Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[KUPNO]Procesor do gier (max 700 zł)

RonteX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok. kwestie ram mam załatwioną, ponawiam pytanie: jak się spisze intel i5 3470 przy oc?

69mRNXM.jpg

Opublikowano

Ok. kwestie ram mam załatwioną, ponawiam pytanie: jak się spisze intel i5 3470 przy oc?

w ogóle się nie spisze, bo ten CPU nie jest pod o/c

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@Up. Jak to nie. a phenom?

Jeśli chcesz, już to cholerne o/c to weź 2500k dobrze się kręci.

A jak chcesz tak oszczędzać (choć nie wiem poco jak masz budżet 2,5k) To weź, AMD Phenom II X4 965 Black Edition (koszt ok. 400 zł, dobre możliwości o/c)

50dea4ba1935f.png

Opublikowano

Tylko po co Phenoma jak za podobną cenę mamy o wiele wydajniejszego i5 2400 + plytka H61 (do phenoma trza dobra plyte i chlodzenie)

Opublikowano

Tylko po co Phenoma jak za podobną cenę mamy o wiele wydajniejszego i5 2400 + plytka H61 (do phenoma trza dobra plyte i chlodzenie)

A ten intel jest pod o/c? Nie.

A zauważ że autor chcę pod o/c.

50dea4ba1935f.png

Opublikowano

To może spytam w ten sposób, czy o/c aż tak dużo daje ? bo jeśli mam tak jak kolega wyżej napisał dokładać na chłodzenie, to może to faktycznie nie ma sensu, sugeruje się ogólnym mniemaniem, że aktualnie wszystkie nowsze procesory są pod o/c, aby wykorzystać maximum ich możliwości i nie chce kupić czegoś, a później tego żałować, nie jestem fanem tego rodzaju modyfikacji, z tego prostego powodu że sam nigdy tego nie robiłem, i choć mówi się, że na internecie jest wiele poradników i to jest proste, to mimo wszystko nie jestem przekonany. Jeśli miałbym już wziąć amd to bardziej skłonił bym się do serii FX.

@Pingwinek_PL mój budżet to 2300-2400 choć 2400 to już absolutny max.

69mRNXM.jpg

Opublikowano

Prawie każdy procesor, z lini "I" ma turbo.

Żeby to sprawdzić wystarczy wejść, w opis procka.

Turbo to jest takie coś, że jak potrzebujesz więcej mocy do gry to włącza ci się samo automatycznie, np. w i5-3470 w normie ma 3,2 GHZ, a z turbo ma 3,6 GHZ

50dea4ba1935f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...