Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy minecraft idzie w dobrym kierunku?

Adzik

114 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uwa?asz, ?e aktuala wersja MC jest dobra?

• Tak
      75
    • Nie
      39
  2. 2. Która wersja MC by?a najlepsza?

• Alpha
      21
    • Beta
      49
    • Full
      44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz jedynym zajęciem jest zbieranie "diaxufff" by mieć ich więcej, jak pokemonów. A potem chwalić się jaki to ma się "pr000 fól fypas elo eloo00 Eku zenczantowany ppropertjes 8 z obronom pszecifko zmutowanym latajoncym owcą"

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pomocnik
Opublikowano

Teraz możemy sobie handlować z npc, zwiedzać twierdze i inne struktury, nowe moby i itemy, nowe biomy a nie tak jak kiedyś biegalismy po pustyniach bo bylo ich najwięcej. Moim zdaniem gra minecraft idzie w dobrym kierunku by gra sie nie znudziła, niektóry mówią, że minecraft jest juz praktycznie gra RPG i mają rację ale nikt nie każe wypełnić celów. Gdyby spojrzeć na to z innej perspektywy minecraft jest nadal dobrym starym minecraftem za którym tak tęsknią ludzie, nikt nie każe używać wam nowych bloków, możecie nadal używać tych ze starszych wersji bo one nie znikają. Teraz jedna najważniejsza rzecz minecraft nadal was nie ogranicza i do tego możecie budować na wysokość 256 klocków zamiast 128. [nie gwarantuje, że dobrze napisałem wysokości, za wszelkie bledy przepraszam, pisze z telefonu.]

Za pomoc liczę na "Lubię to"

Opublikowano

@2up

lolz padłem xD

Ludzi mówię zagrajcie sobie w Terra Firma Craft, albo jak ktoś ma smartfona z androidem to w Survival Craft.

Właśnie taki byłby teraz Miecraft (no może podobny) jeżeli twórcy nie zdecydowali by się na te wasze Enchanty "pszecifko zmutowanym latajoncym ofcą", lvl'e i inne rzeczy.

Opublikowano

Dla mnie neutral ponieważ najlepiej mi się grało gry zaczynałem wszystko to było "WOW" teraz gram max 3 dni i mam wszystko to trochę jest nudnę.By umilić grę zaczełem grać multi. ale serwerów pro elo nie ma i niektóre się nudzą , modifikację hyyymn lubię gdy nie zmieniają gry tylko "pomagają" np. optifine,invtweaks i inne takie duperele.Choć niektóre serwery tego minecraft'a nawet zmieniają " MineZ " bardzo dobrze się na takim serwerze gra.MC idzię w dobrym kierunku ale to ma być nadal prosty mc a nie jakeś gówno samoloty itd. bez przesady...

Czuję to jak w Combat Arms jeśli ktoś grał wie kiedyś spędzałem nad nim setki godzin zrobiłem przerwę ponad 6-9 mieś. i to ku*wa inna gra strasznie mnie zdziwiło i odechciało mi się grać a kiedyś mnie pochłaniała oby tak z MC nie było bo naprawdę to przyjemna gra jeśli wchodzisz w serwery/modifikacje w tworzenie jest ona naprawdę ciekawa.

Czyli NEUTRAL.

Opublikowano

Typowa gadka "nikt nie każe Wam tego używać". Przy następnych wypowiedziach proszę Was, bądźcie trochę oryginalni.

Liczy się sam fakt, że niektóre gówniane, w zupełności niepotrzebne przedmioty/struktury zostały dodane do gry. Sam ciągle gram na 1.1.2 I MI SIĘ NIE NUDZI. Zawsze jest coś do roboty... trzeba tylko uruchomić wyobraźnię.

Opublikowano

Kiedyś dobrym żartem było "Przeszedłeś minecraft". A teraz co? To bez sensu, że MC ma cel, skoro pierwotnie go nie miał.

Pomocnik
Opublikowano

te cele nie sa obowiaskowe - sa drugoplanowa. Nadal najbardziej sie liczy Twoja wyobraźnia.

Za pomoc liczę na "Lubię to"

Opublikowano

Ja pierwszy raz zacząłem grać w mc na wersji 1.2 i wtedy było to coś niesamowitego! Nie wiem dlaczego ale teraz strasznie brakuje mi tego wcześniejszego klimatu z początku bety :/

2mmtzeu.jpg

Opublikowano

Tak narzekacie na tego MC, ale co by było gdyby w ogóle go nie było? Albo zatrzymał się na 1 wersji? Szybko by się znudził nie? No właśnie! zatrzymajcie się na jednej wersji przez 2-3 miechy, znudziło by się. A tak? Nie nudzi nam się. A dlaczego? Bo są te wasze głupie enchanty, exp itp. Odpowiedzcie sobie na moje pytania. Moim zdaniem MC idzie fajnie, ale kierunek faktycznie może trochę zmienić, ale nich wprowadza nowości, coś co zachęci do dalszego grania.

Dziękuje za przeczytanie mojego posta.

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

Tak narzekacie na tego MC, ale co by było gdyby w ogóle go nie było? Albo zatrzymał się na 1 wersji? Szybko by się znudził nie? No właśnie! zatrzymajcie się na jednej wersji przez 2-3 miechy, znudziło by się. A tak? Nie nudzi nam się. A dlaczego? Bo są te wasze głupie enchanty, exp itp. Odpowiedzcie sobie na moje pytania. Moim zdaniem MC idzie fajnie, ale kierunek faktycznie może trochę zmienić, ale nich wprowadza nowości, coś co zachęci do dalszego grania.

Dziękuje za przeczytanie mojego posta.

Nie! Nie zmienia to faktu, iż większość dodanych przedmiotów/funkcji sprowadza się do RPG'a i upraszcza grę.

Kiedyś wchodząc do jaskini można było się zesikać ze strachu. Każdy się jakoś tam trochę bał... a teraz co? Jakaś żałosna skrzynka z początkowymi itemami i możliwość na jakieś pierdolone komendy na trybie Singleplayer?

Ty odpowiedz sobie na moje pytania.

Podoba Ci się to wszystko i co zostaje dodane do coraz to nowszych wersji gry?

Opublikowano

Każdy tak miał jak grał pierwszy raz, co teraz jak wejdziesz sobie na Alpahe to tez będziesz sikał ze strachu? Nie, bo już all znasz. Co do komend na Single to się zgadzam. WTF? CO TO MA BYĆ? Grasz na singlu, SINGLU czyli sam a tu ban i kick. -.- Ale nadal jestem swojego zdania: Dobrze że MC wprowadza coś nowego co nas zachęca do dalszej gry.

17abys.png              

Opublikowano

Zachęca Cię to, że twórcy wprowadzają wiele gównianych rzeczy "na siłę"?

Możliwość przejścia Minecrafta też Cię zachęca? :D

Może od razu niech twórcy zainstalują wszystkie mody razem wzięte? Będziemy mieć wtedy na samym początku konia bojowego z ribem +9 all diax eq, wszystkie "diax zencztowane nażendźa" i głównym celem będzie roz&$#lenie nowego bossa - Owłosionej Kury!

Strzeżcie się!

Opublikowano

@up Ale nie rozumiesz o co mi chodzi. Pograj sobie 2 miechy na jeden wersji, pograj a zaczniesz pisać inaczej. A czegoś takiego jak napisałeś mam nadzieje nie wprowadzą. Ale co mają zostawić taka wersje tak teraz jest? Nic nie zmieniać? I MC się nie da przejść zabijesz smoka, masz napisy i znowu grasz.

17abys.png              

Opublikowano

Kiedyś, tak bałem się mobów, że po tym jak u mnie w kopalni zrespił się mob, to do niej więcej nie wbijałem :)

Ludzie kiedy to do was dojdzie? MC miałbyć sandboxem, a nie RPG. MC to teraz całkiem inny gatunek gry.

Opublikowano

Ciekawe ile osób po zabiciu smoka chętnie kontynuuje swoją przygodę...

Gram tylko na 1.1.2, czasem tylko zmieniam wersję, gdy chcę z kolegami na jakimś serwerze pyknąć.

Nie mówię, że mają zostawić i nic nie ruszać. Wolałbym tylko gdyby twórcy rozbudowywali Minecrafta pod Sandbox, nie RPG.

Opublikowano

@up No, było by fajniej, ale wątpię. Cóż czekajmy i zobaczymy co będzie w 1.5...

17abys.png              

Opublikowano

Ja uważam że nawet idzie w dobrym kierunku tylko niepotrzebnie dają takie rzeczy jak np. Ramka na przedmioty/Doniczka

W sumie na 1.7.3 Gra się szybko nudzi a tak to masz Dungeony świątynie dżunglowe/piaskowe i wtedy się fajnie gra przynajmniej wiesz co masz robić a nie jak w 1.7.3 zrobisz coś i dupa.... trawa ciemna odechciewa się grać od niej.

Opublikowano

@up

Teraz mieć zamszony bruk to nic, kiedyś to był rarytas, tak samo dynia. Teraz ludzie MASOWO ją produkują.

Opublikowano

Aziraal321 - nie zgadzam się z tym ponieważ doniczka itd. urozmaica tylko naszą grę jest to naprawdę fajnę chodzi mi o te inne gówna jak ten pasek co piszą itemy i takie gówna których wcale nie powinno być.Kwarc wtf ?! co to jest po co takie coś , beacon jakeś skille no bez sensu ...

Opublikowano

@up

Teraz mieć zamszony bruk to nic, kiedyś to był rarytas, tak samo dynia. Teraz ludzie MASOWO ją produkują.

Dokładnie.

Kiedyś zrobienie mob grindera, żeby mieć duużo materiałów to było coś... a teraz? Wykopiesz węgiel, który masz wszędzie i dostajesz jakiś niepotrzebny exp... Mob Grinder na tej wersji nie jest już przydatny... Kiedyś to można było tym zaszpanować, a teraz? Wychodzisz ze z'enchant'owanym mieczem i rozkurwiasz wszystko jak Bruce Lee.

Opublikowano

Osobiście jestem bardzo zadowolony z tego że dodają nowe przedmioty do minecrafta , osobą którym się nie podobają nowości nie muszą ich używać i tyle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...