Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak odtworzyć na ps3 film w blu-ray z pendrive.

Shiniox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, pytanie jak w temacie. Jak odtworzyć na ps3 film w blu-ray z pendrive.

Film mam w rozszerzeniu .mkv, którego chyba ps3 nie czyta.

Próbowałem go przekonwertować programem mkv2vob, lecz w trakcie wyskakuje błąd ( ten taki z "nie wysyłaj" ) i pisze coś tam failed.

Jak ten film odtworzyć ? Jak jest to jakieś trudne, to nie musi być na ps3, tylko jakimś innym programem, żeby to przerobić na .avi i żeby było w HD to odtworze normalnie w tv.

I jak już będzie gotowy do odpalenia w ps3 jakby mi się udało, to jak ten film znaleść w ps3 ? Podpinam pendrive i nic się nie pojawia żeby coś wybrać.

Edit. Jak podłącze kablem HDMI laptop-->TV i włącze film na laptopie w blu rayu to będzie taka sama jakoś w tv i będzie dobrze wszystko ?

I jak to możliwe, że komputer mi odtwarza plik .mkv przez windows media player, a laptop już nie ?

Opublikowano

Ja nagrywałem filmy w formacie MP4. Miałem jakość HD i odtwarzało. Zresztą zanim film odpaliłem, to musiałem wejść w "nośnik danych zew."(lub coś w tym guście, z pamięci piszę). Co do 2 pytania, to wszystko powinno być ok. By odtwarzać filmy w .mkv, to musisz mieć odpowiednie kodeki.

Opublikowano

mkv to przeważnie filmy powyżej 4gb więc z pena ich nie odpalisz bo pewnie jest sformatowany w NTFS a konsola czyta tylko FAT32 więc dlatego nic się nie pojawia podczas gdy podłączasz pena

sprawdź jeszcze ten program o którym pisałem

http://www.mpcforum.pl/topic/763616-tutps3-jak-odpalic-film-mkv-na-konsoli/ albo skorzystaj z http://www.mpcforum.pl/topic/808965-ps3tut-ps3-media-server/

co do laptopa to jak wspomniano wyżej, nie masz kodeków a obraz puszony z laptopa do tv będzie dobry w zależności od kopi filmu oraz samego telewizora

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Pendrive musi być sformatowany w FAT32 a po drugie to stwórz na penie folder " VIDEO " i tam wrzucaj filmy - u mnie się to sprawdziło ale nwm czy filmy mkv czyta :P xD

Opublikowano

Zrób folder w pendrive, i nazwij go "VIDEO" albo "MOVIES" i potem wrzuć tam film

Ale musi sformatowac pendrive'a na format FAT32 bo bez tego nici z rozpoznania filmu przez konsole, nawet samego pena chyba nie odczyta. Najpierw niech przerobi pendrive'a najlepiej w USB Disc Formatter a potem stworzy katalog "VIDEO" no i po tych czynnościach wszystko powinno śmigać jak należy ;D
Opublikowano

Najpierw niech przerobi pendrive'a najlepiej w USB Disc Formatter a potem stworzy katalog "VIDEO" no i po tych czynnościach wszystko powinno śmigać jak należy ;D

Po co bawić się programami, jak można to zrobić ręcznie. PPM na pena i formatuj, i ustawiasz.

Opublikowano

Po co bawić się programami, jak można to zrobić ręcznie. PPM na pena i formatuj, i ustawiasz.

Nie zawsze się tak da, ja mając Kingston 100 G2 16GB i system XP nie jestem w stanie go sformatować na NTFS, do wyboru mam tylko FAT32 i exFAT który w połowie zabiegu krzyczy, że system nie był w stanie sformatować urządzenia.

Więc chcąc go formatować na swoim komputerze muszę użyć jakiegoś programu. Wszystko zależy od samego nośnika jak i systemów jakie obsługuje

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...