Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy minecraft idzie w dobrym kierunku?

Adzik

114 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uwa?asz, ?e aktuala wersja MC jest dobra?

• Tak
      75
    • Nie
      39
  2. 2. Która wersja MC by?a najlepsza?

• Alpha
      21
    • Beta
      49
    • Full
      44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zakładam ten temat w celu dyskusji nad tym, czy MC idzie w dobrym kierunku.

Według mnie nie, to co teraz jest z MC to jakaś parodia. Inna gra, to nie to co kiedyś, kiedyś to były klocki lego, teraz to RPG. No ludzie? Generator map do dupy, nic ciekawego nie trafia się już :c.

Jak oceniacie grę? Piszcie!

Proszę o rozmowę na poziomie, mocne łamanie zasad ort. flejmy, itp raportuje.

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oczywiście że w dobrym kierunku, coś nowego.

Gra kończyła się na diamentach, teraz można enchantować i w ogóle, wszystkie bloki są więc po cholere jeczycie?

Jak wam aż tak brakuje nudnego InfDeva to grajcie na nim.

Opublikowano

Jak najbardziej się zgadzam z moim przedmówcą.

Teraz w Minecraft jest przynajmniej coś do roboty i nie nudzimy się tak szybko !

Wprowadzają coraz to nowe rzeczy, itemy i usprawnienia.

Można budować coraz to lepsze mechanizmy z redstone, nie tylko obronne.

Nie rozumiem jak można mówić, że teraźniejszy minecraft to gówno, tak jak @up powiedział jeżeli się nie podoba to przesiądźcie się na wersję Alpha.

Opublikowano

a ja nie sądzę żeby MC szło w dobrym kierunku dlatego że do wersji 1.7.3 (nie wiem czy dobra wersja pisze na oko) był zajebisty a potem wersje wyżej to już nie pamiętam zaczęli dodawać jakieś pierdoły typu cały enchant,smoka,mikstury,enchant book,boim Dżungla,bagna i ta wyspa z grzybkami,i inny syf.Jedyny plus to że dodany pasek głodu,polska wersja mc,osadników,kopalnie i fajerwerki a resztę to co napisałem wcześniej wyjebałbym z MC

dodam że starsze wersje MC miały tez o wiele lepsze generatory map

-----------------------------------------------

502 Bad Gateway

504 Gateway Time-out

23/7 Na MPC :)

-----------------------------------------------

PandoraMT2  2016 - Filmik

PandoraMT2  2014 - Filmik

Opublikowano

Nie wiem. Dla mnie Minecraft staje się powoli MEKSYKIEM. Niedługo będzie można latać samolotami, jeździć autami itp. Może nawet komputery wprowadzą, kamery? Prosze was ludzie, początkowy minecraft do wersji 1.7.3 była OK, ale teraz.. nie dla mnie.

8372383248.png
Opublikowano

Poprosiłbym aby mod poprawił tytuł tematu nie "Idzię" tylko "Idzie"

Nie wiem. Dla mnie Minecraft staje się powoli MEKSYKIEM. Niedługo będzie można latać samolotami, jeździć autami itp. Może nawet komputery wprowadzą, kamery? Prosze was ludzie, początkowy minecraft do wersji 1.7.3 była OK, ale teraz.. nie dla mnie.

Dokładnie, gra miała polegać na przetrwaniu, i nic więcej...

Opublikowano

@up

No tak, ale głównie cierpią gracze którzy lubią multiplayer. Chodzi o to, że ile jest serwerów, które są na takiej becie?

Opublikowano

Gra od bety 1.7 idzie w złym kierunku. Ta cała magia, enchanty nie są na tą grę. Gracze bardziej oczekiwali prostego i zarazem trudnego survivalu w którym można się łatwo połapać i gra nie będzie się nudzić. W tej chwili otrzymujemy coś innego.

Opublikowano

Gra od bety 1.7 idzie w złym kierunku. Ta cała magia, enchanty nie są na tą grę. Gracze bardziej oczekiwali prostego i zarazem trudnego survivalu w którym można się łatwo połapać i gra nie będzie się nudzić. W tej chwili otrzymujemy coś innego.

Odnośnie pogrubionej czcionki, wy którzy czegoś takiego oczekujecie dostaliście już to dawno z wersję 1.7 lub inną jak kto woli, co można więcej do niej dodać??? Twórcy idą w nowym kierunku a w każdej chwili można przesiąść się na poprzednią wersję, jeżeli mówicie że nie ma serwerów na tą wersję to sami je stwórzcie, nawet hamachi, skoro taka dobra to wersja była to powinniście mieć dużą popularność co nie?

Dla mnie gra bez enchantów zbroi itp to jest całkowity bezsens bo bardzo to przypomina stare strategie które polegały na tym kogo jest więcej a nie na sile pojedynczej jednostki. Prawda jest taka że to czego szukacie to totalna nuda która już przeminęła, założę się że nawet gdyby powstał serwer na taką starą wersję to byście pograli parę dni i zrezygnowali bo nic ciekawego tam nie ma...

Opublikowano

Zbyt dużo syfu się robi już w tym minecraftcie.. Dzieci zaczęły się chwalić swoimi enchantami na mieczyk, kilof itp, co gra staje się bardziej nudna. Wyskoczy Ci taki lamusek z mieczem zenchantowanym na fulla i mozesz sobie spokojnie pograć.. Kto by pomyślał, że w normalnym świecie można mieć KILOF ZAKLĘTY NA RÓŻNE RODZAJE! To jest poprostu śmieszne, myślałem że ta gra będzie dążyła do najlepszego survivalu a nie do jakiegoś wielkiego gó*na. Ostatecznie wersja 1.7.3 to jest już w sam raz. Wyższe wersje, ciągłe update i nowe przedmioty zniechęcają mnie do gry.

8372383248.png
Opublikowano

Teraz to nie jest prawdziwy survivial. Gdy nie było tych enchantów na MP każdy miał wyrównane szanse, a teraz... Wtedy trzeba było mieć taktykę. Teraz ta gra zmierza do przyszłości. Pewnie niedługo będą jakieś rzeczy nie z tego świata...

Opublikowano

Jeżeli tak myślicie to zagrajcie na modyfikacji TerraFirmaCraft.

Według mnie jeżeli twórcy nie zdecydowali by się na enchanty i inne rzeczy Minecraft byłby teraz bardzo podobny do tej modyfikacji.

Opublikowano

Minecraft jest coraz bardziej zlagowany. A mam najnowszy saindsboks z minecraft net to lagi są nie do pojęcia... nawed m=niemyśle o minecraft 1.5 przecierz to bedzie lagownica a nie ten nasz stary mniecraft :P

Teraz to nie jest prawdziwy survivial. Gdy nie było tych enchantów na MP każdy miał wyrównane szanse, a teraz... Wtedy trzeba było mieć taktykę. Teraz ta gra zmierza do przyszłości. Pewnie niedługo będą jakieś rzeczy nie z tego świata...

już są nether i end za póżno pomyślałeś i potwory też są :D

Opublikowano

Jak dla mnie.. To jest 50/50 juz czasami to co robia to jest za duzo.. przesadzaja. Kiedys byla taka spokojna gra.. Najfajniej mi sie gralo jak poznawalem dopiero Mc. Teraz wiadomo caly czas chca dodac aby gracza sie nie nudzilo..

Cześć.

Opublikowano

Sa takie czasy w ktorych chcemy wrocic do starych wersji ale ja was zapewniam bo ja juz to eksperymentowalem i znudzicie sie w kilka godzin gdyz w starych wersjach nie bylo duzo oprocz zbierania drewna/diaxow. Wedlug mnie ja zawsze jestem ciekawy co dodadza w nowych wersjach ;) A ci ktorzy nie lubia nowego minecraft to bym chcial zobaczyc ile by wytrzymali wedlug mnie na nudnych wersjach...

Opublikowano

Proszę Cię taktyka? Chyba czysta bitka w której liczyło się to kogo jest więcej. Jedynie teraz naprawdę możesz wykazać się zmysłem taktycznym bo nie liczy się ilość ludzi tylko pojedyncza jednostka - każda jest oryginalna i może być wykorzystana do różnych rzeczy. Np gdy masz enchant Knowback, stajesz na górze i przeciwnik praktycznie nie ma szans bo cały czas będzie z niej spadał gdy go uderzysz, ale już taki enchant nie przydaje się podczas pogoni wroga. Ulepszanie przedmiotów to jedna z perełek tej gierki.

Sa takie czasy w ktorych chcemy wrocic do starych wersji ale ja was zapewniam bo ja juz to eksperymentowalem i znudzicie sie w kilka godzin gdyz w starych wersjach nie bylo duzo oprocz zbierania drewna/diaxow. Wedlug mnie ja zawsze jestem ciekawy co dodadza w nowych wersjach ;) A ci ktorzy nie lubia nowego minecraft to bym chcial zobaczyc ile by wytrzymali wedlug mnie na nudnych wersjach...

Bardzo trafne spostrzeżenie.

Opublikowano

@up

Moze i tak, ale pierwotnie PvP bylo bugiem. MC mial byc do budowania, a nie do RPG'owania.

Dodatkowo teraz tak gra jest zbyt latwa. I z kazdym update gra bardziej sie ulatwia.

Poprai mod ten blad ort w temacie?

Opublikowano

@up

Moze i tak, ale pierwotnie PvP bylo bugiem. MC mial byc do budowania, a nie do RPG'owania.

Dodatkowo teraz tak gra jest zbyt latwa. I z kazdym update gra bardziej sie ulatwia.

Poprai mod ten blad ort w temacie?

Minecraft miał być taki, jakim chcieli go twórcy. Nie jest to niestety decyzja graczy.

Jak dla mnie Notch powinien wyjebać to gówno w pizdu, przeprosić wszystkich graczy i zacząć tworzyć SANDBOXOWĄ kontynuację wersji Minecrafta 1.7.3. Te smoki, endy, nie endy, bossy, zaklinanie-sranie, alchemia, lvl'e, expienie, to wszystko gówno. Teraz jakiego dzieciaka się nie spotka, to tylko no-premium i się to chwali ile "diaxuffff" ma i jaki to ma piękny kwadratowy klocek, nazywając to "domkiem".

@Edit: Czekajmy jeszcze tylko na samochody, ulice, samoloty, urzędników, polityków i będziemy mieli Minesims.

Panowie z Mojang'u patrzą teraz jakie to modyfikacje są ciekawe i robią "takie same", ale żeby nie było praw autorskich, muszą zrobić to gorsze.

Przykładem jest modyfikacja Baby Animals

Na zakończenie mojej jakże pięknej wypowiedzi, pragne opowiedzieć Wam pewną historię.

Pewnego razu, gdy oglądałem jak pewien polski YouTuber, zaczynał swoją przygodę. Ostatnio miał on tylko serie/filmy z gier MMORPG. Grał on z kolegami w trybie multiplayer. Był zafascynowany światem gry. Zaczął od razu wypytywać jak małe dziecko o wszystko.

Pierwszym pytaniem jakie padło było:

"- Jak się tu expi?"

Po tym pytaniu myślałem, że zejdę (była to wersja gry 1.6.6). Zacząłem to nawet opowiadać kolegom ze szkoły... Wszyscy mieliśmy bekę z tego. Expienie w Minecraft'cie... Chyba za dużo gier MMO...

Teraz się pytam: "Dlaczego?" Notch i ekipa Mojangu spier*oliła tak fajną grę.

Nie oszukujmy się... Jak ktoś chce poexpić, niech idzie na jakiegoś Metina czy inny shit.

Dziękuje.

Pozdrawiam,

Tabacashi.

Opublikowano

nieeee ;p

Świetny Generator Gift Kodów Do wielu gier zupełnie za darmo !!!!! Gierxxxjak: LOL, BFH, BFP4F, i inne ! Sprawdź sam!

JankesPL4444.png
Opublikowano

Sądzicie, że twórcy zaprzestana nad rozwojem gry, która przyniosła im najwięcej zysku? Nigdy !! Minecraft będzie coraz bardziej urozmaicony i nie zatrzyma się w miescu. Moim zdaniem Minecraft musi się rozwijać, aby przyciągnąć kolejnych nabywców. Co prawda ścieżka minecrafta powinna być rozwawazniej przemyślana, ostatnimi czasy wychodzą same mało znaczące aktualizacje. Autorzy, a nie żaden Notch powinni już dodać funkcje i przedmioty znane z modyfikacji jak np nowe biomy, bądź zająć się poprawą generatora świata. Minecraft nigdy nie był grą RPG, nie jest i nie będzie, polecam dowiedzieć się co oznacza skrót RPG a potem odnosić się do minecrafta. Gracz nie ma żadnego celu w grze, lecz ma za to wyobraźnię graczy, i tutaj rozpoczyna sie cel gry. Nikt nie nakazuje używania enchantow, ale kto z nich nie korzystał?

WOW !!! Serwer otwarty!! Spróbujesz?? EverCraft

ASSHunterz.png

Opublikowano

Drogi użytkowniku.

Gracz nie ma żadnego celu w grze

Teoretycznie celem w grze, jest zabicie smoka w "The End'zie"

Oczywiście nikt nam nie nakazuje go zabijać... aczkolwiek liczy się sam fakt, że się da.

Niech oni lepiej nie wprowadzają żadnego nowego biomu.

Pragnę przypomnieć o biomie grzybowym (na którym występują jakieś zmutowane krówki-grzybówki) oraz o biomie potocznie nazywanym "bagnami"... Jak dla mnie, nie jest to ładne.

Opublikowano

Oczywiście ze w dobrym kierunku ;). Kiedyś jedynym zajęciem było zabijanie krófffek ;d. Teraz mamy end, enchant, nether(powrót do przeszłości ;0). Powstaje coraz wiecej modów i texturepacków, aby umilic rozgrywkę :).

381911453317091771709.png
by ja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...