Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[kupno]EVGA GeForce GTX 680 czy MSI R7970 Lightning BE

Gość Kamil K.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie oko widzi tyle ile jest akurat wyświetlane, jeżeli grałbyś w grę w 60 klatkach na sekundę, a ludzkie oko wychwytywałoby tylko 30, to raczej byś sobie nie pograł. Oko wychwytuje, tyle ile potrzeba, ale później i tak już nie zauważamy różnicy. Co innego z kwestiami niezwiązanymi z grami/filmami itp

A więc jaką dajesz grafike TrueFaith, nie każdy kocha jak wy Radeona! Miał może z nimi przeżycia. Ja tak miałem że jak kupiłem 1 grafike to artefakty sypały a 2 to samo i to w takim samym czasie (1 rok...) Ja jestem za GTX jednak w kilku wersjach :)

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up. Większych farmazonów, nigdy nie słyszałem, w ogóle co ty tu robisz, nie znasz się a pierdolisz.

Ludzkie oko widzi 30 fps, i chuj nie pierdol.

hd7970, lepsze.

Chuj, nas obchodzi że miałeś artefakty jak pewnie kupiłeś starego hd4850, i gotowałeś w jakimś piekarniku za 20 zł...

50dea4ba1935f.png

Opublikowano

@up zagraj w grę w 30 fps i 100 fps zobaczysz różnicę odrazu ..

Kupiłem nowego 7850 i ja mam przynajmniej piekarnik ale nie za 20 zł jak ty..

Pewnie jak on to czyta to się śmieje, ale dobra.

HD7970 dla cb lepsze a dla innych nie! No to po co się czepiasz. Wgl wychodzimy za temat. Kolega chce jedną z tych kart podanych w tytule.

Opublikowano
Ludzkie oko widzi 30 fps, i chuj nie pierdol.

nie 30 tylko 60, bo 20,30 i 40 FPS widac roznice jak by porownac do 60, dalej juz nie.

Jak juz brac z tych w tytule to i tak HD7970, jest lepsza w grach wymagających większej mocy, w tych slabszych typu 100-200 fps wygrywa nvdia.

po za tym hd7xxx sie swietnie kręcą

Opublikowano

No wkońcu ktoś dobrze powiedział. Jednak bloków do HD79xx trudno znaleźć gdyż produkcja jest większa do nvidi :P

Jeżeli możesz zapodać kilka HD7970 z GHz Edition to ja sprawdzę bloki czy są ( oczywiście 7970 który mozna podkręcić dobrze żeby można było wykorzystać moc Liquidu )

Opublikowano

Niestety nie ma bloków na całą kartę ( jednak ten ASUS to ma mój kolega i zadowolony jest ) A skoro nie ma to niestety GTX'a niech weźmie. Za rok/dwa i tak wymieni kartę na wydajniejszą ( może wtedy wyjdą bloki ) ale narazie podam ci kilka gtx'ów :

http://sklep.benchma...g_PCI_E_OC.html

http://sklep.benchma...R_PCI_E_OC.html

http://sklep.benchma...3_PC_Kupon.html

Niestety innych znaleźć dobrych nie mogę :(

Jednak coś chyba lubię Radeon ale jak by były bloki ;d

Opublikowano

Lepiej mieć w dupie te LQ i mieć wydajniejszą kartę, bo na 680 i tak przepłacasz, bo jest około 5% wydajniejsza od 670, a cena jest kolosalna....

@Up

680 za 2k.... jak wydajniejszą 7970 masz za 1,5k

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Koleś chce LQ to niech bierze.. Te za 1,7k wystarczy na grubo lat..

Ale na więcej będzie starczył 7970 Ghz Edytion....

Daniel pokazał ci testy więc nie wiem po kiego się upierasz przy tym gównianym GTX'ie 680 który jest tylko o 5% lepszy od 670....

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

EK-FC 7970

proszę bardzo nie pierdol ze nie ma na sapphire bo jest tylko jak się wchodzi na jedna stronę cooling.pl i nie ma to znaczy ze wgl już nie ma

VID-AR797 Water Block (AMD Radeon HD 7970 Video Card)

kolejny -.-

Opublikowano

Ja nie szukam tylko na cooling.pl ale i na coolingconfigurator.com

A i ta 2 jest tylko i tylko do oryginalnych kart :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...