Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy minecraft idzie w dobrym kierunku?

Adzik

114 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uwa?asz, ?e aktuala wersja MC jest dobra?

• Tak
      75
    • Nie
      39
  2. 2. Która wersja MC by?a najlepsza?

• Alpha
      21
    • Beta
      49
    • Full
      44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up

Do bety 1.3 było co robić, w dzień idziesz na zwiedzanie terenu , w nocy kopiesz w kopalni :) Zegarek miał swoje zadanie, a teraz?

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Minecraft idzie w bardzo dobrym kierunku. Aktualizacje nie sż częste a i skuteczne.

TE AKTUALIZACJE SĄ TAKIE ZAJEBISTE, ŻE CHYBA SIĘ OD NICH POSRACIE.

Każda kolejna aktualizacja psuje grę.

Opublikowano

Jak ktoś dobrze to ujął.

Nowy MC ma wiele minusów, i mało plusów

Stary MC ma wiele plusów, i mało minusów

Opublikowano

Jak najbardziej MineCraft idzie w dobrym Kierunku .

Tak jak kroganin1 napisał w Odpowiedzi że Te Mechanizmy itp..

Dużo usprawnień jest , poprawionych bugów . Nie rozumiem tych

ludzi którzy mowią że MineCraft idzie w żłą strone .

To dobrze że mojang dodał te Nowe Redstone'owe żeczy bedzie

można bardziej ulepszać nasze Mechanizmy do Doskonałośći .

Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null.

Opublikowano

Jak dla mnie to neutral, chociaż bardzie jestem za starym MC jakieś beacoony, skille

Łata fak ?

Dla mnie dużym plusem by było to, gdyby usuneli łóżko, dlaczego ?

Kiedy robi się noc, lecisz do lóżka jak posrany żeby się nie zespawnowały potwory i gdzie tu survival skoro w dzień nic się nie respi i nie ma prawie w ogóle zagrożenia ?

A jak się zabijesz, to leżysz i ch*j lecisz do punktu spawnu i zaczynasz od nowa, a nie zrespisz się w domciu i po itemki lecisz.

Jak już pisałem, dużym usprawnieniem dla mnie było by usunięcie łóżka i tych zasranych beaconów, zaklinanie nawet ujdzie.

@Edit

poprawka

WaldzioxD.png

Opublikowano

Lista niepotrzebnych rzeczy (do usunięcia)

- The End

- Enderdragon

- "Koniec gry"

- Alchemia

- Enchanty

- Lvl'e

- Generator

- Grzybowy biom

- Bagna

- 'bekony'

- Bossy

- Zbyt wiele materiałów

- Biom Dżungla (ewentualnie może zostać, ale lagi w ch*j)

- Dungeony

- Wioska NPC

- NPC

- Łóżko

Jak komuś się coś jeszcze nie podoba - pisać, dopiszę.

Opublikowano

Jak wam tak bardzo nie podoba sie to prosze idzcie sciagnijcie se starsze wersje minecrafta i grajcie, potem nie przychodzcie za 2 tyg. z tekstem no miales racje. Bo te dodatki przyciagaja graczy bo w becie 1.7 co robiliscie??? Mieliscie juz od cholery itemow, wszystko wykonany i co dalej? Nic bo juz wszystko wykonane tylko teraz siedziec w domku i myslec co dalej...

Opublikowano

@2up

Dżungla Ci się nie podoba, bo lagi masz, ta ?

Jak dla mnie mogła by zostać, bo w realu też jak wylądujesz na jakiejś wyspie to też masz dżungle

A biom z bagnami jak dla mnie jest super, wreszcie mają się gdzie spawnić slime'y, w dodatku tak często aż nie występują ( bynajmniej na moim świecie ) i spotkanie ich raz na jakiś czas sprawia frajdę, bo ma się świadomość, że są jakieś nowe miejsca, które odkrywamy, a nie chodzimy cały czas na polankach.

Co do reszty, to jak dla mnie mogła by zostać

Wioski NPC, też.Czasami znajduje się jakieś opuszczone wioski zamieszkane przez jakiś tam ludzi xD ale handel z nimi to już przesada

Łóżko, jak pisałem w poście wyżej, usunąć!

Dungeony, po kiego to ? po to chyba, że nie mieli gdzie wrąbać mossy cobbla

Grzybowy biom, co to w ogóle kur*a jest ? grzybowe krowy ? Ci co to tworzyli chyba sami najedli się grzybów

The end, od kiedy dało się przejść mc ? W tej grze chodziło o budowanie, a nie o przejście gry

Alchemia, to samo co wyżej, po co to ? i bez tego grało się super

WaldzioxD.png

Opublikowano

Ja jako zwolennik modyfikacji, wypowiem się nie zwracając na odpowiedzi poprzedników.

Mod API, bug fix'y oraz optymalizacja teraz cała ekipa Mojang powinna się skupić na tych trzech, według mnie, najważniejszych słabościach/brakach w grze.

Bloki, przedmioty, które wspomagają ADVENTURE powinny być tylko dostępne w trybie Creative. Kiedyś przecież nie było Creative były od tego mody/pluginy/cheaty.

To ma być sandbox/surwiwal, a nie RPG. Ja z chęcią zatrzymałbym się na wersji Beta 1.8, no ale cóż, dzięki modyfikacją Mine.craft mi się nie nudzi.

---

Opublikowano

Większość pisze że Minecraft był dobry do wersji 1.7.3

To czemu na niej nie gracie, tylko nadal męczycie te późniejsze?

MC był dobry i będzie, idea tej gry - budowanie - może trochę zniknęła, ale nadal można się świetnie bawić.

PS : W RPG ta gra się zmieni jak dodadzą okienko umiejętności, misje :)

challenger.png

Opublikowano

@up

Nie jest to RPG i tutaj się zgodzę, te wszystkie dodatki to tylko dodatki i nic więcej, przecież nikt nie nakazuje robić więcej niż pozbierać drewna i z niego budować chatki.

WOW !!! Serwer otwarty!! Spróbujesz?? EverCraft

ASSHunterz.png

Opublikowano

Według mnie jest 50:50. Brakuje Starego survivalu beż łóżek, ale z drugiej strony gra nie kończy się na zbudowanym domku magazynie i diaxach.

Teraz aby osiągnąć wszystko: Enchant Beacon itd. trzeba się trochę pomęczyć.

1358526012-U395594.png

| Kolega Hadesa |

| Jeśli Pomogłem Zostaw Like

;) |

Opublikowano

Powiedzcie mi tylko...

Według niektórych gra na 1.7.3 kończy się na zbudowaniu domu i magazynu.

Jest to błędne spostrzeżenie, ponieważ ludzie wtedy robili metropolie, budowali co tylko się dało i nie brakowało pomysłów. Ciągle było coś do zbudowania. Ciągle materiałów było mało.

Wy jak na tej wersji jak wybudujecie dom i magazyn, też uważacie, że to koniec z budowaniem i trzeba tworzyć jakieś zasrane enchanty? Nie!

Ciągle coś się modernizowało, więc gra kończyła się tylko dla dzieci nie miejących wyobraźni i spragnionych jakiegoś gówna.

Opublikowano

Moim zdaniem minecraft idzie w dobrym kierunku. Wcześniej gra to tylko survival, zdobywasz diamenty i się nudzisz, teraz gra pozwala budować większe mechanizmy i ,,rozwijać technologie".

76561198044975849.png

Best Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...