Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Ap master yi - nowy "insta lock" na rankedach?

termiator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JW.

Co o tym sadzicie? Dzisiaj we wszystkich moich grach mialem takiego mastera w teamie i wygrywalismy.

Az tak jest silny?

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Opublikowano

Master OP po ostatnim buffie zrobił się niezłym kozakiem, rozpierdala pod ADC, jako AP na midzie także składa wiele championów. Bardzo dobry pick, idzie nim wyccarować grę.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Insta lockiem to go nie nazwe ale mocny jest, wraz z nowa meta, tj. 9pot i ward ew. Butelka to ma strasznie mocny sustain jak mu sie skoncza poty to ma W, swietny harras i latwa farma, + mozemy dognic ludzi na ultimate

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Podobno nawet w jungli sie sprawdza, amazing.

Dzisiaj dzieki atakom na mojego bot lane, mialem 18/4 ezem. Uzywal Q potem tankowal towera na W, bum i double kill dla mnie. Ogolnie, ganki z mid a ma dobre w early. Ma latwego feeda z asyst dodatkowo.

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Opublikowano

Mój kolega często bierze go jako junglera, szybka dzungla, brakuje życia ? Medytacja ! i lecisz dalej...

Alfa, i jesteś na lini, jak by miał eszcze jakiegos stuna :(

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

Raczej przeciętny. W jungli jego ganki dają radę jedynie gdy ma na sobie red buffa, ale i tak nie mogą się równać do ganków amumu, maokaia czy hecarima. Ogarnięty jest w stanie nastawić się na backdoor, lecz jeśli trafi na równie ogarniętych przeciwników, musiałby mieć ze sobą teleport żeby być w stanie coś spushować. Ktoś wymienił ADC - na bocie nie będzie w stanie farmić. Aktualnie chyba najlepiej nadaje się na mida, przeciwko non-cc-farm championom, jak np karthus. Bardzo pushuje, lecz jednocześnie zgarnia większość creepów bez wysiłku, łatwo może brać wraithy, średnie ganki z mida. Dość mocny w early / mid, jednak później słabnie z powodu jednego skilla zadającego dmg [to ma być ap carry kuźwa] z nie najmniejszym cd, co prawda powtarzalny, lecz nie zawsze uda się nim kogoś zabić. Heal jest łatwo przerwać [nawet jeśli nikt w ciebie nie rzuci single target hard cc, to może się trafić, że w dobie wszechobecnych cc podrzuci cię ulti lulu, w diany, ulti orianny czy coś tam innego]. Mimo wszystko dalej wolę "standardowych" ap carry, moim zdaniem orianna, anivia czy cassiopeia zrobią więcej i dadzą więcej teamowi. Chociaż nie można go wykluczyć jako pick sytuacyjny, mocny na konkretnego championa.

Opublikowano

ja tylko robię mastera pod AP jak dla mnie lepiej się sprawuję niż z buildem pod adc/off tank tylko jak z q nic nie zabije zależny od team najlepiej od razu w enemy adc dethfire grasp q lich bane adc pada u mnie tak jest :D

Opublikowano

AP Yi to kosa. Grałem nim ADC i szło lipnie, wziąłem builda na AP i poszło z górki. 3x 3 trupy, ganki + heal z W i kolejna partia. Ale jak grałem przeciwko Masterowi AP, to mnie kładł.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Wystarczy ze ktorys z AP kupi sobie 3165.png i master ma po W :)

Mozna tez dorzucic mu ignite i moze sobie potankowac respa nie wieze :D

Opublikowano

3/4 osób dostaje padaki umysłu gdy widzi mastera na meditate, nawet z ignite ciężko go zabić, rly.

Wczoraj grałem teamowe 5v5, co prawda masterem grał 2.1k elo, ale i tak sciagal tankow na 2x q, nawet w nie używał...

Dość mocny w early / mid, jednak później słabnie z powodu jednego skilla zadającego dmg [to ma być ap carry kuźwa] z nie najmniejszym cd, co prawda powtarzalny, lecz nie zawsze uda się nim kogoś zabić.

Bullshit, na rankedach 400 elo to może, każdy biega sam, ale już nawet na tym 900 wiedzą co to "mid teamfight", i nawet jak nie zabijesz nikogo z Q to ktoś zostanie na 10% hp, a jeśli twój team ma mózg, to go dobije

// mózg nie dotyczy przypadków patologicznych takich jak 900 elo

Opublikowano

Był taki temat niedawno i wszyscy pisali ze yi to gowno po czym musiałem interweniować i go obronić, tutaj jednak wszyscy piszą ze jest pro op czyzby taka szybka zmiana zdania ?

Opublikowano

Był taki temat niedawno i wszyscy pisali ze yi to gowno po czym musiałem interweniować i go obronić, tutaj jednak wszyscy piszą ze jest pro op czyzby taka szybka zmiana zdania ?

Ja dalej nie twierdze ze jest pr0 ;)

Nie jest zly ale sa lepsi od niego. Leczenie da sie albo zestunowac/wrzucic silence albo zaimplantowac mu ograniczenie skutecznosci... niestety szybko moze sie nafeedowac i wtedy jest po grze - ot taki z niego zly ninja :ninja:

i jak kolega UP wspominal - ludzie traca przytomnosc na widok jego leczenia zamiast probowac cos z tym zrobic i to jest glowny problem wiekszosci graczy... po prostu NIE MYSLA

Opublikowano

To zależy jak kto gra... Do kierowania tej postaci tez trzeba myśleć w sumie jak do każdej innej. Trzeba byc sprytniejszym od przeciwnika a wygrasz wszystko wszystkim

Opublikowano

ja gram masterem na rankedach i mam chyba 2 1 ( w jednym quadra :3 ) ale ludzie padają jak widzą mnie na 10hp a nagle wracam na full >.< chyba że mają jakiegoś stuna lub coś to wtedy już coś ciężko :D

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Powiem że po prostu ma mocny harras i sustasin, ale bez blue długo nie pociągnie, chyba że piersiówka+tepka z spellach. Ogólnie to ad yi jest bardzo mocny w late ale cienki w early, ap odwrotnie. Do tego jest mobilną postacią, ulti i adijos :D

Wystarczy stun, ale większość (tak jak napisał pan pod tobą) traci głowe po zobaczeniu masterka w medytacji

Opublikowano

master yi jest bardzo dobrym pickiem imo . gdy w dobrym momencie wbijecie w team fight, macie zhonye to gg !: P .

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

Kontruje go Morello, stun, knock, co kolwiek co przerwie mu Medytacje, lub po prostu zmniejszy heal, na ktory ma potężny CD. Nie wystarczy na czas heal'u napastować kogo innego, a potem dopiero masterem się zająć ? Do tego itemki na m res i nie ma tragedii. Jeśli chodzi o linię, to master jest strasznym pusherem, a na pierwszych lvl;ach, jego heal nie leczy go aż tyle + nie ma tych gigantycznych resów, na dodatek CD ma 28 sekund jak się nie mylę. Wystarczy gangi junglera i master ma lipę. Na każdego ejst sposób

Opublikowano

Top'ka zaczęła grać to teraz dzieciarnia powtarza bo myślą że będą tacy sami.

no, z tym się niezgodzę ; d może i tak jest ale ja jakoś nie zwróciłem uwagi kto z topki gra jak ; d

Powiem że po prostu ma mocny harras i sustasin, ale bez blue długo nie pociągnie, chyba że piersiówka+tepka z spellach. Ogólnie to ad yi jest bardzo mocny w late ale cienki w early, ap odwrotnie. Do tego jest mobilną postacią, ulti i adijos :D

Wystarczy stun, ale większość (tak jak napisał pan pod tobą) traci głowe po zobaczeniu masterka w medytacji

czemu długo nie pociągnie? :O owszem jest ciężko ale od czego są runy, masterki i potki? o.O

Kontruje go Morello, stun, knock, co kolwiek co przerwie mu Medytacje, lub po prostu zmniejszy heal, na ktory ma potężny CD. Nie wystarczy na czas heal'u napastować kogo innego, a potem dopiero masterem się zająć ? Do tego itemki na m res i nie ma tragedii. Jeśli chodzi o linię, to master jest strasznym pusherem, a na pierwszych lvl;ach, jego heal nie leczy go aż tyle + nie ma tych gigantycznych resów, na dodatek CD ma 28 sekund jak się nie mylę. Wystarczy gangi junglera i master ma lipę. Na każdego ejst sposób

jak olejesz mastera wytępi ludzi jak muchy >_< tak samo jak miałem na ranku.. 0focusu i quadra wpadła na 3alfy (mimo że mieli full resów...)
304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

syf.

Mialem ostatnio na rankedzie takiego masterka co nachapał killi a potem w tf jebnął Q i sie składał a w przeciwnej był Kennen który robił im cały tf

Dla mnie master zależny od teamu mi nie podchodzi wcale

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Z Masterem AP jest jak z każdą inną postacią. Jeśli gracz potrafi nią grać to oczywiste że wykieruje mecz, nie zważając na to czy przeciwnicy mają stuny, morelo czy inne pierdoły. Osobiście ja grając masterem AP czuję się bezpieczny bo walę Q i za chwilę przechodzę na W i w razie czego zhyonia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...