Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO!] Prawdopodobny rework dariusa

sensus12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Źródło:

http://www.surrenderat20.net/2013/01/morellos-thoughts-on-reworking-darius.html#more

Polecam przeczytać całe.

Siemka rework darka jakby był to takie skille by jego były:

Hemmorhage: Changed to maximum 10 stacks on a target. DoT damage adjusted to match, with something like 5 now = 7 in this model. All skills interact with # of hemmorhage stacks on the target. Auto-attacks and skills apply 1 stack.

Blood-Soaked Blade A slight redo on the Q, this still does PBAOE damage and adds a stack of bleed. Any targets hit have their hemmhorage stacks shared with that target's allies.

Crippling Strike No longer gets shorter cooldown with hemmorhage, but instead increases the slow % and duration per stack. At max, this would get to something like 80% for 5 seconds. At 0 stacks, 0% slow, but still an AA reset.

Apprehend Unsure, but maybe just numbers.

Noxian Guillotine Does (small) base damage, +(OK) AD ratio. Base damage and armor penetration (10% per stack) increase per stack of Hemmorage. Ult STILL RESETS, as ten stacks should not be a particularly common occurance, and should be the state Darius is trying to achieve (and the state enemies are trying to prevent).

<>

Opublikowano

Teraz Dariusem będzie się grało trudniej więc byle kto nie będzie nim mógł zamiatać jak do tej pory było. 10 stacków hemmorhage dobra sprawa bo chwilę zajmie zanim to nałoży ale na 10 będzie silniejsze niż normalnie... Mogliby wprowadzić limit resetowania ulta do 2 użyć wtedy nie mógłby kosić każdego po kolei jak trawę. Zobaczymy jak już wprowadzą te zmiany.

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że wciąż będzie OP...

10 stacków pasywa sprawi, że i tak będzie walił miliardy dmg, cieszy mnie jedynie remake ult.

Opublikowano

Bez sensu rework, przeciez to gowno na topie, które nic nie robi oprócz R. - tok myslnia 1/3 osób na forum. Nie na temat, ale chcialem to napisać, a jest okazja. bez hejtuf pls ;_;

Opublikowano

Witamy jeszcze większe gówno niż wcześniej.

Racja, gówno, które było do skontrowania tylko przez mistrzowskich rangedów na topie.

Wiem jedno, bedzie trudniej nim grac, o ile to wejdzie.

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że wciąż będzie OP...

OP- Postać, której nie da się skontrować innym championem.

Mocny jest przez ulta praktycznie, a na true dmg robimy hp i pozamiatane.

Zobaczymy co z niego wyjdzie. :)

w83od2.jpg

Opublikowano

Teraz jest jeszcze większym OP'em ja pierdole xD Ale przynajmniej trudniejszy do ogarnięcia, nie zmienia to jednak faktu, że będzie team fightowym rozpierdalatorem.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Dzieci ... Jeżeli twierdzicie że darius jest OP no to cóż. Pojawiły się komentarze że niszczą go tylko "mistrzowskie rangedy" a tak naprawde to go ciśnie wszystko oczywiście dobrze zagrane. Ja osobiście z mele polecam Lee. A rework jak rework , choć wolałbym żeby wzięli się za karmę

graphic.png

Opublikowano

Dariusem wystarczy dobrać się pod AD + HP i sieknąć combosa E+W+Q i na dobitkę Ulta. Ale teraz będzie mi o wiele ciężej na 2 championów niż dotychczas. Bez farmy na Dariusie ani rusz lub bez supporta.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Gdzie Wy widzicie siłę Dariusa ? Jak widzę go u przeciwnikow to zacieszam, bo wygrana gra w 90% ! Darius w late jest niczym i potrafi tylko ks'ować z ulti, po czym Darius pada i reszta enemy patrzy na szary ekran bo ma 2 kille i 20 asyst :). Na linii zależy przeciw komu, ale poza range championami daje radę Irelia, Riven, Yorick, Jayce (tutaj nie wiem gdzie go zaliczyć xD), Renekton, oraz GANGI ! Przecież on nie ma systemu ucieczki, prosić junglera, żeby cały czas gangował, to w końcu darius odstanie od farmy, my kupimy coś hp, coś armora, coś DMG'u i Darius posysa. IMO Darius jest "słaby" DMG mocny w early i mid, jednak w late przez jego ulti się przegrywa gry.

Opublikowano

Tutaj się z Tobą nie zgodzę. Darius nie musi polegać tylko na supportach, sam potrafi wykosić dobre solo, ale jeżeli ma mało armora zwykłego i na magię + stosunkowo mało HP to nic nie zdziała. Wiem, bo sam gram Dariusem na topa i nieraz dostaję po dupie bez wsparcia. Ale po wymaxowaniu W i Q, przeciwnik nie ma szans, jeżeli dorwiemy go pierwsi w early i pozbieramy kasę na itemki.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Lol brać Teemo na Dariusa to trzeba być szaleńcem, zgodzę się z tym że na początku Darius będzie mocno zoutfarmiony ale po 6? Teemo marnuje blinda Darius Ignite>E>W>Q>R wszystko w ciągu 2 sekund? W early bez pomocy Darkowi będzie masakrycznie ciężko.

Opublikowano

Kayle/teemo i darius śpi.

Jeśli chodzi o teemo to nie powiedziałbym iż counteruje on dariusa...Gdy na topie jest Darius vs Teemo wygrywa ten bardziej doświadczony gracz,gdyż wystarczy że poczekamy aż teemo użyje na nas blinda ,następnie wejdziemy do krzaków ,wciągamy i Teemo [*]

Opublikowano

OP- Postać, której nie da się skontrować innym championem.

Over power mi się wydaje i nie wprowadzaj nowych terminów, które nie mają nic wspólnego z prawdą, twoim tokiem myślenia wychodzi na to, że nikt nie jest op, chociaż po części to prawda.

Teraz będzie zarówno trudniejszy(dla mniej doświadczonych), a jeszcze lepszy dla ludzi, którzy umieją nim grać.

heh

Opublikowano

Darius w late jest niczym i potrafi tylko ks'ować z ulti, po czym Darius pada i reszta enemy patrzy na szary ekran bo ma 2 kille i 20 asyst .

Ty chyba nie grałeś Darkiem nigdy, w late niszczy, tylko ludzie buduja na nim jakieś tankowe kurewstwa, a prawda jest taka, że to bardziej AD...

2d82fcx.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...