFLINE grę podobną do DO(nie klona). Widziałem gry podobne do darkorbit online(warpfire np) ale offline tylko klony, Co byście powiedzieli na "darkorbit zrobione inaczej"?

Przy czym sam potrafię- i już zacząłem - zaprogramować taką grę. Ktoś jednak jest mi potrzebny do grafiki. Moja przypomina kwadraty i koła - nic więcej:D Zdaje sobie sprawę że nikt mi nie zrobi grafy póki silnik nie będzie miał zrobionego już porządnego fundamentu. Wydaje mi się, że jeszcze za wcześnio by go publikować, jednak wstępnie bym chciał się dowiedzieć kto by zagrał w taką grę i czy ktoś byłby chętny zrobić grafikę za darmo(niepotrzebuje grafiki ala BF, tylko żeby to coś przypominało).

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

I nagle wszyscy zabrali się do robienia klonów DarkOrbit.

Już jest jeden taki temat innej osoby, choć nie wiem jaki masz naprawdę nick bo to konto ma 1 post..

#edit:

Dodaj ankietę co na to użytkownicy.

Opublikowano

I nagle wszyscy zabrali się do robienia klonów DarkOrbit.

Już jest jeden taki temat innej osoby, choć nie wiem jaki masz naprawdę nick bo to konto ma 1 post..

Kurde jeżeli ktoś oczekuje ode mnie klona to się przeliczy. Gra będzie podobna, ale mam kilka zasad "przewrócę o 180".

Nie mam nic wspólnego z tamtym tematem. Robienie gry takiej samej tylko lepszej nie m sensu. Choć moja gra w pewnym sensie będzie inna. Ale naprawdę, klona chciałem zrobić już od 2lat. Jednak jak zdobyłem odpowiednią wiedze to doszłem do wniosku, że nie poto się uczyłem, żeby teraz zerznąć komuś "co do słowa" pomysł. Aczykolwie kjak pisałem wcześniej gra bd opierała się na podobnych podstawowwych zasadach.

@EDIT: Zrobiłem ankietę

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

śą do tej gry jakies boty !!!!!

Nie wiem czy jest sens tworzenia bota do gier offline.

W każdym razie jak @up napisał grę widziałem tylko ja i mój kolega, który miał robić grafikę(w poprzednich projektach robił) ale niestety pracuje już nad jakimś projektem i zostałem bez grafka:/

Prace się posuwają powoli ze względu na 2 czynniki. Miałem duży problem, którego rozwiązanie zajęło mi trochę(teraz już z górki :)) i nadal zastanawiam się nad tym jakie elemnty powinny być podobne do darkorbit a które lepiej zmienić. Pierwsze co wiem na pewno to to że drony takie jak w darkorbit nie mają sensu. Prędzej może jakaś dobódwka w statku czy po prostu kilka "PETÓW" które wykonywały by trochę więcej czynności niż obracanie się w okół gracza(graficznie rzecz biorąc). Niestety muszę się też uczyć i mam mało czasu. W ferie myśle, że powinno iść szybciej. Prosiłbym o opinie, bo nie wiem jak ludzie zareagują na grę naginającą kilka podstaw darkorbit.

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

Drony moim zdaniem są niezbędne, ale nie przesadzaj z nimi 8 wystarczy. Peta wprowadzic można. Laserki max LF3. Po prostu, żeby nie było takiej przesady jak w DO

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Chciałbym jakoś rozbudować te drony np: połączenie dronów i peta, czy coś takiego prosilbym o propozycje w związku z tym. Działka prawdopodobnie oprócz cen i mocy bd naprzykład miały inny czas przeładowania czy celność/zasięg. Rakiety/HST zamierzam zastąpić działem combo. Miało by to być mniej więcej jak w HST, jedno działo combo kupujemy i np: zależy jaki rodzaj kupimy. Np jedno strzela klasycznymi laserarami rakietami, inne jakąś wiązką która zabiera pewną ilość hp i część z tego dostajemy na statek, czy takie działa strzelające czymś w stylu empa. Temat morze po prostu. Moim zdaniem ograniczenie się do darkorbit jest po prostu marnowaniem tego potencjału. Całość niec hce przedobrzyć tak jak ze skrzyniami pirackimi zrobiło BP. Gra nie bd miała waluty płatnej za prawdziwe pieniądze. Ale będą mimo to 2 - jedna zwykła i druga elitarna, którą dostaniemy tylko za trudne stwory(ew. bossy) lub za wrota. No jak mówiłem musze wszytko dokładnie przemyślić. Możecie składać propozycje jak wy to widzicie.

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

Nie, nie i nie. Możecie próbować, ale Wam mówie, że to nie wypali. Dziesiątki klonów istnieje i mało kto w to gra, musielibyście dusponować dużą ilością pieniędzy na reklamowanie

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Nie, nie i nie. Możecie próbować, ale Wam mówie, że to nie wypali. Dziesiątki klonów istnieje i mało kto w to gra, musielibyście dusponować dużą ilością pieniędzy na reklamowanie

Ale ja już dawno wyrosłem z marzeń o zarobkach i wielkiej sławie.

Jeżeli oprócz mnie ktoś w to pogra, to dla mnie jest progres i sukces.

Dlaczego progres Bo jeżeli zrobię coś w co ktoś oprócz mnie będzie grał to znaczy, że jestem o krok bliżej do komercyjnych produkcji, bez kontaktu z graczem nie nauczę się mu "dogadzać"(tylko że niestety jeszcze kilka kilometrów drogi przede mną :P).

I jak na razie pracuje solo.

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

Prace bardzo posuwają się na przód i wersja do testów być może będzie dostępna za miesiąc/2. Jest to luźna data a nie obietnica, przy czym wersja do testów nie oznacza w tym wypadku bety, bo to jeszcze za wcześnie ale jeżeli wprowadzę do silnika podstawowe założenia, to wy będziecie mogli je testować a ja za ten czas żeby nie tracić czasu bd pisał resztę.

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

#TEMAT DO ZAMKNIĘCIA#

Nie oznacza to, że prace zostały wstrzymane, jednak zorientowałem się już ile osób jest zainteresowanych grą, oraz pomocą przy jej rozwoju. Spodziewajcie się następnych tematów ;)

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...